Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!


ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Από τον μεγάλο μας ποιητή Τάσο Λειβαδίτη, που χτες συμπληρώθηκαν 26 χρόνια από το θάνατό του:


«Πιστεύω σε κείνον που χτίζει, κι αγεροκρέμεται μες στον ουρανό (…), πιστεύω και στον ανθρωπάκο, στη γωνιά του δρόμου, που βγάζει το καπέλο του και χαιρετάει ταπεινά, την ώρα που οι άλλοι τον σκουντάν και τον χλευάζουν (…). Πιστεύω σε σας που κρατάτε ψηλά τις σημαίες και προχωράτε μες στον ενάντιο άνεμο, πιστεύω και σε σένα που σηκώνεις σα σημαία την καρδιά σου και προχωράς μες στο ενάντιο πλήθος (…)».
 
.

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 20.00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ, Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ.

Μέχρι σήμερα Παρασκευή στις 20.00 το βράδυ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κ.Ε.Ε., είναι η προθεσμία κατάθεσης των ψηφοδελτίων για τις αρχαιρεσίες του ΣΥΓΤΕ στις 11 - 12  και 13 Νοέμβρη 2014.
 
Η εκπρόσωπος της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ σ.κ. σδ. ΑΝΝΑ ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ, στην ομιλία της στη Γενική Συνέλευση του ΣΥΓΤΕ, κάλεσε όλους τους εργαζόμενους της Γενικής τράπεζας που ανησυχούν για το μέλλον τους μπροστά και στην ενοποίηση με τη τράπεζα Πειραιώς, ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΧΘΟΥΝ για την αντιμετώπιση των οξυμμένων εργασιακών και ασφαλιστικών προβλημάτων από τη στάση της εργοδοσίας και τις αντιλαϊκές πολιτικές Κυβέρνησης και Ε.Ε.,  καθώς και για την επιτακτική ανάγκη αλλαγής σελίδας στη λειτουργία και δράση του ΣΥΓΤΕ.

 
ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ! ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΤΟΥΣ ΤΑΚΤΙΚΗ!
 
 
Όλοι στη μάχη για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος στο χώρο μας. Είναι η μόνη προϋπόθεση για να έρθουν καλύτερες μέρες για τους εργαζόμενους.

 
Μην ξεχνάμε, ότι όλα όσα έχουμε κατακτήσει μέχρι τώρα, τα έχουμε κερδίσει έπειτα από δύσκολους και σκληρούς αγώνες!
 
.    

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ Γ.Σ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ.

 
Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου και ώρα 16.00  στην αίθουσα του Αμφιθεάτρου της Γενικής, η καταληκτική εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση.  
 
 
Με κοινή απόφαση των παρατάξεων, εκλέχθηκε πενταμελής Εφορευτική Επιτροπή όπου θα διενεργήσει τις εκλογές του Συλλόγου και αποτελείται από τους παρακάτω συναδέλφους:

1. Αναστάσιος Θεοδωρακάκος
2. Κων/νος Μαγκαφώσης
3. Στέλιος Αντωνακάκης
4. Χρήστος Τσιαμούρτος
5. Κων/νος Ελευθεριώτης
 
 
Σύμφωνα με την απόφαση της Γ.Σ., οι αρχαιρεσίες θα διεξαχθούν στις ημερομηνίες 11, 12 & 13 Νοεμβρίου 2014. Την 11η Νοεμβρίου θα ψηφίσουν οι συνάδελφοι της επαρχίας. Στην Αθήνα θα ψηφίσουν οι συνάδελφοι στις  11, 12 & 13 Νοέμβρη.
 
 
Για την διευκόλυνση της ψηφοφορίας, ορίσθηκαν ως εκλογικά κέντρα, τα γραφεία του Συλλόγου (Σολωμού 20, Εξάρχεια 2ος όροφος), η αίθουσα του Αμφιθεάτρου της Γενικής Τράπεζας (Μεσογείων 109-111), και η Θεματοφυλακή – Κατ/μα Ιλισίων (Λαοδικείας 16 & Νυμφαίου 1-3).
 
Στη συνέλευση μίλησαν όλα τα μέλη του Δ.Σ. του ΣΥΓΤΕ,  αλλά και συνάδελφοι – μέλη του Συλλόγου όπου και ανέπτυξαν ο καθένας τις θέσεις και τις προτάσεις του. Από την πλευρά της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ σ.κ., έλαβε το λόγο και τοποθετήθηκε η εκπρόσωπος της παράταξης στο Δ.Σ. του ΣΥΓΤΕ, σδ. ΑΝΝΑ ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ από το κατάστημα ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.
 
Για τις επόμενες διαδικασίες των αρχαιρεσιών, θα ακολουθήσει ανακοίνωση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής. 
 
. 

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

ΣΗΜΕΡΑ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ


Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη και ώρα 15.45 μ.μ. στο Αμφιθέατρο της Διοίκησης, (Μεσογείων 109-111), η τρίτη και καταληκτική εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στη Γενική τράπεζα, με ελάχιστο αριθμό απαρτίας τα 120 μέλη του ΣΥΓΤΕ.
.







 

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Η ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ

Η τρίτη (καταληκτική) Γενική Συνέλευση θα γίνει την 

Πέμπτη 23/10/2014 και ώρα 15:45 μμ στο Αμφιθέατρο της

Διοίκησης  (Μεσογείων 109-111) με ελάχιστο αριθμό για

επίτευξη απαρτίας τα 120 μέλη.
.
 

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ


Το Σωματείο Χρηματοπιστωτικού

 
και συναφών επιχειρήσεων Ν. Αττικής
 
καλεί τους συναδέλφους

 
σήμερα Παρασκευή 17 Οκτώβρη 2014 και
 
ώρα  6.00 μ.μ

στο Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ

(3ης Σεπτεμβρίου 110, Πλ. Βικτωρίας,
 
Αθήνα)

 
στην εκδήλωση με θέμα:

«Οι τραπεζοϋπάλληλοι ενάντια στην ταξική
 
 εκμετάλλευση-ενάντια στο φασισμό.

Μαθαίνουμε από την ιστορία. Προχωράμε
 
μπροστά.»

 
 Έλα να ενημερωθείς, να πεις τη γνώμη
 
σου και να ακούσεις ζωντανή μουσική.

.

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ


 
Η ραδιοφωνική εκπομπή του Κλαδικού Σωματείου Χρηματοπιστωτικού επιστρέφει κοντά σας από την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου και κάθε Τετάρτη στις 6:00 μμ πάντα από τη συχνότητα του WEB RADIO του ΠΑΜΕ. Συντονιστείτε μαζί μας και ενημερωθείτε για τη δράση του σωματείου μας στους χώρους εργασίας και για τα προβλήματα των εργαζομένων στο κλάδο.
 
Κύριο θέμα της πρώτης εκπομπής μας είναι η εκδήλωση του σωματείου μας με θέμα "Οι τραπεζοϋπάλληλοι ενάντια στην ταξική εκμετάλλευση-ενάντια στο φασισμό. Μαθαίνουμε από την ιστορία. Προχωράμε μπροστά. " που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Οκτώβρη 2014 και ώρα 6:00 μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο εργαζομένων ΟΤΕ(3ης Σεπτεμβρίου 110 Πλ .Βικτωρίας Αθήνα)
.

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ: ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΜΝΗΜΗ, Ή ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΙΣΜΟΣ;;


 
ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΣΕ ΤΗΣ
ΝΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ 2012-2014, ΠΟΥ  ΦΕΡΕΙ
ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ  ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ
ΣΥΓΤΕ,  ΧΡ. ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ

ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΟΥ,  ΔΗΜ. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ:
 
ΑΡΘΡΟ   9.

«Από 1-1-2013 και μέχρι την λήξη της
παρούσας ήτοι μέχρι 31-08- 2014,
αναστέλλεται το ποσοστιαίο επίδομα
1% της μισθοδοσίας»
 
Αλήθεια, επειδή κατεβλήθη η μισθοδοσία του Σεπτεμβρίου και δεν είδαμε πουθενά το συγκεκριμένο επίδομα, μήπως μπορεί το προεδρείο να  μας  ενημερώσει τι συμβαίνει, με δεδομένη την άμεση ενημέρωση που έχει από  την επικεφαλής του  Ανθρώπινου δυναμικού; 


Γιατί δεν στέλνετε, κατά τη προσφιλή σας μέθοδο, επιστολή στην κα Λαχάνου για να σας απαντήσει τι γίνεται με το συγκεκριμένο  επίδομα;  Σε τόσα άλλα επουσιώδη θέματα έχετε ιδρύσει ... ταχυδρομική υπηρεσία και τώρα το ξεχάσατε; Και καλά, οι νεότεροι στο προεδρείο ίσως να μην θυμούνται, αλλά ο  πρόεδρος του ΣΥΓΤΕ και ο νυν σύμβουλός  και πρώην πρόεδρος του ΣΥΓΤΕ, που  "οραματίσθηκε" και υπέγραψε πρώτος και καλύτερος, αυτήν την  επαίσχυντη Σύμβαση, δεν είχαν την ευαισθησία να "ανησυχήσουν" για το τι θα γίνει μετά τις 31/8/2014, που οι ίδιοι υπέγραψαν;   


Μήπως σας συνεπήραν τα .."πολιτιστικά μονοπάτια της ΟΤΟΕ"  και πήρατε σβάρνα τα ...Μουσεία; Πράγματι, στα Μουσεία πρέπει να μπεί κάποτε η επικίνδυνη συνδικαλιστική σας πρακτική και αυτό είναι θέμα που οφείλουν να το κρίνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι!   


