Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΜΕ ΞΕΝΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ. ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ "CAPITAL.GR"


Διερευνητικές επαφές με ξένους επενδυτές πραγματοποιεί η Geniki Bank με "φόντο" την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ωστόσο όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ  ότι οι εν λόγω συζητήσεις βρίσκονται σε πολύ αρχικό στάδιο συνεπώς δεν υφίσταται κάποιο γεγονός που θα έπρεπε να γνωστοποιηθεί στο επενδυτικό κοινό.

Η ανακοίνωση της τράπεζα έρχεται σε απάντηση σχετικής επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, μετά από δημοσιεύματα που ήθελαν την Geniki Bank να έχει καταλήξει ή να βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με ξένους οίκους, μεταξύ των οποίων και η Goldman Sachs.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η τράπεζα σε απάντηση σχετικής επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς:

H Γενική Τράπεζα βρίσκεται σε φάση οργανωτικής αναδιάρθρωσης, προκειμένου να δημιουργηθούν οι δομές που θα υποστηρίξουν τη μελλοντική της πορεία και λειτουργική εξέλιξη και το νέο διοικητικό σχήμα ανέλαβε καθήκοντα μόλις πριν λίγο χρόνο.

Στόχος της Τράπεζας είναι να ενισχυθεί με διεθνείς συνεργασίες και για το σκοπό αυτό γίνονται διερευνητικές επαφές, οι οποίες όμως βρίσκονται ακόμα σε πολύ αρχικό στάδιο.

Όπως μας επιβεβαίωσε και η μητρική μας εταιρεία «Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε.», τη στιγμή αυτή δεν υφίσταται κάποιο γεγονός που θα έπρεπε να γνωστοποιηθεί στο επενδυτικό κοινό σε σχέση με τη Γενική Τράπεζα.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: