Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ.

Σήμερα Παρασκευή 1η Ιουνίου και ώρα 09.45 στα γραφεία του Συλλόγου, θα γίνει το εξ' αναβολής Δ.Σ. του ΣΥΓΤΕ, με θέμα τη συζήτηση για το κείμενο της Επιχειρησιακής σύμβασης. 

Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε άμεσα με ανακοίνωση.
.

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ, ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΗΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ, ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ.



Επαναλαμβάνουμε, πως λόγω της απαράδεκτης τακτικής της τράπεζας που εξακολουθεί για "τεχνικούς" λόγους, όπως προφασίζεται, να μην επιτρέπει μέσα από το ΙΝΤRΑΝΕΤ την ανάγνωση εικόνων και σκαναρισμένων κειμένων του Blog της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ σε όλους τους εργαζόμενους, είμαστε υποχρεωμένοι δυστυχώς - και μέχρι να ξεκαθαρισθεί το θέμα -  να σας υπενθυμίσουμε ότι μπορείτε να  διαβάσετε τα κείμενα αυτά, μόνο μέσα από τα προσωπικά σας P.C.'s.  

Ευχαριστούμε για τη καταννόηση!  



 

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

ΠΑΜΕ: ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!


Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, με χτεσινή ανακοίνωσή της, τονίζει αναφορικά με τις επιστολές του ΣΕΒ και της ΓΣΕΕ:

«Ο ΣΕΒ με τις επιστολές του προς την κυβέρνηση (υπουργείο Εργασίας) και τη ΓΣΕΕ παρεμβαίνει για μια ακόμη φορά. Το συλλογικό όργανο των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων επιχειρεί να δημιουργήσει εντυπώσεις. Αυτοί που στόχος τους ήταν το πετσόκομμα των μισθών, η διάλυση των εργασιακών σχέσεων, των ΣΣΕ, της Κοινωνικής Ασφάλισης, των εργατικών δικαιωμάτων. Αυτοί που κάθε μέρα πίνουν το αίμα του εργάτη με τραγικές μειώσεις μισθών, απλήρωτους εργαζόμενους. Αυτοί που κάθε μέρα στέλνουν στον Καιάδα της ανεργίας χιλιάδες εργαζόμενους, τώρα επιδιώκουν να σαρώσουν ό,τι έχει απομείνει από εργατικό δικαίωμα. 

Ο ΣΕΒ αποκαλύπτει τις πραγματικές του προσδοκίες για μισθούς των 400 και 300 ευρώ, για κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων και εφαρμογή των ατομικών συμβάσεων. ΣΕΒ, ΕΕ και τα κόμματά τους κάνουν Νταχάου τη ζωή των εργαζομένων.

Από την άλλη η ΓΣΕΕ απαντά με τη γραμμή που ζημίωσε την εργατική τάξη, του κοινωνικού διαλόγου, της συναίνεσης και διαμαρτύρεται γιατί δεν έχουν συγκληθεί οι θεσμοί του κοινωνικού διαλόγου.

Προσπαθούν οι χρόνια συνέταιροι να μαντρώσουν τους εργαζόμενους για να αυξηθούν τα κέρδη των επιχειρηματιών.

Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται η θέση του ΠΑΜΕ για το τι κίνημα χρειάζεται. Γερό κίνημα, ταξικά προσανατολισμένο, με ποδάρια στους χώρους δουλειάς. Για να εμποδίσουμε τις προσπάθειες να χτυπήσουν τη ζωή της εργατικής τάξης, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, να απαγορεύσουν τις διαδηλώσεις, τις απεργίες.

Το ΠΑΜΕ ξεκαθαρίζει ότι βήμα πίσω δεν κάνουμε. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη για την υπεράσπιση της ζωής της εργατικής τάξης. Καλούμε τους εργαζόμενους να μην ξεγελαστούν με νέες αυταπάτες, να μη δείξουν καμιά αναμονή ότι θα λυθούν τα προβλήματα με την εργατική τάξη στο περιθώριο. Οργάνωση παντού, ταξική ενότητα, μαζικά σωματεία και δυνάμωμα του ΠΑΜΕ».
.

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΟΛΑΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ..!


Αναπόσπαστο μέρος του μνημονίου, της δανειακής σύμβασης, των εφαρμοστικών νόμων, με τους οποίους εξειδίκευσαν τα μέτρα σφοδρής αντιλαϊκής κλιμάκωσης, είναι τα βαριά χαράτσια που περιμένουν το λαό, όπως αυτά που στέλνουν αμέσως μετά τις εκλογές με την εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεων.

Ερχονται από φέτος και φορολογούν την απόλυτη φτώχεια, εισοδήματα από 357 ευρώ το μήνα! Για εισόδημα στα 12.000 ευρώ (857 ευρώ το μήνα), που μέχρι πέρσι ήταν αφορολόγητο, βάζουν φόρο 700 ευρώ! Μισθωτός με 2 προστατευόμενα παιδιά και εισόδημα στα 15.000 ευρώ - αφορολόγητο μέχρι πέρσι - θα πληρώσει για πρώτη φορά 840 ευρώ! Για 3 παιδιά και για εισόδημα στα 23.500 ευρώ, επίσης αφορολόγητα μέχρι και πέρσι, από φέτος επιβάλλουν φόρο που φτάνει στα 2.595 ευρώ, σχεδόν 2 μισθούς!

Σε κάθε περίπτωση ο φόρος που επιβάλλουν υπολογίζεται πάνω στομεγαλύτερο ποσό του προσδιοριζόμενου εισοδήματος, είτε του πραγματικού είτε του «τεκμαρτού». Με τη φετινή εκκαθάριση των δηλώσεων θα υπολογίζουν και τα διογκωμένα «αντικειμενικά» κριτήρια διαβίωσης, υποχρεώνοντας τα λαϊκά στρώματα να τους πληρώνουν φόρους ακόμη και για ανύπαρκτα εισοδήματα. Με το κόλπο των «τεκμηρίων» ο καθένας υπολογίζεται ότι έχει εισόδημα 3.000 ευρώ. Αν ζει σε σπίτι 80 τ.μ. υπολογίζεται άλλο τεκμήριο 40 ευρώ ανά τετραγωνικό, δηλαδή για ολόκληρο το σπίτι 3.200. Ο συγκεκριμένος λαϊκός άνθρωπος, ακόμα και αν δεν είχε δεκάρα εισόδημα πέρσι, θα κληθεί να τους πληρώσει φόρο με βάση τα δύο τεκμήρια, δηλαδή τις 3.000 και τις 3.200 ευρώ, άρα για 6.200, που με συντελεστή 10% σημαίνει φόρο 620 ευρώ.

Μισθωτοί, συνταξιούχοι, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι ακόμη και με «μπλοκάκι», με ετήσια εισοδήματα ακόμη και κάτω από το νέο καρατομημένο αφορολόγητο (5.000 ευρώ) υποχρεώνονται να βρουν αποδείξεις λιανικής, αξίας στο 25% του μεγαλύτερου ποσού ανάμεσα στο πραγματικό ή το τεκμαρτό εισόδημα που θα προσδιοριστεί γι' αυτούς με βάση τις «αντικειμενικές δαπάνες» ή τα «τεκμήρια διαβίωσης»! Αν η συνολική αξία των αποδείξεων που θα συγκεντρώσουν είναι χαμηλότερη, τότε θα πληρώσουν και χαράτσι 10% πάνω στην αξία των αποδείξεων που τους «λείπει». Για παράδειγμα, αν το δηλωμένο, πραγματικό εισόδημα είναι στα 3.000 ευρώ και το «τεκμαρτό», δηλαδή αυτό που προσδιορίζεται με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης, στα 6.000 ευρώ, τότε απαιτούν αποδείξεις αξίας ίσης με το 25% του ποσού των 6.000 ευρώ (που είναι το μεγαλύτερο), απαιτούν δηλαδή αποδείξεις αξίας 1.500 ευρώ ! Επί της ουσίας βάζουν φόρους ακόμη και για ανύπαρκτες καταναλώσεις, για τα εμπορεύματα των καπιταλιστών που ξέμειναν απούλητα στο ράφι.

Η ληστεία που συντελείται μέσα από την εκκαθάριση των δηλώσεων έχει και συνέχεια. Συγκεκριμένα:

-- Εχουν πετσοκόψει και τις «ελαφρύνσεις» για τις δαπάνες των νοικοκυριών, όπως για νοίκια, τόκους στεγαστικών δανείων, φροντιστήρια παιδιών κ.ά. Από κάθε λαϊκή οικογένεια που μένει στο νοίκι και με 1 παιδί στο φροντιστήριο - αποκλειστικά και μόνο γι' αυτές τις 2 κατηγορίες δαπανών - αρπάζουν από 280 ευρώ (140 ευρώ για τη δαπάνη ενοικίου και άλλα τόσα για τα δίδακτρα).

-- Μαζί με τα εκκαθαριστικά της Εφορίας θα στείλουν το τέλος «αλληλεγγύης» που αφορά στα λαϊκά εισοδήματα (πάνω από 12.000 ευρώ) που αποκτήθηκαν πέρσι. Και το συγκεκριμένο χαράτσι υπολογίζεται με βάση το μεγαλύτερο από το πραγματικό ή «τεκμαρτό» εισόδημα. Αυτοαπασχολούμενοι και μικροεπαγγελματίες, πέρα από το φόρο εισοδήματος, πέρα και από το «τέλος αλληλεγγύης», χαρατσώνονται και με το διογκωμένο από φέτος «τέλος επιτηδεύματος» (500 ευρώ για επαγγελματίες με έδρα σε πόλεις με πληθυσμό πάνω από 200 χιλιάδες και 400 ευρώ στις μικρότερες πόλεις).
.

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ..!


Από το... σωτήριο «κούρεμα» και το PSI, τα 150 εκατ. ευρώ που είχαν συνολικά τα ΤΕΙ  «έγιναν» 50 εκατ. ευρώ!

Ενδεικτικά:
Το ΤΕΙ Αθήνας έμεινε με 1,9 εκατ. ευρώ από 11 εκατ. ευρώ, το ΤΕΙΠάτρας με 2 εκατ. ευρώ από 7 εκατ. ευρώ, το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης με 180.000 ευρώ από 8,2 εκατ. ευρώ, το ΤΕΙ Καβάλας με 400.000 ευρώ από 2 εκατ. ευρώ, το ΤΕΙ Σερρών με 1,1 εκατ. ευρώ από 5 εκατ. ευρώ, το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας με 110.000 ευρώ από 370.000 ευρώ, το ΤΕΙ Ηπείρου με 3,6 εκατ. ευρώ από 11,7 εκατ. ευρώ, το ΤΕΙ Κρήτηςμε 1,6 εκατ. ευρώ από 5,3 εκατ. ευρώ, το ΤΕΙ Λαμίας με 3,7 εκατ. ευρώ από 12,2 εκατ. ευρώ.

Επίσης, τα ΑΕΙ  φτωχοποιήθηκαν:

Ενδεικτικά:
Από το «κούρεμα» το Πανεπιστήμιο Αθήνας έχασε 13 εκατ. ευρώ, τοΕΜ Πολυτεχνείο 30 εκατ. ευρώ, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας 4,5 εκατ. ευρώ, το Γεωπονικό Αθήνας από 1,2 εκατ. ευρώ έμεινε με 372 χιλιάδες, το Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης από 11,5 εκατ. ευρώ έμεινε με 3,5, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων από 1,5 εκατ. ευρώ έμεινε με 470 χιλιάδες ευρώ, η ΑΣΟΕΕ από 4,2 εκατ. ευρώ έμεινε με 1,2, τοΙόνιο Πανεπιστήμιο από 3,9 εκατ. ευρώ έμεινε με 1,2, τοΠολυτεχνείο Κρήτης από 3,3 εκατ. ευρώ έμεινε με 1, το Πανεπιστήμιο Πειραιά από 16 εκατ. ευρώ έμεινε με 5, το ΠανεπιστήμιοΑιγαίου από 2,9 εκατ. ευρώ έμεινε με 900 χιλιάδες, το ΔημοκρίτειοΠανεπιστήμιο από 1,3 εκατ. ευρώ έμεινε με 200 χιλιάδες, τοΧαροκόπειο από 463 χιλιάδες ευρώ έμεινε με 140 χιλιάδες ευρώ, το Πανεπιστήμιο Κρήτης από 1,2 εκατ. ευρώ έμεινε με 366 χιλιάδες, το Πανεπιστήμιο Πάτρας από 5,4 εκατ. ευρώ έμεινε με 1,6, το Διεθνές Πανεπιστήμιο από 1,6 εκατ. ευρώ έμεινε με 500 χιλιάδες, το Πάντειοαπό 16 εκατ. ευρώ έμεινε με 5, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας από 6 εκατ. ευρώ έμεινε με 1,8.

Συνολικά:
Τα Πανεπιστήμια, από τη μετατροπή των λογαριασμών τους στην Τράπεζα της Ελλάδας σε ομόλογα Δημοσίου και το «κούρεμά» τους, έχασαν 87 εκατ. ευρώ.

Ενδεικτικά:
Τα 10 εκατ. ευρώ του «Ιπποκράτειου» Θεσσαλονίκης πήγαν στο 1 εκατ. ευρώ, στο Ψυχιατρικό Θεσσαλονίκης από 969.000 ευρώ τα ταμειακά διαθέσιμα μειώθηκαν στις 212.000 ευρώ, περισσότερα από 1.700.000 ευρώ έκαναν φτερά από τους λογαριασμούς που διατηρούν στην Τράπεζα της Ελλάδας τα Νοσοκομεία Κοζάνης και Πτολεμαΐδας, στο Νοσοκομείο «Αγιοι Ανάργυροι» οι καταθέσεις από 1,8 εκατ. ευρώ πήγαν στις 575 χιλιάδες ευρώ. Απ' το «κούρεμα» δε γλίτωσε ούτε και ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), του οποίου τα αποθεματικά μειώθηκαν από 106 σε 32 εκατ. ευρώ.

Επίσης, τα Ταμεία καταληστεύτηκαν:

Ενδεικτικά:

Από το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα (ΤΕΑΙΤ), κλάπηκαν 361,2 εκατομμύρια ευρώ, τα αποθεματικά του Ταμείου Βενζινοπωλών (Τομέα Επικουρικής Ασφάλισης Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων - ΤΕΑΠΥΚ - του ΟΑΕΕ) από 126,81 εκατ. ευρώ πήγαν στα 38,77 εκατ. ευρώ, τα αποθεματικά του Μετοχικού Ταμείου Στρατού από 84 εκατ. ευρώ πριν το «κούρεμα» έμειναν 25,9 εκατ. ευρώ, στο Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού από 110,175 εκατ. ευρώ έμειναν 33,685 εκατ. ευρώ, στο Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας από 72,9 εκατ. ευρώ έμειναν 21,8 εκατ. ευρώ, τα ομόλογα ύψους 1,44 δισεκατομμυρίων ευρώ που διέθετε το ΙΚΑ «κουρεύτηκαν» κατά 57%, το 1,5 δισ. ευρώ του ΤΕΑΔΥ, παρομοίως. Ομοίως από το ΤΑΑΠΓΤΕ, "κουρεύθηκαν  150 εκ ευρώ! 

Σημείωση:
Στο κοινό κεφάλαιο που διαχειριζόταν η Τράπεζα της Ελλάδας προ «κουρέματος» τα αποθεματικά ανέρχονταν στο ποσό των 2,347 δισ. ευρώ, ενώ μετά το «κούρεμα» η τρέχουσα αξία των νέων ομολόγων πήγε στα 717,8 εκατ. ευρώ.

Τα παραπάνω - πέραν του προφανούς - τα σημειώνουμε και για έναν επιπλέον λόγο:

Διότι ακόμα και στις λίγες ώρες που απέμεναν μέχρι η κυβέρνηση Παπαδήμου να παραδώσει στην υπηρεσιακή κυβέρνηση. (θυμίζουμε ότι τον κ. Παπαδήμο τον ήθελαν ακόμα και για υπηρεσιακό πρωθυπουργού οι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, με τη συμφωνία και του ΣΥΡΙΖΑ...), η συγκεκριμένη κυβέρνηση Παπαδήμου φρόντισε να επιτελεί, ως την ύστατη στιγμή, το χρέος της απέναντι στους τοκογλύφους: Ενώ δηλαδή με το ένα χέρι «κούρεψε» το λαό, με το άλλο χέρι κατέβαλε στο ακέραιο το ομόλογο των 435 εκατ. ευρώ που κατείχαν οι κερδοσκόποι και το οποίο έληξε προχτές!

Το πού συγκεκριμένα πήγαν αυτά τα λεφτά - και μάλιστα την ίδια ώρα που, επαναλαμβάνουμε, έχουν λεηλατηθεί μισθοί, συντάξεις, Ταμεία, νοσοκομεία, Πανεπιστήμια και ΤΕΙ - το αποκάλυψαν οι «Νιου Γιορκ Τάιμς»: Πήγαν σε ένα διεθνές «κοράκι», σε ένα από εκείνα τα λεγόμενα «fund» υπό την επωνυμία «Dart Management», με έδρα τα νησιά... Κέιμαν!

Αυτοί είναι οι «σωτήρες»! Εκοψαν ακόμα και τις επικουρικές συντάξεις γιατί, όπως έλεγαν, τους έλειπαν 300 εκατ. ευρώ. Αλλά βρήκαν - στο ακέραιο - τα 435 εκατ. ευρώ για να πληρωθούν οι «γύπες» και οι «κανίβαλοι»!
.

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012


ΝΕΕΣ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...!


Μπαράζ από κάθε είδους χαράτσια περιμένουν τα λαϊκά στρώματα αμέσως μετά τις επόμενες εκλογές. Οι αοριστολογίες και γενικόλογες «καταγγελίες» του μνημονίου όχι μόνο αφήνουν στο απυρόβλητο αλλά αντίθετα έρχονται να συγκαλύψουν το μπαράζ των αντιλαϊκών μέτρων μόνιμου χαρακτήρα, που ψήφισαν οι κυβερνήσεις της προηγούμενης περιόδου. Τώρα είναι που ο λαός μπορεί και πρέπει να βγει αποφασιστικά μπροστά, να γυρίσει την πλάτη στα κόμματα του ευρωμονοδρόμου της υποταγής, στις κάλπικες υποσχέσεις τους.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ομολογεί ανοιχτά και τις διευρυμένες αστοχίες στο μάζεμα των φορολογικών εσόδων προλειαίνοντας το έδαφος για τα επόμενα μέτρα σφοδρής αντιλαϊκής κλιμάκωσης. Αμέσως μετά τις εκλογές οι ιμπεριαλιστικοί Οργανισμοί αποστέλλουν στην Αθήνα τα κλιμάκια της τρόικας, για την επόμενη αξιολόγηση της μέχρι τα σήμερα αντιλαϊκής πολιτικής, για το κλείσιμο των νέων μέτρων που έχουν ετοιμάσει.

Στο χτεσινό Υπουργικό Συμβούλιο ο υπουργός Οικονομικών Γ. Ζανιάς, ενημέρωσε για τις διευρυνόμενες αστοχίες στο μάζεμα των φόρων, τονίζοντας την «ανάγκη» να εισπράξουν άμεσα το 1 δισ. ευρώ της προηγούμενης δόσης από τα δάνεια της τρόικας, που αποδόθηκε κουτσουρεμένη (4,2 δισ. αντί 5,2 δισ. ευρώ). Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κρατικά έσοδα για τον τρέχοντα μήνα εμφανίζουν πτώση 15%. Ο υπουργός Οικονομικών θα ενημερώσει επόμενο υπουργικό συμβούλιο για την εξέλιξη των εσόδων και δαπανών, αφού προηγουμένως πάρει αναλυτικά στοιχεία από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Αποφασίστηκε να αποστείλουν μέσα στις επόμενες μέρες, τη πρώτη παρτίδα, περί τα 250.000 εκκαθαριστικά του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων(ΕΤΑΚ) για το 2009 που ήταν παγωμένα στα συρτάρια της Εφορίας.

Αμέσως μετά τις εκλογές, μαζί με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, στέλνουν τη πρώτη δόση από το χαράτσι πάνω στη λαϊκή κατοικία. Ταυτόχρονα, θα στέλνουν τα εκκαθαριστικά της Εφορίας, προκειμένου να μαζέψουν τους φόρους για τα λαϊκά εισοδήματα του 2011, σαρώνοντας και την τελευταία προσφερόμενη δεκάρα. Με την εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεων, στέλνουν μαζεμένα τις αναδρομικές παρακρατήσεις, αυτές που δεν «πρόλαβαν» να κάνουν στο 12μηνο του 2011. 

Ταυτόχρονα, ισχύει η παραπέρα καρατόμηση και κατάργηση «φοροελαφρύνσεων» για τις δαπάνες των νοικοκυριών, που προσδιορίζονται με την εκκαθάριση. Αυτοπασχολούμενοι και μικροεπαγγελματίες, πέρα από το φόρο, πέρα και από το «τέλος αλληλεγγύης», χαρατσώνονται και με το διογκωμένο τέλος επιτηδεύματος. Για το 2012 (στις πόλεις με πληθυσμό πάνω από 200 χιλιάδες) φτάνει στα 500 ευρώ (από 300 ευρώ το 2011) και στα 400 ευρώ (από 300) για τους επαγγελματίες με έδρα σε μικρότερες πόλεις. Το ίδιο χαράτσι μπαίνει και σε μισθωτούς που εξαναγκάζονται να δουλεύουν με το «μπλοκάκι», που τους εμφανίζουν ως ελευθεροεπαγγελματίες. Το χαρατσόχαρτο στέλνεται «πακέτο» με την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης του 2012.
.

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ, ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ.


Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Σας κοινοποιούμε επιστολή των εκλεγμένων συμβούλων της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ, προς τον πρόεδρο του ΣΥΓΤΕ, μετά την απαράδεκτη και εν κρυπτώ συνάντηση με τη Διοίκηση της τράπεζας χθες το μεσημέρι, του ιδίου με τον Γ.Γ του Συλλόγου  και με τους πρόεδρο και Γ.Γ. της ΟΤΟΕ, για το σοβαρό θέμα της λήξης της μετενέργειας, χωρίς να συγκληθεί προηγουμένως το Δ.Σ. του ΣΥΓΤΕ και χωρίς να γνωρίζουν τίποτα τα υπόλοιπα  μέλη του Δ.Σ.!   



«ΠΡΟΣ
ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ
σδ. ΔΗΜ . ΚΑΛΟΓΗΡΟ
                                                                                    Αθήνα 15/05/2012
Συνάδελφε,  

Μετά τη σημερινή εν κρυπτώ συνάντησή σου με τη Διοίκηση της τράπεζας, μαζί με τον Γ.Γ του ΣΥΓΤΕ  και τον πρόεδρο και Γεν. Γραμματέα της ΟΤΟΕ, συναδέλφους ΚΟΥΚΟ και ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟ, χωρίς να γνωρίζουν τίποτα τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ του ΣΥΓΤΕ, για ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως είναι η λήξη της μετενέργειας των συμβάσεων και οι συνέπειές της στους εργαζόμενους, σου ζητάμε ΑΜΕΣΑ και εντός 48 ωρών, να συγκαλέσεις έκτακτο Δ.Σ. του ΣΥΓΤΕ, προκειμένου να ενημερωθούμε για το περιεχόμενο της συζήτησης με τη Διοίκηση της τράπεζας, να ενημερωθούμε για τις θέσεις που κατέθεσες στη Διοίκηση, που εμείς δεν γνωρίζουμε και ακόμη να συζητήσουμε ανοικτά και όχι πίσω από τις πλάτες των εργαζομένων, για τις συνέπειες της μετενέργειας και τους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ σ.κ.

 Οι εκλεγμένοι σύμβουλοι στο Δ.Σ. του ΣΥΓΤΕ:

 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΟΥΡΟΥΚΟΣ  -  ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ»



Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ σ.κ. 

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΜΕΤΕΝΕΡΓΕΙΑ.


ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ, ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ν’ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΤΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!


Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Σήμερα λήγει η τρίμηνη μετενέργεια των Συλλογικών και Επιχειρησιακών συμβάσεων,  που επέβαλε η κυβέρνηση με την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου ν. 6/2012 τον περασμένο Φεβρουάριο, και όλες οι τράπεζες προσπαθούν με τη μέθοδο της ανοιχτής τρομοκρατίας, να επιβάλουν δραστικές μειώσεις μισθών και παραπέρα υπονόμευση των εργατικών δικαιωμάτων.

Η επίθεση αυτή, που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ενταθεί ακόμα περισσότερο, κάνει πιο επιτακτική την ανάγκη για αγώνα των εργαζομένων και στη Γενική τράπεζα, ενάντια στις  μειώσεις μισθών και το χτύπημα των συμβάσεων! Μπροστά στη λαίλαπα των ατομικών συμβάσεων που θέλουν να μας επιβάλουν, πρέπει να απαντήσουμε με αγώνες για υπογραφή νέων Επιχειρησιακών και Σ.Σ.Ε., που δε θα παραχωρούν τίποτα και θα αντιστοιχίζονται με τις σύγχρονες ανάγκες μας!

Δυστυχώς το προεδρείο του ΣΥΓΤΕ, και παρά τις συνεχείς εκκλήσεις και επιστολές των εκλεγμένων εκπροσώπων της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ, για σύγκληση έκτακτου Δ.Σ., συνεχίζει την απαράδεκτη τακτική του να μην ενημερώνει κανέναν για τις όποιες κινήσεις κάνει, να μην λέει τίποτα για τις θέσεις του πάνω στη προοπτική των μειώσεων που έρχονται, και να αρνείται τη τήρηση του καταστατικού και τη λειτουργία των οργάνων του Συλλόγου!

Σχεδόν τρείς μήνες τώρα, και ενώ εξακολουθούν να βγάζουν ένα σωρό άλλες ανακοινώσεις για αποπροσανατολισμό, δεν λένε κουβέντα για το σοβαρό αυτό θέμα, ακολουθώντας την απαράδεκτη μυστική διπλωματία μεταξύ Διοίκησης και προεδρείου,  με ανυπολόγιστες συνέπειες για τα συμφέροντα των εργαζομένων! 

Με τη τακτική τους, αδιαφορούν σκόπιμα για τις επιπτώσεις της μετενέργειας, αφού αρνούνται να θέσουν στους εργαζόμενους και στους εκλεγμένους εκπροσώπους, όλα τα δεδομένα και να συζητήσουν τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος.


ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΚΕΡΑΙΑ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ!

Τους καλούμε έστω και τώρα ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΕΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΕΚΤΑΚΤΟ Δ.Σ.!


Για την ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ σ.κ.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΟΥΡΟΥΚΟΣ        -      ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΤΑΥΤΕΚΩ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΕΤΟΥΣ 2012.



Λόγω της απαράδεκτης τακτικής της τράπεζας που εξακολουθεί για "τεχνικούς" λόγους, όπως προφασίζεται, να μην επιτρέπει μέσα από το ΙΝΤRΑΝΕΤ την ανάγνωση εικόνων και σκαναρισμένων κειμένων του Blog της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ σε όλους τους εργαζόμενους, είμαστε υποχρεωμένοι δυστυχώς - και μέχρι να ξεκαθαρισθεί το θέμα -  να σας υπενθυμίσουμε ότι μπορείτε να  διαβάσετε τα κείμενα αυτά, μόνο μέσα από τα προσωπικά σας P.C.'s.  

Ευχαριστούμε για τη καταννόηση!   




Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΤΑΥΤΕΚΩ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΠΟ 1η ΜΑΪΟΥ 2012.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Αθήνα, 09.05.2012
Α.Π.: 34281/8327/ΠΡ

 ΤΑΥΤΕΚΩ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΣ
 Πατησίων 54, Τ.Κ. 10682




ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Σύμφωνα με το υπ’ αριθ. 20589/30-4-2012 έγγραφο του ΕΟΠΥΥ και κατ’ εφαρμογή της παρ. 17 του άρθρου 13 του Ν.4052/2012, όπως αντικατεστάθη με το άρθρο 42 του Ν.4075/2012, οι κλάδοι υγείας του ΤΑΥΤΕΚΩ συμπεριλαμβανομένου και του    ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ (Τομέας Ασθένειας Προσωπικού Τραπεζών  Πίστεως Γενικής & American Express ), εντάσσονται στον ΕΟΠΥΥ από 1η Μαΐου 2012.

Α. ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΕ ΕΙΔΟΣ  ΑΠΟ 1/5/2012

1.   ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ – ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΧΩΝ
Εφαρμόζεται ο Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος περιλαμβάνει τις παρακάτω κατηγορίες παροχών σε είδος:
  1. πρόληψη και προαγωγή της υγείας
  2. πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, ιατρική περίθαλψη- διαγνωστικές ιατρικές   πράξεις
  3. παρακλινικές εξετάσεις
  4. φυσικοθεραπεία – εργοθεραπεία – λογοθεραπεία− ψυχοθεραπεία
  5. φαρμακευτική περίθαλψη
  6. οδοντιατρική – στοματολογική περίθαλψη
  7. ειδική αγωγή
  8. λοιπή περίθαλψη
  9. νοσοκομειακή περίθαλψη
  10. χρήση αποκλειστικής νοσοκόμας
  11. δαπάνες μετακίνησης ασθενών
  12. μαιευτική περίθαλψη – επίδομα τοκετού
  13. νοσηλεία στο εξωτερικό
  14. αποκατάσταση της υγείας
  15. παροχή θεραπευτικών μέσων και προθέσεων – πρόσθετη περίθαλψη
  16. επιδόματα λουτροθεραπείας και αεροθεραπείας

2. ΔΙΚΤΥΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ 

Τα Δίκτυα Εξυπηρέτησης αποτελούνται:
  • από τις υγειονομικές δομές του Οργανισμού (Μονάδες Υγείας πρώην ΙΚΑ– ΕΤΑΜ), Κρατικά Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας του ΕΣΥ κ.λπ., από τις οποίες οι ασφαλισμένοι μπορούν να πληροφορούνται για κάθε θέμα που αφορά παροχές σε είδος όπως, συμβεβλημένους γιατρούς, διαγνωστικά εργαστήρια, κλινικές  κ.λ. π.
  • Επιπλέον οι ασφαλισμένοι ΤΑΥΤΕΚΩ εξυπηρετούνται και από τα ιατρεία και τα εργαστήρια των επιμέρους τομέων του ΤΑΥΤΕΚΩ.
  • από τους συμβεβλημένους με τον Οργανισμό γιατρούς και παρόχους υγείας. (πληροφορίες για τους παρόχους υγείας και τους συμβεβλημένους γιατρούς είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ, στις ιστοσελίδες των ενταχθέντων στον Οργανισμό φορέων, στο τηλεφωνικό κέντρο 184 καθώς και στα ΚΕΠ).
3.  ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

  • Από την 1-5-2012 παύει να ισχύει το συνταγολόγιο αναγραφής φαρμάκων των εν λόγω ταμείων και η συνταγογράφηση γίνεται μέσω του συστήματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Επειδή για τα εν λόγω ταμεία δεν έχει ολοκληρωθεί η ένταξη στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, οι γιατροί θα εκδίδουν χειρόγραφες συνταγές στο ενιαίο έντυπο συνταγολόγιο του ΕΟΠΥΥ, όπως συμβαίνει όταν υπάρχει πρόβλημα στο σύστημα.
  • Οι ασφαλισμένοι του ΤΑΥΤΕΚΩ θα εξυπηρετούνται από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, για την προμήθεια φαρμάκων υψηλού κόστους σύμφωνα με αυτά που ορίζονται στην υπ’ αριθ. ΔΥΓ3(α) οικ. 34092 / 2-4-2012, απόφαση (ΦΕΚ 1003/Β’/2012).
  • Προκειμένου να ενημερωθούν οι ασφαλισμένοι του ΤΑΥΤΕΚΩ για την υποχρέωση έγκρισης χορήγησης ορισμένων φαρμάκων, δεν θα απαιτείται να εξετάζονται από τις παρακάτω επιτροπές μέχρι την 31-5-2012:
Ø Επιτροπές Φαρμάκων εξωτερικού και υψηλού κόστους
Ø Επιτροπές εξωσωματικής γονιμοποίησης
·      Κατόπιν ερωτημάτων που διατυπώθηκαν, διευκρινίζεται ότι οι ηλεκτρονικές συνταγές που εκτελούνται χειρόγραφα, δε χρειάζονται θεώρηση.
·      Επισημαίνεται ότι οι συγκεκριμένες χειρόγραφες συνταγές, όπως και όλες οι συνταγές ΕΟΠΥΥ, ελέγχονται στην Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας Συνταγών, ως προς την τήρηση των Κανόνων Συνταγογραφίας από τους συνταγογράφους ιατρούς και την ορθή εκτέλεση αυτών από τους φαρμακοποιούς. Κατόπιν αυτού οι ιατροί καλούνται για λελογισμένη χρήση συνταγολογίων και της συνταγογράφησης, σύμφωνα με τους Κανόνες Συνταγογράφησης και της υπ’ αριθ. 14540/28-03-2012 Εγκυκλίου ΕΟΠΥΥ.

4.  ΔΑΠΑΝΕΣ

Α)  Ο ΕΟΠΥΥ αναγνωρίζει και καταβάλλει δαπάνες στις εξής περιπτώσεις:

1.   Από συνταγογράφηση:

Ø Από ιατρούς του ΕΟΠΥΥ στις δομές του σε ηλεκτρονική μορφή ή χειρόγραφη, σύμφωνα με τις οδηγίες και τον κανονισμό του ΕΟΠΥΥ.
Ø Από συμβεβλημένους ιατρούς του σε ηλεκτρονική μορφή ή σε χειρόγραφη μέχρις ότου ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική συνταγογράφηση για τους ασφαλισμένους του ΤΑΥΤΕΚΩ
Ø Από μη συμβεβλημένους αλλά μόνο πιστοποιημένους ιατρούς υπό τις παρακάτω προϋποθέσεις: Για λόγους προάσπισης της Δημόσιας Υγείας και την καλύτερη πρόσβαση των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ σε υπηρεσίες υγείας, οι ιατροί που είναι πιστοποιημένοι στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης θα εγκρίνουν χειρόγραφες συνταγές μέχρι την επαναφορά του συστήματος, χρησιμοποιώντας το συνταγολόγιο ενιαίου τύπου (πράσινες συνταγές). Συνεπώς οι ιατροί θα μπορούν να προμηθευτούν άμεσα ένα (1) συνταγολόγιο ενιαίου τύπου από τις Μονάδες υγείας ΕΟΠΥΥ της περιοχής όπου βρίσκεται το ιατρείο τους, προσκομίζοντας το βιβλιάριο ΤΣΑΥ και επιδεικνύοντας την αστυνομική τους ταυτότητα. Οι διαχειριστές συνταγολογίων θα διασταυρώνουν τα στοιχεία των ιατρών από τον κατάλογο των πιστοποιημένων ιατρών, ο οποίος θα είναι αναρτημένος στο site του ΕΟΠΥΥ και θα ακολουθούν τις διαδικασίες χρέωσης. 
Ø Επισημαίνεται ότι οι μη συμβεβλημένοι ιατροί θα μπορούν να εκδίδουν χειρόγραφες συνταγές μόνο τις ημέρες κατά τις οποίες δεν λειτουργεί το Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, κατόπιν έκδοσης σχετικής ενημέρωσης από τη Διοίκηση ΕΟΠΥΥ. Ο ασφαλισμένος καταβάλλει ιατρική επίσκεψη, η οποία δεν του αποδίδεται.

2.   Από την εκτέλεση ιατρικών πράξεων, νοσήλια κ.λ.π.
Σημαντική διαφοροποίηση επέρχεται πλέον στην έκδοση διατακτικών για τη διενέργεια ιατρικών εξετάσεων και πράξεων (έκδοση παραπεμπτικών) καθώς και εισιτηρίων σε νοσοκομεία και συμβεβλημένα ιδιωτικά θεραπευτήρια:
Ø Η έκδοση των παραπεμπτικών, για να αναγνωρισθεί η δαπάνη όπως αναφέρεται παραπάνω, γίνεται ηλεκτρονικά και δεν απαιτείται θεώρηση από ελεγκτή ιατρό.  Ο Ασφαλισμένος με την εκτύπωση του ηλεκτρονικού παραπεμπτικού που του παραδίδεται από τον ιατρό, προσέρχεται στις δομές του ΕΟΠΥΥ ή συμβεβλημένο πάροχο υγείας για την εκτέλεσή του.
Ø Η εισαγωγή του ασθενή για νοσηλεία γίνεται με έντυπο αναγγελίας μετά από ιατρική γνωμάτευση του θεράποντα ιατρού για την αναγκαιότητα της νοσοκομειακής περίθαλψης. Στο έντυπο αναγράφεται υποχρεωτικά η διάγνωση εισόδου. Η διαδικασία εισαγωγής πραγματοποιείται και μέσω ηλεκτρονικής καταχώρησης. Για τις ιδιωτικές κλινικές η ηλεκτρονική αναγγελία είναι υποχρεωτική.
Ø Σύμφωνα με τα ανωτέρω, για θεώρηση – έκδοση παραπεμπτικών και εισιτηρίων για νοσηλεία, οι ασφαλισμένοι ΔΕΝ προσέρχονται στον Τομέα, αλλά απευθύνονται στο θεράποντα ιατρό τους (συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ). 
Ø Για τις περιπτώσεις που ζητείται πιστοποίηση της ισχύος του Βιβλιαρίου Ασθενείας (νοσηλεία σε νοσοκομεία ή συμβεβλημένες κλινικές), οι ασφαλισμένοι απευθύνονται στο Τμήμα Μητρώου του Τομέα για την έκδοση Βεβαίωσης Βιβλιαρίου σε ισχύ. 