Αντί να κοιτάξετε να αντιμετωπίσετε τα σοβαρά προβλήματα των εργαζομένων στη Γενική εν' όψει ενοποίησης, το μόνο που κάνετε κατά τη προσφιλή σας μέθοδο για αποπροσανατολισμό, είναι οι συνεχείς προσωπικές και αντισυναδελφικές  επιθέσεις κατά συνδικαλιστών - μελών του Δ.Σ του ΣΥΓΤΕ.  


Εχετε υποκαταστήσει την εργοδοσία με προσωπικές αναφορές για υπηρεσιακά και άλλα ζητήματα. Μπράβο σας!  Θεάρεστο έργο!  Φτάσατε στο σημείο να "καταγγέλλετε" περιοδείες εκλεγμένων συνδικαλιστών για ενημέρωση  ή μοίρασμα υλικού στους χώρους δουλειάς, γιατί γίνονταν ....εν ώρα εργασίας(!), κάτι που δεν τόλμησε να κάνει ούτε η ίδια η Διοίκηση!  Δεν ξέρουμε αν έχετε καταλάβει τον κατήφορο που παίρνετε και τους επικίνδυνους δρόμους που ανοίγετε!    



Ακόμη δεν απαντήσατε στη πρόσκλησή μας για έκτακτο Δ.Σ. του ΣΥΓΤΕ με θέμα τη βιωσιμότητα του ΤΑΠΓΤΕ και την αλληλεγγύη των γενεών με την εγγραφή νέων μελών στο Ταμείο, σύμφωνα με τον Οργανισμό Προσωπικού. Προφανώς, δεν έχετε καμμιά διάθεση να αναλάβετε τις ευθύνες σας ως προεδρείο για τη διεκδίκηση αυτού του θέματος απέναντι στη Διοίκηση της τράπεζας και τη συνέχιση καταβολής του 5% των εισφορών.  Γιατί άραγε;  


Ακόμη επίσης, δεν μας έχετε απαντήσει σε όσα ερωτήματα  έχουμε θέσει για συμμετοχή ή όχι στην απεργία στις 6 Νοεμβρίου 2013  του νυν συμβουλάτορα σας και για την υπόθεση του ΤΑΥΤΕΚΩ για τον πρόεδρο του ΣΥΓΤΕ! Θα περιμένουμε πολύ ακόμη;  Εκτός κι αν σας καλύπτει η απάντηση της κας Λαχάνου, ότι  πρόκειται για ...προσωπικά δεδομένα!  Για άλλους συναδέλφους, δεν υπάρχουν προσωπικά δεδομένα;  Μόνο για σας ισχύουν;  Να ξέρετε ότι όλοι έχουν καταλάβει πολύ καλά τι συμβαίνει!

Τέλος, σας ξαναθέτουμε  τη πρόταση για άμεσες  εκλογές στον ΣΥΓΤΕ, τηρώντας πάντα τις καταστατικές διαδικασίες, προκειμένου  να εκφραστούν οι εργαζόμενοι για ένα ισχυρό διεκδικητικό σωματείο,  μπροστά στην ενοποίηση και τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν.
.

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

ΑΣΘΕΝΗΣ ΜΝΗΜΗ, Ή ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΙΣΜΟΣ;


Σε πρόσφατη ανακοίνωση του προεδρείου του ΣΥΓΤΕ,  με τις υπογραφές των Προέδρου συν. Τασσόπουλου και του Γ.Γ. συν. Δεκούλου,  διαβάσαμε μεταξύ των άλλων παραληρημάτων που γράφονται, να ζητάνε από την ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ να …πάρει θέση και για το ΤΑΠΓΤΕ!

