Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ: ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 10.00 π.μ.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,


Η φετινή Πρωτομαγιά δεν είναι μια ακόμη διαδήλωση. Είναι η γιορτή των εργατών. Η αφορμή να δηλώσουμε την αγωνιστική ετοιμότητά μας, την απόφασή μας να υπερασπίσουμε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Τιμώντας τους νεκρούς του Σικάγο και τους ήρωες της Καισαριανής, διεκδικούμε το δικαίωμά μας για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, κοινωνική ασφάλιση, δημόσια και δωρεάν παιδεία και υγεία, διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει!


Δυναμώνοντας την οργάνωση και την ταξική μας ενότητα, δυναμώνουμε τον αγώνα για όλα όσα μας ανήκουν, για όλα όσα μας πήραν, όλα όσα μας έκλεψαν, όλα όσα είναι δικαίωμά μας σήμερα! Δε συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια, την ανεργία, τα μνημόνια. Δεν ανεχόμαστε να ζούμε με τα ψίχουλα που μας τάζουν!




Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η νέα Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις θέσεις, τις πολιτικές και τη στρατηγική που είχαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Πιστοί στις δεσμεύσεις τους προς το μεγάλο κεφάλαιο, τσακώνονται και αυτοί και διαπραγματεύονται σκληρά για τα συμφέροντα των τραπεζιτών και των βιομηχάνων.

Οι εργαζόμενοι στις τράπεζες και τις εισπρακτικές δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από την πλήρη συμφωνία της Κυβέρνησης με τους δανειστές τους. Έχουν ήδη συμφωνήσει στους ισοσκελισμένους ισολογισμούς, στο ύψος του πλεονάσματος, στην ένταση της εκμετάλλευσης και στις μειώσεις στους μισθούς. Έχουν ήδη αποδεχτεί την κατάργηση δικαιωμάτων στην υγεία, την παιδεία, τις απαγορεύσεις στη συνδικαλιστική οργάνωση και πάλη. Δεν λένε κουβέντα για τις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Τσιμουδιά πια δεν βγάζουν για κατάργηση της νοικιασμένης δουλειάς χωρίς δικαιώματα. 


Η εντατικοποίηση της εργασίας και η κατάργηση στην πράξη του ωραρίου (με απλήρωτες υπερωρίες) είναι στην καθημερινή ατζέντα τους …


Με τη συμμετοχή μας στέλνουμε μήνυμα ανυπακοής στα μέτρα που ετοιμάζουν εναντίον μας!


Δεν θα δεχτούμε τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, που «δεξιές» κι «αριστερές» κυβερνήσεις συνέταξαν για να καταληστέψουν τα αποθεματικά των ταμείων μας και να καταργήσουν τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα.

Δεν θα ανεχτούμε, την ώρα που το Αιγαίο μετατρέπεται σε θάλασσα αίματος από μεταναστόπουλα και πρόσφυγες από τη Συρία και αλλού, η ελληνική Κυβέρνηση να παίρνει ενεργά μέρος στα επικίνδυνα παιχνίδια των ανταγωνισμών στη γειτονιά μας για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών.

Δεν θα αφήσουμε να μας κλέβουν τα δικαιώματά μας, το ωράριό μας. Ο ελεύθερος χρόνος είναι απαραίτητος για όλους και όλες. Για να μπορούμε να τον αφιερώνουμε στην κοινωνική μας δράση, στην οικογένεια, στην ξεκούρασή μας. Δεν τον χαρίζουμε στα αφεντικά για να βγάζουν ακόμη περισσότερα κέρδη από την περίσσια εργασία μας.

Το σωματείο μας σε καλεί να συμμετέχεις ενεργά, παραμερίζοντας τον παλιό και νέο κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, για να βγουν μπροστά οι εργαζόμενοι. Για εμάς «πατριωτικό καθήκον» και «αξιοπρέπεια» ταυτίζονται με τον δίκαιο αγώνα για τα δικαιώματά μας. Να πάρουμε πίσω όσα μας έκλεψαν τα χρόνια της κρίσης και να κερδίσουμε όσα παράγουμε. 

Όλες και όλοι στη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση της 1ης ΜΑΗ. Προχωράμε μπροστά. Δυναμώνουμε την κοινή πάλη μας με τους υπόλοιπους κλάδους.


Ζήτω η εργατική πρωτομαγιά!

Δυναμώνουμε το σωματείο μας. 

Οργανώνουμε τη δράση μας!
.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ - ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

                                                                                 
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 
ΑΘΗΝΑ 29 Απρίλη 2015
 
 
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Έχουμε πολλές καταγγελίες συναδέλφων από τα καταστήματα για μη τήρηση του ωραρίου και σχεδόν παραβίαση του σε καθημερινή βάση χωρίς βέβαια καμιά υπερωριακή αποζημίωση.

 Μας καταγγέλθηκε επίσης ότι στην Χειμάρρας 11 στο κτίριο Πληροφορικής καθώς και σε 2 καταστήματα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο 24-26 Απρίλη έλαβε χώρα προγραμματισμένη δοκιμή του συστήματος απρόσκοπτης λειτουργίας (Disaster Recovery) με υπερωριακή απασχόληση των συναδέλφων.

Ζητάμε από την Διοίκηση να καταγραφούν οι ώρες υπερωρίας και να αποζημιωθούν όλοι οι συνάδελφοι από όπου και αν προέρχονται.

Επίσης ακόμη περιμένουν οι συνάδελφοι που έλαβαν μέρος στις συγχωνεύσεις να  αποζημιωθούν για τις παραπάνω ώρες που εργάσθηκαν ώστε να πραγματοποιηθούν επιτυχώς όλες οι εργασίες. Εκτός και αν αποζημιώθηκαν μόνο τα μεγαλοστελέχη.

Καλούμε Το Προεδρείο του ΣΥΓΤΕ της παράταξης του ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ να κάνει πράξει αυτά που καταγγέλλει και να μην περιμένει απλώς την καταγγελίες των συνδικαλιστών για να κινηθεί  για το θέμα των ωραρίου. Οι συνάδελφοι σας μεταφέρουν το τι συμβαίνει όπως το έχουμε κάνει και εμείς μέσα στα Δ.Σ και με ανακοινώσεις μας αλλά αντί να κινηθείτε σαν σωματείο ελέγχετε τον τάδε ή τον δείνα για την πιστή τήρηση του ωραρίου, λειτουργώντας σαν το μακρύ χέρι της εργοδοσίας. Γιατί δεν ρωτάτε στελέχη της παράταξης σας που βρίσκονται σε αντίστοιχους χώρους και το βιώνουν να σας πουν τι γίνετε;

Λέτε ότι στείλατε επόπτες εργασίας. Αν το έχετε κάνει το επικροτούμε. Αλήθεια σε ποια καταστήματα έγινε έλεγχος και με ποια αποτελέσματα; Ελπίζουμε να μην συνεχίζετε την τακτική του συμβουλάτορα σας που όπως παλιά φώναζε αλλά τελικά πάντα τα έβρισκε με την Διοίκηση και όλες οι ενέργειες είτε ατονούσαν και δεν είχαν συνέχεια είτε απλά προαναγγέλλονταν χωρίς ποτέ να γίνονταν πράξη.

Εκτός και αν συμμερίζεστε την άποψη του αντιπροσωπευτικού σωματείου των Εργαζομένων της Πειραιώς (ΣΕΤΠ) που καταγγέλλει τέτοιου τύπου ενέργειες γιατί προκαλούν ζημιά στην τράπεζα με τα πρόστιμα που καταλογίζονται.

 Για το θέμα της Αξιολόγησης , λέτε ότι μετά από δικιά σας παρέμβαση δεν θα πραγματοποιηθεί η φετινή αξιολόγηση. Μα είναι πρακτική της Τράπεζας να μην αξιολογούνται οι υπάλληλοι των τραπεζών που συγχωνεύονται αν δε περάσει ένας χρόνος. Δεν το ξέρετε αυτό;

Επίσης εδώ τίθεται ένα μεγάλο ζήτημα για το πώς πρέπει να αξιολογηθούν οι εργαζόμενοι της πρώην Γενικής. Ο οργανισμός προσωπικού της Γενικής ισχύει και δεν είναι δυνατόν να αξιολογηθούμε με άλλον οργανισμό.

Καλούμε την Διοίκηση να επιβεβαιώσει τα λεγόμενα σας. Πότε συνέβη συνάντηση με την Διοίκηση την στιγμή που καταγγέλλετε ότι δεν συνομιλούν μαζί σας και για αυτό στείλατε εξώδικο. Και αν συνέβη ποια θέματα συζητήθηκαν και με τι αποτέλεσμα. Ενημερώστε μας.


 
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ σ.κ.  -  ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ σ.κ.  -  ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
.

Σάββατο 25 Απριλίου 2015

ΣΗΜΕΡΑ Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ.



Με μια μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στο διεθνές εργατικό τραγούδι, σήμερα 26 Απρίλη, στις 18.30 το απόγευμα, στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο στο ΟΑΚΑ, θα γιορτάσει το ΠΑΜΕ τη συμπλήρωση 16 χρόνων από την ίδρυσή του. 




Παράλληλα, η συναυλία έχει σκοπό να συνεισφέρει στην οικονομική ενίσχυση του ΠΑΜΕ, με τη λαχειοφόρο που βρίσκεται σε εξέλιξη.
.

Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ



ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ…….(Νίκος Γκάτσος )


Αντιγράφουμε από Ανακοίνωση του Ενωτικού Συλλόγου τον Σεπτέμβρη του 2014  περί  «Ενεργειών του Προεδρείου ενόψει αφομοίωσης από τον Όμιλο Πειραιώς»

«….Επειδή γράφουν κάποιοι περί προστασίας βάση Προεδρικού διατάγματος ( Π.Δ 178 /2002) μας έχουν διαβεβαιώσει για αυτό και ο Αντιπρόεδρος της ΓΤΕ & Πρόεδρος της Γ.Σ των μετόχων της Γενικής Τράπεζας κ. Γ. Λιακόπουλος και ο Δ/νων  Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Σ. Λεκκάκος αλλά και ο Δ/νων Σύμβουλος της Γ.Τ.Ε  κ. Ν. Καραμούζης.

Και εξάλλου θα πρέπει να γνωρίζεται όλοι οι συνάδελφοι ότι θα υπάρξει τέτοια διαδικασία από την οποία θα ωφεληθούμε όλοι. Αυτό να το θυμάστε.»

Παρακάτω  στην ίδια ανακοίνωση διαβάζουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον :

«Συνάδελφοι έχετε εμπιστοσύνη στο Προεδρείο , το οποίο κινείται με σταθερά βήματα και πάντα με γνώμονα την διασφάλιση των πάντων. Και όχι με επαναστάσεις και λόγια αλλά πάντοτε με έργα. Και το αποδεικνύει καθημερινά φέρνοντας αποτελέσματα. Έχει αποδειχθεί περίτρανα τα τελευταία χρόνια.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΣΕ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΩΦΕΛΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΜΑΣ, ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ…..»

Αυτά έλεγαν ο πρόεδρος  και o  γεν . γραμματέας του ΣΥΓΤΕ  πριν την απορρόφηση της Γενικής  από την ΠΕΙΡΑΙΩΣ και πριν τις  εκλογές του ΣΥΓΤΕ με τις ευλογίες του συμβουλάτορα.

Σε ανακοίνωση του Προεδρείου τον Δεκέμβρη του 14 ενημερώνατε ότι προγραμματίζεται μια σειρά δράσεων και ενεργειών :

«Πρόσκληση σύμφωνα με το ΠΔ 240 /2006 προς την Τράπεζα για ενημέρωση και διαβούλευση στα εργασιακά ζητήματα που προκύπτουν από την συγχώνευση»

Αναφέρεσθε βέβαια στο άρθρο 4 του Π.Δ 240/2006 όπου στην παράγραφο γ αναφέρει ότι αυτή η διαβούλευση γίνεται με βάση το Π.Δ 178/2002 για «Μέτρα σχετικά με την προστασία των δικαιωμάτων σε περίπτωση συγχωνεύσεων κ.λ.π» Αλήθεια το θυμάστε;

