Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΑΠΑΡΤΙΑ, ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ!

Και όμως έγινε κι αυτό! Για πρώτη φορά στην ιστορία του Συλλογικού οργάνου, η τελευταία εκλογοαπολογιστική συνέλευση, που χρειάζεται μόλις 120 άτομα, δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί!  Σε μιά περίοδο μάλιστα που τα προβλήματα όχι μόνο γενικότερα, αλλά και μέσα στο χώρο της Γενικής τράπεζας, είναι τεράστια και εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για το μέλλον των εργασιακών σχέσεων όλων των εργαζομένων.

Η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ, είχε τονίσει σε όλους τους συναδέλφους, τη κρισιμότητα των καιρών και την ανάγκη να παραστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι εργαζόμενοι και ιδιαίτερα νέοι συνάδελφοι. Δεν παραβλέπουμε εδώ και την ευθύνη των ίδιων των συναδέλφων της Αθήνας, οι οποίοι προφανώς υποτίμησαν  την ανάγκη να ξεπεράσουν τις πικρίες και την αγανάκτηση από την αδράνεια του ΣΥΓΤΕ και να παρευρεθούν στη Συνέλευση. Να γνωρίζουν όμως όλοι, πως μόνο η εργοδοσία ωφελείται από αυτή τη κατάσταση! 

Από την άλλη μεριά, τεράστιες είναι οι ευθύνες του προέδρου και του προεδρείου της πρώην ΔΑΚΕ στον ΣΥΓΤΕ, όχι μόνο για τη λειτουργία μέχρι σήμερα του Συλλογικού οργάνου, αλλά και γιατί όταν όλοι οι σύμβουλοι της μειοψηφίας κατέθεταν προτάσεις και με συνεχείς ανακοινώσεις τόνιζαν την ανάγκη να καλυφθούν τα έξοδα συναδέλφων της επαρχίας προκειμένου να μπορέσουν να έρθουν και να συμμετάσχουν στη Γ.Σ., εκείνοι κώφευαν επιδεικτικά!  

Οι 4 σύμβουλοι της μειοψηφίας, ζήτησαν  την έκτακτη σύγκλιση του Δ.Σ. του ΣΥΓΤΕ για την ίδια μέρα σήμερα προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την επόμενη Γ.Σ., που δεν έγινε όμως αποδεκτό από τον πρόεδρο του ΣΥΓΤΕ.   Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε.
.

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

ΕΠΕΙΓΟΝ! - ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ!

Είναι ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ να παρευρεθούμε όλοι στην εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Συλλόγου, που θα γίνει αύριο Σάββατο 30 Οκτωβρίου και ώρα 10.00 το πρωΐ στα γραφεία του ΣΥΓΤΕ, Σολωμού 20 β΄ όροφος.

Τα γενικότερα προβλήματα αλλά και η κατάσταση μέσα στους εργασιακούς χώρους της Γενικής Τράπεζας, επιβάλουν την απαραίτητη παρουσία όσο το δυνατόν περισσοτέρων συναδέλφων και ιδιαίτερα των νέων, για να γίνει συζήτηση και να αναδειχθεί, πέρα από τις ημερομηνίες των εκλογών,  η ανάγκη άμεσης αλλαγής πορείας του Συλλογικού οργάνου!  ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! 

Κινδυνεύουν ΤΩΡΑ οι εργασιακές σχέσεις, ο Οργανισμός και όλα τα δικαιώματά μας μέσα  στη Γενική τράπεζα, αν συνεχισθεί η κατάσταση που υπάρχει στο Συλλογικό όργανο μέσα από τη συγκεκριμένη αυτοδυναμία.  Πρέπει μετά τις εκλογές να υπάρξει μεταβολή του συσχετισμού δυνάμεων μέσα στα όργανα, για να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά η εργοδοτική επίθεση στο επόμενο διάστημα! 

ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ! 
.

ΤΑ 12 ΕΠΙΜΑΧΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ...

H Γενική τράπεζα  προχωράει σε αύξηση κεφαλαίου 339 εκατ ευρώ με την έκδοση 3 νέων μετοχών για κάθε 1 παλαιά στην τιμή των 3,19 ευρώ. 
Θα εκδοθούν 106 εκατ μετοχές και συνολικά η τράπεζα θα διαθέτει 141,99 εκατ μετοχές. 
Η αποκοπή του δικαιώματος ξεκινάει την 1η Νοεμβρίου η περίοδος άσκησης των δικαιωμάτων μεταξύ 5 και 15 Νοεμβρίου και στις 19 Νοεμβρίου ολοκληρώνεται η αύξηση. 

Σταχυολογώντας το ενημερωτικό δελτίο προέκυψαν ορισμένα χρήσιμα στοιχεία τα οποία παρουσιάζονται. 

1)  Η Γενική τράπεζα αντιμετώπιζε μείζον κεφαλαιακό ζήτημα. Ο συνολικός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας διαμορφώνεται στο 3,67% έναντι κατώτερου ορίου 8%. Το tier 1 στο 2,42%. Η τράπεζα έμεινε χωρίς κεφάλαια!
 
2)  Η μετοχική σύνθεση της Geniki bank Societe Generale 53,97%, MIG 4,74%, Μετοχικό Ταμείο Στρατού  1,69% υπόλοιποι μέτοχοι 39,60%.

3)   Η τράπεζα έχει να διανείμει μέρισμα από το 2001 δηλαδή μαζί με το 2011 συνολικά 10 χρόνια! 

4)  Κέρδη έχει να επιτύχει η τράπεζα από το 2003! 

5)  Η τράπεζα θα σκεφτόταν μείωση προσωπικού που ανέρχονται στους 1850 και καταστημάτων που ανέρχονται στα 125 αλλά λόγω νομικών εμποδίων δεν προχωράει! 

6)  Στην τράπεζα εκκρεμούν 29 αγωγές και άλλες εκκρεμότητες συνολικού ή δυνητικής επιβάρυνσης 15 εκατ.
 
7)  Στα 1,024 δις ευρώ τα προβληματικά δάνεια της τράπεζας.  Από αυτά τα 542 από την λιανική και τα 481 εκατ από τα επιχειρηματικά. Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι σε σύνολο καταναλωτικών 471 εκατ τα 218 εκατ είναι προβληματικά (!) και στις κάρτες σε σύνολο 294 εκατ τα 142 εκατ είναι προβληματικά!  Στα στεγαστικά στο 1 δις υπόλοιπο τα 218 εκατ είναι προβληματικά. 

8)  Η τράπεζα έχει δανεισθεί 125 εκατ ευρώ δάνειο μειωμένης εξασφάλισης από την Societe Generale και μπορεί να ανακληθεί μετά το 2011. 

9)  Οι αμοιβές του ΔΣ και Γενικών Διευθυντών στα 1,247 εκατ ευρώ στο α΄ 6μηνο ή 2 εκατ το 2009. 

10)  Ο διευθύνων σύμβουλος Patrick Couste λαμβάνει 310 χιλ ευρώ ετησίως , ο εμπορικός διευθυντής Δ. Γεωργόπουλος 200 χιλ ο πρόεδρος Κουταλίδης 18 χιλ ευρώ, ο Οικονομικός Διευθυντής 156 χιλ. Τα διευθυντικά στελέχη σε χαμηλότερα κλιμάκια εμφανίζουν πραγματικά πολύ μικρές απολαβές… 

11)  
Οι δαπάνες της αύξησης στα 4,6 εκατ ευρώ. Η Κύπρου θα λάβει μόλις 60 χιλ ευρώ η ΕΧΑΕ 100 χιλ ευρώ και ο φόρος κεφαλαίου τα 3,4 εκατ ευρώ. 

12)  Αν κανείς μέτοχος δεν συμμετάσχει μόνο η SG κάτι που αποκλείεται το ποσοστό της Γαλλικής τράπεζας θα εκτιναχθεί στο 88,49%. 


www.bankingnews.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ σ.κ.



ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ,  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ!


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, 
Με τις τελευταίες ανακοινώσεις τους ο πρόεδρος και το προεδρείο του ΣΥΓΤΕ,   μεγαλώνουν την απόσταση που τους χωρίζει από την ανάληψη  ευθύνης πάνω στα προβλήματα! Σε μια κίνηση απελπισίας για τη κατάσταση που υπάρχει στο χώρο, προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τους πάντες, ζητώντας και από την ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ,  να ....καταγγείλει τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού κ. Κουτρουμάνη για το ΕΤΑΤ, αντί να κάνουν πρώτα την αυτοκριτική τους ως προεδρείο του ΣΥΓΤΕ, γιατί έχουν καταντήσει το Συλλογικό όργανο,  "σωματείο σφραγίδα", ανίκανο να παλέψει για οτιδήποτε!  Σήμερα μάλιστα, 29 Οκτωβρίου,  μία μέρα πριν από τη Γενική εκλογοαπολογιστική συνέλευση, ο πρόεδρος του ΣΥΓΤΕ, συγκάλεσε τακτικό Δ.Σ. με δύο μόνο θέματα, χωρίς τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, όπως είναι η συρρίκνωση της τράπεζας,  οι εξοντωτικές μεταθέσεις, η υποβάθμιση και η κατάργηση θέσεων, η βιομηχανία πειθαρχικών, κλπ!  Από ποιόν ζητάνε τις ευθύνες, αφού έχουν τη πλειοψηφία στο Δ.Σ;
Η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ σ.κ. παίρνει εντολές μόνο από τους εργαζόμενους και σ' αυτούς δίνει λόγο εδώ και 35 χρόνια!  Το ποιός καταγγέλλει εμπράκτως και όχι με λόγια, τη πολιτική όλων των Κυβερνήσεων  πάνω στα προβλήματα,  είναι γνωστό στους εργαζόμενους. Η πρακτική και οι θέσεις του κ. Κουτρουμάνη δεν είναι δικές του! Είναι η πολιτική της σημερινής Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και σαν τέτοια την έχουμε καταγγείλει, όπως και η στάση της κας Πετραλιά, ήταν η πολιτική της προηγούμενης Κυβέρνησης της Ν.Δ.  Δεν υπάρχουν ατομικές πολιτικές! Υπάρχουν συγκεκριμένες Κυβερνητικές πολιτικές σε βάρος των εργαζομένων εδώ και χρόνια!

Η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ, έχει καταγγείλει πολιτικά τη Κυβέρνηση και την ηγεσία του σημερινού υπουργείου εργασίας Εργασίας στη πράξη και όχι με …χαρτοπόλεμο!  Μπαίνοντας μπροστά στους αγώνες για το Ασφαλιστικό και τα εργασιακά, προτείνοντας επανειλλημένα αγωνιστικό πλαίσιο και μορφές κινητοποιήσεων, που  ομόφωνα απορρίπτονταν κάθε φορά με εισήγηση του προέδρου του ΣΥΓΤΕ!   «Καταγγελίες" δήθεν, με υπομνήματα, κι’  επιστολές,  είναι για κατανάλωση και αποφυγή ευθυνών μπροστά στις εκλογές του Συλλόγου!

Ταφόπλακα στο Ασφαλιστικό και στα εργασιακά δικαιώματα, έβαλαν όλα αυτά τα χρόνια, οι πολιτικές των Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ.!  Εχει τα κότσια ο πρόεδρος του ΣΥΓΤΕ να καταγγείλει συνολικά τις πολιτικές αυτές και να κόψει τον ομφάλιο λώρο από κομματικές πρακτικές;;; Γιατί, το να "καταγγέλεις" μεμονωμένα κάποιους υπουργούς και να «χαϊδεύεις» κάποιους άλλους, στα πλαίσια φιλικών και προσωπικών ανταγωνισμών,  δεν είναι ΑΓΩΝΑΣ, αλλά συναγωνισμός πελατειακών σχέσεων! 

Η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ, προτείνει έστω και τώρα,  να συμπεριληφθεί στα θέματα του σημερινού τακτικού Δ.Σ., η συζήτηση και πρόταση στην αυριανή Γενική Συνέλευση,  24ωρης αγωνιστικής κινητοποίησης και συγκέντρωσης των εργαζομένων και συνταξιούχων, έξω από το Υπουργείο Εργασίας, καταγγελία της Κυβερνητικής πολιτικής καθώς και του κ. Κουτρουμάνη για την αθέτηση των υποσχέσεων πλήρους επίλυσης του Ασφαλιστικού,  καταγγελία της γαλλικής εργοδοσίας για τη μη εγγραφή νέων συναδέλφων στον κλάδο εφάπαξ και όχι μόνο, συντονισμός με τα Δ.Σ. του ΤΑΠΓΤΕ και του Συλλόγου Συνταξιούχων, κάλεσμα για κοινή συνεδρίαση, ενημέρωση των υπερκείμενων συνδικαλιστικών οργάνων και πολιτικών κομμάτων, με πλαίσιο την απαίτησή μας για οριστική επίλυση του Ασφαλιστικού προβλήματος!

Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να ψηφίσουμε τη πρόταση αυτή και να παλέψουμε για την επιτυχία του κάθε μορφής αγώνα που θα αποφασισθεί. Ο πρόεδρος και το προεδρείο της πρώην ΔΑΚΕ στον ΣΥΓΤΕ, μπορούν;;;  Είναι διατεθειμένοι να καταγγείλουν τις Κυβερνητικές πολιτικές και την Εργοδοσία της Τράπεζας;; Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα!  Ολα τ' άλλα είναι εκ του πονηρού και  "άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε"!   

Για την ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ σ.κ.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΟΥΡΟΥΚΟΣ  -  ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!

Για αύριο 29 Οκτωβρίου 2010,  μία μέρα πριν από τη Γενική εκλογοαπολογιστική συνέλευση του ΣΥΓΤΕ, ο πρόεδρος του Συλλόγου συγκάλεσε  τακτικό Δ.Σ. με δύο μόνο θέματα,  χωρίς τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τούτη την ώρα τους εργαζόμενους, όπως είναι η συρρίκνωση της τράπεζας με το κλείσιμο καταστημάτων,  οι εξοντωτικές μεταθέσεις, η υποβάθμιση και η κατάργηση θέσεων ευθύνης , η βιομηχανία πειθαρχικών,  οι απολύσεις, κλπ!  
Γιατί άραγε;; Δεν θα μπορούσε να παρθεί μια απόφαση κι ένα ψήφισμα μέσα στη Γενική Συνέλευση για όλη αυτή τη κατάσταση και να ενημερωθούν όλοι οι αρμόδιοι φορείς;; 
Τα συμπεράσματα δικά σας!    

ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ...!

Αν η κυβέρνηση, που λέει και ξαναλέει ότι είναι μονόδρομος η πολιτική της για να σωθεί η χώρα, ότι η πολιτική αυτή ωφελεί όλους, δηλαδή και τους εργαζόμενους,  τότε γιατί φοβάται αποσταθεροποίηση; 

Ακριβώς γιατί η πολιτική της είναι μονόδρομος για να σωθούν οι μεγαλοεπιχειρηματίες ενώ καταστρέφει τη ζωή του ελληνικού λαού! Γιατί λέει ψέματα ότι δεν έρχονται άλλα σκληρά μέτρα και δεν πιάνουν πλέον τα ψέματά της. Αμέσως μετά τις εκλογές του 2009 το λαϊκό κίνημα είχε προειδοποιήσει οτι οι εργαζόμενοι  πρέπει να οργανώσουν πόλεμο στον πόλεμο που θα δεχθούν και επιβεβαιώθηκε! 

Ο πόλεμος που δεχόμαστε με την πολιτική που χρεοκοπεί λαϊκά δικαιώματα, που ξεκίνησε στάση πληρωμών, (κόψιμο δύο μισθών και συντάξεων, μείωση λαϊκού εισοδήματος, κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων, εμπορευματοποίηση Υγείας, Πρόνοιας, Παιδείας, αυξήσεις έμμεσων φόρων, λογαριασμών ΔΕΚΟ κλπ.),  δεν έχει τέρμα. Επομένως, φοβούνται τη συμμετοχή του οργανωμένου λαϊκού κινήματος,  τους αγώνες που μπορεί να δημιουργούν κλονισμούς στο αντιδραστικό αστικό πολιτικό σύστημα. Οσο σταθεροποιείται το σάπιο πολιτικό σύστημα, είτε με την εναλλαγή μονοκομματικών κυβερνήσεων, είτε με κυβερνήσεις συνεργασίας, θα καταβαραθρώνεται το βιοτικό επίπεδο του λαού! 

Να γιατί το λαϊκό κίνημα πρέπει να αρχίζει να δημιουργεί τρανταγμούς στο πολιτικό σύστημα, να του αφαιρεί δύναμη. Δυνατός λαός, χειραφετημένος από την αστική πολιτική, σημαίνει αδυναμία του πολιτικού συστήματος να τον πολεμά! 

Στις εκλογές της 7ης Νοέμβρη να γίνει η πρώτη θετική αλλαγή στο συσχετισμό δύναμης με αποφασιστική ενίσχυση της  "Λαϊκής Αυσπείρωσης"!  Πρέπει να αρχίσει να ξηλώνεται ο αρνητικός, αντιδραστικός συσχετισμός δύναμης, που οδήγησε στη σημερινή βαρβαρότητα. Αυτό το μήνυμα να στείλει ο λαός στις Βρυξέλλες, στην Ουάσιγκτον, στην κυβέρνηση!
.

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Για ...3η μέρα, (με την ανακοίνωσή του), ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ!

Το να κυνηγάει συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΓΤΕ τη σκιά του, το μόνο που καταφέρνει είναι να μεγαλώνει την απόσταση που τον χωρίζει από την ανάληψη της ευθύνης του πάνω στα προβλήματα. Σε μια κίνηση απελπισίας για τη κατάσταση που υπάρχει στο χώρο, προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τους πάντες, ζητώντας και από την ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ,  να ....καταγγείλει τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού κ. Κουτρουμάνη για το ΕΤΑΤ,  αντί να κάνει πρώτα την αυτοκριτική του ως πρόεδρος του ΣΥΓΤΕ, που με τη δική του ευθύνη, έχει καταντήσει το Συλλογικό όργανο,  "σωματείο σφραγίδα",  ανίκανο να παλαίψει για οτιδήποτε!  

Η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ σ.κ. παίρνει εντολές μόνο από τους εργαζόμενους και σ' αυτούς δίνει λόγο εδώ και 35 χρόνια!  Το ποιός καταγγέλλει συνέχεια εδώ και χρόνια εμπράκτως και όχι με λόγια, τη πολιτική της σημερινής όσο και της προηγούμενης Κυβέρνησης  πάνω στα προβλήματα,  είναι γνωστό σε όλους τους εργαζόμενους.  Η πρακτική και οι θέσεις του κ. Κουτρουμάνη δεν είναι δικές του! Είναι η πολιτική της σημερινής Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και σαν τέτοια την έχουμε καταγγείλει, όπως και η στάση της κας Πετραλιά, ήταν η πολιτική της προηγούμενης Κυβέρνησης της Ν.Δ. Δεν υπάρχουν ατομικές πολιτικές! Υπάρχουν συγκεκριμένες Κυβερνητικές πολιτικές σε βάρος των εργαζομένων εδώ και χρόνια!

Και όπου βεβαίως υπάρχουν και προσωπικές ευθύνες, η  ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ πάντα τις καταγγέλλει και αυτές, όπως έκανε πρόσφατα και με τη ηγεσία του σημερινού υπουργείου Εργασίας.  Και μάλιστα εμπράκτως:  Μπαίνοντας δηλαδή, μπροστά στους αγώνες και προτείνοντας επανειλλημένα στον πρόεδρο του ΣΥΓΤΕ, αγωνιστικό πλαίσιο και μορφές κινητοποιήσεων με προοπτική για το Συλλογικό όργανο και τους εργαζόμενους, οι  οποίες ομόφωνα από το προεδρείο απορρίπτονταν κάθε φορά με εισήγηση του προέδρου! Προτάσεις και για τα προβλήματα και για το Ασφαλιστικό! Ποιά είναι η δράση του ΣΥΓΤΕ για τα προβλήματα όλον αυτόν το καιρό;;  Απλές "καταγγελίες" με υπομνήματα, επιστολές και ...προσφυγές, όπως κάνουν ο πρόεδρος και το προεδρείο της πρώην ΔΑΚΕ, είναι για κατανάλωση και αποπροσανατολισμό! Είναι για ν' αποφύγουν τις ευθύνες τους και να "βγάλουν"  τις εκλογές αλώβητοι!

Ταφόπλακα στο Ασφαλιστικό και στα εργασιακά δικαιώματα, έβαλαν όλα αυτά τα χρόνια, οι πολιτικές των Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ.!  Εχει τα κότσια ο πρόεδρος του ΣΥΓΤΕ να καταγγείλει συνολικά τις πολιτικές αυτές και να κόψει τον ομφάλιο λώρο από κομματικές πρακτικές;;; Γιατί το να "καταγγέλεις"  μεμονωμένα κάποιους υπουργούς και να στηρίζεις κάποιους άλλους, στα πλαίσια μιας όμορης και συγκεκριμένης αντιλαϊκής πολιτικής, δεν είναι ΑΓΩΝΑΣ, αλλά συναγωνισμός πελατειακών σχέσεων! 

Εμείς ως ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ, του προτείνουμε έστω και τώρα στο και "5", αφού παρουσιάζεται ως "αγανακτισμένος":  Αμεση έκτακτη σύγκλιση του Δ.Σ. του ΣΥΓΤΕ με πρόταση για τη Γενική Συνέλευση στις 30 Οκτωβρίου, 24ωρης αγωνιστικής κινητοποίησης και συγκέντρωσης των εργαζομένων και συνταξιούχων, έξω από το Υπουργείο Εργασίας, καταγγελία της Κυβερνητικής πολιτικής καθώς και του κ. Κουτρουμάνη για την αθέτηση των υποσχέσεων πλήρους επίλυσης του Ασφαλιστικού,  καταγγελία της γαλλικής εργοδοσίας για τη μη εγγραφή νέων συναδέλφων στον κλάδο εφάπαξ και όχι μόνο, συντονισμός με τα Δ.Σ. του ΤΑΠΓΤΕ και του Συλλόγου Συνταξιούχων, κάλεσμα για κοινή συνεδρίαση, ενημέρωση των υπερκείμενων συνδικαλιστικών οργάνων και πολιτικών κομμάτων, με πλαίσιο την απαίτησή μας για οριστική επίλυση του Ασφαλιστικού προβλήματος!

Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να ψηφίσουμε τη πρόταση αυτή και να παλαίψουμε για την επιτυχία των κινητοποιήσεων και της κάθε μορφής αγώνα που θα αποφασισθεί. Ο πρόεδρος και το προεδρείο της πρώην ΔΑΚΕ στον ΣΥΓΤΕ, μπορούν;;; Είναι διατεθειμένοι να θέσουν το Σωματείο σε κίνηση;;  Είναι διατεθειμένοι να καταγγείλουν τις Κυβερνητικές πολιτικές και την Εργοδοσία της Τράπεζας;; Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα!  Ολα τ' άλλα είναι εκ του πονηρού και  "άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε"!   

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ τον σδ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΙΟΥΡΟΥΚΟ
.

Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ Μ.Κ. ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Τη διάθεση του ενημερωτικού δελτίου σχετικά με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ανακοίνωσε η Geniki Bank, η οποία αποφασίστηκε στις 9 Ιουλίου από την Α΄ Επαναληπτική Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων.


Συγκεκριμένα, η εν λόγω Γενική Συνέλευση αποφάσισε μεταξύ άλλων την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. μέχρι € 339.733.717,62 με καταβολή μετρητών με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων της με αναλογία 3 νέες μετοχές προς 1 παλαιά μετοχή ενώ παράλληλα το εξουσιοδοτημένο Δ.Σ. της 07/10/2010 αποφάσισε να παράσχει, σε όσους ασκήσουν πλήρως ή μερικώς τα δικαιώματα προτίμησης, δικαίωμα προεγγραφής, όπως ειδικότερα αναφέρεται στο εγκεκριμένο την 26/10/2010 από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Ενημερωτικό Δελτίο της ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ.


Συνολικά θα εκδοθούν μέχρι 106.499.598 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας € 3,19 με τιμή διάθεσης € 3,19 για κάθε νέα μετοχή, ενώ προσδοκάται να αντληθούν κεφάλαια ύψους έως € 339.733.717,62 (106.499.598 x € 3,19).


Πληροφορίες, όσον αφορά στη διαδικασία εγγραφής και άσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης από τους επενδυτές, αναφορικά με την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, παρατίθενται στα κεφάλαια 4.4.2 «Διαδικασία Άσκησης Δικαιωμάτων Προτίμησης» και 4.4.3 «Δικαίωμα Προεγγραφής» του εγκεκριμένου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, Ενημερωτικού Δελτίου.

Το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου (ΑΜΚ) έχει ως εξής:


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ      ΓΕΓΟΝΟΣ


26/10/2010 Έγκριση Ενημερωτικού Δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
27/10/2010 Έγκριση εισαγωγής προς διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων προτίμησης από το αρμόδιο όργανο του Χ.Α.
27/10/2010 Ανακοίνωση στο ΗΔΤ για την αποκοπή των δικαιωμάτων προτίμησης, την περίοδο άσκησης των δικαιωμάτων στην αύξηση με καταβολή μετρητών, την έναρξη και λήξη διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων
27/10/2010 Δημοσίευση Ενημερωτικού Δελτίου
29/10/2010 Δημοσίευση της ανακοίνωσης για τη διάθεση του Ενημερωτικού Δελτίου στο επενδυτικό κοινό
01/11/2010 Αποκοπή δικαιωμάτων προτίμησης
03/11/2010 Ημέρα προσδιορισμού των δικαιούχων (record date)
05/11/2010 Έναρξη διαπραγμάτευσης και άσκησης δικαιωμάτων προτίμησης
15/11/2010 Λήξη διαπραγμάτευσης δικαιωμάτων προτίμησης
19/11/2010 Λήξη περιόδου άσκησης δικαιωμάτων προτίμησης
24/11/2010 Ανακοίνωση για την κάλυψη της αύξησης και τη διάθεση τυχόν αδιάθετων μετοχών
30/11/2010 Έγκριση εισαγωγής προς διαπραγμάτευση των νέων μετοχών από το αρμόδιο όργανο του Χ.Α.
03/12/2010 Έναρξη διαπραγμάτευσης νέων μετοχών από την ΑΜΚ με καταβολή μετρητών


Σημειώνεται ότι το παραπάνω χρονοδιάγραμμα εξαρτάται από αστάθμητους παράγοντες και ενδέχεται να μεταβληθεί. Για τη διαδικασία αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του, θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία. Οι μετοχές που θα εκδοθούν λόγω της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών, θα αποτελέσουν αντικείμενο αίτησης εισαγωγής προς διαπραγμάτευση στην κατηγορία «Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης» της αγοράς Αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Χ.Α.). Για την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των νέων μετοχών απαιτείται η προηγούμενη έγκριση του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Μετά την πιστοποίηση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου από το Δ.Σ. της Τράπεζας και τη σχετική καταχώρηση στο Υπουργείο Ανάπτυξης, δεν είναι δυνατή η ανάκληση της αύξησης, για οποιοδήποτε λόγο.


Το Ενημερωτικό Δελτίο για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε., όπως εγκρίθηκε από το Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στις 26/10/2010, θα είναι διαθέσιμο στο επενδυτικό κοινό από την 27/10/2010 σε ηλεκτρονική μορφή από την ιστοσελίδα της Τράπεζας (http://www.geniki.gr), του Συμβούλου Έκδοσης Τράπεζα Κύπρου Δημόσια Εταιρεία ΛτΔ (www.bankofcyprus.gr), την ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών (www.ase.gr/content/gr/Companies/ListedCo/Prospectus/), καθώς και την ιστοσελίδα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (http://www.hcmc.gr), σύμφωνα με το άρθρο 14 παρ. 2 του Ν. 3401/2005, όπως ισχύει.


Επίσης, το Ενημερωτικό Δελτίο θα είναι διαθέσιμο δωρεάν στο επενδυτικό κοινό και σε έντυπη μορφή, εφόσον ζητηθεί, στα κεντρικά γραφεία της ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε., Μεσογείων 109-111, Τ.Κ.115 10, Λεωφ. Μεσογείων, και στα γραφεία του Συμβούλου Έκδοσης Τράπεζα Κύπρου Δημόσια Εταιρεία Λτδ, Φειδιππίδου 26 και Χαλκηδόνος, 115 27 Αθήνα.

Η ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ........

«Τα τελευταία τούτα χρόνια στον τόπο αυτό ειπώθηκαν τα χειρότερα ψέματα της Ιστορίας. Ειπώθηκαν ψέματα που ντράπηκαν και τα ίδια, μια και δεν ντρέπονταν τα στόματα που τα 'λεγαν. Εγινε πολλή κατάχρηση στόμφου, φτηνού λυρισμού, πολλή σπατάλη άχρηστης φιλοπατρίας...».

(Μενέλαος Λουντέμης, «Οδός Αβύσσου, αριθμός Ο»)

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ Μ.Κ. ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ....

Την τρέχουσα εβδομάδα αναμένεται να εγκριθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς  το ενημερωτικό δελτίο της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της  Γενικής Τράπεζας, όπως αναφέρουν πηγές στην Επιτροπή Κεφαλαιοαγοράς. Με βάση τις ενδείξεις, μέσα στο α΄ 10ήμερο του Νοεμβρίου θα πρέπει να ξεκινήσει η διαδικασία. 

Όμως η Γενική Τράπεζα, εμφανίζει μια αξιοσημείωτη ιδιαιτερότητα!  Η αύξηση θα υλοποιηθεί στην νέα αναπροσαρμοσμένη τιμή των 3,19 ευρώ ωστόσο η μετοχή της Γενικής, βρίσκεται στα 2,71 ευρώ δηλαδή 15% χαμηλότερα της νέας αναπροσαρμοσμένης τιμής. Η μετοχή μάλιστα είχε βρεθεί να κινείται έως και 35% χαμηλότερα της ονομαστικής αξίας. Υπό αυτές τις συνθήκες δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί αύξηση κεφαλαίου. 


Για να καταστεί ελκυστική η αύξηση η μετοχή της Γενικής τράπεζας, θα πρέπει να βρεθεί πάνω από τα 3,5 ευρώ ώστε να δώσει κίνητρο στους επενδυτές – μετόχους να συμμετάσχουν. Η Γενική, εξέτασε τη περίπτωση να συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση ώστε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που έχει ανακύψει λόγω της μεγάλης απόκλισης της μετοχής από την τιμή της αύξησης που είναι και η νέα ονομαστική αξία δηλαδή τα 3,19 ευρώ.  

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν εξελίξεις πάνω στο θέμα αυτό. Ισως όμως, υπάρξουν νεότερα αυτές τις μέρες! 
.

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ...!

Πλησιάζουμε στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου που θα γίνει το Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010 στα γραφεία του ΣΥΓΤΕ και ακόμη το προεδρείο του "Ενωτικού Συλλόγου" (πρώην ΔΑΚΕ), να βγάλει έστω μια ανακοίνωση καλώντας τους συναδέλφους της επαρχίας και καλύπτοντας τα έξοδα, όπως γίνονταν κάθε φορά στο παρελθόν, ειδικά για εκλογοαπολογιστικές συνελεύσεις! 

Είναι βέβαιο ότι φοβούνται τη κριτική για την εγκατάλειψη των συναδέλφων, ειδικά της επαρχίας, στο έλεος της εργοδοσίας.  Πλανώνται όμως πλάνην οικτράν! Θα το δούν και στις εκλογές! Με τέτοια τερτίπια δεν μπορούν να κρυφτούν από τις ευθύνες τους, τόσο το προεδρείο όσο και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΓΤΕ! 
.  

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!


Με ένα φιλοδώρημα προεκλογικού χαρακτήρα επιχείρησε χτες να εξαπατήσει τους συνταξιούχους και να εξαγοράσει την ψήφο τους ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου ανακοινώνοντας τη χορήγηση ενός «έκτακτου οικονομικού βοήθηματος» το Δεκέμβρη!

Η προεκλογική φούσκα του πρωθυπουργού και τα ψίχουλα που υποσχέθηκε, (όπως έχει κάνει και στο παρελθόν χωρίς να τηρήσει ανάλογες «δεσμεύσεις»), αν ποτέ δοθούν θα είναι μικρό τμήμα από τη λεία της ληστείας που υπέστη ο ελληνικός λαός και όλοι οι εργαζόμενοι από τη κυβέρνηση.  Αφού πρώτα έκοψαν για πάντα το Δώρο των Χριστουγέννων, του Πάσχα και το επίδομα αδείας από χιλιάδες συνταξιούχους, χτες ο πρωθυπουργός σε μια προσπάθεια παραπλάνησης των απόμαχων της δουλειάς που βιώνουν τη βαρβαρότητα της σημερινής πολιτικής, τους υποσχέθηκε ένα επίδομα πτωχοκομείου για να ξεγελάσουν την ανέχειά τους! 

Το επίδομα θα δοθεί για μια φορά και ο πρωθυπουργός φρόντισε να μην ανακοινώσει το χρηματικό του ύψος, ενώ υποστήριξε ότι θα αφορά 500.000 συνταξιούχους, όταν πάνω από το 60% των συνταξιούχων, (περισσότεροι από δυο εκατομμύρια άνθρωποι), ζουν με συντάξεις πείνας μέχρι 600 ευρώ. Το ίδιο έκανε και με τους ανέργους και την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη. Αντί να την εξασφαλίσει σε όλους τους παραπέμπει στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Τζάμπα προεκλογικές υποσχέσεις!  Οπως κάνει και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης!  Με τα ψέματα δε γίνεται χωριό. 

Το εμπόριο ελπίδας που στήθηκε εμπαίζοντας τους συνταξιούχους δεν πρέπει να μείνει αναπάντητο από το λαό. Ο πρωθυπουργός τους περνά για ζητιάνους γι' αυτό πρέπει να του δώσουν την απάντηση που πρέπει και στην κυβέρνησή του και στη ΝΔ. Οι κάλπες του Νοέμβρη πρέπει να στείλουν μήνυμα καταδίκης και των δυο! 
.

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.....


Καλά τα φούμαρα και ο ανέξοδος πολιτικός καυγάς και των δύο κομμάτων της εξουσίας για την «επένδυση» του Κατάρ στον Αστακό που ναυάγησε, αλλά αν κάτι αποδεικνύει  αυτή η εξέλιξη είναι ότι στον καπιταλισμό κουμάντο κάνουν τα πολυεθνικά μεγαθήρια και ότι η όποια «ανάπτυξη» συνδέεται άμεσα με τα δικά τους συμφέροντα και την ενίσχυσή τους στον παγκόσμιο ανταγωνισμό. Συνεπώς, καμιά σχέση δεν έχει με τα συμφέροντα του λαού και των εργαζόμενων, με το δικαίωμα στο μεροκάματο, αφού όποια ώρα θέλει ο «επενδυτής» παίρνει το εργοστάσιο και τα κεφάλαιά του και πάει για άλλες, πιο κερδοφόρες μπίζνες! 

Επειδή πολλά ειπώθηκαν και γράφτηκαν για τη συγκεκριμένη υπόθεση, ας διαψεύσουν οι αρμόδιοι υπουργοί το παρακάτω σενάριο που κυκλοφορεί: Οι του Κατάρ με τους Ιταλούς δεν τα βρήκαν στην τιμή του παραγόμενου ρεύματος που θα διοχετευόταν από τον Αστακό στην Ιταλία και απαίτησαν από την ελληνική κυβέρνηση να απορροφηθεί αυτή η παραγωγή στην ελληνική αγορά. Το χαμηλό κόστος του παραγόμενου ρεύματος - εξαιτίας της χρήσης του επικίνδυνου υγροποιημένου αερίου LPG - προκάλεσε άμεσα την αντίδραση της ιδιωτικοποιημένης ΔΕΗ η οποία έθεσε θέμα «ανταγωνισμού»!

Στην απαίτηση της κρατικής εταιρείας του Κατάρ, να διοχετεύσει το ρεύμα στην ελληνική αγορά, αντέδρασαν και οι ιδιωτικοί επιχειρηματικοί όμιλοι που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ενέργειας. Σύμφωνα με πληροφορίες, τη συμμετοχή τους στην επένδυση στον Αστακό γλυκοκοίταζαν και οι επιχειρηματικοί όμιλοι Βαρδινογιάννη - Κοπελούζου,  (οι οποίοι επίσης δραστηριοποιούνται στον τομέα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας), αλλά η συμμετοχή τους κόλλησε στην καθολική άρνηση των επενδυτών του Κατάρ να συμμετάσχουν ελληνικές επιχειρήσεις στην συγκεκριμένη επένδυση. 

Ενστάσεις για το έργο φέρεται να είχε και ο επιχειρηματικός όμιλος του Μυτιληναίου που δραστηριοποιείται στον τομέα της ενέργειας. Με άλλα λόγια, όταν η ΔΕΗ ΑΕ και οι επιχειρηματίες διέγνωσαν ότι μπορεί να θιγούν τα κέρδη και τα συμφέροντά τους, αφού οι δικές τους επενδύσεις κινδύνευαν από τα σχέδια της κρατικής εταιρείας του Κατάρ, άρχισαν να ασκούν πιέσεις στην κυβέρνηση για «ακύρωση» του έργου. Τέτοιοι και άλλοι ισχυροί οικονομικοί ανταγωνισμοί για το ποιος θα τα "κονομήσει" περισσότερο από τον ιδρώτα του λαού και την καταλήστευση του λαϊκού πλούτου κρύβονται πίσω από τις επιχειρηματικές κινήσεις, είτε αυτές ευοδώνονται, είτε όχι. Τα άλλα όλα είναι παραμύθια για να κοιμίζουν το λαό ότι υπάρχουν ευεργέτες επενδυτές και καπιταλιστικές κυβερνήσεις που δουλεύουν για το λαϊκό συμφέρον!

"Ριζοσπάστης"  22/10/2010
.

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΙΚΑ - ΕΤΕΑΜ

Πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 20/10/2010, η συνάντηση του ταμία του Δ.Σ. του ΤΑΠΓΤΕ  σδ. Μαν. Νικολουδάκη και της μηχανογράφου κας Μ. Γιούργα, με στελέχη της Διοίκησης του ΙΚΑ - ΕΤΕΑΜ με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΕΤΕΑΜ, καθώς και με στελέχη της μηχανογράφησης του ΙΚΑ.

Στη συνάντηση, σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε σε όλα τα μέλη του Δ.Σ. ο σδ Ταμίας,  συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:

1. Η επεξεργασία του μητρώου του κάθε ασφαλισμένου θα γίνει ηλεκτρονικά,  με συνέπεια  ο χρόνος υπολογισμού,  προσαρμογής και υλοποίησης  της επικουρικής σύνταξης, να καταστεί πιό σύντομος. Η επεξεργασία των μητρώων, θα αφορά τη μετατροπή του χρόνου σύνταξης από χρόνια σε ημερομίσθια, τον επανυπολογισμό της σύνταξης και τη καταχώρηση πληροφοριών στο σύστημα, όπως π.χ. Α.Μ. ΙΚΑ, διευθύνσεις, τραπεζικούς λογαριασμούς, κλπ.  

2. Στα παραδείγματα που εξετάστηκαν για τον επανυπολογισμό της σύνταξης, ξεκαθαρίστηκε ότι αυτός θα γίνει με την προσέγγιση  του ποσού της σύνταξης του ασφαλισμένου του ΤΑΠΓΤΕ,  στο  πλησιέστερο ποσό σύνταξης  του ΕΤΕΑΜ για να προσδιοριστεί το κλιμάκιο και στη συνέχεια σύμφωνα με τα χρόνια ασφάλισης στο ΤΑΠΓΤΕ θα προσδιοριστεί το ποσό της σύνταξης . Με αυτά τα δεδομένα, (αν ισχύσουν), το μεγαλύτερο μέρος των συνταξιούχων του ΤΑΠΓΤΕ,  θα ενταχθεί στο 28ο, (το μεγαλύτερο), κλιμάκιο.


3. Εγινε επίσης συζήτηση και εξετάσθηκαν τα στοιχεία που αφορούν: 
·        
      α. Το μητρώο των ενεργεία συναδέλφων.
      β. Τη κράτηση του 4 %  για το το Ταμείο Υγείας  για τις πρόωρες συντάξεις.
Γ.   γ.  Τον τρόπο ένταξης των δικαιοδόχων. 
·     δ. Τις κρατήσεις υπέρ συλλόγου συνταξιούχων και για τις εξαγορές.

Τ   Τέλος, στη συνάντηση ζητήθηκε από τους εκπροσώπους του ΤΑΠΓΤΕ, να υλοποιηθεί άμεσα το αίτημα που έχει υποβληθεί για συνάντηση του Δ.Σ. του Ταμείου και του Συλλόγου Συνταξιούχων, με τον αναπληρωτή υπουργό κ. Κουτρουμάνη. 

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ σ.κ.

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΩΝ, Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ,  ΕΧΟΥΝ ΕΤΟΙΜΕΣ ΤΙΣ… …ΛΥΣΕΙΣ:

ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ….ΕΠΙΣΤΟΛΗ!


Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι, 

Ο πρόεδρος του ΣΥΓΤΕ,  ή κάνει πως δεν καταλαβαίνει, ή νομίζει πως οι εργαζόμενοι στη Γενική τράπεζα έχουν χαμηλή νοημοσύνη και δεν "παίρνουν χαμπάρι" τι γίνεται! Πόσες επιστολές θα μας βγάλουν ακόμη μέχρι τις εκλογές του Συλλόγου;; Μην απορήσετε αν δείτε κι "εφημερίδα" του Συλλόγου, με όλες οι επιστολές του τελευταίου εξαμήνου!  Πρακτικό αποτέλεσμα;; ΜΗΔΕΝ! Να περνάει ο καιρός και να γεννάμε ελπίδες επίλυσης μέχρι και την επομένη των εκλογών!  Μετά "μην είδατε τον Παναή!"

Με ημερομηνία 08/10/2010, μας κοινοποιεί ο πρόεδρος του ΣΥΓΤΕ, επιστολή που έστειλε στους αρμόδιους υπουργούς και σε όλα τα κόμματα με την οποία ενημερώνει για τη συρρίκνωση της τράπεζας και ζητά την άμεση παρέμβασή τους για τη ...διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων!  Δηλαδή, αν καταλαβαίνουμε καλά, ο πρόεδρος του ΣΥΓΤΕ, ζητά από τη πολιτική ηγεσία και τους υπουργούς, (αυτούς που ψήφισαν μνημόνιο,  απολύσεις, κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων, μείωση αποδοχών και συντάξεων κλπ), να ....παρέμβουν για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας!!   ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΑΡΑΓΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ;;;   ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ;;   (Αφήστε που και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην ουσία δεν διαφωνεί με τη Κυβέρνηση για τα μέτρα!).  Υποκλινόμαστε στην αγωνιστική σου διάθεση συνάδελφε πρόεδρε!  ΟΛΑ ΚΑΛΑ,  ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ  "ΑΒΡΟΧΟΙΣ ΠΟΣΙ"  ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ! 

