Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

ΑΠΟ ΤΗ 1η ΜΑΡΤΙΟΥ, ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΜΕ ΠΙΣΤΩΣΗ..!


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Ν.Π.Δ.Δ.
Μυλλέρου 1 & Αγησιλάου - 104 36 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ. 210 5243186 , 210 5240146 
ΦΑΞ.  210 5220721 – Email: grfsa@otenet.gr
AΡ.ΠΡΩΤ. : 1425                                                
     
                                                            ΑΘΗΝΑ   28  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2012               

            ΠΡΟΣ  Μ.Μ.Ε.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


             Έχοντας ξεπεράσει τα όρια της υπομονής του, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής θεωρεί  σκόπιμο να ενημερώσει τον Ελληνικό Λαό ότι οι οφειλές των Ασφαλιστικών ταμείων προς τα φαρμακεία της Αττικής έχουν αγγίξει τα 137.769.995,7 εκ. ευρώ.

                Από το σύνολο των 137.769.995,7 εκ.ευρώ που οφείλονται, πάνω από 110 εκ. ευρώ έχουν ήδη καταβληθεί από τα φαρμακεία στις φαρμακευτικές εταιρείες και την βιομηχανία που πλέον απαιτεί σχεδόν τοις μετρητοίς εξόφληση των φαρμάκων, αλλά και σε φόρους εισοδήματος και ΦΠΑ στο Κράτος, το οποίο απαιτεί τις αντίστοιχες εισφορές άσχετα από το αν έχει καταβάλει τα αντίστοιχα ποσά στους φαρμακοποιούς ή όχι. Παράλληλα με τον παραλογισμό αυτό, τα κατασχετήρια πληθαίνουν με επικίνδυνο ρυθμό.

             Η κοινωνική πολιτική στις πλάτες των φαρμακοποιών θα πρέπει να λάβει ένα τέλος, καθώς το βάρος είναι πλέον δυσβάσταχτο. Ας το σηκώσουν λοιπόν αυτοί, οι οποίοι είναι πραγματικά υπεύθυνοι για αυτό.
             Ο φαρμακοποιός δεν μπορεί πλέον να πιστώνει το Κράτος, επειδή αυτό αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του, αλλά ταυτόχρονα να καλείται να πληρώσει φόρο εισοδήματος και ΦΠΑ για ποσά που δεν έχει εισπράξει.


Ως εκ τούτου, ανακοινώνουμε ότι από 1/3/2012 σταματάμε την πίστωση στα παρακάτω ταμεία :

ΤΑΠ ΟΤΕ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΙΣΤΕΩΣ, ΤΣΜΕΔΕ, ΤΣΑΥ, ΗΣΑΠ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΑΘΗΝΩΝ.


                Γνωρίζουμε στους αρμοδίους, ότι η οργή των ασφαλισμένων θα στραφεί πλέον προς αυτούς που είναι και πραγματικά υπεύθυνοι και όχι στους φαρμακοποιούς, που εδώ και πολύ καιρό είναι οι μόνοι που τους στηρίζουν με τα δικά τους χρήματα.





Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                    Ο  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ                                                   ΗΛΙΑΣ  ΓΙΑΝΝΟΓΛΟΥ
.


3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ Η ΟΤΟΕ.

Την προκήρυξη τρίωρης πανελλαδικής στάσης εργασίας για σήμερα Τετάρτη από τις 12 το μεσημέρι μέχρι το τέλος του ωραρίου εργασίας ανακοίνωσε η ΟΤΟΕ, στο πλαίσιο συμμετοχής της στις δράσεις για την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Αντίστασης και Δράσης ενάντια στις πολιτικές που πλήττουν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους.


Επίσης, στα πλαίσια αυτά, η ΟΤΟΕ καλεί τους εργαζόμενους στις Τράπεζες να συμμετέχουν σήμερα στις 13.00 στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα γίνει στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αθήνα (Βασ. Σοφίας 2) καθώς και στο Συλλαλητήριο – Συναυλία διαμαρτυρίας το απόγευμα στις 18.00 στο Σύνταγμα. 
.

"ΞΕΡΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ";;



Τον Ιούνιο έρχονται και νέα μέτρα μιας και η «λύση» δεν είναι άλλη από το να πάνε οι μισθοί στα 300 ευρώ!

Το διατυμπάνισε χωρίς ίχνος ντροπής χτες ο Παντελής Καψής, προσθέτοντας μάλιστα, παίρνοντας το ύφος τριακοσίων πιθήκων που αρμόζει στους δημίους που υποδύονται τους «σωτήρες»:

«Ξέρετε τίποτα καλύτερο»!

Ε, λοιπόν ναι, ξέρουμε κάτι πολύ καλύτερο, ξέρουμε τη μία και μοναδική λύση:

Να σηκωθεί ο λαός όρθιος, να τους σαρώσει και να τους στείλει στα τσακίδια. Αυτούς, την κυβέρνησή τους, την τάξη τους και το θράσος τους!
.

ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΠΕΤΣΟΚΟΜΜΑ...!



Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που εγκρίθηκε χτες από το Υπουργικό Συμβούλιο και πέρασε στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ επιταχύνει την εφαρμογή των αντεργατικών ανατροπών, αφοπλίζει τους εργαζόμενους και από την ελάχιστη νομική προστασία και λύνει τα χέρια της εργοδοσίας να επιβάλει εδώ και τώρα τις περικοπές στους μισθούς, να διαλύσει πλήρως τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Το έγκλημα αυτό σε βάρος της εργατικής τάξης γίνεται στο όνομα της«αύξησης της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας» και με την επίκληση «λόγων γενικότερου ενδιαφέροντος», που συνδέονται «με τη λειτουργία της εθνικής οικονομίας και την ανάγκη λήψης έκτακτων μέτρων για την προστασία της» (!) Η προστασία των μονοπωλίων και της καπιταλιστικής κερδοφορίας αναγορεύονται ξεδιάντροπα σε γενικό συμφέρον.

Με την πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου επιβάλλονται:

1. Η κατάργηση διά νόμου της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Η μείωση όλων των μισθών που περιλαμβάνονται και κατοχυρώνονται με αυτή είναι 22% και για τους νέους μέχρι 25 ετών κατά 32%. Από τις 14 Φλεβάρη ο κατώτερος μισθός πέφτει στα 586 ευρώ μεικτά, από 751 ευρώ μέχρι τον προηγούμενο μήνα και στους νέους στα 511 ευρώ μεικτά. Μάλιστα, γιατους νέους της μαθητείας, για 8ωρη εργασία η αμοιβή τους καθορίζεται στο εξευτελιστικό επίπεδο των 357,50 ευρώ μεικτά. Εννοείται ότι για την ισχύουσα Εθνική Σύμβαση δεν αποδίδεται ούτε η προβλεπόμενη αύξηση του Ιούλη, αλλά ούτε και οι «ωριμάνσεις» οι οποίες παγώνουν. Οι μειώσεις είναι υποχρεωτικές για τους εργαζόμενους και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από τις 14 Φλεβάρη  (βλέπε και πίνακα).

2. Καταργούνται οι ισχύουσες συλλογικές συμβάσεις και η κυβέρνηση ορίζει το περιεχόμενο των νέων κλαδικών συμβάσεων. Ειδικότερα, οι όροι όλων των συμβάσεων που έχουν λήξει ή καταγγελθεί, παύουν να ισχύουν μέσα σε ένα τρίμηνο από την ψήφιση του νόμου, δηλαδή από τα μέσα του Μάη. Ομως και αυτές που βρίσκονται σε ισχύ, δεν έχουν καλύτερη τύχη και λήγουν έπειτα από ένα τρίμηνο, αφού μονομερώς οι εργοδότες μπορούν ανά πάσα στιγμή να τις καταγγείλουν. Ετσι καταντά κενό γράμμα και κοροϊδία η πρόβλεψη ότι τέτοιες συμβάσεις μπορούν να έχουν ισχύ ακόμα ένα χρόνο ή μια τριετία από την έναρξή τους!

Μετά την πάροδο των τριών μηνών αυτό που απομένει από τις κλαδικές ή ομοιοεπαγγελματικές συμβάσεις είναι: Ο βασικός μισθός ή βασικό ημερομίσθιο που προβλέπει η σύμβαση μαζί με τα επιδόματα ωρίμανσης, τέκνων, σπουδών και επικίνδυνης εργασίας, εφόσον όμως αυτά προβλέπονται από τη συγκεκριμένη ΣΣΕ. Κάθε άλλο προβλεπόμενο σε αυτές επίδομα παύει αμέσως να ισχύει. Μεταξύ αυτών και το επίδομα γάμου. Ειδικά για τις ωριμάνσεις, με την ψήφιση του νόμου και μέχρι το ποσοστό ανεργίας να πέσει στο 10% - δηλαδή στο μισό απ' αυτό που είναι σήμερα - δεν δίνονται οι προβλεπόμενες αυξήσεις. Συγκεκριμένα, επιδόματα όπως της πολυετίας, το επίδομα χρόνου εργασίας, της τριετίας ή πενταετίας «παγώνουν» στα σημερινά επίπεδα, ανεξάρτητα αν το επόμενο διάστημα ο εργαζόμενος μεταβαίνει σε κάποιο άλλο κλιμάκιο ή συμπληρώνει τριετία ή πενταετία και σύμφωνα με τη σύμβαση θα έπρεπε να αυξηθεί ο μισθός του.

Ετσι, η κυβέρνηση διά νόμου πετσοκόβει τους μισθούς που προβλέπονται από όλες τις συμβάσεις και αυτό είναι το πρώτο βήμα. Γιατί, έχοντας κατοχυρώσει για λογαριασμό της εργοδοσίας ένα χαμηλότερο επίπεδο κλαδικών μισθών, της δίνει ταυτόχρονα τη δυνατότητα για την επιβολή επιχειρησιακών και ατομικών συμβάσεων με ακόμα χαμηλότερους μισθούς απ' αυτούς που θα έχουν απομείνει, μετά το διά νόμου πετσόκομμα.

3. Για να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την αντεργατική επιθετικότητα, η κυβέρνηση στερεί ουσιαστικά τη δυνατότητα προσφυγής των συνδικάτων στη Διαιτησία (ΟΜΕΔ), αφού α) η προσφυγή μπορεί να γίνει μόνο μετά από σύμφωνη γνώμη των εργοδοτών, β) η προσφυγή περιορίζεται αποκλειστικά στον καθορισμό του βασικού μισθού ή του βασικού ημερομισθίου και όχι σε όλους τους όρους της Σύμβασης ή στη διατήρηση όρων από προηγούμενες συμβάσεις και γ) για όσες προσφυγές δεν έχουν βγει αποφάσεις από τον ΟΜΕΔ και εκκρεμούν τίθενται στο αρχείο!

4. Με το άρθρο 5 της νομοθετικής πράξης επιτρέπεται η απόλυση εργαζομένων από επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα (πρώην ΔΕΚΟ, τράπεζες) και όχι μόνο, αφού το δικαίωμα για απολύσεις επεκτείνεται και στους ιδιοκτήτες όλων των εταιρειών και οργανισμών που υπάγονται ή κατά το παρελθόν είχαν υπαχθεί στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Στην ίδια λογική και για τις ίδιες επιχειρήσεις, καταργούνται διατάξεις, κανονιστικές αποφάσεις, συλλογικές συμβάσεις, διαιτητικές αποφάσεις ή Κανονισμοί Εργασίας «που υποκρύπτουν μονιμότητα ή ρήτρες μονιμότητας», διευρύνοντας έτσι το πεδίο εφαρμογής της δυνατότητας απόλυσης εκ μέρους της εργοδοσίας.
.

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012


ΛΕΝΕ ΨΕΜΜΑΤΑ! ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ "ΚΟΥΡΕΜΑ"!


Από τις αρχές της βδομάδας και μετά την απόφαση του Γιούρογκρουπ, η κυβέρνηση, η πλουτοκρατία και τα κόμματά της εξαπολύουν μια χωρίς προηγούμενο επίθεση στις λαϊκές συνειδήσεις, προσπαθώντας να πείσουν ότι το κούρεμα του χρέους που συμφωνήθηκε, δημιουργεί προϋποθέσεις για διέξοδο από την κρίση και συνιστά σωτηρία του λαού. Τι ισχυρίζονται;

Αποφύγαμε τη χρεοκοπία. Λένε ψέματα. Αυτό που πήρε παράταση, είναι η άτακτη χρεοκοπία της ελληνικής καπιταλιστικής οικονομίας και όχι της εργατικής λαϊκής οικογένειας, για την οποία, οι αποφάσεις του Γιούρογκρουπ σημαίνουν βάθεμα της ανεξέλεγκτης πτώχευσης, που θα συνδεθεί με νέα φάση αδυναμίας στην εξυπηρέτηση του εξωτερικού δημόσιου χρέους. Η παραμονή της χώρας στη ζώνη του ευρώ δεν εξαρτάται από τις αιματηρές θυσίες του ελληνικού λαού.

Σχετίζεται με το βάθεμα της ανισομετρίας στην Ευρωζώνη, την απειλή εκδήλωσης νέας κρίσης στην ΕΕ, την προοπτική απώλειας μεριδίου στη διεθνή καπιταλιστική αγορά, την όξυνση του ανταγωνισμού με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα. Τα μέτρα που συνοδεύουν το νέο δάνειο θα οδηγήσουν σε νέες αλλεπάλληλες μειώσεις μισθών και συντάξεων, νέα αύξηση της ανεργίας, παραπέρα μονοπώληση στρατηγικών τομέων της παραγωγής, με ακριβότερες και χαμηλότερης ποιότητας υπηρεσίες προς το λαό, μεγαλύτερη ακόμα καταστροφή αυτοαπασχολούμενων και μικρών βιοτεχνών και εμπόρων, που θα προστεθούν στις λίστες των ανέργων.

Τα μέτρα θα σημάνουν ακόμα βάθεμα της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης σε Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, χιλιάδες νέες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων σ' αυτούς τους τομείς, κατάργηση ή μείωση σε εξευτελιστικά επίπεδα των όποιων προνοιακών επιδομάτων έχουν απομείνει, γεγονός που θα οδηγήσει στη ραγδαία φτωχοποίηση εκατομμυρίων λαϊκών νοικοκυριών, που σήμερα φυτοζωούν στην κυριολεξία.

Ηδη, με βάση τα δικά τους στοιχεία και μετά την εφαρμογή της περικοπής του 22% στους κατώτερους μισθούς και την επί της ουσίας κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, οι εργαζόμενοι, στο τέλος του 2012, θα έχουν χάσει, με βάση το 2009, πέντε τουλάχιστον μισθούς! Αυτό σημαίνει ότι αν σε ένα σπίτι δούλευαν δυο μέλη της οικογένειας, στο τέλος του 2012 ο ένας θα λογίζεται σαν άνεργος για το οικογενειακό εισόδημα, ακόμα και αν συνεχίζει να δουλεύει!

Ο στόχος για πλεονασματικό προϋπολογισμό το 2014, σημαίνει νέες περικοπές και μέτρα κάθε τρεις μήνες, αφού είναι δεδομένο ότι εξαιτίας της βαθιάς κρίσης, οι δημοσιονομικοί τους στόχοι θα συνεχίσουν να είναι στον αέρα. Για να αντιληφθεί κανείς ότι το βαρέλι της χρεοκοπίας του λαού δεν έχει πάτο, αρκεί να σκεφτεί ότι: Το πρωτογενές πλεόνασμα του 4%, που προβλέπεται σαν στόχος για το 2014, βάσει της συμφωνίας με την τρόικα, αντιστοιχεί σε περίπου 9 δισ. ευρώ, με βάση το σημερινό ΑΕΠ.


ΣΥΝΕΧΕΙΑ........


Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ


ΣΥΝΘΛΙΒΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!


Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Τα νέα μέτρα τρόικας, κυβέρνησης, πλουτοκρατίας, ΕΕ συνθλίβουν τους μισθούς σε όλα τα επίπεδα, τους εργαζόμενους όλων των κατηγοριών, ειδικευμένους, ανειδίκευτους, παλιούς, νέους, εργαζόμενους στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, τους άνεργους και τους συνταξιούχους. Τα δίνουν όλα για το μεγάλο κεφάλαιο εξαθλιώνοντας το λαό.
Τα μέτρα τα έχουν συναποφασίσει τρόικα, κυβέρνηση, ΕΕ, μεγάλο κεφάλαιο, για λογαριασμό της πλουτοκρατίας και όσων τη δανείζουν. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν αφαιρεθεί σύμφωνα με επίσημα στοιχεία μόνο από τις ονομαστικές μειώσεις μισθών από τις τσέπες των εργαζομένων περίπου 9,2 δις ευρώ, χρήματα που κατευθύνθηκαν απευθείας στη γιγάντωση των κεφαλαίων της πλουτοκρατίας.

Η κόλαση δεν τελειώνει εδώ. Σε λίγους μήνες θα μας πουν πάλι, ότι η σωτηρία της χώρας επιβάλλει νέα μέτρα, ότι δε φτάνουν όσες θυσίες έγιναν μέχρι τώρα. Με τον μπαμπούλα της χρεοκοπίας αύριο θα μας ζητήσουν και τις σάρκες μας. Είναι αδίστακτοι, πρέπει να τους σταματήσουμε, γιατί είναι βέβαιο, ότι δε θα σταματήσουν εδώ τη σφαγή!

Είναι ώρα μεγάλης ευθύνης για όλους. Αν δεν παρεμποδιστούν τα μέτρα τώρα θα μας ρίξουν στον καιάδα. Δεν πρέπει να αφήσουμε να επιβάλλουν το νόμο τους στα εργοστάσια, στις επιχειρήσεις, στους κλάδους. Η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ, καλεί όλους τους εργαζόμενους, σε συσπείρωση γύρω από τις ταξικές δυνάμεις.  Να οργανωθούμε και να παλέψουμε σαν ένας άνθρωπος, για να μην καταργηθούν οι Συλλογικές Συμβάσεις!

Χρειάζονται αγώνες για να ματαιωθούν τα χειρότερα! Τίποτα δεν μας χαρίσθηκε μέχρι σήμερα! ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ Η ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ!

Για την ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ σ.κ.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΟΥΡΟΥΚΟΣ  -  ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ


ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ..!


Πριν ακόμα να ολοκληρωθεί η ψήφιση στη Βουλή των εφαρμοστικών νόμων, η κυβέρνηση ετοιμάζεται για νέα επώδυνα αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα τον Ιούνη που θα πλήξουν μισθούς, συντάξεις, «κοινωνικές» παροχές. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε ότι «τα επόμενα χρόνια έχουμε μπροστά μας να κάνουμε μια μεγάλη δημοσιονομική προσαρμογή! Θα ληφθούν νέα μέτρα, γιατί εξακολουθούμε να έχουμε ελλείμματα!». 

Την ίδια ώρα, «ανέφικτους στόχους» λόγω κρίσης βλέπει το ΔΝΤ στην απόφαση του Γιούρογκρουπ για ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας, ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει βάθεμα της κρίσης στην Ευρωζώνη. Επιβεβαιώνεται πόσο δίκιο έχουμε όταν λέμε  ότι η συμφωνία δεν αποτρέπει τη βίαιη και ανεξέλεγκτη χρεοκοπία σε βάρος του λαού, η οποία θα συνδεθεί με νέα φάση αδυναμίας στην εξυπηρέτηση του εξωτερικού δημόσιου χρέους.

Η νέα λεηλασία σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, όπως περιγράφεται και μέσα στο μνημόνιο θα προέλθει από:

α) Νέες μειώσεις μισθών.
β) Παραπέρα περικοπές συντάξεων.
γ) Μεγαλύτερο μαχαίρι στις κοινωνικές παροχές.
δ) Νέα χαράτσια μέσω του νέου φορολογικού συστήματος.

Το ύψος των άμεσων μέτρων που θα λάβει η κυβέρνηση με τον εφαρμοστικό νόμο που θα ψηφιστεί την επόμενη βδομάδα, φτάνει στο ποσό των 3,2 δισ. ευρώ, αλλά τον Ιούνη, με την επικαιροποίηση του «Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος», θα ακολουθήσει νέο πακέτο μέτρων, το κόστος των οποίων έχει προσδιοριστεί για κάθε χρόνο σε 2,75% του ΑΕΠ (5,7 δισ. ευρώ) για τα έτη 2013 και 2014. Συνολικά δηλαδή, τα μέτρα του Ιούνη, που οι εταίροι της συγκυβέρνησης ετοιμάζονται να φορτώσουν στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων, είναι συνολικού ύψους 14,6 δισ. ευρώ.
.

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012


ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΟΤΟΕ.



1.        Αγώνας και συντονισμός της δράσης σε όλα τα επίπεδα του κλάδου, με στόχο την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων τώρα, προκειμένου να περιφρουρήσουμε τον θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των συλλογικών συμβάσεων.
2.        Αγωνιστικές πρωτοβουλίες με συμμετοχή στην Πανευρωπαϊκή ημέρα δράσης στις 29 Φεβρουαρίου, με ταυτόχρονη πρόσκληση στην Ελλάδα από την ΟΤΟΕ του Επικεφαλής της UNI-Europa κ. OliverRoethig.
3.      Περιφρούρηση των αντιπροσωπευτικών θεσμών του συνδικαλιστικού κινήματος και της ελληνικής κοινωνίας, που αποτελούν συστατικό στοιχείο της Δημοκρατίας .
4.  Νομική τεκμηρίωση της απάντησης του συνδικαλιστικού κινήματος στις νομοθετικές επιθέσεις της Κυβέρνησης και στην καταστρατήγηση του Συντάγματος, των Ευρωπαϊκών Συνθηκών και των Διεθνών Συμβάσεων.
5.       Υπεράσπιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των συντάξεων και των παροχών υγείας. 
6.  Παρέμβαση στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας για όσα αντισυνταγματικά και παράνομα νομοθετούνται στην Ελλάδα κατά παράβαση και του Ευρωπαϊκού κεκτημένου.
7.  Διεθνοποίηση της κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα, με συναντήσεις, συνεντεύξεις και συλλαλητήρια στις χώρες της Ευρώπης.
8.   Διαμόρφωση μιας νέας στρατηγικής παρέμβασης για την αντιμετώπιση των επιθέσεων, συντονίζοντας τη δράση μας με το συνδικαλιστικό κίνημα και την κοινωνία.

Η ΟΤΟΕ, θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα συνεχίσει τον αγώνα της αντίστασης του κλάδου των τραπεζοϋπαλλήλων, με στόχο την αποτελεσματική υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

Το Γραφείο Τύπου της ΟΤΟΕ

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: ΝΕΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΕ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ...!


Χωρίς πάτο αποδεικνύεται ο γκρεμός στον οποίο συγκυβέρνηση - τρόικα και πλουτοκρατία θέλουν να πετάξουν τη λαϊκή οικογένεια, αφού λίγες μόνο μέρες μετά την ψήφιση από τη Βουλή των νέων εφιαλτικών μέτρων, τώρα προωθούνται επιπλέον οδυνηρά μέτρα για μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων!

Ετσι, μετά το επαίσχυντο θέατρο «αναζήτησης» των 325 εκατομμυρίων ευρώ που στήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, η κυβέρνηση έρχεται να επιβάλει τελικά δραστική μείωση όχι μόνο στις επικουρικές, αλλά και στις κύριες συντάξεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Η μείωση θα ισχύσει αναδρομικά από 1.1.2012.

Συνολικά, η νέα λεηλασία των συνταξιούχων ανέρχεται σε 400 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, πέραν των άλλων μειώσεων και των χαρατσιών που επιβλήθηκαν στις συντάξεις τα δύο προηγούμενα χρόνια. Ετσι επιβάλλεται μείωση κατά 12% σε όλες τις κύριες συντάξεις από 1.300 ευρώ και πάνω (για το ποσό που υπερβαίνει το συγκεκριμένο πλαφόν) και όχι μόνο στα Ταμεία των πρώην ΔΕΚΟ και τραπεζών, όπως αρχικά είχε ειπωθεί. Για το ΝΑΤ η μείωση θα είναι 7% αλλά επί του συνολικού ποσού της σύνταξης, δίνοντας νέο χτύπημα στη ζωή των απόμαχων ναυτικών. Το συνολικό ποσό που θα αφαιρεθεί από τους συνταξιούχους μόνο από τη μείωση στις κύριες συντάξεις εκτιμάται στα 100 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Τα υπόλοιπα 300 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο θα αφαιρεθούν από τις γλίσχρες επικουρικές συντάξεις, των οποίων σήμερα ο μέσος όρος είναι μόλις στα 212 ευρώ. Συγκεκριμένα η νέα μείωση καθορίζεται ως εξής:

-- Μείωση 10% στις επικουρικές από 200 έως 250 ευρώ.
-- Μείωση 15% στις επικουρικές από 251-300 ευρώ.
-- Μείωση 20% στις επικουρικές από 301 ευρώ και πάνω.

Η παρέμβαση όμως στις επικουρικές συντάξεις δεν περιορίζεται εδώ, καθώς, όπως προβλέπει το «Μνημόνιο 2» που ψηφίστηκε την προηγούμενη Κυριακή, η κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα και στη διαμόρφωση ενός νέου ιδιωτικού συστήματος επικουρικών συντάξεων με ατομικούς λογαριασμούς και χωρίς να υπάρχει η παραμικρή εγγύηση για τη σύνταξη που τελικά θα αποδοθεί.

Το νέο σύστημα επικουρικών, που ήδη έχει συμφωνηθεί με την τρόικα, προβλέπει «ατομική σύνταξη» με «βάση ένα θεωρητικό ποσοστό απόδοσης», χωρίς να ορίζεται η σύνταξη που θα δίνει το επικουρικό ταμείο, καθώς οι «παροχές θα αναπροσαρμόζονται», ώστε «να εξαλείφει αμέσως τυχόν μελλοντικές ανισορροπίες..!». Με δυο λόγια οδηγούμαστε σε ένα σύστημα που σιγά -σιγά, αλλά σταθερά, οι επικουρικές θα εξαλειφθούν ολοσχερώς, καθώς το κράτος δεν πρόκειται να δώσει ούτε ένα ευρώ για να τις στηρίξει και δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη γι' αυτές.

Ταυτόχρονα, με το νέο σύστημα επικουρικών συντάξεων, που δεν εγγυάται καμία σύνταξη, αλλά ούτε και το ύψος τους, ενοποιούνται όλα τα υφιστάμενα επικουρικά ταμεία.
.

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΕΥΠΟΛΙΔΟΣ 12 - ΠΛ. ΚΟΤΖΙΑ, ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ.

Στο κτίριο της οδού Ευπόλιδος 12 στη Πλατεία Κοτζιά,  (Εθνικής Αντίστασης), στον 7ο όροφο, (δίπλα από το κεντρικό Δημαρχείο Αθήνας), θα εξυπηρετούνται προσωρινά οι συνάδελφοι ασφαλισμένοι του Ταμείου Υγείας. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΤΑΥΤΕΚΩ, έχει ως εξής:  



Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΦΙΛΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ


Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

ΑΠΟΦΑΣΙΣΘΗΚΑΝ ΟΙ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ....!


Την αφαίρεση ακόμα 300 εκατομμυρίων ευρώ σε ετήσια βάση από τις ούτως ή άλλως πενιχρές αποδοχές των συνταξιούχων ενέκρινε χτες το Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ προχώρησε και στην εξειδίκευση μέτρων για επιπλέον περικοπές ύψους 325 εκατομμυρίων ευρώ, όπως προβλέπει το μνημόνιο.

Στην ίδια συνεδρίαση τέθηκαν επί τάπητος πλήθος μέτρων που συμπεριλαμβάνονται στη δανειακή συμφωνία με την τρόικα και καθορίστηκε αυστηρό χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή τους, με τον πρωθυπουργό, Λ. Παπαδήμο, να ζητά από τους υπουργούς επιτάχυνση των ρυθμών της αντιλαϊκής επέλασης. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αναζητούνται ακόμα 125 εκατομμύρια ευρώ, έως τα 325 εκατ. ευρώ των περικοπών που προβλέπονται βάσει του μνημονίου.

Σ' αυτόν τον αντιλαϊκό σχεδιασμό εντάσσεται και η παραπέρα περικοπή των συντάξεων κατά 300 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση. Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, η μείωση θα γίνει με:

1. Περικοπές 100 εκατ. ευρώ σε κύριες συντάξεις
  • Στο 7% θα ανέλθει η μείωση στις συντάξεις των ναυτικών (ΝΑΤ). Η ετήσια απώλεια γα τους συνταξιούχους, από τη νέα αυτή μείωση, ανέρχεται στα 50 εκατομμύρια ευρώ. Στους συνταξιούχους του ΝΑΤ είχε επιβληθεί μείωση κατά 6% και το 2011.
  • Μείωση κατά 20% των κύριων συντάξεων των Ταμείων ασφάλισης των ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΣΕ, ΕΛΤΑ, Τραπεζών και «Ολυμπιακής» για το τμήμα της σύνταξης από 1.300 και πάνω, με έναρξη εφαρμογής των περικοπών από 1/1/2012.
2. Περικοπές 200 εκατ. ευρώ στις επικουρικές συντάξεις

Οι περικοπές στις επικουρικές συντάξεις θα είναι 15% μεσοσταθμικά, όπως σημείωνε χτες ο υπουργός Εργασίας, αλλά δεν έχει οριστικοποιηθεί το ύψος του πλαφόν, αν δηλαδή η μείωση θα γίνει στις συντάξεις που είναι μεγαλύτερες από 150, 200 ή 300 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το επικρατέστερο σενάριο της νέας σφαγής είναι:
  • Μείωση κατά 15% των επικουρικών συντάξεων από 200 έως 300 ευρώ.
  • Μείωση κατά 20% των επικουρικών συντάξεων από 300 ευρώ και πάνω.
Τις νέες μειώσεις στις επικουρικές θα συνοδεύσει το νέο σύστημα για ολόκληρη την επικουρική ασφάλιση, η οποία επί της ουσίας θα ιδιωτικοποιηθεί, καθώς θα βασίζεται σε ατομικούς λογαριασμούς, με καθορισμένες εισφορές από τους ασφαλισμένους, χωρίς όμως να δίνεται καμία εγγύηση για το ύψος της επικουρικής σύνταξης, αλλά και αν τελικά αυτή θα αποδίδεται. 

Σε ό,τι αφορά στις περικοπές που εξετάστηκαν για την κάλυψη των 325 εκατομμυρίων, τα οποία αποτελούν τμήμα των πρόσθετων μέτρων ύψους 3,2 δισ. ευρώ για το 2012 και περιλαμβάνονται στο νέο μνημόνιο, θα προέλθουν από:

-- Την έναρξη από τον Απρίλη αντί του Ιούνη, που ήταν αρχικά προγραμματισμένο, της μείωσης των μισθών για τα ειδικά μισθολόγια του Δημοσίου κατά 10% - 12%. Από την επίσπευση της εφαρμογής του μέτρου (αφορά γιατρούς, δικαστικούς, καθηγητές ΑΕΙ - ΤΕΙ, ένστολους κ.ά.) η κυβέρνηση επιδιώκει να «εξοικονομήσει» περίπου 95 - 100 εκατομμύρια ευρώ.

-- Περαιτέρω μείωση των δαπανών του υπουργείου Αμυνας κατά 100 εκατομμύρια ευρώ.

Το υπόλοιπο ποσό (περίπου 125 εκατ. ευρώ), σύμφωνα με διαρροές από κυβερνητικά στελέχη, θα προκύψει από:

-- Νέες περικοπές στις φαρμακευτικές και νοσηλευτικές δαπάνες.
-- Νέες μειώσεις των μισθών των εργαζομένων των πρώην ΔΕΚΟ.
-- Επιπλέον περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση που λαμβάνουν οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ).
.

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

ΚΑΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ...!


Οπως είναι γνωστό, από το εγκληματικό μένος των γνωστών - "άγνωστων" προβοκατόρων, δεν γλύτωσαν δυστυχώς και τα γραφεία του Ταμείου υγείας στην οδό  Χαριλάου Τρικούπη, που εξυπηρετούσε χιλιάδες ασφαλισμένους τραπεζοϋπαλλήλους! 

Επειδή οι εκκρεμότητες και οι καθημερινές υποχρεώσεις - κυρίως οι πληρωμές -   προς τους ασφαλισμένους, δεν μπορούν να πάρουν κι άλλη αναβολή, ειδικά στις σημερινές δύσκολες συνθήκες, ζητάμε ΑΜΕΣΑ, να βγεί εγκύκλιος για την εξυπηρέτηση των χιλιάδων ασφαλισμένων, μέσα από τις υπηρεσίες του ΤΑΥΤΕΚΩ σε άλλα γραφεία, μέχρι να αποφασισθεί τι ακριβώς θα γίνει με την αποκατάσταση των ζημιών. 


Στη διπλανή φωτογραφία, άποψη των καμένων γραφείων του Ταμείου, με τον 3ο όροφο ειδικά, εντελώς κατεστραμένο! 


ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ.


Απεργία πραγματοποίησαν και χτες οι εργαζόμενοι στην Εμπορική Τράπεζα ενάντια στα εξαγγελθέντα σχέδια της εργοδοσίας που οδηγούν στη μεγάλη μείωση των μισθών με τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες - ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ - στο ΔΣ του Συλλόγου και της ΟΤΟΕ να δίνουν ρεσιτάλ συμβιβασμού και υποταγής!

 Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη βδομάδα η εργοδοσία έσπευσε να ανακοινώσει τη μείωση των μισθών μέσω της κατάργησης επιδομάτων, «αξιοποιώντας» την κατάργηση της αρχής μετενέργειας, την οποία επιβάλλει ο νόμος που ψήφισαν την περασμένη Κυριακή τα κόμματα του μαύρου μετώπου.

Κατά τη διάρκεια της χτεσινής απεργίας έγινε απεργιακή συγκέντρωση στα κεντρικά γραφεία της Εμπορικής όπου και έγινε συνάντηση μεταξύ του ΔΣ του Συλλόγου, της ΟΤΟΕ και των εκπροσώπων της εργοδοσίας. Σε αυτή τη συνάντηση, η εργοδοσία φάνηκε πρόθυμη να συνεχίσει το «διάλογο» μέχρι την Παρασκευή, ξεκαθαρίζοντας ότι η συζήτηση θα αφορά στη μείωση των μισθών. Από τη μεριά της, η συνδικαλιστική πλειοψηφία δέχτηκε την πρόταση αυτή, λέγοντας ότι αυτός ήταν ο στόχος της απεργίας (!) και απευθυνόμενη στους εργαζόμενους προβάλλει σαν «λύση» τη συμφωνία που ουσιαστικά έχει ήδη κάνει για μειώσεις που κυμαίνονται γύρω στο 10% και τις οποίες παρουσιάζει ως μικρότερο κακό συγκριτικά με τις μειώσεις που θα φέρει η κατάργηση των επιδομάτων. 

Χαρακτηριστικό είναι ότι το βασικό στέλεχος της ΔΑΚΕ στο χώρο (που είναι και γραμματέας της ΟΤΟΕ) προέτρεψε στην υπογραφή της επιχειρησιακής σύμβασης (με τη λύση του μικρότερου κακού), ώστε αυτή να γίνει μπούσουλας και για τις άλλες τράπεζες!

Μετά τη συνάντηση, ακολούθησε συνεδρίαση του ΔΣ του Συλλόγου όπου η πλειοψηφία - ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ - αποφάσισε να αναστείλει τις κινητοποιήσεις και να πάνε στο «διάλογο», και συγκεκριμένα στη συνάντηση που είχε ήδη... προγραμματιστεί να γίνει σήμερα! Οι παρατάξεις ΕΑΣ (ΣΥΡΙΖΑ) και «Ευπόλιδος» (μ-λ ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλοι) πρότειναν συνέχιση του «διάλογου» με παράλληλη πραγματοποίηση κινητοποιήσεων. 

Οι ταξικές δυνάμεις, η ΕΣΑΚ, καταδίκασαν το «διάλογο» και πρότειναν κλιμάκωση του αγώνα και συντονισμό της αγωνιστικής δράσης όλου του κλάδου για τη διεκδίκηση ΣΣΕ με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.
.


ΤΕΤΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ...!


Ο κ. Πρωτόπαππας επί δύο μήνες έβγαινε σε κανάλια, ραδιόφωνα και εφημερίδες, λέγοντας ότι δεν επρόκειτο να ψηφίσει τη μείωση του κατώτερου μισθού και την κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων!

Τόσο απόλυτος και τόσο σπαραξικάρδιος ήταν που, για να εξηγήσει την «άρνησή του», θύμιζε ότι υπήρξε πρόεδρος της ΓΣΕΕ και ότι προέρχεται από το συνδικαλιστικό κίνημα και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να ψηφίσει τέτοια πράγματα...

Αυτά μέχρι προχτές! Γιατί προχτές, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, ο Πρωτόπαππας ήταν αυτός που αφενός υπεραμύνθηκε της θέσης ότι το μνημόνιο - που μειώνει τον κατώτερο μισθό και καταργεί τις  Συλλογικές διαπραγματεύσεις - έπρεπε να ψηφιστεί το συντομότερο και αφετέρου ξεκαθάρισε από πολύ νωρίς στη Βουλή ότι ο ίδιος φυσικά και θα το ψήφιζε...!

Η στάση του κάθε «Πρωτόπαππα» αποτυπώνει περίτρανα το «ποιοι» και το «πώς» μας κυβερνούν! Η στάση του κάθε «πράσινου», του κάθε «γαλάζιου» και του κάθε «πολύχρωμου Πρωτόπαππα», πρέπει να γνωστοποιηθεί σε όλον τον ελληνικό λαό.

Και τούτο γιατί αποκαλύπτει σε όλη της την έκταση όλη τη χυδαιότητα εκείνης της πολιτικής και εκείνου του συνδικαλισμού που υπηρετούνται από «Πρωτόπαππες» και που αναπαράγουν τους «Πρωτόπαππες».

ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
.

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΑΟΥ ΧΘΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ!






























Χιλιάδες διαδηλωτές με το ΠΑΜΕ, βροντοφώναξαν χθες: «Να φύγει τώρα η κυβέρνηση του εγκλήματος μαζί με την τρόικα. Να μην υπογραφεί κανένα μνημόνιο. Καμιά νέα συμφωνία! Τη κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία!