Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

"ΕΦΥΓΕ" Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ!



COMANDANTE,   HASTA LA VICTORIA SIEMPRE!  

ΑΝΤΙΟ ΦΙΝΤΕΛ!


  

ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΕΝΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΘΡΩΠΟ . ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ, ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ






Ο Φιντέλ Κάστρο είχε γεννηθεί στο Μπιράν της Κούβας στις 13 Αυγούστου 1926 και είχε σπουδάσει νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αβάνας. Από φοιτητής συμμετείχε στο επαναστατικό κίνημα ενάντια στη δικτατορία του Μπατίστα στην Κούβα, που είχε την ανοιχτή στήριξη και των ΗΠΑ. 



Στις 26 Ιούλη του 1953, επικεφαλής ομάδας επαναστατών επιτέθηκε στους στρατώνες της Μονκάδα, με σκοπό να ξεσηκώσει το λαό του νησιού ενάντια στη δικτατορία. Η απόπειρα αποτυγχάνει και ο ίδιος μαζί με συντρόφους του συλλαμβάνεται, όμως η 26η του Ιούλη σηματοδοτεί την απαρχή της μεγάλης λαϊκής εξέγερσης κατά του δικτατορικού καθεστώτος του Φουλχένσιο Μπατίστα. 



Μπροστά στους κατηγόρους του, στις 6 Οκτώβρη του 1953, στο δικαστήριο του Σαντιάγκο της Κούβας, ο Φιντέλ Κάστρο λέει: "Όσο για μένα, ξέρω πως η φυλακή θα 'ναι σκληρή όσο δεν ήτανε ποτέ για κανένα, πως θα βρω μπροστά μου απειλές, παγίδες και άτιμες βιαιότητες. Μα δεν τις φοβούμαι, όπως δεν τρέμω τη μανία του άθλιου τυράννου που πήρε τη ζωή εβδομήντα αδελφών μου. Καταδικάστε με, δεν πειράζει, η Ιστορία θα με δικαιώσει".



Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε 15 χρόνια φυλάκιση.



Το 1955, στις 15 του Μάη, ο Κάστρο αποφυλακίστηκε και στις αρχές Ιούλη αναχώρησε για το Μεξικό, όπου οργάνωσε και εκπαίδευσε στρατιωτικά μια ομάδα επαναστατών, από τις τάξεις της οποίας βγήκαν όλοι οι μεγάλοι ηγέτες της Κουβανέζικης Επανάστασης, όπως ο Καμίλο Σιενφουέγος, ο Χουάν Αλμέιδα και o Ερνέστο Τσε Γκεβάρα. 



Οι επαναστάτες ξεκίνησαν το αντάρτικο στα βουνά της Σιέρα Μαέστρα και ο επαναστατικός στρατός που συγκροτήθηκε "ακούμπησε" στη συστηματική πολιτικοστρατιωτική προετοιμασία, που είχε ξεκινήσει το κίνημα της 26ης Ιούλη με επικεφαλής τον Φ. Παις, το Λαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα Κούβας, όπως είχε ονομαστεί το ΚΚ Κούβας, και το Επαναστατικό Διευθυντήριο που απαρτιζόταν από επαναστάτες φοιτητές. 



Βασίστηκε στη δράση των οργανωμένων δυνάμεων στις πόλεις, στην παράνομη δουλειά που ανέπτυσσαν οι κομμουνιστές στους χώρους δουλειάς, στην αγροτιά και τη νεολαία. Αυτή η προετοιμασία της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων συνέβαλε καθοριστικά στην επιτυχή έκβαση της επαναστατικής πάλης. Αυτές ήταν και οι κύριες δυνάμεις που προχώρησαν στην ενοποίησή τους στις Ενωμένες Επαναστατικές Δυνάμεις, που οδήγησαν στην επανασύσταση του ΚΚ Κούβας το 1965. 



Την 1η Γενάρη του 1959 ο λαϊκός αντάρτικος στρατός της Κούβας μπαίνει θριαμβευτικά στην Αβάνα, μετά από ένα μακρόχρονο αγώνα του λαού της Κούβας ενάντια στη δικτατορία του Μπατίστα, τον οποίο στήριζαν οι ΗΠΑ.



Η Κουβανική Επανάσταση απέδειξε ότι ο ιμπεριαλισμός δεν είναι ανίκητος και βρήκε αμέσως την αμέριστη στήριξη της Σοβιετικής Ένωσης και των τότε σοσιαλιστικών χωρών.



Δυο χρόνια και 4 μήνες μετά την Επανάσταση, ο κουβανικός λαός, με την καθοδήγηση της ηγεσίας του και του ίδιου του Κάστρο, αναχαιτίζει στον Κόλπο των Χοίρων στην παραλία Χιρόν, την εισβολή και απόβαση 1.400 μισθοφόρων που έστειλε η αμερικανική κυβέρνηση.



Στη μεγάλη διαδήλωση της 16ης του Απρίλη του 1961, στις κηδείες των σκοτωμένων από τις αεροπορικές επιδρομές (λίγο πριν την απόβαση των μισθοφόρων της CIA), ο Φιντέλ Κάστρο, ανακηρύσσει για πρώτη φορά το σοσιαλιστικό χαρακτήρα της Επανάστασης. 



Για δεκαετίες ο Φιντέλ Κάστρο, από τη θέση του προέδρου της Κούβας και ως επικεφαλής του ΚΚ Κούβας, καθοδήγησε την πάλη του λαού της χώρας για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού, στις δύσκολες συνθήκες της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας και περικύκλωσης και ιδιαίτερα μετά τις αντεπαναστατικές ανατροπές στη Σοβιετική Ένωση και τις άλλες σοσιαλιστικές χώρες το 1989-1991. 



Ο Φιντέλ Κάστρο αφήνει πολύτιμη παρακαταθήκη στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα και ιδιαίτερα στον κουβανικό λαό, στον αγώνα που δίνει και σήμερα ενάντια στο αμερικανικό εμπάργκο που συνεχίζεται και όλες τις προσπάθειες υπονόμευσης του σοσιαλιστικού δρόμου ανάπτυξης, στις οποίες πρωτοστατούν οι ΗΠΑ και η ΕΕ.



Ο Φιντέλ Κάστρο θα ζει για πάντα στην ιστορική μνήμη και τη συλλογική συνείδηση των λαών όλου του κόσμου, των καταπιεσμένων στον αγώνα για την απαλλαγή της ανθρωπότητας από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για την τελική νίκη, για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.


 HASTA LA VICTORIA SIEMPRE! 
.


Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ Η Γ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ!

Αναβλήθηκε για μια ακόμη φορά λόγω έλλειψης απαρτίας,  η προγραμματισμένη για χθες Δευτέρα 21 Νοέμβρη και ώρα 16.00 στο αμφιθέατρο του ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ,  εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της πρώην Γενικής τράπεζας. 

Παρευρέθηκαν και υπέγραψαν  78 άτομα, αντί του αριθμού των 120 που προβλέπει το καταστατικό του ΣΥΓΤΕ. 

Γίνεται πλέον φανερό σε όλους, πως μιά σειρά λαθεμένων και απαράδεκτων ενεργειών σε βάρος των συμφερόντων των εργαζομένων της Γενικής, από το προεδρείο του ΣΥΓΤΕ τα τελευταία χρόνια, η έλλειψη συγκεκριμένων δράσεων σε συνδυασμό με τη τραγική κατάσταση στα εργασιακά και ασφαλιστικά προβλήματα,  ακόμα και η στείρα άρνησή τους να ενισχύουν συναδέλφους της επαρχίας για να μπορούν να παρευρίσκονται στις Γ.Σ., έφεραν το Σωματείο στη σημερινή κατάσταση ανυποληψίας και εγκατάλειψης.  Ενδεικτική εικόνα η αποχώρηση αρκετών μελών του ΣΥΓΤΕ και η ένταξή τους σε άλλα σωματεία του Ομίλου!  

Η κατάσταση, φαίνεται μη αντιστρέψιμη και θα πρέπει άμεσα να συγκληθεί το Δ.Σ. του ΣΥΓΤΕ, προκειμένου να παρθούν αποφάσεις για το άμεσο επόμενο διάστημα. 
.
.

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

ΣΗΜΕΡΑ Η Γ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ

Πραγματοποιείται σήμερα στις 16.00 το απόγευμα στην αίθουσα του αμφιθεάτρου του "ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ"  (Μεσογείων 109-111), η ετήσια εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου υπαλλήλων Γενικής  τράπεζας.

Θα πρέπει, σύμφωνα με το καταστατικό, να υπάρξει η απαρτία των 120 ατόμων, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τις αρχαιρεσίες του ΣΥΓΤΕ.
 

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

43 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΪΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 1973!


 ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 17.00, ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ  ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ!


 
Η συμπλήρωση 43 χρόνων από το λαϊκό ξεσηκωμό, το Νοέμβρη του 1973, ενάντια στη στρατιωτική δικτατορία, βρίσκει το λαό μας και την εργατική τάξη, τσακισμένους από τα μνημόνια, τη φτώχεια, την ανεργία, βρίσκει τη χώρα μπλεγμένη σε επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή μας.


Ο φετινός εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών σχεδίων των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην περιοχή και της όξυνσης των ανταγωνισμών με άλλα καπιταλιστικά κράτη, με επίκεντρο τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαδρόμων στρατηγικής σημασίας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με τη σύμφωνη γνώμη και των άλλων αστικών κομμάτων, συμμετέχει ενεργά στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, με στόχο την αναβάθμιση του ελληνικού κεφαλαίου στην περιοχή και με τεράστιους κινδύνους για το λαό. Συναινεί στην προώθηση ενός νέου διχοτομικού σχεδίου για την Κύπρο.


Η στρατιωτική δικτατορία, ως ακραία μορφή της αστικής εξουσίας, διά "πυρός και σιδήρου" υπηρέτησε με συνέπεια τα συμφέροντα της αστικής τάξης, σε βάρος του λαού, από το 1967 έως το 1974. Χτύπησε τα εργατικά, λαϊκά, δημοκρατικά δικαιώματα του λαού και της νεολαίας. Εδωσε νέα προκλητικά προνόμια στο εγχώριο και ξένο κεφάλαιο. Υλοποίησε τους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, με αποκορύφωμα το πραξικόπημα εναντίον του Μακαρίου στην Κύπρο, που οδήγησε στην τουρκική εισβολή και κατοχή. Το ρόπαλο, ο χαφιές, η φυλακή, η εξορία, ο θάνατος ήταν η "σιδερένια φτέρνα" του κεφαλαίου.


Το ΠΑΜΕ καλεί  τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τα φτωχά λαϊκά στρώματα να τιμήσουν τον ηρωικό ξεσηκωμό στο Πολυτεχνείο και τους νεκρούς της πάλης ενάντια στη δικτατορία, να συμμετάσχουν μαζικά στις εκδηλώσεις γιορτασμού και στην πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία. Καλεί κάθε προοδευτικό άνθρωπο, το εργατικό - λαϊκό κίνημα, να υψώσουν ανάστημα ενάντια στη διαστρέβλωση της ιστορίας που γράφεται με την "πένα" του κεφαλαίου και των κάθε λογής εκπροσώπων του.


Να απομονώσουν τους σύγχρονους υμνητές της χούντας, τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής και όσους χύνουν το δηλητήριο του ρατσισμού, του φασισμού, του αντικομμουνισμού.

 
Η μετάβαση απ' τη στρατιωτική δικτατορία στην αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία, τον Ιούλη του 1974, δεν έδωσε ουσιαστική και οριστική λύση στα λαϊκά προβλήματα, παρά τις κατακτήσεις των εργαζομένων, που επιτεύχθηκαν σε συνθήκες όπου ο συσχετισμός δύναμης και η ύπαρξη του σοσιαλιστικού συστήματος βοηθούσαν σε μια τέτοια κατεύθυνση. 


