Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Κι άμα τα δισ. ...σφύρα μου, ή αλλιώς στο ζενίθ του...ναδίρ!


Εχουμε εισέλθει στον αστερισμό της εφαρμογής του τρίτου μνημονίου και ήδη μέχρι στιγμής, μετράμε:
  • Ανεργία που τα πραγματικά της μεγέθη ξεπερνούν το 30%.
  • Φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό που σύμφωνα με τα στοιχεία της Γιούροστατ αγκαλιάζουν το 70% του ελληνικού πληθυσμού.
  • Πάνω από 500.000 παιδιά που σύμφωνα με τις καταγραφές της ΟΥΝΕΣΚΟ υποσιτίζονται.
  • Διπλασιασμό των ανθρώπων που για να εξασφαλίσουν ένα πιάτο φαΐ προστρέχουν στα συσσίτια.
  • Απροσδιόριστο αριθμό αστέγων.
  • Χίλιες οικογένειες που κάθε μέρα μένουν χωρίς ρεύμα αφού αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς και η ΔΕΗ τους κόβει το ηλεκτρικό.
  • Χιλιάδες και χιλιάδες «λουκέτα» μαγαζιών στις πόλεις και στα χωριά της επικράτειας.
  • Εκατομμύρια παγωμένους που δεν μπορούν να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης για το χειμώνα.
  • Εκατομμύρια χρεοκοπημένους και «υποθηκευμένους» στις τράπεζες.
  • Εκατομμύρια χαρατσωμένους και φορολεηλατημένους.
  • Καρκινοπαθείς χωρίς φάρμακα, ανάπηρους χωρίς συντάξεις, πολύτεκνους χωρίς βοηθήματα, νοσοκομεία χωρίς υλικά, σχολεία υπό διάλυση.
  • Και απροσδιόριστες γενιές Ελλήνων που καλούνται να «επιβιώσουν» με 400 ευρώ το μήνα, αν βρουν ποτέ δουλειά, να συνταξιοδοτηθούν στη Δευτέρα Παρουσία, και στο ενδιάμεσο να «ζήσουν» ως είλωτες.
Αυτή είναι η κατάσταση σήμερα στην Ελλάδα! Κάποιος, χωρίς απαραίτητα να διαθέτει φιλότιμο και τσίπα, απλώς με ψυχρή και τεχνοκρατική ματιά, κάποιος που έχει μάθει να αντιμετωπίζει τον άνθρωπο όχι ως άνθρωπο αλλά σαν «αριθμό», ακόμα κι αυτός, την παραπάνω αναμφισβήτητη κατάσταση θα την προσδιόριζε με το μόνο τρόπο που μπορεί να προσδιοριστεί: Ως κοινωνικό ολοκαύτωμα και ως ανθρωπιστική καταστροφή!

Οχι, όμως, και η κυβέρνηση. Οχι, όμως, και ο υπουργός Οικονομικών. Γιατί, χτες, ο κ. Στουρνάρας, περιχαρής, πλην σεμνός και ταπεινός, για τα όσα «πετύχαμε» στο προχτεσινό Γιούρογκρουπ, διαπίστωσε ότι - μετά απ' όλα αυτά - ως Ελλάδα, στα μάτια των εταίρων μας, «είμαστε στο ζενίθ της αξιοπιστίας μας»!
.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ Κ.Ε.Ε ΤΟΥ ΤΑΠΓΤΕ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ.







































































Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΟΤΟΕ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ.

Ανακοινώθηκαν αργά το απόγευμα χθες, τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας του Συνεδρίου της ΟΤΟΕ, για την ανάδειξη των μελών Διοίκησης του Γενικού Συμβουλίου.  Σημαντική αύξηση είχε το ψηφοδέλτιο του ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ, καθώς από 43 ψήφους και 5 έδρες τη προηγούμενη περίοδο, χθες πήρε 60 ψήφους και 8 έδρες στο Γενικό Συμβούλιο.  Τα πλήρη αποτελέσματα κατά συνδυασμό, έχουν ως εξής: 



Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΣΥΓΤΕ ΣΤΙΣ 18,19 και 20 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2012.

Πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία του Συλλόγου, η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση, με τη παρουσία 153 συναδέλφων.

Μεταξύ άλλων, αποφασίσθηκε ότι οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των νέων οργάνων, θα γίνουν ΤΡΙΤΗ 18, ΤΕΤΑΡΤΗ 19 και ΠΕΜΠΤΗ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2012. 

Πιό συγκεκριμένα:


18/12/2012,   στα καταστήματα της επαρχίας.

18/12/2012,   στο συγκρότημα των Σπάτων.
18/12/2012, στη Θεματοφυλακή, στο Κέντρο Αμαρουσίου και στο Νέο Φάληρο. 
18-19 & 20/12/2012,  για όλα τα καταστήματα της Αττικής, στα γραφεία του ΣΥΓΤΕ, Σολωμού 20, 2ος όροφος.
18-19 & 20/12/2012, στη Διοίκηση, Μεσογείων 109-111.

Εκλέχθηκε επίσης και η 5μελής Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, που αποτελλείται από τους παρακάτω συναδέλφους:


  1. ΜΠΑΜΠΟΥΡΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ
  2. ΧΑΜΗΛΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
  3. ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
  4. ΤΣΙΑΜΟΥΡΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
  5. ΠΑΠΠΑΣ ΘΩΜΑΣ 
.
.

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ....ΤΙ ΕΝΩΣΕΙ....!

Πολύ μας άρεσε αυτό το  "Η ισχύς εν ...τι ενώσει για το πολύπαθο Ταμείο", που διαβάσαμε στη τελευταία ανακοίνωση του προέδρου σδ. Καλόγηρου!  Μας θύμησε το περίφημο Τί  τηνικάδε ἀφῖξαι, ὦ Κρίτων ;  ἢ οὐ πρῲ ἔτι ἐστίν;" του Σωκράτη από τον Κρίτωνα του Πλάτωνα.  

Μόνο που τώρα έχει ξημερώσει αρκετά και οι εργαζόμενοι βλέπουν ξεκάθαρα τι γίνεται!  Αμα δεν το κατέχεις βρε πρόεδρε, τι τις θες τις ελληνικούρες;;  Πες το με δικά  σου λογια!

Και άσε εκείνο το ...πολύπαθο Ταμείο, που σε μεγάλο βαθμό, το έφτασε ως εδώ η παράταξή σου η πρώην ενιαία ΔΑΚΕ, να βρεί επιτέλους το δρόμο του με τη συμμετοχή των ίδιων των εργαζομένων!  Εσύ ήσουν πρόεδρος και παραιτήθηκες, δεν συμμετείχες στις εκλογές και πετάς μέχρι σήμερα πέτρες απ' έξω! Τώρα σ' έπιασε ο πόνος;

Οσο για το σοβαρό θέμα της Ενότητας και της "Ισχύος εν τη ενώσει", εμείς το έχουμε ως πάγια θέση και αρχή μας εδώ και 37 χρόνια!  Το παλέψαμε ακόμη και όταν μας έκανες προσφυγή στο Πρωτοδικείο, (και την έχασες), το 1991, γιατί είχαμε βγάλει ....1 έδρα(!) στο Δ.Σ. του ΤΑΠΓΤΕ!  Εσύ πότε θυμήθηκες την ενότητα; 

Και όταν βέβαια αγωνιζόμαστε για την ενότητα, το παλεύουμε στη πράξη και όχι στα λόγια!  Και εννοούμε την ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ και όχι ενότητα "ΚΟΡΥΦΩΝ" και μάλιστα με εκείνους που ενταφίασαν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των συναδέλφων και βυσσοδομούν σήμερα κατά του Ταμείου! 

Και τέλος πάντων, επειδή αρχίζουμε και μπερδευόμαστε, πες μας ακριβώς που καταλήγεις; Γιατί τη μια μέρα το πρωί αναγορεύεσαι ...πρόεδρος της Γ.Σ  και την επόμενη μέρα ...πρόεδρος του Ταμείου! Κατέληξε σε παρακαλούμε, για να ησυχάσουμε!

