Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

ΣΗΜΕΡΑ, Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ.


Πραγματοποιείται σήμερα στις 10.00 π.μ. στο ισόγειο αμφιθέατρο, στη Λ. Μεσογείων 109-111, η έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Γενικής τράπεζας. Η σχετική ανακοίνωση, έχει ως εξής: 


Γενική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. – Α.Μ.Α.Ε. 06073/06/Β/86/12

Σύμφωνα με τον Κ.Ν. 2190/1920 «περί Ανωνύμων Εταιριών», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα, τις σχετικές διατάξεις του Ν.2396/1996 για τις αυλές μετοχές, καθώς και το άρθρο 21 του Καταστατικού της Τράπεζας και μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της 24/10/2012 καλούνται οι μέτοχοι της εδρεύουσας στην Αθήνα (Λεωφόρος Μεσογείων αρ. 109-111) Ανώνυμης Τραπεζικής Εταιρίας με την επωνυμία «ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.» σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις δέκα πέντε (15) Νοεμβρίου 2012, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00 πρωινή, στα γραφεία της έδρας της Τράπεζας (Ισόγειο Αμφιθέατρο, Λ. Μεσογείων αριθ. 109-111), για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των παρακάτω θεμάτων της ημερησίας διάταξης:

1. Χορήγηση άδειας για τη σύναψη μεταξύ της Τράπεζας και της Société Générale “συναλλαγών συνδεδεμένων μερών” σύμφωνα με το άρθρο 23α του Κ.Ν. 2190/1920. Εν όψει της μεταβίβασης των μετοχών της Société Générale στην τράπεζα Πειραιώς. Παροχή εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας. 


Σχέδια αποφάσεων επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της 15/11/2012

ΘΕΜΑ: 
Χορήγηση άδειας για τη σύναψη μεταξύ της Τράπεζας και της Société Générale «συναλλαγών συνδεδεμένων μερών» σύμφωνα με το άρθρο 23α του Κ.Ν. 2190/1920 εν όψει της μεταβίβασης των μετοχών της Société Générale στην Τράπεζα Πειραιώς Παροχή εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας.

Ελάχιστη Απαιτούμενη Απαρτία: 20% του συνόλου των κοινών, μετά δικαιώματος ψήφου, μετοχών εκδόσεως της Τράπεζας.

Ελάχιστη Απαιτούμενη Πλειοψηφία: 50% του συνόλου των (παριστάμενων ή εκπροσωπουμένων) δικαιωμάτων ψήφου πλέον (+) μίας (παριστάμενης ή εκπροσωπουμένης) ψήφου.

O Πρόεδρος της ΓΣ αναφέρεται στις ανακοινώσεις που έχουν εκδώσει η Société Générale,η Τράπεζα Πειραιώς και η GENIKI Bank στις 19 Οκτωβρίου 2012 σχετικά με τη συμφωνία που υπέγραψαν η Société Générale και η Τράπεζα Πειραιώς την ως άνω ημερομηνία για την πώληση του συνόλου της συμμετοχής της πρώτης στην Τράπεζα Πειραιώς. Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η Γενική Τράπεζα θα σταματήσει να είναι μέλος του ομίλου της Société Générale και, ως εκ τούτου,προτείνεται η Societe Generale και η Τράπεζα να συνάψουν τις ακόλουθες συμφωνίες:

(Α) «Συμφωνία Εκχώρησης εμπορικών σημάτων", σύμφωνα με τη οποία η Societe Generale θα μεταβιβάσει στην Geniki Bank το εμπορικό σήμα "Γενική" στην τιμή των €5.000.

(Β) «Συμφωνία μετάβασης», η οποία προβλέπει ότι (i) η Société Générale και η Τράπεζα θα τερματίσουν τρεις ενδο ομιλικές συμφωνίες στις οποίες είναι συμβαλλόμενα μέρη δηλαδή την Συμφωνία Αμοιβών Υπηρεσιών Πληροφορικής, την Συμφωνία Αμοιβών Εταιρικών Υπηρεσιών, την Συμφωνία Brahms (Intra-Group IT Services Fees Agreement, the Intra-Group Corporate Services Fees Agreement and the Agreement Brahms) και η (ii) η Société Générale θα παρέχει στην Τράπεζα ορισμένες πληροφορίες και δεδομένα που σχετίζονται με την Τράπεζα και ήταν διαθέσιμα στη Société Générale και αποθηκεύονται στα διάφορα συστήματα στα οποία η Τράπεζα δεν θα έχει πλέον πρόσβαση ως συνέπεια του τερματισμού των εν λόγω ενδο-ομιλικών συμφωνιών και (iii) η Société Générale και η Τράπεζα θα τροποποιήσουν τη «Συμφωνία για την πρόσβαση από τις θυγατρικές του ομίλου Société Générale στο δίκτυο SWIFT Net και τις συναφείς υπηρεσίες» με ημερομηνία 16 Οκτωβρίου 2006.

(Γ) «Συμφωνία σχετικά με το δάνειο μειωμένης εξασφάλισης", η οποία προβλέπει (i) την αποπληρωμή από την Τράπεζα στη Société Générale ποσού € 125 εκ. ευρώ που αποτελεί το αρχικό κεφάλαιο ομολογιακού δανείου μειωμένης εξασφάλισης (συν τους δεδουλευμένους και μη καταβληθέντες τόκους) που χορηγήθηκε από την τελευταία στην πρώτη σύμφωνα με το «Πρόγραμμα» και τη «Συμφωνία Συνδρομής» με ημερομηνία 14/12/2006 με κεφάλαια που χορήγησε η Société Générale στην Τράπεζα ως προκαταβολή κεφαλαίου προκειμένου η Τράπεζα να προβεί στην επιστροφή του ανωτέρω ποσού και ως αποτέλεσμα της συμφωνίας μεταβίβασης στην μετατροπή του ανωτέρω δανείου σε προκαταβολή και (ii) τη λήξη του Προγράμματος και της Συμφωνίας Συνδρομής.

(Δ) Οι λεγόμενες «συμφωνίες Τερματισμού χρηματοδότησης»που προβλέπουν την λήξη τριών συμφωνιών που έχουν συναφθεί μεταξύ της Societe Generale και της Γενικής Τράπεζας στις 2 Απριλίου 2007, 22 Δεκεμβρίου του 2011 και 4 του Ιανουαρίου 2012, αντίστοιχα, σύμφωνα με τις οποίες η Société Générale χορήγησε στη GENIKI Bank πιστωτικές διευκολύνσεις οι οποίες είναι όλες μη αναληφθείσες μέχρι σήμερα.
Δεδομένου ότι οι ανωτέρω συμφωνίες μεταξύ μητρικής και θυγατρικής εταιρείας αποτελούν «συναλλαγές μεταξύ συνδεδεμένων μερών» σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 23α του Ν.2190/1920 όπως ισχύει, και απαιτείται ειδική άδεια της Γενικής Συνέλευσης, το Διοικητικό Συμβούλιο έχει εισηγηθεί την λήψη σχετικής απόφασης από την Γενική Συνέλευση.

Παρέχεται εξουσιοδότηση προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας να προβεί σε κάθε ενέργεια, ανακοίνωση ή δικαιοπραξία συμπεριλαμβανομένης της υπογραφής εγγράφων και εν γένει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την υπογραφή κάθε σχετικής σύμβασης.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: