Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗ



Όταν δεν έχεις  δουλέψει ποτέ δεν είναι δυνατόν να είσαι τιμητής αυτών που εργάζονται!




Συναδέλφισες και Συνάδελφοι,

Ειλικρινά, έχω αποφύγει όλο αυτό το διάστημα να απαντήσω στις προσωπικές επιθέσεις, στα ψεύδη, στις αβάσιμες κατηγορίες, αν και έχουμε τοποθετηθεί ως παράταξη για τις τακτικές του Ενωτικού Συλλόγου στα θέματα των υπερωριών και του ωραρίου, λέγοντας την αλήθεια για το τι συνέβαινε στην Γενική και ποιο ρόλο έπαιξαν όλοι αυτοί οι αδέκαστοι κριτές. Παρ’ όλα αυτά, όλα τα πράγματα έχουν ένα όριο, ειδικά όταν θίγεται η τιμή, η αξιοπρέπεια ενός ανθρώπου μαζί την οικογενειακή και επαγγελματική του υπόσταση.



Είναι αδιανόητο συνδικαλιστές, να επικαλούνται την απόλυση μιας συναδέλφου και προκειμένου να ρίξουν λάσπη, να προκαλούν και να ζητάνε την απόλυση άλλου εργαζομένου, με απόλυτα ψευδείς κατηγορίες περί μη τήρησης ωραρίου και ότι δήθεν κάποιοι κάλυπταν αυτήν την συμπεριφορά!



Δυστυχώς για εσάς κύριοι του προεδρείου, το πότε πήγαινα αλλά και το πότε έφευγα και το πόσες ώρες δούλευα, υπάρχουν καταγεγραμμένα από τα συστήματα της Τράπεζας. Το θέμα είναι ότι εμείς δουλεύαμε όπως όλοι οι συνάδελφοι. Και παραπάνω καθόμασταν όταν προέκυπτε ανάγκη και επαγγελματική ευσυνειδησία δείξαμε αλλά και φιλότιμο για να μην φάει «το λούκι»  ο διπλανός συνάδελφος. Πράγματα, που εσείς δεν «κατέχετε»!



Και φυσικά, δεν πληρωνόμασταν για όλα αυτά. Έχουμε πάρει  όλοι μας ελάχιστες υπερωρίες και αυτές μετά από δικές μας προσπάθειες και αγώνες να διατηρήσουμε όσα κεκτημένα είχαν απομείνει. Εσείς μια ζωή απουσιάζατε!



Έχει ξεχάσει ο συμβουλάτορας σας, ότι ήμουν αυτός που τους ενημέρωνε για το τι συνέβαινε στην μηχανογράφηση και για τις χαμένες υπερωρίες και για την καταστρατήγηση ωραρίων με βράδια, σαββατοκύριακα και αργίες. Σε ότι δε αφορά τον κανονισμό της Πληροφορικής και για τα επιδόματα που όλοι εμείς δεν πήραμε ποτέ, ακόμη περιμένουμε την θεϊκή παρέμβαση του συμβουλάτορά σας!. Ηθελημένα σε αγαστή συνεργασία με τους Γάλλους και τον Κο Μαρτέν, δεν συγκαλούσαν συμβούλιο ώστε να ενταχθούμε και όσοι προσελήφθησαν από το 2004 και μετά στον Κανονισμό Πληροφορικής.



Και τελικά τι κάνατε; Τίποτα για χρόνια. Κούφιες υποσχέσεις, μεγαλοστομίες και απατηλά όνειρα. Αυτός ήταν και ό λόγος δημιουργίας της Αναγέννησης. Είχαμε βαρεθεί να ακούμε υποσχέσεις και να μην γίνεται τίποτα οπότε αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας ως εργαζόμενοι χωρίς τα βαρίδια των προηγούμενων.



Για την συνάδελφο, τον χειρισμό της υπόθεσης τον είχε το Προεδρείο του Ενωτικού Συλλόγου. Ποτέ δεν έφερε τον φάκελο σε Δ.Σ, (παρεπιπτόντως, δεν ήμουν καν μέλος του Δ.Σ – αλλά είπαμε άμα είναι να ρίξεις λάσπη, τα ξεπερνάς όλα αυτά, - λεπτομέρειες) και ούτε βέβαια ενημέρωσε ποτέ κανέναν για το τι συνέβη.



Πάμε παρακάτω: Το αν τα είχα καλά με τους Γάλλους, φάνηκε από την επιστολή Ναβαρό που όλως τυχαίως είχε πληροφορηθεί ότι είχα ενημερώσει μέσω e-mail κάποιους συναδέλφους, όταν είχε δημιουργηθεί η παράταξη,  (Νοέμβρη του ‘12) και στάλθηκε επίσημα επίπληξη ότι σε περίπτωση που το επαναλάβω θα περάσω πειθαρχικό με ποινή απόλυσης. Ο Παντοκράτορας, ήταν που είχε φέρει αντίγραφο αυτού του e-mail μέσα στην διεύθυνση ζητώντας εξηγήσεις, πως τόλμησα κάτι τέτοιο! Κάτι ανάλογο συνέβη και 2 χρόνια μετά, με την προσωπάρχη μας που στην προσπάθεια τους να ανακόψουν την δυνατότητα αποστολής e-mail σε συναδέλφους είχαν κινήσει διαδικασία νομικής γνωμάτευσης! Θυμάστε τι γράφατε τότε στην περίφημη επιστολή σας όπου ουσιαστικά ζητούσατε την κεφαλή μου επί πίνακι στοχοποιώντας εμένα.



Χρησιμοποιείτε γκεμπαιλίστικες μεθόδους για να χτυπάτε τους «αντιφρούντες». Αποτελείτε παγκόσμια πρωτοτυπία, ακόμη και καθαρά εργοδοτικά σωματεία, τέτοιες μεθόδους δεν χρησιμοποιούν. Πόσο πια κατήφορο; Να είστε σίγουροι ότι εμείς δεν θα ακολουθήσουμε.



Είναι η τελευταία φορά που αναγκάζομαι να ασχοληθώ με τις κατάπτυστες ανακοινώσεις σας, οι οποίες τον μόνο σκοπό που έχουν είναι, να απομακρύνουν τον κόσμο από τα πραγματικά προβλήματα και ταυτόχρονα να αποδομήσουν τον όποιον έχει διαφορετική άποψη. Τα ίδια κάνατε και με την Αννα την Αβραμίδου, (ξεχάσαμε την ανακοίνωση με το …ετών 50;) τα ίδια κάνατε τώρα με τον Μπάμπη τον Καραηλίδη, που διαφοροποιήθηκε από την «στρούγκα», τα ίδια κάνατε και παλαιότερα.



Και να ξέρετε ότι αυτήν την φορά δεν θα περάσει έτσι. Γιατί ο υποβολέας μένει στο απυρόβλητο αλλά αυτοί που υπογράφουν φέρουν την ευθύνη!



Για να κλείσω το θέμα, είχα έρθει στην τράπεζα με αγγελία από τον ιδιωτικό τομέα και αφού πέρασα τη διαδικασία της συνέντευξης και αξιολόγησης. Διαπραγματεύτηκα τον μισθό μου, ο οποίος όπως αποδείχθηκε ήταν παρεμφερής των Σ.Σ.Ε και μάλιστα χωρίς ποτέ όλοι εμείς με αντίστοιχες συμβάσεις, να πάρουμε τα επιδόματα που έπαιρναν οι παλαιότεροι συνάδελφοι, με αποτέλεσμα τελικά να είμαστε πιο κάτω από τα κλαδικά και επιχειρησιακά δεδομένα με δυσμενέστερους όρους από τους υπόλοιπους συναδέλφους της πρώην Γενικής.  



Άλλο ένα μεγάλο ψεύδος που σέρνετε καιρό τώρα, είναι ότι εμείς είχαμε αναφέρει πως τις συμβάσεις αορίστου χρόνου, (θυμίζω ότι αυτές τις επέβαλλε τότε η Γαλλική εργοδοσία και το σωματείο ποτέ δεν έκανε τίποτα- δεν ήταν δική μας επιλογή εκτός κάποιων μεγαλοστελεχών), τις διαπραγματευόμαστε μόνοι μας και ότι σας είχαμε επιτεθεί φραστικά για αυτό. Σε αυτό που είχαμε αντιπαρατεθεί, ήταν ότι δεν μπορούσατε να διαπραγματεύεστε  μειώσεις από το πρώτο ευρώ με την επιχειρησιακή, χωρίς να ακούσετε την γνώμη μας. Τότε είχε ξεσηκωθεί όλος ο κόσμος με την μεθόδευση της 13 Αυγούστου του 2012 και την υπογραφή εν κρυπτώ της επιχειρησιακής. Και μάλιστα επειδή στις αορίστου χρόνου συμβάσεις δεν μπορούσατε να κάνετε μειώσεις με βάση την νομολογία, (κάτι που αποδεχθήκατε εκ των υστέρων με ανακοίνωση σας και μάλιστα είπατε ότι θα προσφύγετε στην δικαιοσύνη για το δίκιο των συναδέλφων που είχαν υποστεί τις αυθαίρετες μειώσεις έως και 30%, χωρίς ποτέ βέβαια να συμβεί!!), καλούσατε τους συναδέλφους να αποδεχθούν οικειοθελώς τις μειώσεις για να προστατεύσουν τις θέσεις εργασίας τους. Τα ξεχάσατε όλα αυτά, έτσι;



Αυτό που λέτε δείχνει πόσο ρεβανσιστικά λειτουργείτε, καταφέρεστε εναντίον συναδέλφων, αρνείστε να διεκδικήσετε ως οφείλετε τα δικαιώματα των εργαζόμενων όπου και αν ανήκουν, λέγοντας μου να πάω μόνος μου να διεκδικήσω τα συλλογικά μας δικαιώματα (σε αντιδιαστολή με τον σκοπό του σωματείου).



Εσείς όλοι που είστε τιμητές , όπως σας είπαμε και στον Δ.Σ,  καταθέτουμε την μισθοδοσία μας για να δούμε τι ακριβώς παίρνουμε, εσείς το κάνετε; Να δούμε και ο πρώην, με τι μισθό πληρωνόταν, σε ποιο βαθμό είχε φθάσει και τι επιδόματα έπαιρνε. Αλλά και σύ σδ. Τασσόπουλε, δείξε μας τις παλαιότερες μισθοδοσίες σου πριν 15 χρόνια όταν ήσουν στο ταμείο υγείας.



Αυτά προς το παρόν και αν χρειασθεί θα επανέλθω και με περισσότερα στοιχεία, γιατί: 


Εμείς δεν φοβόμαστε τίποτα αφού δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα!



Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,


ΔΙΟΝΥΣΗΣ  ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ

Μέλος Δ.Σ. ΣΥΓΤΕ
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: