Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ.



ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΕΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ!
 
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ - ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ!
 
ΜΠΕΡΤΟΛΝΤ ΜΠΡΕΧΤ



.




 
.
 

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΛΙΒΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΝΩΤΙΚΟΥ .

Είναι, μεταξύ των άλλων που γράφετε, τόσο απύθμενη η προσπάθειά σας να αποπροσανατολίσετε τους εργαζόμενους για να κρύψετε τις δικές σας ευθύνες, που στη "πρόσκλησή" σας να αναλάβουν οι αναπληρωματικοί, "ξεχάσατε"  να αναφέρετε τα ονόματα των αναπληρωματικών του "Ενωτικού" που διόρισε το Ειρηνοδικείο! Γιατί δεν καλείτε και αυτούς; 

Αλλά το ζήτημα δεν είναι εκεί.  Το μεγάλο ηθικό ερώτημα, είναι γιατί εγκαλείτε τους αναπληρωματικούς των άλλων παρατάξεων να αναλάβουν ευθύνες (κι εσείς απ' έξω να πετροβολάτε!), όταν η πλειοψηφία των μελών του Ενωτικού στη προσωρινή διοίκηση, ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΟΜΑΔΙΚΑ, εμποδίζοντας έτσι την υλοποίηση των αποφάσεων του Ειρηνοδικείου και αναγκάζοντας και τους υπόλοιπους σε παραίτηση;           

Οσο για τα απαράδεκτα περί κάποιων στελεχών της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ, που πήραν επί πλέον χρήματα κατα την αποχώρησή τους,  ψεύδεσθε ασύστολα και πετάτε λάσπη ανώνυμα για να μην  έχετε συνέπειες! Προσφιλή σας τακτική αυτή, εδώ και χρόνια! Αν έχετε στοιχεία και θάρρος, βγάλτε δημόσια τα ονόματα των στελεχών αυτών να τα μάθουμε κι εμείς!  Αλλιώς θα είστε πάντα ψεύτες!

Αυτά και  αν χρειασθεί θα επανέλθουμε με περισσότερα! 
.
 

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

ΧΩΡΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ.

Αδυνατούμε πραγματικά, να παρακολουθήσουμε την εκφυλιστική λογική και πρακτική, που ακολουθούν τα διορισμένα από το Ειρηνοδικείο Αθήνας, μέλη του "Ενωτικού" στη προσωρινή Διοίκηση του  ΤΑΠΓΤΕ, με τελευταία πράξη τους τη παραίτηση όλων από το Δ.Σ. του Ταμείου!
 
Το μόνο που θα καταφέρουν δυστυχώς, είναι να απαλλάξουν τη τράπεζα από τις εισφορές του 5% και να διαλύσουν το Ταμείο με τη δική τους απόλυτη ευθύνη!
 
Δεν πρόκειται επίσης, να απαντήσουμε σε ανακοινώσεις με χιλιοειπωμένα ψευδή και αποπροσανατολιστικά "επιχειρήματα", που στόχο έχουν να κρύψουν τις ευθύνες τους και τα αίτια της κρίσης στο Ταμείο.
 
Το προεδρείο του "Ενωτικού" στον ΣΥΓΤΕ, αντί να ασχολείται με αυτόν τον απαράδεκτο χαρτοπόλεμο χωρίς ουσία, θα έπρεπε να μπεί μπροστά στον αγώνα για διεκδίκηση από τη τράπεζα, των χαμένων εισφορών από την αποχώρηση εκατοντάδων συναδέλφων με εθελουσία, καθώς και την αντιμετώπιση των επί πλέον άμεσων υποχρεώσεων του ΤΑΠΓΤΕ.  Ολα τ' άλλα, είναι απλώς φληναφήματα, για τον αποπροσανατολισμό των εργαζόμενων στη Γενική τράπεζα!
 
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τις επί πλέον παραιτήσεις των μελών των "Ενωμένων Εργαζόμενων" και    της "Αναγέννησης", ο εκπρόσωπος της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ σ.κ.  στη προσωρινή Διοίκηση, σδ. ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, έστειλε τη παρακάτω επιστολή παραίτησης προς το ΤΑΠΓΤΕ:


 

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ.


ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ........

Καταδικάζουμε  αποφασιστικά τη δολοφονία του 34χρονου μουσικού Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από φασίστες της Χρυσής Αυγής, που ήρθε λίγες μέρες μετά την επίσης δολοφονική επίθεση στο ΠΕΡΑΜΑ, κατά μελών του ΚΚΕ. 
 
Η εγκληματική και δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής το τελευταίο διάστημα, μαζί και με τα γεγονότα στον Μελιγαλά,  έχει στόχο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία.

Αποθρασύνεται από την πολύμορφη στήριξη που της παρέχουν το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και τα μεγαλοσυμφέροντα, που τη γέννησαν και τη θρέφουν, για να επιτίθεται σε όσους παλεύουν, σηκώνουν κεφάλι, να επιτίθεται στο εργατικό - λαϊκό κίνημα.
 
Ο λαός και η νεολαία έχουν τη δύναμη να σταματήσουν τη δολοφονική δράση των ναζιστών. Τα σωματεία των εργαζομένων, οι μαζικοί φορείς σε πόλεις και ύπαιθρο, οι λαϊκές επιτροπές, μπορούν να απομονώσουν τους θρασύδειλους δολοφόνους της Χ.Α. και να προστατεύσουν το λαό από το δηλητήριο και τη δράση τους.

Να δυναμώσουν τη λαϊκή συμμαχία για να μπει τέρμα στη δράση των ναζί και του συστήματος που τους θρέφει!
.

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ.


ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΙΤΗΜΑ  ΤΟΥ  ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΠΗΛΟΥ,  ΣΥΓΚΑΛΕΙΤΑΙ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  ΤΗ ΠΕΜΠΤΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ,  ΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙ ΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΟΥΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΑΠΑΡΤΙΑΣ ΣΤΗ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΕΙΣΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ 16/09/2013 ΚΑΙ ΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΑΙΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.
.

Τ' ΕΙΧΕΣ ΓΙΑΝΝΗ, Τ' ΕΙΧΑ ΠΑΝΤΑ!

Ούτε χθες ΔΕΥΤΕΡΑ 16 Σεπτέμβρη το απόγευμα, έγινε κατορθωτό να πραγματοποιηθεί η έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του Ταμείου Αλληλοβοήθειας, για την υλοποίηση των αποφάσεων του Ειρηνοδικείου Αθήνας, σε ότι αφορά τις αρχαιρεσίες για εκλογή νέων οργάνων και την επίλυση των εκκρεμοτήτων. 
 
Παρευρέθηκαν περίπου 80 συνάδελφοι, αντί του αριθμού 120 που προβλέπει το καταστατικό!
 
Το τι πρόκειται να γίνει από 'δω και πέρα, εμείς αδυνατούμε να το προβλέψουμε, έπειτα και από την απαράδεκτη τακτική των μελών της πλειοψηφίας του "ΕΝΩΤΙΚΟΥ", που είναι διορισμένα από το Ειρηνοδικείο στη Προσωρινή Διοίκηση. 
 
Απλά να υπενθυμίσουμε, ότι οι υποχρεώσεις του Ταμείου τρέχουν και οι ευθύνες για τη μη εφαρμογή της απόφασης του Δικαστηρίου, μεγάλες!

Επίσης να τονίσουμε, ότι εξακολουθούμε να απορούμε με τη στάση μεγάλης μερίδας συναδέλφων, οι οποίοι παρά τις εκκλήσεις μας για να κλείσουν τ' αυτιά τους στις σειρήνες του εργοδοτικού συνδικαλισμού, εξακολουθούν με τη μη συμμετοχή τους στα δρώμενα,  να απαξιώνουν το ίδιο τους το Ταμείο!   
.
 

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΗΜΕΡΑ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ.


ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ. 
 
Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ,  ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΣΤΙΣ 16.00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.
 
ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!  ΟΙ ΣΤΙΓΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΙΜΕΣ!
.
 

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

"ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ" 479 ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ!


Μιλούν για πρωτογενές πλεόνασμα! Πανηγυρίζουν! Φτιάχνουν... κλίμα! Αλλά τα πλεονάσματά τους, όπως και τα ελλείμματά τους, είναι συνώνυμα των κοινωνικών ερειπίων. Της απελπισίας. Είναι συνώνυμα της φτώχειας και της δυστυχίας!

Τα πλεονάσματά τους έχουν τόση σχέση με τη βελτίωση της ζωής του λαού, όση σχέση έχουν τα θρασύτατα ψεύδη τους συγκρινόμενα με την αλήθεια της κόλασης που βιώνει στην πραγματική, στην καθημερινή του ζωή, ο ελληνικός λαός.

«Καταγράφεται μια πρώτη ένδειξη ότι η αύξηση της ανεργίας έχει αρχίσει να φρενάρει. Είναι μια ένδειξη ισχυρή που μένει να επιβεβαιωθεί τους επόμενους μήνες, ώστε να αρχίσει να αντιστρέφεται σε σταδιακή μείωση της ανεργίας».

Αυτά είναι λόγια του κ. Σαμαρά. Του ίδιου που συνηθίζει στις εμφανίσεις του, με ύφος συγκλονισμένο, να οικτίρει το γεγονός ότι πάνω από το 60% των νέων στην Ελλάδα είναι άνεργοι. Αλήθεια, ποιος είναι ο πρωθυπουργός, ποιος ηγείται της πολιτικής που οδηγεί το 60% των νέων Ελλήνων στην ανεργία;...

«Ο πρωθυπουργός σήμανε συναγερμό! Γενική επιστράτευση! Ξεκινάει ο πόλεμος κατά της ανεργίας, με έδρα το γραφείο του ίδιου του πρωθυπουργού»!

Αυτά είναι τα λόγια του υπό τον πρωθυπουργό υπουργού Εργασίας, του κ. Βρούτση. Ετσι τα έλεγε ο κ. Βρούτσης βγαίνοντας προ μηνών από το Μαξίμου. Και τα έλεγε με το ίδιο εκείνο ύφος που έχει κατ' εξακολούθηση επιστρατεύσει για να ισχυριστεί ότι ο «πρωθυπουργικός συναγερμός» έχει φέρει... αποτελέσματα! Για να δημιουργήσει την αίσθηση, δηλαδή, ότι, τάχα, η ανεργία... αντιμετωπίζεται!

Αλλά τα πράγματα είναι τόσο τραγικά που φτάνουν στα όρια της... κωμωδίας. Προσέξτε:

Προχτές δόθηκαν στη δημοσιότητα τα επίσημα στοιχεία (που σημαίνει ότι τα πραγματικά στοιχεία είναι ακόμα χειρότερα) για την ανεργία. Τι λένε; Οτι στο πλαίσιο της πολιτικής της «σωτηρίας», η ανεργία στην Ελλάδα έφτασε... αισίως στο 27,9%!!!
Τουτέστιν, η κυβέρνηση που... μειώνει την ανεργία, που ο πρωθυπουργός έχει σημάνει... συναγερμό κατά της ανεργίας, έσπασε όλα τα ρεκόρ!

Πλέον οι άνεργοι έχουν φθάσει το 1.403.698!

Προσέξτε, λοιπόν, τι συμβαίνει στη χώρα που ο Βρούτσης «μειώνει» την ανεργία και που ο πρωθυπουργός εξαγγέλλει «σταυροφορία» για την καταπολέμηση της ανεργίας:

Ο κύριος Σαμαράς ανέλαβε πρωθυπουργός (και ο κ. Βρούτσης διορίστηκε υπουργός Εργασίας) στα τέλη Ιούνη του 2012. Εκείνη ακριβώς τη στιγμή οι καταγεγραμμένοι άνεργοι ανέρχονταν στους 1.228.989 ανθρώπους.

Τι κατάφεραν, επομένως, οι «πολέμαρχοι» κατά της ανεργίας, οι κ. κ. Σαμαράς (Βενιζέλος) και Βρούτσης φτάνοντας τον αριθμό των (επίσημα καταγεγραμμένων) ανέργων στο 1.403.698;

Κατάφεραν το εξής:

Μέσα στον ένα χρόνο της διακυβέρνησής τους, από τη στιγμή που ο Σαμαράς έγινε πρωθυπουργός και ο Βρούτσης ανέλαβε υπουργός Εργασίας, για κάθε μέρα που κάθονται στο συγκεκριμένο πόστο, αυτή την κάθε μέρα της διακυβέρνησής τους, στην ουρά της ανεργίας προστίθενται κι άλλοι 479 άνθρωποι! Κάθε μέρα, επί πρωθυπουργίας Σαμαρά και υπουργίας του Βρούτση, έχουμε 479 νέους ανέργους!

