Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΗΚΕ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ.

Στη χθεσινή του συνεδρίαση, το διορισμένο από το Ειρηνοδικείο Αθήνας Δ.Σ. του Ταμείου, αποφάσισε κατά πλειοψηφία, τη προκήρυξη Γ.Σ  των μελών του ΤΑΠΓΤΕ για τη διενέργεια των αρχαιρεσιών, τη ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013, στο αμφιθέατρο της Διοίκησης, Μεσογείων 109-111.
 
Ο εκπρόσωπος της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ σ.κ.,  σδ.  ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, τοποθετήθηκε και κατέθεσε εγγράφως τη πρότασή του, με την οποία ζητά όπως το διορισμένο Δ.Σ., εκτός από τις εκλογές, ασχοληθεί και με το υπόλοιπο σκέλος της απόφασης του Ειρηνοδικείου, που είναι η εξυπηρέτηση των τρεχουσών υποχρεώσεων, όπως οι συμβάσεις των υπαλλήλων του Ταμείου, οι πληρωμές προς τρίτους, η εξόφληση λογαριασμών ΔΕΚΟ, κλπ, κλπ.
.
 

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΣΕ ΣΩΜΑ ΧΘΕΣ, ΤΟ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ.

Στη χθεσινή του συνεδρίαση, το διορισμένο από το Ειρηνοδικείο Αθήνας Δ.Σ. του Ταμείου, συγκροτήθηκε σε σώμα, ως εξής:


ΠΡΟΕΔΡΟΣ:                      ΚΩΝ/ΝΟΣ  ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΑΜΙΑΣ:                             ΦΑΝΗΣ  ΠΟΛΥΖΟΣ
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:        ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΟΣ  ΔΕΚΟΥΛΟΣ
ΕΦΟΡΟΣ:                            ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ  ΚΑΡΑΗΛΙΔΗΣ 
ΑΝΑΠΛ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ:        ΜΑΡΙΑ  ΜΠΑΚΑΤΣΟΥΛΑ 
ΑΝΑΠΛ. ΤΑΜΙΑΣ:              ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΑΠΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜ:      ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ  ΚΑΡΑΗΛΙΔΗΣ
ΜΕΛΗ:                               ΓΡΗΓΟΡΗΣ  ΕΥΘΥΜΙΟΥ
                                            ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ  ΤΣΙΩΤΣΟΥ
                                            ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

.

Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ.


Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
 
Εμείς οι Τραπεζοϋπάλληλοι, όσοι εργαζόμαστε στις εισπρακτικές εταιρείες, ξέρουμε από πρώτο χέρι πόσες χιλιάδες νοικοκυριά αφορά ο στόχος της κυβέρνησης και της τρόικας να αρθεί η απαγόρευση των πλειστηριασμών.
 
Βρισκόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με την απόγνωση χιλιάδων εργαζομένων, συνταξιούχων και ανέργων, νέων ζευγαριών που δεν έχουν την δυνατότητα να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των "κόκκινων" πλέον δανείων τους, είτε γιατί έχασαν τη δουλειά τους, είτε γιατί μειώθηκαν οι μισθοί και οι συντάξεις, είτε γιατί έχουν στο σπίτι άλλους άνεργους.

Είμαστε κι εμείς οι ίδιοι ανάμεσα στους χιλιάδες υπερχρεωμένους πελάτες των τραπεζών. Από αυτούς που μήνα το μήνα βλέπουμε τους τόκους να πολλαπλασιάζονται, το μισθό μας να μην επαρκεί να αποπληρώσει το στεγαστικό και τον εργοδότη μας να απειλεί να μας πάρει το σπίτι!

Κυνικά, ο υπουργός Οικονομικών ομολογεί ότι αυτή του η πρόταση για την άρση της απαγόρευσης από το 2014, που πλήττει τη λαϊκή κατοικία, έρχεται ως σωτήρια λέμβος για το τραπεζικό σύστημα. Τι μας λένε δηλαδή; Οτι προτεραιότητά τους είναι η τόνωση της αγοράς και η σωτηρία των τραπεζών, οι οποίες με αυτό το μέτρο θα εισπράξουν μέρος από τις οφειλές για τα δάνεια.
 
Μας λένε με απλά λόγια ότι η λαϊκή κατοικία πρέπει να θυσιαστεί στο βωμό του κέρδους των τραπεζιτών. Οτι μετά τα τεράστια κέρδη από την ανακεφαλαιοποίηση και τις μειώσεις των μισθών μας, από το κέρδος που τους απέφεραν οι εθελούσιες και οι εξαγορές - συγχωνεύσεις, θέλουν τώρα να μας κλέψουν και τα σπίτια.

Φτάνει πια! Εμείς οι εργαζόμενοι μια μόνο λύση έχουμε: Μπροστά στη νέα αυτή επίθεση να σημάνει συναγερμός. Κανείς να μη μείνει μόνος να αντιμετωπίσει κατασχέσεις και πλειστηριασμούς. Με την οργανωμένη πάλη μας, μέσα από το κλαδικά σωματεία, να υψώσουμε ασπίδα προστασίας σε όσους απειλούνται.
 
Χρειαζόμαστε άμεσα μέτρα ανακούφισης των λαϊκών νοικοκυριών, των ανέργων και των νέων ζευγαριών. Η λαϊκή στέγη είναι δικαίωμα όλων των οικογενειών και δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως εμπόρευμα για να θησαυρίζει το κεφάλαιο σε βάρος μας.

Εμείς οι εργαζόμενοι στο Χρηματοπιστωτικό μέσα από το κλαδικό μας Σωματείο θέτουμε τις υπηρεσίες μας στη δράση των Λαϊκών Επιτροπών σε κάθε γειτονιά και στις ανάγκες όσων απειλούνται με κατάσχεση του σπιτιού τους.
.

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013, Η ΝΕΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΤΑΠΓΤΕ.

Το μεσημέρι χθες, ο προεδρεύων του διορισμένου από το Ειρηνοδικείο Δ.Σ. του ΤΑΠΓΤΕ, σδ. ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ, έστειλε τη παρακάτω πρόσκληση σε όλα τα διορισμένα μέλη:
 



 
 



Οσο για τις "προνοήσεις" (!)  προς τα μέλη που απευθύνει ο σδ. ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ,  καλά θα κάνει να ασχοληθεί με τα καθήκοντα και τις ευθύνες που τον επιφόρτισε το Ειρηνοδικείο για τη σωστή λειτουργία του Ταμείου και την υλοποίηση των αποφάσεων μέσα στις προθεσμίες χωρίς καθυστερήσεις και ν' αφήσει κατά μέρος τις διάφορες "νουθεσίες" προς τα μέλη του Δ.Σ. για τη στάση των οποίων είναι οι ίδιοι υπέυθυνοι και οι παρατάξεις που τους όρισαν και δεν του πέφτει λόγος.  Αν θέλει να κάνει νουθεσίες, ας τις κάνει προς τα μέλη της δικής του παράταξης.
 
Ποιός του είπε ότι όποιος έχει κάνει αίτηση για εθελούσια έξοδο, η τράπεζα θα υλοποιήσει έτσι κι αλλιώς το αίτημα και "προτρέπει" από τώρα για άμεση παραίτηση από το Δ.Σ.;; Δεν έχει διαβάσει τη προκήρυξη της τράπεζας, ή γνωρίζει κάτι παραπάνω από εμάς;; Μήπως, ευσεβείς πόθοι για απαλλαγή από ορισμένα διορισμένα μέλη, τον οδηγούν σε .....βιασύνες;;;
 
.

Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ, ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΕ ΣΩΜΑ.

Δεν πραγματοποιήθηκε ούτε χθες Δευτέρα 19/8/2013 το απόγευμα, η προγραμματισμένη συνεδρίαση του διορισμένου από το Ειρηνοδικείο Αθήνας, Δ.Σ. του Ταμείου, για τη συγκρότησή του σε σώμα, ελλείψει απαρτίας.
 
Από τη συνεδρίαση έλλειπε ο εκπρόσωπος της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ, σδ. ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, ο οποίος βρίσκεται σε κανονική άδεια στο εξωτερικό και ο οποίος εδώ και 15 περίπου μέρες, ήδη από τις 6 Αυγούστου, είχε ενημερώσει τον προεδρεύοντα σδ. ΧΡΗΣΤΟ ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟ, για την απουσία του, χωρίς ΝΑ ΛΗΦΘΕΙ ΚΑΝ ΥΠΟΨΙΝ!
 
Η ευθύνη για τη καθυστέρηση υλοποίησης της απόφασης του Ειρηνοδικείου, βαρύνει αποκλειστικά τον υπεύθυνο για τη σύγκληση, που αν και είχε ενημερωθεί έγκαιρα,  όρισε μεταγενέστερα τη συγκεκριμένη ημερομηνία σύγκλησης μέσα στο διάστημα της άδειας!  Αυτά είναι πρωτοφανή και εκθέτουν ανεπανόρθωτα αυτούς που τα σχεδίασαν και  αποβαίνουν σε βάρος ουσιαστικά της λειτουργίας του Ταμείου.    
 
Να σημειώσουμε εδώ, ότι παρά τη συνήθη πρακτική, ο προεδρεύων σδ. ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ, δεν όρισε νέα ημερομηνία σύγκλησης του διορισμένου Δ.Σ. του ΤΑΠΓΤΕ!

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

ΚΥΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ!

Η κυνική ομολογία του υπουργού Οικονομικών, ότι η κατοικία των λαϊκών οικογενειών πρέπει να θυσιαστεί για να στηριχτεί η κερδοφορία των τραπεζών, αναδεικνύει την ανάγκη να σημάνει συναγερμός, προκειμένου να μη μείνει κανένας απροστάτευτος στα νύχια των τραπεζών και των δικαστηρίων!
Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα μπορούν με την οργανωμένη πάλη τους, μέσα από τα ταξικά σωματεία και τις λαϊκές επιτροπές, να υψώσουν ασπίδα προστασίας για όσους απειλούνται, να διεκδικήσουν συνολικότερα μέτρα ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών για οφειλές σε τράπεζες, τα οποία περιλαμβάνονται και στην πρόταση νόμου που έχει καταθέσει το ΚΚΕ στη βουλή.
Και αυτή η εξέλιξη αποδεικνύει ότι τα λαϊκά συμφέροντα δε χωρούν στα πλαίσια του καπιταλιστικού συστήματος. 
Ο λαός χρειάζεται να παλέψει για ένα ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης, όπου η λαϊκή στέγη θα είναι δικαίωμα εξασφαλισμένο για όλες τις οικογένειες και όχι εμπόρευμα για να θησαυρίζουν οι καπιταλιστές σε βάρος του λαού!
.

Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ.......

Από τα ίδια τα γεγονότα, προκύπτει ότι αποτελεί επιτακτική αναγκαιότητα η αυτοτελής, ταξική δράση της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων της Αιγύπτου ενάντια στην αστική τάξη και τα πολιτικά κόμματα που υπηρετούν τα συμφέροντά της!

Η λεγόμενη «Αραβική Άνοιξη» και τα συνθήματά της οδήγησαν το λαό να μακελεύεται μέσα στα αστικά πολιτικά στρατόπεδα που δεν έχουν σχέση με τα δικά του συμφέροντα. 

Η εναλλαγή δυνάστη στην αστική διαχείριση, από το Μουμπάρακ στο Μόρσι και τώρα από το Μόρσι στο στρατό, όχι μόνο δεν αποτέλεσε «άνοιξη» για το λαό, αλλά, αντίθετα, τον έφερε να ματοκυλίζεται στο Κάιρο, τουλάχιστον 2,5 χρόνια τώρα...

Ο αιγυπτιακός λαός χρειάζεται να παλέψει για τα δικαιώματά του, χαράσσοντας το δικό του αυτοτελή δρόμο, σε αντίθεση με τα συμφέροντα των διαφόρων μερίδων της αιγυπτιακής αστικής τάξης που χρόνια τώρα τον καταδυναστεύουν, να παλέψει για τη δική του εξουσία!
.

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

ΑΙΣΧΟΣ! ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ "ΠΑΡΑΘΥΡΟ" ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ!

Παράθυρο» για δεύτερη σύνταξη ή προσαύξηση της σύνταξης σε υπουργούς, υφυπουργούς, βουλευτές και αιρετούς της Τοπικής Διοίκησης, με τη δυνατότητα εξαγοράς πλασματικού χρόνου κατά τη διάρκεια της θητείας τους, δίνει επείγουσα εγκύκλιος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ που εκδόθηκε την προηγούμενη εβδομάδα!

Η προκλητική αυτή διάταξη περιέχεται στους ίδιους νόμους με τους οποίους αυξήθηκαν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, καρατομήθηκαν οι συντάξεις και, στο όνομα της «ισονομίας», ισοπεδώθηκαν ασφαλιστικά δικαιώματα εκατομμυρίων εργαζομένων και συνταξιούχων!

Αν θέλουν πραγματικά "ισονομία", ας κατεβάσουν μισθούς και συντάξεις υπουργών, βουλευτών κλπ, στα επίπεδα των 600 - 800 ευρώ, που παίρνει το 85% των  μισθωτών και συνταξιούχων και μετά να μιλήσουν για δυνατότητα "εξαγοράς" και άλλα τέτοια τερτίπια, ή ας ανεβάσουν τους μισθούς και τις συντάξεις, στα επίπεδα των υπουργών και βουλευτών!   


Η νέα εγκύκλιος, υπενθυμίζει ότι με παλιότερο έγγραφο «είχαν κοινοποιηθεί οι διατάξεις του άρθρου 5 του παρ. 8 εδ. β' του Ν. 3863/2010 (ΦΕΚ115/ τ.Α'/ 2010), σύμφωνα με την οποία προβλέπεται ότι, πρόσωπα που κατέχουν θέση Υπουργού ή Υφυπουργού, ή έχουν τη βουλευτική ιδιότητα, καθώς και οι αιρετοί, Πρόεδροι Κοινοτήτων, Δήμαρχοι και Νομάρχες του προϊσχύσαντος καθεστώτος, δύνανται κατά τη διάρκεια της θητείας τους να συνεχίσουν την ασφάλισή τους στους Κλάδους Κύριας, Επικουρικής και Πρόνοιας, στους οποίους ήταν ασφαλισμένοι πριν την εκλογή τους ή να αναγνωρίσουν τους χρόνους που αντιστοιχούν στη θητεία τους, οποτεδήποτε στους συγκεκριμένους αυτούς κλάδους, το σύνολο δε των εισφορών ασφαλισμένου και εργοδότη βαρύνει τα πρόσωπα αυτά».

Η εγκύκλιος που εκδόθηκε έρχεται ως εφαρμογή των νόμων 3863/2010 και 4052/2012 και δίνει τη δυνατότητα σε αιρετούς που έχουν ήδη κατοχυρώσει δικαίωμα ξεχωριστής σύνταξης λόγω του δημόσιου αξιώματος, να εξαγοράσουν το χρόνο της θητείας τους και είτε να θεμελιώσουν δικαίωμα σύνταξης από το Ταμείο τους, είτε να προσαυξήσουν τη σύνταξη που θα λάβουν από τον οικείο ασφαλιστικό τους φορέα. 

Και αυτή η εξέλιξη, κάνει επίκαιρη την πρόταση του ΚΚΕ για κατάργηση της ξεχωριστής σύνταξης που δίνεται στους αιρετούς και την προσμέτρηση του χρόνου της θητείας τους ως χρόνο ασφάλισης στον οικείο ασφαλιστικό τους φορέα, από όπου πρέπει και να συνταξιοδοτούνται, όπως όλοι οι ασφαλισμένοι.
.

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

ΕΚΤΙΝΑΧΘΗΚΕ ΑΚΟΜΗ ΨΗΛΟΤΕΡΑ Η ΑΝΕΡΓΙΑ!

Στο 27,6% εκτινάχτηκε η ανεργία το μήνα Μάη σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, έναντι 23,8% τον ίδιο μήνα πέρυσι και 27% τον περασμένο Απρίλη.


Ο αριθμός των ανέργων ανήλθε στους 1.381.088 και σε σχέση με το Μάη του 2012 σε αυτούς προστέθηκαν σχεδόν 200.000 νέοι άνεργοι. Στους νέους ηλικίας 15 έως 24 ετών η ανεργία «σπάει κόκαλα» καθώς το ήδη υψηλό ποσοστό αυξήθηκε κατά δέκα σχεδόν μονάδες, φθάνοντας το 64,9%, απο 55,1% πέρυσι τον ίδιο μήνα. Δηλαδή πλέον δύο στους τρεις νέους που αναζητούν δουλειά δεν μπορούν να εργαστούν. 


Μεγάλη αύξηση της ανεργίας έχουμε και στην επόμενη ηλικιακή ομάδα των 25 έως 34 ετών που ανέβηκε στο 37,7% από 32,7% πέρυσι, ενώ στην ηλικία 35 έως 44 χρόνια η ανεργία ανέρχεται στο 24,7%, δηλαδή ένας στους τέσσερις είναι άνεργος. Η ανεργία στους άντρες ανέβηκε στο 24,6% και στις γυναίκες στο 31,6%.


Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ο αριθμός των απασχολούμενων μειώθηκε κατά 171.356 άτομα (στα 3.621.153), ενώ την ίδια στιγμή ο αριθμός ανέργων και οικονομικά μη ενεργών ανήλθε στα 4,7 εκατομμύρια ανθρώπους. Τα παραπάνω στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ διαψεύδουν παταγωδώς τους πρόσφατους ισχυρισμούς του υπουργείου Εργασίας, που με πλασματικούς αριθμούς μέσα απο το σύστημα «Εργάνη», επιχείρησε να παρουσιάσει αύξηση της απασχόλησης τους πρώτους μήνες του έτους. 


Η δραματική αύξηση της ανεργίας και το Μάη, γίνεται ακόμα πιο ανησυχητική και προδιαγράφει περαιτέρω αύξησή της τους επόμενους μήνες του έτους, με δεδομένο ότι το μήνα αυτό αρχίζει η τουριστική περίοδος.


Οσον αφορά την ανεργία κατά περιοχή, το υψηλότερο ποσοστό - πάνω και από το πανελλαδικό - καταγράφεται στην Ηπειρο και Δυτική Μακεδονία σε ποσοστό 30,5% και ακολουθεί η Αττική με ποσοστό 28,6%, δηλαδή το μεγαλύτερο πληθυσμιακό και οικονομικό κομμάτι της χώρας καταγράφει ανεργία υψηλότερη κατά 1 μονάδα από το πανελλαδικό ποσοστό. 


Υψηλά ποσοστά ανεργίας καταγράφονται επίσης σε Μακεδονία - Θράκη (28,1%) και Θεσσαλία - Στερεά Ελλάδα (27,6%), ενώ το χαμηλότερο ποσοστό καταγράφεται στην περιοχή του Αιγαίου (22,2).
.


Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ!

Αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας, είναι πρωτοφανή και μάλιστα έπειτα από δικαστική απόφαση!  Φαίνεται πως τα μέλη του προεδρείου του ΣΥΓΤΕ, που έχουν διορισθεί ως προσωρινή Διοίκηση στο Ταμείο, ή δεν καταλαβαίνουν τις ευθύνες τους απέναντι στη Δικαιοσύνη, ή προσπαθούν καλυπτόμενοι πίσω από διαδικαστικά τερτίπια, να κωλυσιεργήσουν και να καθυστερήσουν τη λειτουργία του Ταμείου και τις οφειλόμενες ενέργειες που πρέπει να ξεκινήσουν με βάση την απόφαση.

Η απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθήνας, είναι ξεκάθαρη και ως προς τα χρονικά περιθώρια για τη διενέργεια αρχαιρεσιών και ως προς τις επιβαλλόμενες ενέργειες που πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα. Σε αυτά, δεν χωρά καμιά άλλη ερμηνεία και η μη εφαρμογή τους, συνιστά συνέπειες!

Τη Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013 και ώρα 16.30, έγινε η πρώτη προσπάθεια σύγκλησης για συγκρότηση σε σώμα, η οποία δεν τελεσφόρησε λόγω απουσίας δύο διορισμένων μελών.  Θα έπρεπε, με βάση και τους χρονικούς περιορισμούς της δικαστικής απόφασης, να γίνει δεύτερη σύγκληση άμεσα εντός της εβδομάδος ή το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013 και μάλιστα με καλύτερη οργάνωση και έγκαιρη ειδοποίηση των υπολοίπων μελών.  Φαίνεται όμως δυστυχώς, πως ο πρώτος διοριζόμενος και υπεύθυνος για τη σύγκληση του Δ.Σ. και τη συγκρότησή του σε σώμα, σδ. ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ,  έχει άλλα στο μυαλό του!  

Γιατί αλλιώς δεν εξηγείται το γεγονός,  ότι χθες Τρίτη 06/08/2013 και ώρα 07.42, ο διορισμένος εκπρόσωπος από την ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ σ.κ., σδ. ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ,  ενώ στέλνει το παρακάτω fax από το κατάστημα Κηφισσίας στον σδ. ΧΡΗΣΤΟ ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟ ζητώντας την άμεση σύγκληση εκ νέου της προσωρινής Διοίκησης, ενημερώνοντας παράλληλα ότι θα λείψει με κανονική άδεια στο εξωτερικό από 17/08/2013 έως 25/08/2013,


 










































ο σδ. ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ, απαντά την ίδια μέρα 06/08/2013 και ώρα 11.51 με το παρακάτω fax, ορίζοντας την επόμενη συνεδρίαση για τη ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013 (!) και ώρα 16.30, γνωρίζοντας ότι την ημέρα εκείνη ο σδ. ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑ ΛΕΙΠΕΙ ΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ και επομένως θα αναβληθεί και πάλι η συνεδρίαση, δεδομένου ότι θα πρέπει σε αυτή τη συνεδρίαση να παρευρίσκονται όλα τα διορισμένα μέλη!














































Να σημειωθεί εδώ, ότι το fax του σδ. ΑΝΔΡΕΑ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ παρελήφθη και επιδόθηκε αρμοδίως. Επομένως άγνοια δεν μπορούν να επικαλεσθούν! Αυτού του είδους τα διαδικαστικά τεχνάσματα, μόνο απορίες και αγανάκτηση δημιουργούν, πέρα από τις ευθύνες που προκύπτουν για τη καθυστέρηση υλοποίησης της απόφασης!  

Αν πραγματικά αισθάνονται το βάρος των συνεπειών αυτής της ενέργειας και κυρίως αν ο σδ. ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ, δεν θέλει να χρεωθεί τις όποιες παρενέργειες, καλό θα είναι τώρα ΝΑ ΣΤΑΛΕΙ ΝΕΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, σε ημερομηνία που θα μπορούν όλα τα μέλη κατόπιν συγκεκριμένης συνεννόησης.
.   

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΑΜΟΥΖΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ.

Στην Τράπεζα Πειραιώς, ως Σύμβουλος Διοίκησης και μέλος της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού του Ομίλου Πειραιώς, εντάσσεται από την 1η Σεπτεμβρίου 2013, ο κ. Νικόλαος Καραμούζης.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Πειραιώς, ο κ. Καραμούζης θα έχει κυρίως την ευθύνη για το σχεδιασμό και την υλοποίηση του έργου μετασχηματισμού της Γενικής Τράπεζας σε ανεξάρτητο επενδυτικό και αναπτυξιακό Οργανισμό.

Άμεσος στόχος του Ομίλου Πειραιώς είναι ο μετασχηματισμός της θυγατρικής Γενικής Τράπεζας σε ανεξάρτητη εξειδικευμένη αναπτυξιακή και επενδυτική Τράπεζα, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, με βασική επιδίωξη τη δημιουργία επιπρόσθετης εταιρικής αξίας της Τράπεζας Πειραιώς, την επιτάχυνση της εξυγίανσης των προβληματικών επιχειρήσεων και κλάδων και τη χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων και αναπτυξιακών πρωτοβουλιών, συμβάλλοντας καθοριστικά στην επανεκκίνηση και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Ιδιαίτερα, η Γενική Τράπεζα θα στοχεύει στην παροχή εξειδικευμένων συμβουλών, κυρίως σε θέματα διαχείρισης κινδύνων, περιουσίας, αναδιάρθρωσης επιχειρήσεων και άντλησης επιχειρηματικών και στρατηγικών κεφαλαίων από τις διεθνείς κεφαλαιαγορές, παράλληλα με την ανάπτυξη των εργασιών διαχείρισης επενδυτικών διαθεσίμων πελατών, την εξειδικευμένη και μακροχρόνια χρηματοδότηση επιχειρήσεων και τη διαχείριση προβληματικών δανείων.  

Η Γενική Τράπεζα θα στοχεύσει επίσης στην άντληση ιδιωτικών μετοχικών κεφαλαίων από την εγχώρια και διεθνή κεφαλαιαγορά με αύξηση κεφαλαίου υπέρ ιδιωτών μετόχων μέσω του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών.

CAPITAL.GR.
.

Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑΣ ΕΞΟΔΟΥ!

Επαναλαμβάνουμε ρητά τη θέση μας - μετά και τις τελευταίες ασάφειες που προκύπτουν - ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή και ενδελεχή ανάλυση όλων των δεδομένων, για κάθε συνάδελφο που σκέπτεται να ενταχθεί στο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, που ανακοίνωσε η τράπεζα. 

Η κατάσταση στη κοινωνία είναι τραγική όπως όλοι γνωρίζουμε,  με την ανεργία να φουντώνει συνεχώς, τις συντάξεις να μειώνονται, τις θέσεις εργασίας να εξαφανίζονται, τα δικαιώματα να περικόπτονται και τις ελπίδες για το μέλλον να είναι ανύπαρκτες!  

Ολα αυτά, θα πρέπει να τα σταθμίσει ο κάθε συνάδελφος, πριν αποφασίσει να χαρίσει στην εργοδοσία τον μισθό του και τη θέση εργασίας του, ακόμη και με όποιο τίμημα "ανακούφισης", που δυστυχώς θα είναι προσωρινό και για λίγο χρόνο, με τα προβλήματα που θα υπάρξουν για έναν που μένει ξαφνικά χωρίς δουλειά. 

