Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.....

Προχωρούν οι ανατροπές και στις εργασιακές σχέσεις. Εξερχόμενη από τη συνάντηση με την τρόικα, η υπουργός Εργασίας Λ. Κατσέλη ανέφερε ότι συμφώνησαν να προωθήσουν:

  • Την περαιτέρω διευθέτηση του χρόνου εργασίας, μέσω της οποίας θα επιβληθούν απλήρωτα 10ωρα και 12ωρα σε ετήσια βάση και μάλιστα με διευθυντικό δικαίωμα, δηλαδή μονομερώς από την εργοδοσία.

  • Τη δυνατότητα ανανέωσης των συμβάσεων ορισμένου χρόνου περισσότερες φορές και άρα την επέκταση της περιόδου εργασίας με τέτοιες συμβάσεις για πολλά χρόνια, κατά τα οποία ο εργαζόμενος δε θα λαμβάνει επιδόματα, πολυετίες, αποζημίωση κλπ.

  • Μείωση κατά 20% των αποδοχών, κάτω από τα επίπεδα της εθνικής συλλογικής σύμβασης των νέων εργαζομένων, με πρόσχημα την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας. Στην πράξη, όμως, ανοίγει διάπλατα ο δρόμος καταστρατήγησης των συλλογικών συμβάσεων, ενώ η νέα γενιά προσφέρεται βορά στις εκμεταλλευτικές ορέξεις της εργοδοσίας. Ομολόγησε επίσης τις κυβερνητικές προθέσεις να κατακρεουργηθούν τα προνοιακά επιδόματα, η χορήγηση των οποίων θα συνδεθεί με περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: