Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Μπροστά στην κατάσταση που διαμορφώνει η επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου ενόψει και του 3ου μνημονίου, το ΠΑΜΕ απευθύνει επιστολή στις διοικήσεις των συνδικάτων, όλους τους αγωνιστές συνδικαλιστές, προς την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο λαό:


" Οι εργαζόμενοι και τα αλλά λαϊκά στρώματα βρισκόμαστε μπροστά σε νέα αντεργατική λαίλαπα.


Ποια ήταν η στάση των συνδικαλιστικών ηγεσιών απέναντι σε αυτή την επίθεση;

Συνάδελφοι, μπορεί να έχετε ορισμένες επιφυλάξεις για το ΠΑΜΕ. Ενα πράγμα όμως δεν μπορείτε να αμφισβητήσετε, ότι το ΠΑΜΕ δεν έχει καμία σχέση με αυτές τις ηγεσίες. Είναι απέναντι, μαζί με την εργατική τάξη, αποκούμπι, οργανωτής, φάρος αντίστασης και αγώνα.


Σας καλούμε να συμφωνήσουμε και να παλέψουμε με ένα στόχο για ένα μαζικό, ταξικά προσανατολισμένο συνδικαλιστικό κίνημα! Συνδικάτα μαζικά, δημοκρατικά, αγωνιστικά, στα χέρια των εργαζομένων και όχι των εργοδοτών και του κράτους.

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο!

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα συμπόρευσης, κοινής δράσης και κοινού αγώνα σε όλους τους εργαζόμενους σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά" .
.

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΚΕΤΟ ΣΦΑΓΙΑΣΜΟΥ!

 
Να απαντήσουμε στο νέο σφαγιασμό: Όλοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Τετάρτη στις 7.30 μ.μ. στην Ομόνοια


Προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα 7.00 μ.μ:
  Εργαζομένων ΧΠΣ στην Πλ. Βάθη - Συνταξιουχικών 
Οργανώσεων στην Πλ. Εθν. Αντίστασης (πρ. Κοτζιά)


 










Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί σε μαζική, μαχητική απάντηση ενάντια στο 2ο πακέτο μέτρων στο πλαίσιο του 3ου μνημονίου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ που έχει και την πλήρη στήριξη των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ.

Να απαντήσουμε στο νέο σφαγιασμό!

Τα μέτρα αυτά θα προστεθούν πάνω σ' αυτά των δύο προηγούμενων μνημονίων και θα ενισχύσουν παραπέρα τη φτωχοποίηση της εργατικής τάξης, των συνταξιούχων, των αυτοαπασχολουμένων, της φτωχής αγροτιάς και των παιδιών τους.

Κανείς δεν μένει εκτός της επίθεσης του κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των πολιτικών δυνάμεων που τους υπηρετούν. Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, η φτωχή αγροτιά είναι τα θύματα αυτής της πολιτικής που επιδιώκει την καπιταλιστική ανάκαμψη, τη θωράκιση της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων.

Να βάλουμε τέρμα στον εφιάλτη της 
εξαθλίωσης!

Απέναντί μας έχουμε τον κοινό εχθρό, τα μονοπώλια, την ΕΕ, το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα και την εξουσία τους. Έχουμε τη δύναμη, με τη μαζικοποίηση των αγώνων, την κατεύθυνσή τους, να φέρουμε τα πάνω - κάτω, να διεκδικήσουμε άμεσα μέτρα ανακούφισης και ανάκτηση απωλειών.

Να μη μείνει η επίθεση αναπάντητη!

Εδώ και τώρα να αποκρούσουμε την επίθεση σε κάθε εργοστάσιο και χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, σε κάθε εργατική - λαϊκή γειτονιά.

Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη και τους συμμάχους της να ισχυροποιήσουν την κοινή δράση, τον αγώνα τους, να αντιπαρατεθούμε στη νέα βάρβαρη αντιλαϊκή συμφωνία και στα εξοντωτικά μέτρα.
.

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ


ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ!

ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ,
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!

  Στην Αθήνα, στις 7.30 μ.μ., στην Ομόνοια.
Στη Θεσσαλονίκη, στις 7 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου
 

Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα να βάλουν τη δική τους σφραγίδα στις εξελίξεις, δυναμώνοντας την πάλη ενάντια σε μνημόνια, αντιλαϊκούς νόμους, κεφάλαιο. 

Στόχος του νέου μνημονίου που φέρνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, είναι το ξεζούμισμα του λαού, το παραπέρα πετσόκομμα των μισθών και των συντάξεων, η παραπέρα εκμετάλλευση των εργαζομένων.