Δηλαδή από το καλοκαίρι εμείς ήμασταν επαναστάτες χωρίς αιτία! Και ότι θέλαμε να ανέβουμε στα κάγκελα;; όταν σας καλούσαμε επίμονα και επανειλημμένα να διαβουλευτούμε επίσημα ως σωματείο ΠΡΙΝ την συγχώνευση με σκοπό την διασφάλιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, του Οργανισμού Προσωπικού και βέβαια την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης ΠΡΙΝ την λήξη της μετενέργειας, εσείς ΣΚΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΙΜΑΤΙΑ ΣΑΣ διαβεβαιώνατε τον κόσμο της ΓΕΝΙΚΗΣ έτσι όπως σας διαβεβαίωσαν κατηγορηματικά !!! και ο κ.Λεκκάκος και ο κ.Γεωργίου ότι " δεν θα υπάρξουν μισθολογικές μειώσεις, ούτε αλλαγές συμβάσεων, υποβαθμίσεις, καταστρατήγηση δικαιωμάτων (άδειες, ωράριο, επιδόματα) και ότι θα διαφυλαχθούν όλα τα κεκτημένα δικαιώματα των υπαλλήλων της Γενικής, και μάλιστα ότι από την πρώτη ημέρα της ένταξης θα έχουμε όλα τα ευεργετήματα του ομίλου."

Τώρα ξαφνικά διαπιστώνετε ότι υπάρχουν αυθαίρετες περικοπές σε μισθούς, υπηρεσιακές υποβαθμίσεις; Ότι δεν υλοποιήθηκε καμία υπόσχεση για τα «ευεργετήματα» της ενσωμάτωσης όπως το επίδομα βρεφονηπιακής κάλυψης, τα επιτόκια των δανείων, ακόμη και αυτό που βγάλατε στην τελευταία σας ανακοίνωση για το ασφαλιστήριο των στεγαστικών το είχατε ξαναζητήσει στην ανακοίνωση σας « Περί ενεργειών…»   Πως διασφαλίσατε όταν ήσασταν η πλειοψηφία στην Γενική και είχατε όλη την εξουσία τα δικαιώματα μας; Τι κάνατε; Γιατί δεν καταθέσατε επιχειρησιακή σύμβαση και να καταγγείλετε την Διοίκηση της Πειραιώς αν δεν δεχόταν την υπογραφή της εκθέτοντας έτσι στα μάτια όλου του κόσμου την εργοδοσία και διεκδικώντας την υπογραφή της μέσω της διαδικασίας του ΟΜΕΔ;


Αποδεχθήκατε σιωπηρά την διαδικασία της συγχώνευσης χωρίς να κάνετε τίποτα. Το ίδιο πράξατε και για την Ε.Σ παρά την λήξη της και αφήνοντας το κρίσιμο τρίμηνο να περάσει χωρίς καμιά ενέργεια.

Το Προεδρείο του ΣΥΓΤΕ της παράταξης του ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ μέσα από την προσχεδιασμένη αδράνεια, αρνήθηκε οποιαδήποτε επίσημη διαδικασία όπως αυτήν της διαβούλευσης (Π.Δ 178/2002) και αποδέχθηκε τετελεσμένα γεγονότα και προφορικές διαβεβαιώσεις αφήνοντας να περάσει και το τρίμηνο της μετενέργειας,  ενέργειες που δυστυχώς μας οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση.

Δυστυχώς συνάδελφοι σας είχαμε προειδοποιεί για το τι θα συνέβαινε με τους εργαζόμενους της ΓΕΝΙΚΗΣ μετά την συγχώνευση.

Ήταν  Ηλίου φαεινότερο. Μόνο το προεδρείο δεν έβλεπε ή δεν ήθελε να δει το επερχόμενο ορυμαγδό στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων της Γενικής Τράπεζας.

Όταν βάζαμε θέμα για επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας , για το ωράριο ,για τις μειώσεις των μισθών (κατάργηση επιδομάτων ),  κατάργηση των αδειών, κατάργηση στην πράξη των προαγωγών και κατάργηση στην ουσία του οργανισμού, ΟΙ κύριοι του προεδρείου μας λοιδορούσαν .

Σήμερα  θυμήθηκαν μετά από ένα εξάμηνο το τι συμβαίνει στους εργαζόμενους  της Γενικής και  τρέχουν σε τριμερή ,ομολογώντας στην επιστολή τους ότι κανείς δεν τους δίνει σημασία. 



Συνάδελφοι, 
Το προεδρείο  τα προσχήματα προσπαθεί να κρατήσει!  Είναι το προεδρείο του "άλλα λέω", ΄'αλλα εννοώ", "άλλα πιστεύω" και "άλλα κάνω" 


· Είναι το προεδρείο με  απαράμιλλη εμμονή   στο ψεύδος, τη δημαγωγία και την παραποίηση.

Έπειτα από τα παραπάνω, γίνεται πλέον φανερή η άμεση αναγκαιότητα για την ενοποίηση των Συλλόγων σε ένα μαζικό και ισχυρό σωματείο, ή ακόμη και για τις διεργασίες  προκειμένου να δημιουργηθεί ένα νέο ενιαίο Σωματείο, αφού με τη σημερινή κατάσταση, ο εργοδότης  με βάση την αντιπροσωπευτικότητα βρίσκει αφορμή να αγνοεί παντελώς τον Σύλλογο της πρώην Γενικής και τα προβλήματα των εργαζομένων, αλλά από την άλλη και τα ίδια τα μέλη του προεδρείου   μαζί με τον συμβουλάτορα, φαίνονται ανίκανοι να διαχειριστούν τη κατάσταση, δέσμιοι των απαράδεκτων επιλογών τους στο παρελθόν και της τακτικής που ακολούθησαν μέχρι σήμερα.



 ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ σ.κ., ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ  σ.κ., ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ



Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

ΕΚΔΟΘΗΚΕ Η ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΣΕΤΑΠ.

"Εκδόθηκε η Διαιτητική Απόφαση (Δ.Α.) 3/05, που αφορά την προσφυγή του ΣΕΤΑΠ στον ΟΜΕΔ για την Επιχειρησιακή Σύμβαση.
 
Η Δ.Α. αναγνωρίζει ότι κατά τον χρόνο κατάθεσης της αίτησης προς τον ΟΜΕΔ, για παροχή υπηρεσιών μεσολάβησης, ο ΣΕΤΑΠ ήταν το αντιπροσωπευτικό σωματείο και ως εκ τούτου, είχε το δικαίωμα να υπογράφει Επιχειρησιακή ΣΣΕ με την Τράπεζα Πειραιώς.
 
Επίσης, αναγνωρίζει ότι δεν ασκήθηκε, ούτε από κάποια άλλη συνδικαλιστική οργάνωση αλλά, ούτε και από τον εργοδότη, παραδεκτά και νόμιμα προσφυγή που να αμφισβητεί τη δυνατότητα του ΣΕΤΑΠ να συνάψει Επιχειρησιακή ΣΣΕ.
 
Ο νόμος, σύμφωνα με την Δ.Α., δίνει το προβάδισμα στον ΣΕΤΑΠ, ως το πλέον αντιπροσωπευτικό σωματείο που έκανε πρώτος αίτηση προς τον ΟΜΕΔ. Αφού εμείς ήμασταν ο αντιπροσωπευτικός σύλλογος όταν καταθέσαμε την αίτηση στον ΟΜΕΔ, δεν είχε δικαίωμα ο ΣΕΤΠ να υπογράψει άλλη Επιχειρησιακή ΣΣΕ.
 
Έτσι, ο ΟΜΕΔ θεωρεί το κείμενο που υπέγραψε ο ΣΕΤΠ με την Τράπεζα ως απλή συμφωνία και όχι ως επιχειρησιακή σύμβαση και την ενσωμάτωσε (τη συμφωνία του ΣΕΤΠ), στη δική μας Δ.Α. για να είναι έγκυρη.
 
