Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΗΜΕΡΑ!


Συνολικά 9.808.760 εκλογείς καλούνται να ψηφίσουν στις βουλευτικές εκλογές, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.
Βάσει των επίσημων στοιχείων, 5.060.877 είναι οι γυναίκες και 4.747.883 οι άνδρες. Όπως διαπιστώνεται από το ΥΠΕΣ, η δυναμική του εκλογικού σώματος παραμένει σχεδόν σταθερή τα τελευταία χρόνια: 9.834.970 (το 2009), 9.850.802 (το 2012) και 9.808.760 (το 2015).
Τη μεγαλύτερη εκλογική δύναμη παρουσιάζει η Περιφέρεια Β' Αθηνών με 1.428.759 εκλογείς και τη μικρότερη εκλογική δύναμη εμφανίζει η Περιφέρεια Λευκάδας με 29.152 εκλογείς.
Σε ό,τι αφορά τους θανάτους εκλογέων, συγκριτικά με το 2012 -οπότε είχαν διεξαχθεί οι προηγούμενες βουλευτικές εκλογές- στη χώρα σημειώθηκε μείωση κατά 26.210 εκλογείς, μεταξύ των οποίων 15.846 λιγότερες γυναίκες και 10.361 λιγότεροι άνδρες.
Οι νέοι εκλογείς (αυτοί δηλαδή που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές), ανέρχονται σε 273.941 πολίτες, μεταξύ των οποίων 138.733 νέοι άνδρες και 135.208 νέες γυναίκες. Από αυτούς, οι 224.272 είναι νέοι που ενηλικιώθηκαν μετά τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές και οι υπόλοιποι νέοι εκλογείς από πολιτογραφήσεις.
Οι νέοι εκλογείς από πολιτογραφήσεις αυξήθηκαν, από το 2012 έως σήμερα, κατά 49.669. Από αυτούς, 13.595 απέκτησαν την ελληνική υπηκοότητα το 2012 (μετά τη διεξαγωγή των εκλογών), 18.479 απέκτησαν την υπηκοότητα το 2013 και 13.765 απέκτησαν την υπηκοότητα το 2014 έως την Ε' αναθεώρηση των εκλογικών καταλόγων (αρχές Οκτώβρη 2014).
Σε ό,τι αφορά την ηλικιακή κατανομή του εκλογικού σώματος, όπως διαπιστώνεται από τα στοιχεία του ΥΠΕΣ την αποφασιστική εκλογική κατηγορία αποτελούν οι ψηφοφόροι άνω των 65 ετών, που είναι υπερδιπλάσιοι των ψηφοφόρων ηλικίας 42-47 ετών που αποτελούν τη δεύτερη πολυπληθέστερη ηλικιακή ομάδα.
Οι εκλογείς άνω των 65 ετών ξεπερνούν τα δυο εκατομμύρια, ενώ οι 42-47 ετών είναι μόλις ένα εκατομμύριο εκλογείς. Από 900.000 ψηφοφόρους παρουσιάζονται στις ηλικίες 36-41 ετών, 48-53 ετών, 54-59 ετών και 30-35 ετών, ενώ ο αριθμός μειώνεται στις 825.000 για την ηλικιακή ομάδα 60-65, στις 725.000 για την ηλικιακή ομάδα 24-29 και στις 672.000 για την ηλικιακή ομάδα 18-23 ετών.
 

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ;;;;;

Το ποιος θα είναι η επόμενη κυβέρνηση έχει κριθεί. Τα ρεπορτάζ αναφέρουν ότι τα κυβερνητικά στελέχη πακετάρουν, ετοιμάζοντας την αποχώρηση από τις κυβερνητικές θέσεις. Ενώ ήδη κάποιες δηλώσεις στελεχών της ΝΔ προμηνύουν ότι μετεκλογικά θα ξεσπάσει θύελλα στο εσωτερικό της.
 
Στο κατώφλι της Κυριακής, 25 Γενάρη, συνωστίζονται οι πολιτικές δυνάμεις που διεκδικούν ρόλο στην επόμενη κυβέρνηση. ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΑΝΕΛ και ΔΗΜΑΡ ζητάνε τη λαϊκή ψήφο με κριτήριο πόσο χρήσιμοι μπορεί να αποδειχθούν στη νέα κυβέρνηση με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ.
 
Το αν η στήριξη αυτή θα έχει το χαρακτήρα της συμμετοχής ή απλώς της ψήφου ανοχής λίγο ενδιαφέρει. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει, βεβαίως, να εξασφαλίσει αυτοδυναμία, από την οποία μάλιστα εξαρτά το αν θα εφαρμόσει το πρόγραμμά του ως προς το σκέλος των ψίχουλων που έχει υποσχεθεί στο λαό, γιατί ως προς το σκέλος των δεσμεύσεων προς το κεφάλαιο αυτό δεν πρόκειται να αναιρεθεί είτε με αυτοδυναμία είτε με συνεργασίες.
 
Η ΕΚΤ, στις τελευταίες αποφάσεις, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για ένταξη της Ελλάδας στο σχέδιο για «ποσοτική χαλάρωση», σημειώνοντας βεβαίως ότι θα πρέπει να παραμείνει σε πρόγραμμα. Πώς απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό; Ιδού τι δηλώνουν στελέχη του όπως ο Ν. Παππάς: «...Ο ίδιος ο Ντράγκι και ο Κερέ έχουν δηλώσει ότι είναι έτοιμοι να συζητήσουν ποιες μεταρρυθμίσεις θα εφαρμοστούν από την επόμενη κυβέρνηση. Βεβαίως, θα έχουμε ένα πρόγραμμα, αλλά δεν θα το λέμε "μνημόνιο". Θα πάμε σε μία συμφωνία».
 
Επιβεβαιώνοντας, δηλαδή, τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για αντικατάσταση του σημερινού μνημονίου από ένα νέο μνημόνιο, που απλώς δε θα λέγεται μνημόνιο αλλά πρόγραμμα!!! Για το σε ποιο πλαίσιο θα κινηθεί το νέο μνημόνιο - πρόγραμμα αμφιβολίες δεν μπορεί να υπάρξουν. Το πλαίσιο της ΕΕ είναι δεσμευτικό για αντιλαϊκές «μεταρρυθμίσεις» σε όλα τα κράτη - μέλη της.
 
Αυτά περιμένουν το λαό, τους εργαζόμενους από τις 26 Γενάρη και με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Γι' αυτό, δεν μπορεί να υπάρξει χαμένος χρόνος αναμονής ή ανοχής, γι' αυτό οι εργαζόμενοι θα πρέπει να είναι έτοιμοι να οργανώσουν την εργατική - λαϊκή αντιπολίτευσή τους απέναντι στα νέα προγράμματα, μνημόνια, στα πακέτα αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων όπως και αν ονομαστούν. Το γεγονός αυτό κάνει πολύ κρίσιμο ζήτημα για το λαό την ενίσχυση του ΚΚΕ στις κάλπες της Κυριακής.
.

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

ΛΗΞΗ ΜΕΤΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ - ΟΡΟΣ "ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΟΥΣ ΠΑΡΟΧΗΣ" ΣΤΙΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΕΣ!

Αναδημοσιεύουμε από το Blog  της "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ"  υπαλλήλων Γενικής τράπεζας: 

  

ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟ του  ΣΥΓΤΕ,                                                                  

                                                                                   
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΛΩΝ Δ.Σ ΣΥΓΤΕ


Συνάδελφοι,

Με την 1η μισθοδοσία Δεκεμβρίου, η οποία μας δόθηκε μετά την συγχώνευση σαν Πειραιώς, εμφανίστηκε σε όλους τους συναδέλφους ο όρος ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΗΣ ΠΑΡΟΧΗ ο οποίος συμπεριλαμβάνει όλα τα επιδόματα που μέχρι πρότινος είχαμε και τα οποία απορρέουν από τις ΕΣΣΕ της Γενικής Τράπεζας.

 
Το Προεδρείο του ΣΥΓΤΕ της παράταξης του ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ μέσα από την προσχεδιασμένη αδράνεια, αρνήθηκε οποιαδήποτε επίσημη διαδικασία όπως αυτήν της διαβούλευσης (Π.Δ 178/2002) και αποδέχθηκε τετελεσμένα γεγονότα και προφορικές διαβεβαιώσεις αφήνοντας να περάσει και το τρίμηνο της μετενέργειας,  ενέργειες που δυστυχώς μας οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση.

 
Καλούμε τον Πρόεδρο να φέρει άμεσα στο Δ.Σ του σωματείου το θέμα της  λήξης της μετενέργειας της Επιχειρησιακής σύμβασης, ώστε να δούμε τις επιπτώσεις της στους εργαζόμενους και με την παρουσία του Νομικού Συμβούλου να εξετάσουμε τι δυνατότητες και ενέργειες έχουμε στην διάθεση μας για την εξασφάλιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

 
Ήδη έχετε εξαγγείλει ενέργειες  με ανακοίνωση σας οι οποίες δεν έχουν συζητηθεί σε κανένα διοικητικό συμβούλιο και δεν έχει παρθεί καμία απόφαση. Συνεχίζετε την ίδια αδιέξοδη πολιτική αποκλείοντας την μειοψηφία του Δ.Σ τόσο από την ενημέρωση όσο και από την λήψη αποφάσεων.
 
.

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΩΝ ΑΔΕΙΩΝ, ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΩΡΩΝ ΑΔΕΙΩΝ.

Αναδημοσιεύουμε  από το Blog  της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ  Συλλόγου  Υπαλλήλων Γενικής τράπεζας, επιστολή της Εκτελεστικής Επιτροπής.
 
  
ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟ του ΣΥΓΤΕ,                                                             
                                                                                 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΛΩΝ Δ.Σ ΣΥΓΤΕ

 
Οι εργαζόμενοι της Πληροφορικής της πρώην Γενικής Τράπεζας οι οποίοι έχουν ατομικές συμβάσεις δικαιούνταν και έπαιρναν όλα αυτά τα χρόνια το ανθυγιεινό επίδομα καθώς και τις 7 ημέρες ανθυγιεινής άδειας, με βάση τις επιχειρησιακές της Γενικής Τράπεζας και τις Κλαδικές συμβάσεις που ισχύουν.

Λόγω της ατομικής σύμβασης από το 2004 μέχρι και τον προηγούμενο χρόνο δεν αναγραφόταν αναλυτικά στο φύλλο μισθοδοσίας κανένα από τα επιδόματα (κλαδικά, επιχειρησιακά) που δικαιούνταν οι εργαζόμενοι κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας ( άρθρο 5 του Ν.3227/2004). Μετά την ένταξη στο όμιλο Πειραιώς, η Διοίκηση της Γενικής συμμορφώθηκε με την παραπάνω υποχρέωσή της, πλην όμως στους συναδέλφους με ατομική σύμβαση δεν ανέγραψε ως όφειλε το συγκεκριμένο επίδομα, παρά το γεγονός ότι επίσημα το είχε αναγνωρίσει καθώς όλα αυτά τα χρόνια όλοι οι συνάδελφοι που ανήκαν στην Πληροφορική και με βάση την αρχή της ισότιμης μεταχείρισης, έπαιρναν τις ανθυγιεινές άδειες. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει και σχετικός όρος στις ατομικές συμβάσεις που εντάσσει κάθε νόμιμο επίδομα στην προσυμφωνημένη αμοιβή του υπαλλήλου.

Επειδή στα φύλλα μισθοδοσίας των συναδέλφων με συμβάσεις ΟΤΟΕ και αυτών που είχαν προέλθει από την συγχώνευση με την SOCIETE GENERALE αναγραφόταν και αναγράφεται κανονικά το σχετικό επίδομα, αλλά στους συναδέλφους με τις ατομικές συμβάσεις δεν είχε αναγραφεί (παρά την έμπρακτη αναγνώριση του δικαιώματος αυτού σε όλους υπαλλήλους της Πληροφορικής), τόσο από το σωματείο εργαζομένων αλλά και από τους ίδιους τους συναδέλφους είχε ζητηθεί επανειλημμένως να διορθωθεί αυτή η παρατυπία από την Διεύθυνση της Τράπεζας, χωρίς να υπάρξει σχετική ανταπόκριση.

Το ανθυγιεινό επίδομα είναι κλαδικό επίδομα (ΕΣΣΕ ΟΤΟΕ/1984) και η Γενική Τράπεζα το είχε εντάξει στα επιδόματα που χορηγούσε στους υπαλλήλους της. Σύμφωνα με την κείμενη εργατική νομοθεσία όφειλε και έπρεπε να δίνεται σε όλους τους συναδέλφους που εργάζονται στον ίδιο τομέα. Λόγω των ατομικών συμβάσεων που είχαν υπογράψει οι συνάδελφοι που είχαν προσληφθεί από το 2004, μετά την εξαγορά από τους Γάλλους της Societe Generale και με βάση τον όρο που υπάρχει σε αυτές τις συμβάσεις ότι ισχύουν όλα τα κλαδικά και επιχειρησιακά επιδόματα όντας ενσωματωμένα στην συνολική αμοιβή που έχει συμφωνηθεί, χορηγούσε σε όλους τους συναδέλφους την άδεια που απορρέει από το δικαίωμα λήψης του ανθυγιεινού επιδόματος.

Αυτήν την στιγμή δυστυχώς έχουμε το φαινόμενο συνάδελφοι να έχουν πάρει μέχρι την ημερομηνία της συγχώνευσης (21/11/2014) μέρος της άδειας από το HR της Γενικής και το HR της Πειραιώς να εκφέρει δυσκολίες ή να μην εγκρίνει αυτές τις άδειες λόγω της μη αναλυτικής αναγραφής του επιδόματος.

Θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη να εξετασθεί το παραπάνω θέμα ώστε να αναγραφεί διακριτά το επίδομα στην ανάλυση μισθοδοσίας στους συναδέλφους που το δικαιούνται και να χορηγηθούν κανονικά στους συναδέλφους τα υπόλοιπα των ανθυγιεινών του 2014 τα οποία μπορούν να ληφθούν μέχρι τις 30 Απριλίου του 2015.

Επίσης με την επιστολή μας από 10/12/2014 την οποία είχαμε καταθέσει στα πρακτικά του προηγούμενου Δ.Σ είχαμε ζητήσει να συζητηθεί το δικαίωμα τόσο των ονομαστικών αδειών, γονικών και προσθέτουμε και τις δίωρες διευκόλυνσης απουσίας υπαλλήλων  ανά μήνα που απορρέουν από τις συλλογικές συμβάσεις και τον οργανισμό προσωπικού της Γενικής καθώς και το εθιμικό δίκαιο και τις οποίες παρανόμως δεν χορηγεί η Πειραιώς.

Ήδη πολλοί συνάδελφοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την λήψη αυτών των αδειών καθώς δεν αναγνωρίζονται από το HR της Πειραιώς.

Ζητάμε από το Προεδρείο τα παραπάνω θέματα να συμπεριληφθούν στο επόμενο Δ.Σ με την παρουσία του νομικού συμβούλου ώστε να συζητηθούν και να παρθούν αποφάσεις.
.
 

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΑΚ - ΑΤΕ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ: ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΗ!

 
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΣΕ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
 
Ποιοί και πώς εξυπηρετούν τα συμφέροντα του εργοδότη;
 
 
ΣΕΤΠ : Στα μουλωχτά υπέγραψε μία σύμβαση πολύ πίσω και από τα φαιδρά που ζήτησε στη δήθεν «πρόταση-πρόσκληση» σε διαπραγμάτευση. Όχι μόνο οι εργαζόμενοι αλλά ούτε και του ΔΣ γνώριζε για τη διαδικασία (αν έγινε…).
 
Δεν είναι τυχαίο ότι η Τράπεζα εμφάνισε την «πρότασή» τους στον ΟΜΕΔ όταν τη χρειάστηκε στη διαδικασία της μεσολάβησης αλλά και την ίδια τη Σύμβαση όταν πια δεν μπορούσαν να ξεφύγουν από τη διαδικασία της διαιτησίας. Δε θα μπορούσε να είναι περισσότερο «κατά παραγγελία», άρα και το περιεχόμενο ήταν προκαθορισμένο: κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του εργοδότη!
 
Βραβεία, επιδόματα αναπηρίας, επιτροπές που θα …μελετήσουν, κάρτα winners και δε συμμαζεύεται. Με ένα επίδομα ασχολήθηκαν (teller) και επικύρωσαν την αυθαιρεσία της διοίκησης να το πάει από τα 220 στα 100 ευρώ!!
 
Από τα 20 που ζήτησαν πήραν τα πέντε κουτσουρεμένα χωρίς να βγάλουν κιχ…
 
Όμως, δυστυχώς, για την Τράπεζα και την πλειοψηφία του ΣΕΤΠ η διαδικασία στον ΟΜΕΔ συνεχίζεται και θα δούμε πού θα καταλήξει…
 
 
ΣΕΥΤΠΕ (πρώην Κύπρου): Ξεδιάντροπα κρύβει ότι αυτή τη στιγμή η πρόταση του ΣΕΤΑΠ για ΕΣΣΕ βρίσκεται στον ΟΜΕΔ και συνεχίζεται η διαδικασία. Κυκλοφόρησαν 4σέλιδη ανακοίνωση για την ΕΣΣΕ που υπογράφτηκε από τον ΣΕΤΠ, στην οποία δεν κάνουν απολύτως καμία αναφορά στο ΣΕΤΑΠ.
 
Δε μας κάνει εντύπωση: αν γράψουν κάτι πώς θα δικαιολογήσουν την παντελή απουσία τους από τη διαδικασία διεκδίκησης ΕΣΣΕ;
 
Πώς θα στηρίξουν τη βρώμικη τακτική που ακολουθούν διεκδικώντας με ψέματα την σε βάρος του ΣΕΤΑΠ εγγραφή μελών στο σωματείο τους;
 
Για μια ακόμα φορά τα «παιδιά» της πρ.Κύπρου (η πλειοψηφία του ΔΣ του σωματείου δηλ.) αποδεικνύουν ότι ούτε η ενοποίηση των σωματείων τους ενδιαφέρει, ούτε η ενιαιοποίηση των εργαζόμενων με την υπογραφή ΕΣΣΕ. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η ισχυροποίηση του σωματείου τους για να διασφαλίσουν τις δικές τους καρέκλες και τα οφίτσια και για να το πετύχουν είναι ικανοί για τα πάντα: ακόμα και να κρύψουν ότι ο ΣΕΤΑΠ είναι στον ΟΜΕΔ και διεκδικεί Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία του ΣΕΤΠ παράτυπα και έξω από κάθε συνδικαλιστική δεοντολογία προχώρησε ερήμην ΟΛΩΝ ΜΑΣ  στην υπογραφή ΕΣΣΕ!
 
Μας συγχωρείτε αλλά εμείς δεν κρύβουμε τα λόγια μας: Εργοδοτικός είναι αυτός που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του εργοδότη σε βάρος των συμφερόντων των εργαζομένων.

Πώς λοιπόν χαρακτηρίζεται η πλειοψηφία ενός σωματείου που κρύβει το γεγονός ότι ο εργοδότης (Πειραιώς) έχει στριμωχτεί (όσο αυτό είναι δυνατό στις μέρες μας) από ένα σωματείο να υπογράψει μια ΕΣΣΕ που δεν τον εξυπηρετεί;
 
Πώς χαρακτηρίζεται η πλειοψηφία ενός σωματείου που αντί να συνταχθεί στον ΟΜΕΔ με την πλευρά των εργαζόμενων ενάντια στον εργοδότη, κάνει «γαργάρα» τη διαδικασία και αφιερώνει 4σέλιδη ανακοίνωση σχολιάζοντας την κακή ΕΣΣΕ που υπογράφτηκε;  
 
Τι θα κάνουν τα ΔΣ των υπόλοιπων σωματείων;
 
Έπεται συνέχεια…
  
 
 

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ....


Καλό θα ήταν, συνάδελφοι του προεδρείου του ΣΥΓΤΕ, πριν κάνετε την οποιαδήποτε κριτική στην ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ σ.κ. σε όσα έγραψε για τη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο χώρο μετά τη συγχώνευση με την ΠΕΙΡΑΙΩΣ,  να κοιτάξετε τι λέγατε οι ίδιοι προεκλογικά όταν υποσχόσαστε στους συναδέλφους της πρώην Γενικής, ότι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα από τη συγχώνευση, πως όλα έχουν συζητηθεί με τη Διοίκηση, πως δεν θα υπάρξουν μειώσεις μισθών και υποβαθμίσεις, πως το προεδρείο αποτελεί εγγύηση,  κλπ, κλπ.  Τι  απ' όλα αυτά συμβαίνει σήμερα;  ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ!  Το μόνο που καταφέρατε, είναι να εφησυχάσουν οι εργαζόμενοι και να σας δώσουν άνετη πλειοψηφία, λέγοντάς τους να ...κοιμούνται ήσυχοι!  
 
Το ότι τα μνημόνια και οι δανειακές συμβάσεις που υπέγραψαν η συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., έχουν ανατρέψει τα πάντα σε όφελος των τραπεζών και του κεφαλαίου, έχουν καταργήσει ΣΣΕ και έχουν υποβαθμίσει  τη ζωή όλων των εργαζόμενων, ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ προεκλογικά, όταν αρνούσαστε επίμονα τις προτάσεις μας για μια άλλη τακτική και για συμμετοχή όλων των μελών του Δ.Σ. του ΣΥΓΤΕ στις επαφές με τη Διοίκηση της Πειραιώς;   Τι συζητούσατε άραγε μόνοι σας με την εργοδοσία και με ποια εχέγγυα φεύγατε από τις συναντήσεις, για να φτάσουμε σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση σήμερα;  Στη πράξη αποδεικνύεται ότι σας ξεγέλασαν!  Ή  δεν μπορείτε, ή δεν καταλαβαίνετε που βρισκόμαστε συνάδελφοι του προεδρείου!
 
Και δεν είναι κυρίως τα μνημόνια και οι δανειακές συμβάσεις! Όχι συνάδελφοι του προεδρείου! Αυτό που αποτελεί τη μήτρα όλων των προβλημάτων και που εσείς κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε,  είναι η ένταξη  στη λυκοσυμμαχία του κεφαλαίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση των μονοπωλίων, στην οποία τίποτα δεν μπορούν να ελπίζουν οι εργαζόμενοι, ούτε να προσδοκούν καλύτερες μέρες!  Χειρότερες Ναι! 
 
Εσείς, όχι μόνο δεν λέτε κουβέντα γι' αυτό, αλλά στη πράξη στηρίζετε αυτή τη πολιτική και ο πολιτικός σας φορέας μέσα στη συγκυβέρνηση είναι  ο εκπρόσωπος των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου και των τραπεζών. Εσείς τάχα "καταγγέλλετε" τα μνημόνια, αλλά όχι τη πολιτική που τα γεννά!  Έτσι όμως,  είστε αναγκασμένοι να συμβιβάζεστε και να υποχωρείτε! Γιατί λοιπόν διαμαρτύρεστε;  Και μη μας πείτε ότι κι εσείς σκίζετε και ξαναράβετε τα κομματικά σας βιβλιάρια ανάλογα με τις συνθήκες, όπως μας έλεγε ο  συμβουλάτοράς σας, γιατί η ιστορία επαναλαμβάνεται μόνο σαν τραγωδία και αυτήν βιώνουμε όλοι οι εργαζόμενοι σήμερα!   
 
Κατηγορείτε την ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ σ.κ., ότι είναι ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση και κατά των μονοπωλίων! Εσείς δηλαδή, είστε με τα μονοπώλια;  Αυτή τη "κατηγορία" την αποδεχόμαστε, γιατί έτσι πιστεύουμε ότι προασπίζουμε τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζόμενων!  Πέστε μας εσείς με ποια πολιτική είστε και ενάντια σε ποιούς κάνετε αγώνα για τους εργαζόμενους; Γιατί, ούτε το ένα, ούτε το άλλο, έχουμε δεί από εσάς!  Και πως να γίνει αλλιώς, αφού αποδέχεστε αυτή τη κατάσταση και τα μονοπώλια φαίνεται πως δεν σας ...αγγίζουν!  Αγγίζουν όμως τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζόμενων!  Και πρέπει να γνωρίζετε πως ή με τα μονοπώλια και το κεφάλαιο θα είσαστε, ή με τους εργαζόμενους. Και με τους δύο μαζί δεν γίνεται!  
 
Παρ' όλα αυτά, η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ σ.κ. δεν θα είχε αντίρρηση στο πρόγραμμα ενεργειών και επαφών που ανακοινώσατε προχθές, έστω και αργά, (και φοβούμαστε κατόπιν εορτής), αν αυτό το πρόγραμμα είχε συζητηθεί μέσα στο Δ.Σ. του ΣΥΓΤΕ, είχαν παρθεί ουσιαστικές αποφάσεις λαμβάνοντας υπ' όψει  όλο το αντεργατικό πλαίσιο και κυρίως συμμετείχαν όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου στην υλοποίηση των αποφάσεων.  Εσείς κατά τη πάγια τακτική σας, αποφασίσατε μόνοι σας, έξω από τα θεσμικά συνδικαλιστικά όργανα  και μόνοι σας επιδιώκετε να τα υλοποιήσετε(;).  Με ποια εμπιστοσύνη πλέον;   
 
Βεβαίως η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ σ.κ., δεν εκπροσωπείται στο Δ.Σ. του ΣΥΓΤΕ  και αυτό ήταν αναμενόμενο με όσα προηγήθηκαν από δική σας ευθύνη και μόνο.  Εκπροσωπείται θεσμικά, μέσα από τον εκπρόσωπο του συνδυασμού της  "ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ".  Σας λέμε όμως τούτο: Ειλικρινά ευχόμαστε ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΛΗΘΕΥΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ  σε ότι αφορά τη πορεία των προβλημάτων των εργαζόμενων!
.

 

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

ΩΔΙΝΕΝ ΟΡΟΣ ΚΑΙ ΕΤΕΚΕΝ ΜΥΝ


Είχαμε την εντύπωση ότι στο προχθεσινό ΔΣ του ΣΥΓΤΕ θα γίνονταν συζήτηση για τα προβλήματα που προέκυψαν στους εργαζόμενους από την ένταξη τους  στην Τράπεζα Πειραιώς.

ΛΑΘΟΣ ΜΕΓΑ !!! Τα έκτακτο Δ.Σ που
συνεκλήθη προχθές, με μοναδικό θέμα 
"Εισηγήσεις προέδρου", αφορούσε το
αυτονόητο:
Τα Χριστουγεννιάτικα δώρα των παιδιών
των υπαλλήλων της Τράπεζας.

Ρωτάμε το  προεδρείο, έχει αντιληφθεί τι συμβαίνει στους
υπαλλήλους μέλη του; Γνωρίζει τις  μισθολογικές
μειώσεις που έγιναν στους εργαζόμενους; Γνωρίζει τις
υποβαθμίσεις των υπαλλήλων της Γενικής Τράπεζας;

Μπορούν να ενημερώσουν το Δ.Σ του
ΣΥΓΤΕ και τους εργαζόμενους , τι
επιπτώσεις έχει η λήξη της ΕΣΣΕ και η
λήξη της μετενέργειας  της ΕΣΣΕ;

Όλοι οι εργαζόμενοι περιμένουν απαντήσεις .
.