«Αρκετά ματώσαμε - αρκετά πληρώσαμε!» διαμηνύει το ΠΑΜΕ και διεκδικεί:

  • Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα.
  • Κανείς εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ κατώτερο μισθό.
  • Κάλυψη όλων των απωλειών που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια.
  • Κατάργηση των αντεργατικών νόμων, αποκατάσταση των ΣΣΕ.
  • Ουσιαστική προστασία όλων των ανέργων.

Τώρα χρειάζεται λαϊκή, αποφασιστική οργάνωση και αντεπίθεση, με ενιαίο μέτωπο, που θα εκφράζεται σε κάθε κλάδο, εργοστάσιο το εργοστάσιο, σε κάθε εργασιακό χώρο, σε κάθε γειτονιά.

Η οργή, η αγανάκτηση για τα νέα μέτρα πτώχευσης, πρέπει να συνδυαστούν με τη μαζική και ουσιαστική συμμετοχή των εργαζομένων, των ανέργων, των νέων και των γυναικών στα σωματεία, στα συνδικάτα, στις μαζικές οργανώσεις.
.

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ!



Να μη χαθεί ούτε μια μέρα, ούτε μια ώρα! Τώρα, χωρίς καμιά αναμονή, πρέπει να δυναμώσει η λαϊκή δράση, μέσα στους τόπους δουλειάς, στα εργοστάσια, στα νοσοκομεία, στις υπηρεσίες, στις γειτονιές, μέσα από τα συνδικάτα, τις Επιτροπές Αγώνα, τις Λαϊκές Επιτροπές, κοινωνικής αλληλεγγύης και βοήθειας. Η συμφωνία οδηγεί σε νέα μεγάλη μείωση του λαϊκού εισοδήματος και τσάκισμα των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων.



Να μην περάσουν ο εφησυχασμός, ο εκφοβισμός, η μοιρολατρία, το απατηλό κλίμα «εθνικής ομοψυχίας» και κάλπικης ελπίδας, που καλλιεργούν η κυβέρνηση, τα άλλα αστικά κόμματα, τα ΜΜΕ, διάφορα άλλα κέντρα του κατεστημένου, καθώς και τα ευρωενωσιακά όργανα, που από κοινού καλούν το λαό ν' αποδεχτεί και το μνημόνιο Τσίπρα και να αισθάνεται κι ανακουφισμένος, επειδή δήθεν αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.



Να δυναμώσουν το εργατικό κίνημα, η λαϊκή συμμαχία, έτσι ώστε ν' ανοίξει ο δρόμος, για να μπορέσει ο λαός ν' απαλλαγεί οριστικά και τελεσίδικα από την εξουσία του κεφαλαίου και τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις που τον οδηγούν όλο και σε μεγαλύτερη βαρβαρότητα!
.

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!

Προβλέπονται πιο σκληρά μέτρα με το "μνημόνιο 3" που υπογράφει αυτές τις ώρες η κυβέρνηση, με τη συνηγορία και τη συμπαράσταση όλων των υπόλοιπων αστικών κομμάτων της Βουλής. 


Αυτό θα σημάνει νέα βάρβαρα μέτρα για το λαό μας σε όλους τους τομείς, νέα κατακόρυφη μείωση του λαϊκού εισοδήματος, των μισθών, των συντάξεων, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας με το ΤΑΙΠΕΔ, νέα φοροκαταιγίδα και μια σειρά άλλα αντιλαϊκά μέτρα, τα οποία ο λαός μας θα πρέπει δυναμικά στους δρόμους του αγώνα, μέσα στους χώρους δουλειάς, έξω απ' αυτούς, να τα αντιμετωπίσει μέσα από Επιτροπές Αγώνα, με τα συνδικάτα, με οργάνωση της πάλης του!
.

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!



Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με τη μορφή τού κατ' επείγοντος, φέρνει στη Βουλή την ελληνική πρόταση, δηλαδή το σχέδιο για το 3ο μνημόνιο, με στόχο να εγκριθεί ως βάση για την τελική συμφωνία!


Δεν πρέπει να χαθεί χρόνος, δεν πρέπει να υπάρχει καμία επανάπαυση, να μη δοθεί καμιά βάση στα τερτίπια της συγκυβέρνησης, προκειμένου να κερδίσει χρόνο, να αποπροσανατολίσει, να αποσπάσει την εργατική - λαϊκή συναίνεση και ανοχή. 


Απαντάμε άμεσα με τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, οργανώνουμε τη δράση μας στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, παντού ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα.


Είτε έτσι είτε αλλιώς - με νέο μνημόνιο ή με grexit - ο λαός θα την πληρώσει. Γι' αυτό τώρα πρέπει να οργανωθεί και να διεκδικήσει, μέσα από Λαϊκές Επιτροπές, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, παντού. Να συνδέσει αυτόν τον καθημερινό αγώνα, με την πάλη του για την κατάκτηση της δικής του εξουσίας!
.
 

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ


ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ! 



Πληροφορίες για το πώς θα φορτώσουν οι εργοδότες στους εργαζόμενους τις συνέπειες από την τραπεζική αργία και το capital control δίνει η «PIM Εργασιακή», εταιρεία που ειδικεύεται στην παροχή συμβουλευτικής στήριξης στις επιχειρήσεις επί εργασιακών και ασφαλιστικών θεμάτων.

Η συγκεκριμένη εταιρεία κοινοποίησε την εξής «επείγουσα ανακοίνωση»:

«Με αφορμή την κατάσταση που δημιουργήθηκε στην αγορά εργασίας από τις διαδικασίες του δημοψηφίσματος σας ενημερώνουμε για τις δυνατότητες που παρέχονται από τη νομοθεσία μας σήμερα στους εργοδότες που αδυνατούν να απασχολήσουν το προσωπικό τους, οι οποίες είναι οι εξής:
- Η χορήγηση, ύστερα από αίτηση κάθε εργαζόμενου, μέρος των ημερών της κανονικής αδείας του έτους 2015 με αποδοχές.
- Με αίτηση κάθε εργαζόμενου και όχι μονομερώς από τον εργοδότη, να χορηγηθεί άδεια χωρίς αποδοχές για όσες ημέρες συντρέχουν τα γεγονότα αυτά, η οποία γνωστοποιείται μόνο στο ΙΚΑ.
- Να θέσουν το προσωπικό τους σε διαθεσιμότητα σύμφωνα με το άρθρο 4 Ν. 3846/2010, καταβάλλοντας το ήμισυ των αποδοχών τους.
- Να καθιερώσουν σύστημα εκ περιτροπής εργασίας μονομερώς, σύμφωνα με το άρθρο 2 του Ν. 3846/2010, τηρώντας όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο αυτό.
Κάθε άλλη μονομερής ενέργεια του εργοδότη θα είναι παράνομη εφόσον δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία μας».

Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι η σωρεία των αντεργατικών μέτρων, που εξελίσσεται ιδιαίτερα αυτές τις μέρες στους χώρους δουλειάς, έχει την πλήρη κάλυψη του νόμου, που ακόμα και σ' αυτές τις περιπτώσεις, προασπίζει τα συμφέροντα της εργοδοσίας και όχι βέβαια των εργαζομένων.

Ακόμα και εκεί που απαιτείται η συναίνεση του εργαζόμενου, όπως στην περίπτωση της άδειας άνευ αποδοχών, η πρόβλεψη αυτή είναι «κενό γράμμα», από τη στιγμή που η εργοδοσία μπορεί με εκβιασμούς να αποσπά τη συναίνεση σε αντεργατικά μέτρα, κυρίως εκεί που κυριαρχεί ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός.
.

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

ΣΤΟ 61,31% ΤΟ ΟΧΙ!

Με καταμετρημένο το 100% των ψηφοδελτίων στην επικράτεια, το «ΟΧΙ» συγκεντρώνει ποσοστό 61,31% και το «ΝΑΙ» ποσοστό 38,69%.


Τα άκυρα/λευκά είναι στο 5,79%. Η συμμετοχή στο δημοψήφισμα φτάνει στο 62,50%.

 

Το «ΟΧΙ» εμφανίζει τα χαμηλότερα ποσοστά στο νομό Λακωνίας (51,17%), στην Α΄ εκλογική περιφέρεια Αθηνών (53,21%), στους νομούς Καστοριάς (52,36%), Σερρών (53,74%), Χίου (53,84%), Γρεβενών (54,31%), Έβρου (56,64%), Μεσσηνίας (56,84%), Ευρυτανίας (55,89%) και Κιλκίς (57,74%). 


Αντίστοιχα, το «ΝΑΙ» εμφανίζει τα χαμηλότερα ποσοστά στο νομό Χανίων (26,23%), στην Β΄ Πειραιώς (27,49%) και στους νομούς Κερκύρας (28,75%), Ηρακλείου (29,18%), Σάμου (26,69%), Ξάνθης (32,11%), Βοιωτίας (32,57%), Ζακύνθου (32,69%), Αχαΐας (31,78%) και Εύβοιας (32,40%).
.