Ουσιαστικά, η Δ.Α. ενσωματώνει την επιχειρησιακή που υπέγραψε αργότερα ο ΣΕΤΠ, δηλαδή μετά την κατάθεση της πρότασης του ΣΕΤΑΠ, καθ’ υπόδειξη της Τράπεζας, δίνοντας όμως αναδρομική ισχύ στη δική μας (δηλαδή από 13-6-2014), ενώ του ΣΕΤΠ η συμφωνία ξεκινά από 2-10-2014 και λήγει 1-10-2015.
 
Επίσης, η Δ.Α. δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας κοινής ομάδας εργασίας με στόχο να εξετάσει την ένταξη του προσωπικού που δεν υπάγεται σε Οργανισμό ή Κανονισμό Εργασίας στον Κανονισμό της Τράπεζας και την πλήρη εφαρμογή του, την ένταξη όλων των εργαζομένων στο πρόγραμμα αρωγής τέκνων, εάν το επιθυμούν και, τέλος, την ενιαιοποίηση χορηγουμένων επιδομάτων με βάση την ευνοϊκότερη ρύθμιση. "



ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:  Στις 16/4/2015, Δικαστικός Επιμελητής  κοινοποίησε στον ΣΕΤΑΠ έφεση που άσκησε και η Τράπεζα Πειραιώς στη Δ.Α. επικαλούμενη έλλειψη δικαιοδοσίας του ΟΜΕΔ να εκδώσει Δ.Α. όταν υπάρχει ήδη υπογεγραμμένη ΣΣΕ με τον ΣΕΤΠ, έλλειψη αντιπροσωπευτικότητας του ΣΕΤΑΠ και παραβίαση της νομοθεσίας για την αναδρομική ισχύ της Δ.Α. (Για να δείτε την έφεση της Τράπεζας Πειραιώς πατήστε εδώ).


.

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Κυριακή 19 Απριλίου 2015

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ.

Το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού σας καλεί στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21 Απριλίου και ώρα 18:30 στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (Βερανζέρου 1 πλ.Κάνιγγος - 2ος Όροφος) με θέμα «Η προστασία υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Τα καθήκοντα των σωματείων».


Η εκδήλωση θα περιέχει παρουσίαση slides από τον καθηγητή ΤΕΦΑΑ Κώστα Μπουντόλο, ομιλία από τον ειδικό γιατρό εργασίας Σπύρο Δρίβα και παρέμβαση από τη μηχανικό ασφαλείας Εύη Γεωργιάδου. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις από τα σωματεία.


Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν :


Ένωση επαγγελματιών Λογιστών Πρωτευούσης
Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας
Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού
Συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων & συναφών επαγγελμάτων Ν. Αττικής
Σωματείο εργατοϋπαλλήλων τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής
Σωματείο εργαζομένων Forthnet-Netmed
Σωματείο εργαζομένων 360 connect
.

Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ.



Προς τον Πρόεδρο & τον Γραμματέα του ΣΥΓΤΕ


Κοινοποίηση : Μέλη του Δ.Σ του ΣΥΓΤΕ





Συνάδελφοι,



Στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Συλλόγου μας  πότε το  προεδρείο αποφάσισε την διοργάνωση των επισκέψεων στους Αρχαιολογικούς χώρους; Γιατί στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο στις 30/3 δεν τέθηκε το θέμα να συζητηθεί και να παρθεί η σχετική απόφαση;



Σύμφωνα με το καταστατικό θα έπρεπε να υπάρχει επιτροπή πολιτιστικών εκδηλώσεων από όλες τις παρατάξεις η οποία να προτείνει δράσεις για τους εργαζομένους. Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει.



Οι εργαζόμενοι από τα υπόλοιπα μέρη εκτός Αθηνών πως θα μπορούσαν να συμμετέχουν στην εκδήλωση από την στιγμή που δεν καλύπτονται έξοδα μετακίνησης; Θα μπορούσε να υπάρξει σχετική πρόβλεψη. Βέβαια κάτι τέτοιο δεν κάνατε στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση, θα το κάνατε τώρα;

                                                                                                                                            

O ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ & μέλος του Δ.Σ
                                                                                                                                                                  ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
.