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

ΕΓΙΝΕ Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ Γ.Σ. ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ.

Με την επίτευξη της απαρτίας, πραγματοποιήθηκε η χθεσινή εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Ταμείου Αλληλοβοήθειας, στο Αμφιθέατρο της Γενικής,  στην οποία προσήλθαν και υπέγραψαν 124 μέλη του Ταμείου.  

Για το πρώτο θέμα, έγινε διεξοδική ανάλυση από τον σδ. ΦΙΛΙΠΠΟ ΤΑΥΡΗ, του προτεινόμενου από την επιτροπή,  σχεδίου καταστατικού και ακολούθησαν διευκρινιστικές απαντήσεις σε ερωτήματα των παρευρισκομένων μελών. 

Αποφασίσθηκε ομόφωνα, η διενέργεια δημοψηφίσματος για την έγκριση του προτεινόμενου σχεδίου, στις ημερομηνίες: 

ΤΕΤΑΡΤΗ 12, ΠΕΜΠΤΗ 13 και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012.

Εκλέχθηκε επίσης ομόφωνα, 5μελής Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή.  

Για το δεύτερο θέμα,  ο πρόεδρος του Ταμείου, σδ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΞΗΡΟΣ, διάβασε τον Διοικητικό απολογισμό και ακολούθησε η ανάγνωση της έκθεσης της Εξελεγκτικής Επιτροπής, από τον σδ. ΦΑΝΗ ΠΟΛΥΖΟ, μέλος της Ε.Ε.   

Πήραν το λόγο συνέχεια και τοποθετήθηκαν οι συνάδελφοι ΜΑΝΩΛΗΣ ΝΙΚΟΛΟΥΔΑΚΗΣ, ΦΑΝΗΣ ΠΟΛΥΖΟΣ  και ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΟΥΡΟΥΚΟΣ.

Ακολούθησαν οι ψηφοφορίες για την απαλλαγή των μελών του Δ.Σ. και της Ε.Ε. 

Η Γ.Σ. αποφάσισε επίσης ομόφωνα, τη διενέργεια αρχαιρεσιών για την εκλογή νέων οργάνων Διοίκησης του Ταμείου, στις ημερομηνίες: 

 ΤΕΤΑΡΤΗ 12, ΠΕΜΠΤΗ 13 και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012. 

Εκλέχθηκε στη συνέχεια ομόφωνα η 5μελής Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή. 

Με το πέρας των διαδικασιών, ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης, σδ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ, κήρυξε τη λήξη  της Γ.Σ. 

Θα ακολουθήσουν λεπτομερείς ανακοινώσεις, από την Κ.Ε.Ε.
.  

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ.


Με τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία στην αμερικάνικη και στη συνέχεια στην ισραηλινή πρεσβεία ολοκληρώθηκε ο τριήμερος εορτασμός για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.


Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ.







ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ, ΓΙΑ ΤΗΝ 39η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ, ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 1973.


Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας μας που καθημερινά, με τη συνεπή αγωνιστική στάση του, δίνει συνέχεια και προοπτική στις αγωνιστικές παραδόσεις του λαού μας, χαιρετίζει και τιμά την 39η επέτειο από τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου του Νοέμβρη του 1973.

Χαιρετίζει και τιμά αυτήν τη λαϊκή εξέγερση στα πρόσωπα των εκατοντάδων χιλιάδων εργατών και εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα που, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ, συμμετείχαν στις απεργίες και τις απεργιακές συγκεντρώσεις, ενάντια στη βαρβαρότητα των νέων αντιλαϊκών μέτρων. Χαιρετίζει αυτούς τους χιλιάδες αγωνιστές που αντιπαλεύουν αταλάντευτα αυτήν την ακραία αντεργατική πολιτική που συνδιαμόρφωσαν, η τρικομματική συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ με την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΔΝΤ, για να διασώσουν το κεφάλαιο και το απάνθρωπο καπιταλιστικό σύστημά τους που παραδέρνει στην παρατεταμένη οικονομική κρίση του.

Οι αγωνιστικές παρακαταθήκες, οι ηρωικές εξάρσεις του λαού και της νεολαίας στην εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973 ενάντια στην ανοιχτή, φασιστική, αμερικανοΝΑΤΟική, απριλιανή δικτατορία, αλλά και η αταλάντευτη στάση των αγωνιστών του αντιδικτατορικού αγώνα στις φυλακές, στις εξορίες και τα βασανιστήρια, οδηγούν και εμπνέουν και σήμερα τα δικά μας αγωνιστικά βήματα. Τα οράματα και τα ιδανικά, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, είναι ο ασφαλής δρόμος για να μπορέσουμε να οργανώσουμε και να προσανατολίσουμε τους αγώνες μας που θα πραγματώσουν αυτά τα οράματα και τα ιδανικά. Ετσι τιμούμε τους νεκρούς μας και δικαιώνουμε τους αγώνες τους.

Σήμερα, απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική κεφαλαίου, κυβέρνησης, ΕΕ δεν υπάρχει για την εργατική τάξη, τους εργαζόμενους και τ' άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα, άλλη επιλογή παρά μόνο ο συνεχής συνεπής ταξικός αγώνας αντίστασης και αντεπίθεσης, η οργάνωση, η ανυπακοή και η απειθαρχία για να μην υλοποιηθούν στους χώρους δουλειάς τα βάρβαρα μέτρα που αποφασίστηκαν.

Μέσα από την καθημερινή δράση για την προστασία και την υπεράσπιση των εργατικών, των λαϊκών νοικοκυριών από τη φτώχεια, την εξαθλίωση, τον αυταρχισμό και την καταστολή που φέρνει η σημερινή πολιτική του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων, το βασικό χρέος είναι να συγκεντρωθούν, να προετοιμαστούν οι δυνάμεις της εργατικής τάξης, των άλλων λαϊκών στρωμάτων, σε μια λαϊκή συμμαχία που θα εναντιωθεί στη νέα ιερή συμμαχία των δυνάμεων του κεφαλαίου, στην κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ και του κουμανταδόρου της, την ΕΕ, και θα επιβάλει τη δική της εξουσία. Την εξουσία της εργατικής τάξης και των συμμάχων της. Την εξουσία εκείνη που με λαϊκή συμμετοχή και συνεχή λαϊκό έλεγχο, θα οργανώσει και θα διαχειριστεί μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Ετσι θα συμβάλουμε, ώστε να γίνουν πράξη τα συνθήματα των αγωνιστών του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΤΟΥ '73, "ΕΞΩ ΑΙ ΗΠΑ", "ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ", "ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ" με αποδέσμευση από τη λυκοσυμμαχία της ΕΥΡΩΕΝΩΣΗΣ και από κάθε άλλη ιμπεριαλιστική, αντιλαϊκή συμμαχία και εξάρτηση.
.

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

ΣΗΜΕΡΑ, Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ.


Πραγματοποιείται σήμερα στις 10.00 π.μ. στο ισόγειο αμφιθέατρο, στη Λ. Μεσογείων 109-111, η έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Γενικής τράπεζας. Η σχετική ανακοίνωση, έχει ως εξής: 


Γενική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. – Α.Μ.Α.Ε. 06073/06/Β/86/12

Σύμφωνα με τον Κ.Ν. 2190/1920 «περί Ανωνύμων Εταιριών», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα, τις σχετικές διατάξεις του Ν.2396/1996 για τις αυλές μετοχές, καθώς και το άρθρο 21 του Καταστατικού της Τράπεζας και μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της 24/10/2012 καλούνται οι μέτοχοι της εδρεύουσας στην Αθήνα (Λεωφόρος Μεσογείων αρ. 109-111) Ανώνυμης Τραπεζικής Εταιρίας με την επωνυμία «ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.» σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις δέκα πέντε (15) Νοεμβρίου 2012, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00 πρωινή, στα γραφεία της έδρας της Τράπεζας (Ισόγειο Αμφιθέατρο, Λ. Μεσογείων αριθ. 109-111), για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των παρακάτω θεμάτων της ημερησίας διάταξης:

1. Χορήγηση άδειας για τη σύναψη μεταξύ της Τράπεζας και της Société Générale “συναλλαγών συνδεδεμένων μερών” σύμφωνα με το άρθρο 23α του Κ.Ν. 2190/1920. Εν όψει της μεταβίβασης των μετοχών της Société Générale στην τράπεζα Πειραιώς. Παροχή εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας. 