Προχθές, κοινοποίησε ανακοίνωση, στην οποία παραθέτει τις με ημερομηνίες 11/06/2010 προς τον κ. ΜΑΡΤΕΝ  και 06/08/2010 προς τον κ. ΜΟΝΑΧΟ επιστολές, για τη διενέργεια των προαγωγών που έχουν  ήδη καθυστερήσει και με ημερομηνία επίσης 01/10/2010, μας κοινοποιεί και αίτηση προς το ΣΕΠΕ για να επιληφθεί του θέματος! Κατ' αρχήν  οι προαγωγές με βάσει τον Οργανισμό γίνονται κάθε Ιανουάριο, όπως άλλωστε αναφέρει και η ίδια η ανακοίνωση. Γιατί λοιπόν τώρα όλη αυτή η επιστολολογία και γιατί τον Οκτώβριο η αίτηση προς το ΣΕΠΕ;; Επρεπε να περάσει όλος ο χρόνος για να διευκολυνθεί η εργοδοσία;;;  Και ποιές προαγωγές;; Αυτές που κόβονται όλοι οι συνάδελφοι με τα απαράδεκτα Δελτία Αξιολόγησης και την αντεργατική νοοτροπία μέσα στα συμβούλια;;;   ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ;;

Επίσης άλλη μια ανακοίνωση με επιστολή του προέδρου του ΣΥΓΤΕ προς το Δ.Σ. του ΤΑΥΤΕΚΩ, για την εφαρμογή και στην επαρχία των διαδικασιών που εφαρμόζονται στην Αττική, για τα φαρμακεία κλπ. Δεν θυμόμαστε πόσες ανάλογες επιστολές μας έχει κοινοποιήσει! Και προσέξτε τον εμπαιγμό: Το  Δ.Σ. του ΤΑΥΤΕΚΩ, αποφασίζει να σταλεί το αίτημα προς την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου, όπου σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση  του προέδρου του ΣΥΓΤΕ,  καταγγέλεται ο κ. ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ  για την απόφαση της Κυβέρνησης να ...μειώσει τον προϋπολογισμό του Ταμείου Υγείας!!  

Σήμερα συνεχίζει …ακάθεκτος με νέα επιστολή προς τον κ. ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗ, για το …ΕΤΑΤ! Καλεί μάλιστα όλους να …πάρουμε θέση! Εμείς ως ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ, τον καλούμε επιτέλους να σοβαρευτεί και να βάλει το Σωματείο, που το έχει καταντήσει «σφραγίδα», μπροστά στους αγώνες μαζί με όλους τους εργαζόμενους, όπως του έχουμε προτείνει κατ’ επανάληψη.  Όλα τ’ άλλα είναι προεκλογικά τεχνάσματα εκ του πονηρού!  Τα προβλήματα δεν λύνονται μ’ …επιστολές! Και όσο για τις ..ευχαριστίες προς τον κ. Κουτρουμάνη, ας πάει να τα πεί αλλού αυτά και κυρίως στη παράταξή του και όχι σε μας, που όλοι γνωρίζουν την αγωνιστική μας θέση απέναντι στις πολιτικές του δικομματισμού!  Οσο για τον ….επαγγελματικό προσανατολισμό στον ΣΥΓΤΕ(!) – αφού τα λύσαμε όλα τ’ άλλα – είμαστε σίγουροι  πλέον για το …μέλλον των παιδιών μας!
 

Για την ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ σ.κ.       

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΟΥΡΟΥΚΟΣ  -  ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
.

ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΑ!


Συνεχίζει …ακάθεκτος ο πρόεδρος του Συλλόγου με νέα επιστολή προς τον κ. ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗ, για το …ΕΤΑΤ που μας κοινοποίησε χθες! Καλεί μάλιστα όλους να …πάρουμε θέση! Εμείς ως ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ, τον καλούμε επιτέλους να σοβαρευτεί και να βάλει το Σωματείο, που το έχει καταντήσει «σφραγίδα», μπροστά στους αγώνες μαζί με όλους τους εργαζόμενους, όπως του έχουμε προτείνει κατ’ επανάληψη.  Όλα τ’ άλλα είναι προεκλογικά τεχνάσματα εκ του πονηρού!  Τα προβλήματα δεν λύνονται μ’ …επιστολές! Και όσο για τις ..ευχαριστίες προς τον κ. Κουτρουμάνη, ας πάει να τα πεί αλλού αυτά και κυρίως στη παράταξή του και όχι σε μας, που όλοι γνωρίζουν την αγωνιστική μας θέση απέναντι στις πολιτικές του δικομματισμού!  Οσο για τον ….επαγγελματικό προσανατολισμό στον ΣΥΓΤΕ(!) – αφού τα λύσαμε όλα τ’ άλλα – είμαστε σίγουροι  πλέον για το …μέλλον των παιδιών μας!
 

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

ΤΙ ΧΡΕΙΑΝ ΕΧΟΜΕΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ....!

Οταν είναι τα «Νέα» που αναλαμβάνουν να... αναγγείλουν με τόσο απερίφραστο τρόπο την «προαναγγελία» του Ολι Ρεν ( για όσους δε θυμούνται, πρόκειται για τον κύριο «Καλό κουράγιο, Ελληνες»...), ουδεμία χρείαν άλλων μαρτύρων έχομεν!

Με το που θα κλείσουν οι κάλπες του Νοεμβρίου, και εφόσον το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι τέτοιο που να τους διευκολύνει, εκείνα που σχεδιάζουν να κάνουν δε θα έχουν προηγούμενο.

Η επιλογή είναι ανάμεσα στα δύο:

Είτε η ψήφος, η κάθε ψήφος που θα πάει σε πράσινους, κρυφοπράσινους, γαλάζιους, φαιούς, τιρκουάζ, κλπ,κλπ, θα επιστρέψει ως μπούμερανγκ ενάντια στον εργαζόμενο - ψηφοφόρο και θα ερμηνευτεί σαν δήλωση αυτοχειριασμού του, είτε αυτή η ίδια ψήφος, «κόκκινη» από οργή, αλλά και από ελπίδα, θα μετατραπεί σε κατηγορηματική δήλωση άρνησης, αντίστασης και αντεπίθεσης στον εξανδραποδισμό.

Οι ευθύνες, όλων μας, είναι τεράστιες!
.