Παρ' όλα αυτά και επειδή τελευταία παρουσιάζονται πολλές ασάφειες με το τι δικαιούται ο καθένας μέσα στο πρόγραμμα σε σχέση και με το (προ)συνταξιοδοτικό καθεστώς και είναι ορατός ο κίνδυνος σε κάθε συνάδελφο που κάνει αίτηση ένταξης, να είναι αρκετά μικρότερη η αποζημίωση από αυτή που προσδοκά,  με διαφορετική ερμηνεία του φακέλου του που θα κάνει η τράπεζα, καλούμε το προεδρείο του ΣΥΓΤΕ, να κάνει άμεση παρέμβαση στη Διοίκηση, έτσι ώστε:


  • Πριν κάνει την αίτηση ο κάθε ενδιαφερόμενος, να απευθύνει ερώτημα στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού, για το τι ακριβώς δικαιούται με βάση την εγκύκλιο και τον υπηρεσιακό του φάκελο.
  • Η απάντηση του Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού, να είναι επίσημη και δεσμευτική για τη τράπεζα.
  • Αφού η απάντηση κριθεί ικανοποιητική ή συμφέρουσα στον ενδιαφερόμενο, τότε να προχωρά στη κατάθεση της αίτησης για ένταξη στο πρόγραμμα. 
  • Στη περίπτωση των συναδέλφων που έχουν ήδη κάνει αίτηση, να ληφθεί, μέριμνα ώστε να λάβουν κι εκείνοι την αντίστοιχη επίσημη θέση της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού και σε περίπτωση που δεν είναι ικανοποιητική, να έχουν τη δυνατότητα απόσυρσης της αίτησης που έχουν κάνει. 
..

ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ: ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.....

Δεν έγινε χθες το απόγευμα, η προγραμματισμένη πρώτη συνεδρίαση των μελών του Δ.Σ. για συγκρότηση σε σώμα, μετά τον διορισμό τους από το Ειρηνοδικείο Αθήνας.  Απουσίαζαν τα δύο μέλη της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΣΥΓΤΕ, οι σδ. Ευφροσύνη Τσιώτσου και Γιάννης Καλαϊτζής.  Στη πρώτη συνεδρίαση για συγκρότηση σε σώμα, απαιτείται ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΑΡΤΙΑ. 

Η απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθήνας, είναι σαφής και ξεκάθαρη. Δεν μπορεί να την αγνοεί κανείς και δεν υπάρχει χρόνος για άλλη καθυστέρηση. Θα πρέπει άμεσα να συγκληθεί ξανά το όργανο για τη συγκρότησή του σε σώμα, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για νέες αρχαιρεσίες και την υλοποίηση όλων των υπολοίπων θεμάτων, που προβλέπει η απόφαση.

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ, ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΡΕΧΟΥΣΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΕΦΑΠΑΞ!

Με την υπ' αριθμ. 540/2013 απόφασή του το Ειρηνοδικείο Αθήνας, διορίζει τα εξής μέλη για το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο και τα υπόλοιπα όργανα: 


ΓΙΑ  Δ.Σ. -  ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ:
  1. ΧΡΗΣΤΟ ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟ,
  2. ΙΩΑΝΝΗ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ,
  3. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟ,
  4. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ ΜΑΛΙΚΟΥΡΗ,
  5. ΘΕΟΦΑΝΗ ΠΟΛΥΖΟ,
  6. ΓΡΗΓΟΡΙΟ ΕΥΘΥΜΙΟΥ,
  7. ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΛΑΪΤΖΗ,
  8. ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΤΣΙΩΤΣΟΥ,
  9. ΑΝΔΡΕΑ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟ.

ΓΙΑ  Δ.Σ.   -  ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ:

  1. ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΟ ΔΕΚΟΥΛΟ,
  2. ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΚΑΤΣΟΥΛΑ,
  3. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΚΑΡΑΗΛΙΔΗ,
  4. ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟ,
  5. ΗΛΙΑ ΣΙΩΡΗ,
  6. ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΚΑΛΑΒΡΟΥΖΙΩΤΗ,
  7. ΛΙΑΝΑ ΘΕΟΦΑΝΙΔΟΥ,
  8. ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ ΒΕΡΩΝΗ,
  9. ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΜΑΡΤΙΝΗ.

ΓΙΑ  ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ  -  ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ: 

  1. ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΜΠΟΥΡΤΖΗ,
  2. ΔΑΝΑΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ,
  3. ΧΡΗΣΤΟ ΤΣΑΜΟΥΡΗ,
  4. ΑΝΤΩΝΙΟ ΦΑΣΟΥΛΗ,
  5. ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ ΧΡΥΣΟΧΟΥ.

ΓΙΑ  ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ  -  ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ:

  1. ΑΝΝΑ ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ,
  2. ΧΡΗΣΤΟ ΓΙΑΝΝΟΜΗΤΡΟΥ,
  3. ΧΡΗΣΤΟ ΠΑΠΑΜΗΝΑ,
  4. ΒΑΣΙΛΗ ΖΗΓΟ,
  5. ΛΑΖΑΡΟ ΠΑΤΡΙΝΟ.

ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ  -  ΤΑΚΤΙΚΟΣ:
  1. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΚΗΣ

ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ  -  ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ:
  1. ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ. 


*


Στην απόφαση, δίνεται ρητά η εξουσιοδότηση στα προαναφερόμενα πρόσωπα, αφου συγκροτηθούν σε σώμα με τη μέριμνα του πρώτου διοριζόμενου(ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ), να συγκαλέσουν Γενική Συνέλευση των μελών του Ταμείου, προκειμένου μέσα σε προθεσμία τριών (3) μηνών από της επιδόσεως της απόφασης, να εκλεγεί η Διοίκηση του Ταμείου. 

Παρέχει επίσης την εξουσιοδότηση στα πιο πάνω μέλη  της Διοίκησης, να επιμεληθούν κατά το ίδιο διάστημα, τις υποθέσεις του Ταμείου που έχουν επείγοντα χαρακτήρα, (καταβολή μισθών, ασφαλιστικών εισφορών, λογαριασμών ΔΕΚΟ, φορολογικών υποχρεώσεων, δικαστικές υποθέσεις - προσωρινά εκτελεστές αποφάσεις, καταβολή Εφάπαξ και Εφάπαξ βοηθήματος παιδιών, κλπ.).   

Η απόφαση κρίνει επίσης, ότι στα καθήκοντα της προσωρινής Διοίκησης, περιλαμβάνεται και η χορήγηση του Εφάπαξ και του Εφάπαξ βοηθήματος παιδιών, διότι η αντίθετη περίπτωση θα αποτελούσε μη επιτρεπτή παρέμβαση του Δικαστηρίου στη Σωματειακή αυτονομία. 

Η απόφαση παράλληλα, απορρίπτει την αίτηση για ανάθεση υποχρέωσης στη παρούσα προσωρινή Διοίκηση, να συγκαλέσει Γ.Σ. για τη τροποποίηση του καταστατικού του Ταμείου. 


Η απόφαση θεωρεί επίσης με όσα αναφέρθηκαν, ότι προκύπτει η ανάγκη τροποποίησης του καταστατικού, για να ληφθούν υπ' όψιν τα καινούργια δεδομένα για τον υπολογισμό του Εφάπαξ. Τροποποίηση όμως που για να γίνει, είναι αναγκαία η συμμετοχή των εν ενεργεία μελών του Ταμείου, τα οποία έχουν επιλέξει την οδό της αδιαφορίας με αποτέλεσμα, να μην υπάρχει απαρτία ακόμη και στις Γ.Σ. με σημαντικά θέματα συζήτησης.  

Από το παραπάνω εδάφιο της απόφασης του Ειρηνοδικείου Αθήνας, γίνονται κατά τη γνώμη μας φανερές οι μεγάλες ευθύνες του προέδρου και του προεδρείου του ΣΥΓΤΕ, που σε όλες τις προσπάθειες του απερχόμενου Δ.Σ. του ΤΑΠΓΤΕ για τροποποίηση του καταστατικού, στάθηκαν απέναντι, απείχαν από κάθε διαδικασία, πολέμησαν κάθε προσπάθεια, αρνήθηκαν με καθημερινές ανακοινώσεις τη συμμετοχή και στήριξη σε όποια σχέδια παρουσιάσθηκαν, λοιδωρούσαν συνεχώς όργανα και εκλεγμένα πρόσωπα στο Ταμείο και κατά τη γνώμη μας επηρέασαν σημαντικά και ουσιαστικά τους εν ενεργεία συναδέλφους να απόσχουν συστηματικά από όλες τις Γενικές Συνελεύσεις του Ταμείου, πράγμα που η απόφαση του Ειρηνοδικείου το ονομάζει αδιαφορία.   


ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ:  








Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ!

Το «διαίρει και βασίλευε» και ο αποπροσανατολισμός είναι πολύ «παλιά τέχνη κόσκινο» αυτών που ασκούν την εξουσία. Σε αυτά τα πολυχρησιμοποιημένα κόλπα καταφεύγει για άλλη μια φορά η κυβέρνηση, για να δικαιολογήσει την επίθεση στους εργαζόμενους στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα. 


Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, με συνέντευξή του στο «Reuters», υποστήριξε πως «η κινητικότητα και η λογική της εξόδου έχουν να κάνουν με ανθρώπους που μπήκαν στο Δημόσιο από την πίσω πόρτα, όχι από την μπροστινή». 


Πρώτα απ' όλα, ακόμα και στις περιπτώσεις που κάτι τέτοιο ισχύει, ο υπουργός παραλείπει προφανώς να πει πως οι εργαζόμενοι που διεκδικούσαν το δικαίωμα που έχει κάθε άνθρωπος στην εργασία, δε διέρρηξαν την «πίσω πόρτα», αλλά τους την άφησαν ορθάνοιχτη και τους έσπρωξαν μέσα οι κυβερνήσεις των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ που κυβέρνησαν τη χώρα όλα αυτά τα χρόνια. 


Ετσι εξασφαλιζόταν η εναλλαγή αυτών των κομμάτων στην κυβέρνηση, αλλά και -το κυριότερο- η σίγουρη υπηρεσία του κράτους στα συμφέροντα του κεφαλαίου. Τώρα που αυτά τα ίδια συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων για να αντιμετωπίσουν την κρίση τους υπαγορεύουν καινούργια πεδία για την κερδοφορία τους, οι ίδιοι πολιτικοί αλλάζουν το τροπάρι και τα φορτώνουν στους εργαζόμενους. 


Η επίθεση στο Δημόσιο αφορά όλο το λαό, που έτσι κι αλλιώς μαστίζεται από τις συνέπειες της αντιλαϊκής λαίλαπας και τώρα θα είναι υποχρεωμένος να πληρώνει πιο ακριβά για όλο και χειρότερες δημόσιες υπηρεσίες. Ο αγώνας είναι κοινός για όλα τα λαϊκά στρώματα.
.

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ PROBANK ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ.

Τα σχέδια της ΕΘΝΙΚΗΣ (ΕΤΕ) να προσλάβει τους 1.200 εργαζομένους της πρώην «Probank», όπως ακριβώς έκανε και για τους 240 εργαζόμενους της πρώην «FBB» (First Business Bank), δηλαδή με 6μηνες δοκιμαστικές συμβάσεις, ματαιώθηκαν μπροστά στην αποφασιστικότητα που έδειξαν οι εργαζόμενοι. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η «Probank» έσπασε σε «κακό» και «καλό» κομμάτι και η Εθνική εξαγόρασε το «καλό» κομμάτι, ενώ λίγο νωρίτερα είχε απορροφήσει την «FBB».

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Χρηματοπιστωτικού «ο εργοδότης έκανε πίσω κάτω από την απόφαση των εργαζομένων στη μαζική Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησε ο σύλλογός τους, να μη δεχτούν μοιρολατρικά να πληρώσουν το μάρμαρο». Σε αυτό συνέβαλαν και οι ταξικές δυνάμεις με την παρέμβασή τους στη γενική συνέλευση «ώστε η δικαιολογημένη αγανάκτησή τους να εκφραστεί με συγκεκριμένα αιτήματα, συνέχιση των γενικών συνελεύσεων και οργάνωση μορφών κινητοποιήσεων με μέτρα για την επιτυχία τους. Συνέβαλαν να μην περάσει ο εφησυχασμός των διαβουλεύσεων που καλλιεργούσε η ηγεσία της ΟΤΟΕ και του Συλλόγου της ΕΤΕ». Στην ίδια κατεύθυνση, οι ταξικές δυνάμεις έκαναν παρέμβαση και στο ΔΣ του Συλλόγου της Εθνικής.

Το αποτέλεσμα ήταν η εργοδοσία να αποδεχθεί την πρόσληψη των εργαζομένων με συμβάσεις αορίστου χρόνου στη συνάντηση που είχε με την ΟΤΟΕ. Να σημειωθεί ότι στη συνάντηση, ύστερα από παρέμβαση του εκπροσώπου του ΠΑΜΕ, η εργοδοσία δεσμεύτηκε ότι οι ίδιες συμβάσεις θα εφαρμοστούν και για τους εργαζόμενους της πρώην FBB.

Το ΠΑΜΕ Χρηματοπιστωτικού καλεί τους εργαζόμενους στην «Probank» και στην «FBB» να μην επαναπαυτούν και εφιστά την προσοχή, σημειώνοντας: «Δεν υπογράφουμε απολύσεις πριν δούμε πολύ προσεχτικά τις συμβάσεις πρόσληψης. Καλούμε τους συναδέλφους της "FBB" να έρθουν σε επαφή με το ΠΑΜΕ, τις δυνάμεις της ΕΝΙΑΙΑΣ στην ΕΤΕ και το κλαδικό σωματείο στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα».
.

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ!


ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ





" Ζητάμε από την παράταξη της Ανανεωτικής και την παράταξη των Ενωμένων Εργαζόμενων να μας πουν  αν ξέρουν τίποτα περί του σκανδάλου μαμούθ στο ΤΑΥΤΕΚΩ όπως αναφέρουν σε ανακοινώσεις τους.


Αν έχουν καμία πληροφορία να μας την πουν και ας μην αναφέρονται σε συκοφαντικές δηλώσεις του τύπου ότι αν το Προεδρείο ξέρει τίποτα για το θέμα αυτό  διότι θα υπάρξει διαφορετική αντιμετώπιση από εδώ και πέρα. " 



*


Δηλαδή συνάδελφοι, το προεδρείο του ΣΥΓΤΕ ρωτά τις παρατάξεις της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ και των ΕΝΩΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, να τους πούμε εμείς τι συμβαίνει, ενω οι ίδιοι όπως δηλώνουν έχουν παντελή άγνοια! 


Σας πληροφορούμε συνάδελφοι του προεδρείου, ότι η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ, αν γνώριζε κάτι δεν θα σας ρωτούσε και θα το είχε βγάλει στη δημοσιότητα, όπως το ίδιο πιστεύουμε και για τα υπόλοιπα μέλη της μειοψηφίας των ΕΝΩΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στο Δ.Σ. του ΣΥΓΤΕ. 


Και δεν το "αναφέρουμε" απλά στις ανακοινώσεις μας, αλλά γνωστοποιούμε δημοσιεύματα του τύπου, που δυστυχώς μεθαύριο θα τα πάρει η τηλεόραση για να δικαιολογήσουν τα γνωστά κανάλια, την ανάγκη κι άλλων μειώσεων των ασφαλιστικών παροχών, με αφορμή τάχα τα γεγονότα αυτά, κρύβοντας τις τεράστιες ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας και δικαιολογώντας νέα μνημόνια!  


ΕΣΑΣ ΔΕΝ ΣΑΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΞΕΛΙΞΗ;;;    


Εσείς, ως "υπεύθυνο προεδρείο", όπως διατείνεστε συνεχώς, θα έπρεπε να μην κοιμάστε τα βράδια για ένα τόσο σοβαρό θέμα και να το ψάχνετε διαρκώς για να ενημερώσετε τους εργαζόμενους και όχι να διατυμπανίζετε σε όλους τους τόνους ότι κανείς σας μα κανείς σας δεν γνωρίζει τίποτα!  


Και τέλος πάντων, το να μας απειλείτε κι από πάνω με "διαφορετική αντιμετώπιση από εδώ και πέρα"(!), επειδή σας ρωτάμε τι συμβαίνει,  Ε, ΑΥΤΟ ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ!   



Προχωρήστε και οι εργαζόμενοι θα σας κρίνουν, επειδή όπως καταλαβαίνετε, εμείς δεν θα σταματήσουμε να αναδεικνύουμε το θέμα και να σας ρωτάμε συνεχώς τι συμβαίνει!