Σχέδια αποφάσεων επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της 15/11/2012

ΘΕΜΑ: 
Χορήγηση άδειας για τη σύναψη μεταξύ της Τράπεζας και της Société Générale «συναλλαγών συνδεδεμένων μερών» σύμφωνα με το άρθρο 23α του Κ.Ν. 2190/1920 εν όψει της μεταβίβασης των μετοχών της Société Générale στην Τράπεζα Πειραιώς Παροχή εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας.

Ελάχιστη Απαιτούμενη Απαρτία: 20% του συνόλου των κοινών, μετά δικαιώματος ψήφου, μετοχών εκδόσεως της Τράπεζας.

Ελάχιστη Απαιτούμενη Πλειοψηφία: 50% του συνόλου των (παριστάμενων ή εκπροσωπουμένων) δικαιωμάτων ψήφου πλέον (+) μίας (παριστάμενης ή εκπροσωπουμένης) ψήφου.

O Πρόεδρος της ΓΣ αναφέρεται στις ανακοινώσεις που έχουν εκδώσει η Société Générale,η Τράπεζα Πειραιώς και η GENIKI Bank στις 19 Οκτωβρίου 2012 σχετικά με τη συμφωνία που υπέγραψαν η Société Générale και η Τράπεζα Πειραιώς την ως άνω ημερομηνία για την πώληση του συνόλου της συμμετοχής της πρώτης στην Τράπεζα Πειραιώς. Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η Γενική Τράπεζα θα σταματήσει να είναι μέλος του ομίλου της Société Générale και, ως εκ τούτου,προτείνεται η Societe Generale και η Τράπεζα να συνάψουν τις ακόλουθες συμφωνίες:

(Α) «Συμφωνία Εκχώρησης εμπορικών σημάτων", σύμφωνα με τη οποία η Societe Generale θα μεταβιβάσει στην Geniki Bank το εμπορικό σήμα "Γενική" στην τιμή των €5.000.

(Β) «Συμφωνία μετάβασης», η οποία προβλέπει ότι (i) η Société Générale και η Τράπεζα θα τερματίσουν τρεις ενδο ομιλικές συμφωνίες στις οποίες είναι συμβαλλόμενα μέρη δηλαδή την Συμφωνία Αμοιβών Υπηρεσιών Πληροφορικής, την Συμφωνία Αμοιβών Εταιρικών Υπηρεσιών, την Συμφωνία Brahms (Intra-Group IT Services Fees Agreement, the Intra-Group Corporate Services Fees Agreement and the Agreement Brahms) και η (ii) η Société Générale θα παρέχει στην Τράπεζα ορισμένες πληροφορίες και δεδομένα που σχετίζονται με την Τράπεζα και ήταν διαθέσιμα στη Société Générale και αποθηκεύονται στα διάφορα συστήματα στα οποία η Τράπεζα δεν θα έχει πλέον πρόσβαση ως συνέπεια του τερματισμού των εν λόγω ενδο-ομιλικών συμφωνιών και (iii) η Société Générale και η Τράπεζα θα τροποποιήσουν τη «Συμφωνία για την πρόσβαση από τις θυγατρικές του ομίλου Société Générale στο δίκτυο SWIFT Net και τις συναφείς υπηρεσίες» με ημερομηνία 16 Οκτωβρίου 2006.