3.   Παρακλινικές εξετάσεις

Για την πραγματοποίηση των παρακλινικών εξετάσεων ο ασφαλισμένος μπορεί να απευθυνθεί στις δομές του ΕΟΠΥΥ, χωρίς οικονομική επιβάρυνση και στα συμβεβλημένα εργαστήρια με τη συμμετοχή που προβλέπεται.

Ειδικά για τους ασφαλισμένους του ΤΑΥΤΕΚΩ και μέχρι την πλήρη ενσωμάτωση, ισχύουν επιπλέον οι εξής οδηγίες:
Ø  Οι ιατροί (μόνιμοι και αορίστου χρόνου) των υπηρεσιών υγείας του ΤΑΥΤΕΚΩ και οι συμβεβλημένοι ιατροί του ΕΟΠΥΥ να χρησιμοποιούν τα ατομικά βιβλιάρια ΤΑΥΤΕΚΩ, για την παραπομπή των ασφαλισμένων του Ταμείου για παρακλινικές εξετάσεις, στις υγειονομικές δομές του ΕΟΠΥΥ, στις κρατικές δομές και στους συμβεβλημένους ιδιωτικούς παρόχους πρωτοβάθμιας περίθαλψης, όπως ίσχυε και πριν την ένταξη του Ταμείου στον ΕΟΠΥΥ.
Ø  Από τα ανωτέρω εξαιρούνται οι ασφαλισμένοι ΤΑΥΤΕΚΩ των κλάδων ασθένειας ΤΑΠΑΕ-ΕΘΝΙΚΗ (Ταμείο Ασθένειας Προσωπικού Ασφαλιστικής Εταιρείας « Η ΕΘΝΙΚΗ») και ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ (Ταμείο Ασθένειας Προσωπικού Τραπεζών Πίστεως Γενικής & American Express), καθώς τα ατομικά βιβλιάρια των ανωτέρω ασφαλισμένων δεν έχουν ενσωματωμένα στελέχη παραπομπής παρακλινικών εξετάσεων.
Ø  Προς επίλυση του ανωτέρω θέματος, οι Διευθυντές υπηρεσιών υγείας του ΤΑΥΤΕΚΩ θα πρέπει να απευθύνονται στις Μονάδες Υγείας ΕΟΠΥΥ της περιοχής που υπηρετούν, από όπου προμηθεύτηκαν και τα ενιαία συνταγολόγια, προκειμένου να παραλάβουν στελέχη (μπλοκ) απλών παραπεμπτικών (πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) και να διανείμουν, με ενυπόγραφη χρέωση, στους υπηρετούντες ιατρούς της μονάδας τους.
Ø  Τα ανωτέρω θα πρέπει να πράξουν και οι συμβεβλημένοι ιατροί του ΕΟΠΥΥ, δηλαδή να απευθύνονται στις Μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ (από όπου είχαν προμηθευτεί και τα ενιαία συνταγολόγια), προκειμένου να μπορούν να εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους των συγκεκριμένων και μόνο κλάδων ασθένειας για την αναγραφή εξετάσεων.
Ø  Τέλος, σας επισημαίνουμε ότι στα απλά παραπεμπτικά του πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ αναγράφονται και οι εξετάσεις υψηλού κόστους (όπως μαγνητικές τομογραφίες, αξονικές τομογραφίες κ.α), ενώ δεν διαχωρίζονται από τα παραπεμπτικά ειδικού τύπου (υψηλού κόστους) του πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, καθώς έχουν την ίδια ισχύ.

2)  Ο ΕΟΠΥΥ δεν αναγνωρίζει δαπάνες στις παρακάτω περιπτώσεις:

  • Ιατρικές επισκέψεις σε μη συμβεβλημένους ιατρούς
  • Εξετάσεις, οι οποίες έχουν αναγραφεί χειρόγραφα από  μη συμβεβλημένους ιατρούς
  • Νοσήλια από μη συμβεβλημένους γενικά παρόχους υγείας
  • Κάθε ιατρική πράξη και νοσηλεία, η οποία δεν είναι σύμφωνη με τον κανονισμό του ΕΟΠΥΥ και δεν περιλαμβάνεται στο κρατικό τιμολόγιο
  
Β. ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ  ΣΕ ΕΙΔΟΣ ΜΕΧΡΙ 30/4/12

Όλες οι δαπάνες, οι οποίες έχουν προκύψει μέχρι 30/4/12 θα εκκαθαριστούν σύμφωνα με τα καταστατικά των εντασσομένων τομέων του κλάδου υγείας του ΤΑΥΤΕΚΩ.
Όσες αποφάσεις έχουν εγκριθεί για χρονικό διάστημα πέραν της 30/4/12 και είναι σύμφωνες με τον κανονισμό του ΕΟΠΥΥ, μπορούν να συνεχιστούν, σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να ανακληθούν και να προσαρμοστούν με τον κανονισμό του ΕΟΠΥΥ, ώστε να είναι δυνατή η απόδοση της δαπάνης, η οποία θα προκληθεί.
                                                                                      
 Το παρών ενημερωτικό σημείωμα είναι αποτέλεσμα σύνθεσης προφορικών οδηγιών και εγκυκλίων που έχουν τεθεί υπ’ όψιν μας μέχρι σήμερα από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. 
   
Για κάθε περαιτέρω  πληροφορία ή διευκρίνιση  που αφορά παροχές σε είδος θα απευθύνεστε εφεξής, λόγω αρμοδιότητας, στις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ.


  
Ο  Πρόεδρος του Δ.Σ.
                                                              του  Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω.
                                                                      
                                                          Χρήστος  Μπουρσανίδης
.