Ταυτόχρονα και καθ' όλη τη διάρκεια της ίδιας περιόδου η μαύρη εργασία έχει σκαρφαλώσει, σύμφωνα με τα μετριοπαθέστερα στοιχεία, στο 40%. Με άλλα λόγια, πάνω από ένας στους τρεις (εναπομείναντες) εργαζόμενους δουλεύει, πλέον, χωρίς ίχνος δικαιωμάτων!

Προσέξτε ένα ακόμα στοιχείο:

Τον Ιούνη του 2010, όταν άρχισε η πολιτική της «σωτηρίας», όταν δηλαδή η πολιτική του Μνημονίου - που είχε ψηφιστεί ένα μήνα νωρίτερα - ήρθε για να επιβάλει ό,τι αντεργατικό και αντιλαϊκό σχεδιασμό είχε προαποφασιστεί χρόνια πριν, οι άνεργοι είχαν καταμετρηθεί στους 616.569.

Τρία χρόνια μετά, η «σωτηρία» έχει υπερδιπλασιάσει τους ανέργους και τους έχει αυξήσει κατά σχεδόν 800.000!

Αυτά είναι τα επιτεύγματά τους. Αυτά είναι τα αποτελέσματα του συναγερμού τους. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της «σταυροφορίας» τους. Ενα πρωτοφανές «πλεόνασμα» ανεργίας!
 
ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
.

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΙΤΗΣΗ ΤΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΑΠΓΤΕ.


ΠΕΡΙ ΧΑΦΙΕΔΩΝ...........


137 ΦΟΡΕΣ ΤΑ ΘΑ.......


Στην ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, η λέξη «θα» βρήκε θέση 137 φορές! Αλλά στη σχεδόν 20σέλιδη ομιλία του η λέξη «ανεργία» βρήκε θέση μόνο 6 φορές...

 
Η λέξη «πλεόνασμα» ακούστηκε από τον πρωθυπουργό 19 φορές. Αλλά στη σχεδόν 20σέλιδη ομιλία του η λέξη «φτώχεια» βρήκε θέση μόνο 1 φορά...

 
Η λέξη «Ελλάδα», ξεκινώντας από τα περί «νέας» μέχρι τα περί «αναγεννημένης Ελλάδας», ειπώθηκε 70 φορές. Αλλά η λέξη «μισθοί» δεν ειπώθηκε ούτε μια φορά ενώ η λέξη «συντάξεις» αναφέρθηκε μόνο 2 φορές (και μάλιστα τη μια φορά μόνο και μόνο για να καταγγείλει ο πρωθυπουργός τις «συντάξεις - μαϊμού»)...

 
Η λέξη «ανάκαμψη» ειπώθηκε 11 φορές. Αλλά οι λέξεις «απολύσεις» και «άστεγοι» στην 20σέλιδη ομιλία του κ. Σαμαρά δεν βρήκαν θέση ούτε μια φορά...

 
Οι λέξεις «ανταγωνιστικότητα», «εξωστρέφεια» και «ανάπτυξη» αναφέρθηκαν συνολικά από το στόμα του πρωθυπουργού 17 φορές. Αλλά η λέξη «μέλλον» και η λέξη «ελπίδα» βρήκαν θέση στη σχεδόν 20σέλιδη ομιλία του μόνο από μία (αριθμός: 1) φορά.

 
Τόσο, άλλωστε, τους άρμοζε να ακουστούν, σε μια χώρα που με αυτή την πολιτική δεν υπάρχει καμία ελπίδα και κανένα μέλλον για το λαό...!
.

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.

Συγκροτήθηκε προεδρείο στον αντιπροσωπευτικό σύλλογο της Τράπεζας Πειραιώς ως εξής:
 
Πρόεδρος : Πασσάς Χ.
Α΄Αντιπρόεδρος : Διαλέτη Φρ.
Β΄Αντιπρόεδρος : Μπαλλού Αλ.
Γ. Γραμματέας : Καρυώτη Ηβα
Αναπλ. Γ.Γ. : Αλεβιζάτου Π.
Οργανωτικός Γραμματέας : Πατούνα Καλ.
Αναπλ. Οργαν. Γραμ. : Μπενετάτος Στ.
Ταμίας : Καστραντά Αγγ.
Αναπλ. Ταμία : Τρίμη Γ.
.
 

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013