Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ ΤΑΠΓΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ


Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ....BULLYING!

Βρε παιδιά του προεδρείου του ΣΥΓΤΕ,  εδώ ο κόσμος χάνεται, ο εργασιακός και ασφαλιστικός Αρμαγεδώνας  είναι προ των πυλών από την αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης, όλα ανατρέπονται από τον εργασιακό μεσαίωνα κι εσείς το ρίξατε πάλι στις ...ημερίδες για το σχολικό και ....εργασιακό  Bullying;; (!)

Εμείς ξέρουμε, ότι ζητήματα "εργασιακού εκφοβισμού", ανατροπής δικαιωμάτων και εργασιακών σχέσεων, ζητήματα παραβιάσεων ΣΣΕ και Οργανισμών, αντιμετωπίζονται με δυναμικές παρεμβάσεις  προς την εργοδοσία, με αγώνες και με ταξικό προσανατολισμό του συνδικαλιστικού κινήματος και όχι με ......ψυχολόγο(!), εκτός κι αν εσείς χρειάζεστε ψυχολόγο - παιδοψυχολόγο όπως γράφετε και καλείτε τους εργαζόμενους για .....ξεκάρφωμα!   Ελεος πιά με τη τακτική σας! 
.

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015


Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ!


Ο λαός, οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν στην κάλπη των τελευταίων εκλογών, δεν πρέπει να κάτσουν με τα χέρια σταυρωμένα απέναντι στη νέα αντιλαϊκή επίθεση, που θα ξεδιπλωθεί το επόμενο διάστημα με ευθύνη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.


Τα αντιλαϊκά μέτρα δεν πρόκειται να έχουν τέλος, αφού αποτελούν προϋπόθεση για την ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου, των επιχειρηματικών ομίλων, στόχο στον οποίο συμπλέουν όλα τα άλλα κόμματα. Γι' αυτό θα έχουν τη στήριξη, άμεση ή έμμεση, όλων των άλλων κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Ενωση Κεντρώων, Χρυσή Αυγή) παρά τις μεταξύ τους διαφορές.


Τα περίφημα «ισοδύναμα» και «αντισταθμιστικά», για τα οποία μιλούν τόσο η κυβέρνηση όσο και οι άλλοι, στην πραγματικότητα στοχεύουν στον καθησυχασμό, στην ανοχή, στην τακτική τού «διαίρει και βασίλευε» ανάμεσα σε τμήματα του λαού.


Τώρα είναι η ώρα της οργανωμένης πάλης, σε κατεύθυνση αντίστασης, αλλά και αντεπίθεσης, της συμβολής στην ανάπτυξη της μαζικής, συλλογικής πάλης, στην ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, στη λαϊκή συμμαχία, στην αλληλεγγύη.
.