Ξεχνούν άραγε σκόπιμα, ή έχουν περάσει στον αστερισμό του Αλτσχάϊμερ, οπότε χρήζουν ιατρικής συνδρομής; 
 
Αναρωτιόμαστε, πόσο εύκολο είναι για σας συνάδελφοι του προεδρείου, να «ξεχνάτε» τόσο γρήγορα τις επανειλημμένες  αιτήσεις μας για να γίνει έκτακτη συζήτηση στο ΔΣ του ΣΥΓΤΕ, ώστε να καταγραφούν υπεύθυνα στα πρακτικά οι θέσεις και οι απόψεις των παρατάξεων για το ΤΑΠΓΤΕ, πράγμα που εσείς μετά βδελυγμίας απορρίπτετε; 
 
Που τη θέλετε τη συζήτηση; Στον αέρα για να περνάει ο καιρός;

  - Εν τω μεταξύ, δεν μπορούμε να
αντιληφθούμε την «αγανάκτησή» σας και
τη θέση σας να προσφύγετε σε δικαστικές
ενέργειες κατά του ΤΑΠΓΤΕ, επειδή όπως
γράφετε, θα χορηγούν ποσό 7.000 ευρώ
στους εν αναμονή συναδέλφους και δεν
γίνεται έτσι εφαρμογή των όρων του
καταστατικού! -

O tempora! o mores! Πλήρης αμνησία, ή συνδικαλιστικός τσαρλατανισμός;

Εσύ δεν ήσουν συνάδελφε πρόεδρε (μαζί με τον νυν σύμβουλό σου), που υπέγραφες ως Γενικός Γραμματέας στις αρχές του 2013 ανακοίνωση του προεδρείου του ΣΥΓΤΕ, (δεν υπάρχει ημερομηνία κατά την προσφιλή σας μέθοδο) και αναφέρατε επί λέξει για το τότε Δ.Σ. του ΤΑΠΓΤΕ:

 
«Γιατί συνεχίζετε να καταβάλετε εφάπαξ;
Και δεν κάνετε την πρόταση να δίνετε ένα
μικρό ποσό ως έναντι;»….!!!
 
 
Πότε λέτε την αλήθεια των σκέψεών σας; 
Τότε ζητούσατε διακαώς να δίνουν ένα
ποσό έναντι, για να πάρουν περισσότεροι
συνάδελφοι και σήμερα που το
αποφάσισαν τους …καταγγέλλετε(!)  και
προσφεύγετε στη ..Δικαιοσύνη! 
 
Είστε στα καλά σας; Αυτό που γράφατε
τότε, δεν ήταν παραβίαση καταστατικού
και είναι μόνο σήμερα; Μήπως άλλα
γράφετε και άλλα έχετε στο πίσω μέρος
του κεφαλιού σας; 

 
Να πάμε και παρακάτω; Πόσο εύκολα «ξεχνάτε» και πάλι ότι ο νυν  σύμβουλός σας και πρώην πρόεδρος του ΣΥΓΤΕ, Δ. Καλόγηρος, με ανακοίνωση του ως πρόεδρος του Ενωτικού Συλλόγου, έγραφε την ίδια περίοδο τα παρακάτω αναφερόμενος στο τότε Δ.Σ. του ΤΑΠΓΤΕ:

 

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΚΟΠΤΑΤΕ  ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΦΑΠΑΞ ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΗΡΧΕ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΒΟΗΘΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΔΥΣΚΟΛΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΝΥΟΥΝ ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ;..»

 
Αλήθεια, αυτό ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ;; Για σας δηλαδή, οι παραβιάσεις καταστατικού καταγγέλλονται A LA CARTE, κατά πως σας βολεύει; 
 
Αν θέλετε πραγματικά να γίνει σοβαρή συζήτηση για το θέμα του ΤΑΠΓΤΕ, σας καλούμε και πάλι να προχωρήσετε στη σύγκληση έκτακτου Δ.Σ. του ΣΥΓΤΕ, για να πάρετε κι εσείς υπεύθυνη θέση και όχι κατά τη πάγια τακτική σας, όπως ο φούρνος του Χότζα πάνω σε κάρο για να γυρνάει όπου φυσά  ο άνεμος!

 
Υ.Γ 1: Επειδή εσύ συνάδελφε Πρόεδρε, δεν υπέβαλες αίτηση στο ΤΑΠΓΤΕ, αφού δε παίρνεις τίποτα κατά την εκτίμησή σου, μπορείς να μας πείς αν οι αποχωρήσαντες σύμβουλοι μέλη της παράταξής σου, λαμβάνοντας την εθελούσια, υπέβαλαν αίτηση για χορήγηση εφάπαξ;  Γιατί άραγε;; 

Υ.Γ 2:  Αυτός που είναι μια φορά ψεύτης, δεν είναι και …άπαξ(!)  ψεύτης, όπως γράφετε στο τελευταίο σας μαργαριτάρι, αλλά ΠΑΝΤΑ ΨΕΥΤΗΣ!  
.