(Γ) «Συμφωνία σχετικά με το δάνειο μειωμένης εξασφάλισης", η οποία προβλέπει (i) την αποπληρωμή από την Τράπεζα στη Société Générale ποσού € 125 εκ. ευρώ που αποτελεί το αρχικό κεφάλαιο ομολογιακού δανείου μειωμένης εξασφάλισης (συν τους δεδουλευμένους και μη καταβληθέντες τόκους) που χορηγήθηκε από την τελευταία στην πρώτη σύμφωνα με το «Πρόγραμμα» και τη «Συμφωνία Συνδρομής» με ημερομηνία 14/12/2006 με κεφάλαια που χορήγησε η Société Générale στην Τράπεζα ως προκαταβολή κεφαλαίου προκειμένου η Τράπεζα να προβεί στην επιστροφή του ανωτέρω ποσού και ως αποτέλεσμα της συμφωνίας μεταβίβασης στην μετατροπή του ανωτέρω δανείου σε προκαταβολή και (ii) τη λήξη του Προγράμματος και της Συμφωνίας Συνδρομής.

(Δ) Οι λεγόμενες «συμφωνίες Τερματισμού χρηματοδότησης»που προβλέπουν την λήξη τριών συμφωνιών που έχουν συναφθεί μεταξύ της Societe Generale και της Γενικής Τράπεζας στις 2 Απριλίου 2007, 22 Δεκεμβρίου του 2011 και 4 του Ιανουαρίου 2012, αντίστοιχα, σύμφωνα με τις οποίες η Société Générale χορήγησε στη GENIKI Bank πιστωτικές διευκολύνσεις οι οποίες είναι όλες μη αναληφθείσες μέχρι σήμερα.
Δεδομένου ότι οι ανωτέρω συμφωνίες μεταξύ μητρικής και θυγατρικής εταιρείας αποτελούν «συναλλαγές μεταξύ συνδεδεμένων μερών» σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 23α του Ν.2190/1920 όπως ισχύει, και απαιτείται ειδική άδεια της Γενικής Συνέλευσης, το Διοικητικό Συμβούλιο έχει εισηγηθεί την λήψη σχετικής απόφασης από την Γενική Συνέλευση.

Παρέχεται εξουσιοδότηση προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας να προβεί σε κάθε ενέργεια, ανακοίνωση ή δικαιοπραξία συμπεριλαμβανομένης της υπογραφής εγγράφων και εν γένει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την υπογραφή κάθε σχετικής σύμβασης.
.

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012


ΨΗΦΙΣΘΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ, ΤΑ ΝΕΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ!


Mε τις ψήφους 153 βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ψηφίστηκε αργά χθες το βράδυ από την Ολομέλεια της Βουλής με ονομαστική ψηφοφορία το πολυνομοσχέδιο με τα εξοντωτικά μέτρα σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων. 

Κατά ψήφισαν 128 βουλευτές του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» και της «Χρυσής Αυγής» και «παρών» 18 βουλευτές. 

Επίσης, κατά, ψήφισαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Μ. Κασσής και Θ. Παραστρατίδης και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Γ. Μιχελογιαννάκης, Ν. Νικολόπουλος και Ν. Σταυρογιάννης. 

Οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ,  ψήφισαν «παρών», εκτός από τους Ο. Βουδούρη και Π. Μουτσινά, που ψήφισαν κατά. 

«Παρών» επίσης, ψήφισαν οι Γ. Κουτσούκος, Α. Γκερέκου, Θ. Παραστρατίδης και Μ. Μπόλαρης από το ΠΑΣΟΚ και ο Γ. Κασαπίδης από τη ΝΔ. 

Απείχε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κ. Σκανδαλίδης. Η έγκριση του νομοσχεδίου προϋπέθετε να ψηφιστεί από την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών, οι οποίοι χτες ήταν 299, άρα ήθελε 150 ψήφους.

Αμέσως μετά τη συνεδρίαση, εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ τέθηκαν οι Α. Γκερέκου, Μ. Κασσής, Γ. Κουτσούκος, Θ. Παραστρατίδης, Κ. Σκανδαλίδης και Μ. Μπόλαρης και εκτός ΚΟ της ΝΔ ο Γ. Κασαπίδης.
.

Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ, ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.


Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

ΠΑΜΕ: Απεργιακή συγκέντρωση 6 Νοέμβρη Ομόνοια 10:30 π.μ.

ΑΠΟ ΤΗ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ.

Από τη προσυγκέντρωση του Σωματείου Χρηματοπιστωτικού σήμερα το πρωί, έξω από το κατάστημα της τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ, στην οδό Κοραή.