Αποδείχθηκε ότι οι όποιες κατακτήσεις και παραχωρήσεις στον καπιταλισμό, είναι προσωρινές. Οτι όσες κυβερνήσεις επιλέγουν να διαχειριστούν το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα και τους νόμους του, αναπόφευκτα ακολουθούν αντιλαϊκές πολιτικές. Οι κρίσεις, η ανεργία, η φτώχεια, ο αυταρχισμός, οι πόλεμοι θα υπάρχουν όσο η εξουσία βρίσκεται στα χέρια των καπιταλιστών, όσο η Ελλάδα είναι δέσμια των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, τύπου ΝΑΤΟ και ΕΕ.


Αυτό που ζει ο λαός μας με την οικονομική κρίση, δεν είναι προϊόν μιας "κακής διαχείρισης" των χρόνων της μεταπολίτευσης, όπως ισχυρίζονται τα άλλα κόμματα. Ούτε φυσικά λύση είναι η "νέα μεταπολίτευση" που προβάλλουν, εννοώντας ουσιαστικά το πλήρες ξερίζωμα των όποιων κατακτήσεων και δικαιωμάτων έχουν απομείνει και την προσαρμογή του αστικού πολιτικού συστήματος στις σύγχρονες ανάγκες του κεφαλαίου, που οδηγεί μόνο στην αντίδραση και την οπισθοδρόμηση για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.


Η πείρα αποδεικνύει ότι το κύριο για το εργατικό κίνημα και το υπόλοιπο λαϊκό κίνημα, σε κάθε φάση και καμπή της ιστορίας, είναι η συγκέντρωση δυνάμεων στην πάλη ενάντια στα μονοπώλια, τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, τον καπιταλισμό, με στόχο την εργατική - λαϊκή εξουσία, το σοσιαλισμό. Η εργατική - λαϊκή πάλη μπορεί να αποκρούει αντιλαϊκά μέτρα, να αποσπά κατακτήσεις, να αντιπαλεύει το φασισμό, να υπερασπίζεται δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες για το λαό, όταν στο στόχο της έχει την ίδια την καπιταλιστική εξουσία.
.

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΛΑΔΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ.


ΠΙΟ ΜΑΖΙΚΑ, ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ, ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 18.30!



Με το σύνθημα «Ανεπιθύμητος ο Ομπάμα στην Ελλάδα - Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους - Παλεύουμε για αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ - Ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που γεννά κρίσεις, φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά», η ΕΕΔΥΕ, εργατικά συνδικάτα, σύλλογοι αυτοαπασχολούμενων, σύλλογοι γυναικών, φοιτητικοί σύλλογοι και άλλοι φορείς του λαϊκού κινήματος διοργανώνουν σήμερα, μέρα άφιξης στην Αθήνα του Προέδρου των ΗΠΑ, συγκέντρωση στις 6.30 μ.μ., στην Ομόνοια.



Να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο καλεί την εργατική τάξη και τα συνδικάτα της το ΠΑΜΕ. Κάλεσμα στην κινητοποίηση απευθύνουν επίσης η ΠΑΣΕΒΕ και η ΟΓΕ. Τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση έχουν ήδη αποφασίσει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, οι Ομοσπονδίες Τύπου - Χάρτου, Φαρμάκου (ΟΕΦΣΕΕ) και Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ), το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ), το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣ ΝΑΤ, το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής - Βοιωτίας και Νήσων Αργοσαρωνικού.


Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει και η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ).

Σε συμμετοχή στην κινητοποίηση καλούν και το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και το Συνδικάτο Οικοδόμων Λαυρίου. Για το σκοπό αυτό θα αναχωρήσουν πούλμαν από το Αγαλμα Μεταλλωρύχων στις 4.15 μ.μ.


Οι προσυγκεντρώσεις για την αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση έχουν οριστεί για σήμερα Τρίτη 15 Νοέμβρη, στις 6 μ.μ., στα εξής σημεία:


-- Χαυτεία: Εργατικά συνδικάτα

-- Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρ. Κοτζιά): Φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι, Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς του Πειραιά και της Νότιας Αθήνας

-- Πλατεία Καραϊσκάκη: Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς της Δυτικής Αθήνας, της Ανατολικής Αθήνας, του Βόρειου Τομέα Αθηνών και του Θριασίου

-- Πλατεία Βάθης: Κλαδικές ενώσεις και σύλλογοι αυτοαπασχολούμενων, ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων Δήμου Αθήνας, Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς των Δήμων Αθήνας, Γαλατσίου, Μεσογείων και Λαυρεωτικής.
.

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ Ο ΟΜΠΑΜΑ!



Με το σύνθημα «Ανεπιθύμητος ο Ομπάμα στην Ελλάδα - Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους - Παλεύουμε για αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ - Ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που γεννά κρίσεις, φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά», η ΕΕΔΥΕ, εργατικά συνδικάτα, σύλλογοι αυτοαπασχολούμενων, Σύλλογοι Γυναικών, φοιτητικοί Σύλλογοι και άλλοι φορείς του λαϊκού κινήματος καλούν στη συγκέντρωση που διοργανώνουν τη μέρα άφιξης του Προέδρου των ΗΠΑ, Τρίτη 15 Νοέμβρη, στις 6.30 μ.μ., στην Ομόνοια.




Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗ "ΣΚΥΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΑΡΥΒΔΗ"...!

Τόσο οι πολιτικές δυνάμεις που σήμερα πανηγυρίζουν για την επικράτηση του Τραμπ, όσο και εκείνες που κλαίνε για τη μη επικράτηση Κλίντον, κρύβουν ότι και οι δύο υποψηφιότητες εκπροσωπούσαν αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα του αμερικανικού κεφαλαίου και θα συνεχίσουν την αντιδραστική, αντιλαϊκή πολιτική σε βάρος του αμερικανικού λαού, αλλά και την επικίνδυνη πολεμοχαρή πολιτική σε βάρος των άλλων λαών, ιδιαίτερα στην περιοχή μας.


Αυτό επιβεβαιώνεται και από τις τάσεις απόρριψης και των δύο υποψηφιοτήτων, που εκφράστηκαν προεκλογικά μέσα στον αμερικανικό λαό, αλλά και από το γεγονός ότι η ελπίδα «Ομπάμα» κατέληξε σε απογοήτευση για μεγάλα τμήματα του αμερικανικού λαού, μετανάστες, μειονότητες κ.λπ.


Οι λαοί θα πάψουν να παγιδεύονται ανάμεσα στη «Σκύλλα και τη Χάρυβδη», όταν χαράξουν το δικό τους δρόμο, ρήξης και ανατροπής του συστήματος που γεννά φτώχεια, κρίσεις, πολέμους.
.

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι,
ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες, αγρότες, συνταξιούχοι, 
νέοι και νέες,



Εξαπολύουν νέο οδοστρωτήρα σε ό,τι έχει απομείνει από εργατικά - λαϊκά δικαιώματα και απαιτούν σιωπή νεκροταφείου από τους εργαζόμενους!


Απελευθέρωση απολύσεων και αύξηση του ορίου από το 5% στο 10%!

Νέα μείωση του άθλιου κατώτερου μισθού των 586 ευρώ και νέος "υπο-κατώτερος μισθός" για τους νεοπροσλαμβανόμενους!
Κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει, σφαγή στα προνοιακά επιδόματα!

Πλήρη επικράτηση των ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων για ακόμα μεγαλύτερη μείωση του μέσου μισθού!

Παραπέρα επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, δηλαδή της δουλειάς - λάστιχο με 100 και 200 ευρώ μισθό!

Νέα μείωση των σημερινών συντάξεων και των κοινωνικών παροχών, δηλαδή νέα μείωση του "μη μισθολογικού κόστους" που έχει παραγγείλει στην κυβέρνηση ο ΣΕΒ!

Νέα μεγάλη μείωση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους στα 5.000 από τα 8.600 ευρώ!

"Δικαίωμα" στους εργοδότες να απαντούν με λοκ άουτ στους αγώνες των εργαζομένων.

Νέος συνδικαλιστικός νόμος για τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης.


Ο κατάλογος είναι μακρύς. Ο νέος γύρος επίθεσης είναι αποφασισμένος εδώ και καιρό από την κυβέρνηση, το κουαρτέτο, ΕΕ και ΔΝΤ, τον ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές ενώσεις, τα κόμματα που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Θέλουν με κάθε τρόπο ακόμα πιο φτηνά εργατικά χέρια. Θέλουν να καταργήσουν ό,τι έχει απομείνει σε εργατικό δικαίωμα και απαιτούν να μην υπάρχουν αντιδράσεις, για να συνεχίζεται απρόσκοπτα η συντριβή των δικαιωμάτων του λαού, οι διαπραγματεύσεις με στόχο την αύξηση των κερδών τους. Ακόμα περισσότερο, η ανοχή, η αδράνεια θα αξιοποιηθεί από τον ΣΕΒ, την κυβέρνηση και τα κόμματα που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο για να εμφανίσουν και το λαό σύμφωνο και υποστηρικτή της άγριας αντεργατικής πολιτικής.

Βιομήχανοι, εφοπλιστές, μεγαλέμποροι και τραπεζίτες, όλοι αυτοί που δεν ξέρουν τι έχουν στα θησαυροφυλάκια της Ελβετίας και αλλού, διατάζουν τους ανέργους, τους μερικά απασχολούμενους, τους απλήρωτους και κακοπληρωμένους, το φτωχό εργαζόμενο λαό να βγάλει το σκασμό! Αυτό εννοούν όταν μιλάνε για συναίνεση!

Θέλουνε συναίνεση να φτάσουμε στον πάτο, οργάνωση παντού να 'ρθουν τα πάνω κάτω!
 
Είναι ανάγκη τώρα οι οργανώσεις της εργατικής τάξης να μπούνε γρήγορα στη μάχη της προετοιμασίας, της ενημέρωσης, της επιτυχίας της πανεργατικής απεργίας στις 8 Δεκέμβρη. Να στηριχτούν παράλληλα οι αγώνες του επόμενου διαστήματος που προγραμματίζονται από συνδικαλιστικές οργανώσεις σε χώρους δουλειάς και κλάδους, η απεργία των δημοσίων υπαλλήλων στις 24 Νοέμβρη.

Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από τη "διαπραγμάτευση", ούτε από την ανάπτυξη που ευαγγελίζονται κυβέρνηση, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και εργοδοτικές οργανώσεις. Δεν θα γυρίσουν δικαιώματα, μισθούς και συντάξεις, αλλά θα αφαιρούν και άλλα.

Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς!
 
Στα ταμπούρλα που χτυπάνε συγχρονισμένα οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες, στοιχίζονται από πίσω η κυβέρνηση, τα κόμματα που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι), οι υπόλοιποι που στηρίζουν το δρόμο των μονοπωλίων, αλλά και οι χρήσιμοι στυλοβάτες τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, οι παρατάξεις τους σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΜΕΤΑ) που συγκροτούν τις γνωστές συμβιβασμένες πλειοψηφίες.

Ολοι μαζί σηκώνουν τη σημαία της συναίνεσης για να επιτεθούν από κοινού στο λαό, να περάσουν τα βάρβαρα μέτρα.
Η πιστή και χωρίς αντιστάσεις υλοποίηση και συνέχιση των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων αποτελεί την προϋπόθεση στην προοπτική ανάκαμψης των κερδών τους, σύμφωνα με τους εγχώριους βιομήχανους. Η ανάπτυξη που προσδοκούν θα ξεκινάει από τα συντρίμμια των εργατικών κατακτήσεων, την παγίωση των μισθών των 300 και 400 ευρώ.

Μας καλούν να ξεχάσουμε δικαιώματα στη δουλειά και τη ζωή και να αποδεχτούμε τις συνθήκες σύγχρονης σκλαβιάς: Οπως χαρακτηριστικά τονίζει ο ΣΕΒ στο εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο του, "είναι ανεδαφικό να επιδιώκουμε την επαναφορά στο προ του 2009 ρυθμιστικό πλαίσιο της αγοράς εργασίας".

Οι πλειοψηφίες στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ με καταμερισμένους ρόλους και σχέδιο βάζουν εμπόδια στην ανάπτυξη αγώνων, καλλιεργούν την ηττοπάθεια, δίνουν χώρο και χρόνο στην κυβέρνηση και στους επιχειρηματικούς ομίλους για να οργανώσουν χωρίς αντιδράσεις την επίθεσή τους.

Ευθυγραμμίζονται με τις επιθυμίες του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών ενώσεων, της κυβέρνησης και των κομμάτων τους, για συναίνεση. Επί της ουσίας, δεν θέλουν τη σύγκρουση με το κεφάλαιο και τη στρατηγική του, με την οποία εξάλλου συμφωνούν και παίζουν βρώμικο παιχνίδι, για να μην εκδηλωθεί μαζική μαχητική ενιαία απάντηση από τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Θέλουν απεργίες "ντουφεκιές στον αέρα", την ίδια στιγμή που υπογράφουν κοινωνική ειρήνη με τα αφεντικά, "κοινά πορίσματα" και "κοινές ανακοινώσεις" και συμφωνούν μέχρι κεραίας με τα συμφέροντά τους. Αυτός ο σχεδιασμός δεν εκπονείται από τους εργαζόμενους, αλλά στα κυβερνητικά γραφεία. Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από αυτές τις ηγεσίες. Η υπόθεση της υπεράσπισης της ζωής μας και της κλιμάκωσης του αγώνα μας θα κριθεί μέσα στους χώρους δουλειάς από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Παίρνουμε την υπόθεση της οργάνωσης της πάλης στα χέρια μας σε κάθε κλάδο, αλλάζουμε τους συσχετισμούς, δυναμώνουμε τα σωματεία μας, δίνουμε απάντηση με τη συμμετοχή μας στην απεργία.

Περισσότερες από 530 συνδικαλιστικές οργανώσεις, σωματεία, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα βγήκαν μπροστά στις 17 Οκτώβρη και απαίτησαν: Κατάργηση των αντεργατικών νόμων, κάλυψη των απωλειών, αυξήσεις στους μισθούς, κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις, κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ, σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Κατέθεσαν το δικό μας πόρισμα, το πόρισμα των εργαζομένων. Δείχνουν το δρόμο της οργάνωσης, της σύγκρουσης, της αγωνιστικής κλιμάκωσης, του μη συμβιβασμού με τη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Απεργιακός ξεσηκωμός απέναντι στη σύγχρονη σκλαβιά!
 
Ο κόσμος που υπερασπίζονται από κοινού κυβέρνηση και κόμματα της ΕΕ και του κεφαλαίου, μαζί με τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, είναι ο κόσμος του νέου "υπο-κατώτατου" μισθού, της μαζικής ανεργίας, της 3ωρης και 4ωρης εργασίας, της 5μηνης κακοπληρωμένης δουλειάς των προγραμμάτων, της διαχείρισης με ψίχουλα της φτώχειας, της "επιχειρηματικότητας", της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Είναι ο κόσμος που απαιτεί "ευελιξία" στην αγορά εργασίας, για να μπορούν οι επιχειρήσεις να απασχολούν εργαζόμενους όποτε, όσο και όπως τις βολεύει, να τους πληρώνουν όποτε και όσο θέλουν.

Επιστρέφουμε ως απαράδεκτα τα πορίσματά τους, τις συμφωνίες τους.

Απαιτούμε δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή, με βάση την εποχή μας - τον 21ο αιώνα, τις ανάγκες μας!.
.