Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

ΧΗΜΙΚΑ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ!

Αντιμέτωποι με τα γκλομπς, τις ασπίδες και τα χημικά των δυνάμεων καταστολής βρέθηκαν χτες το πρωί χιλιάδες συνταξιούχοι της Αττικής, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ και ΠΟΣΕ - ΟΑΕΕ και διαδήλωσαν μαζικά ενάντια σε παλιές και νέες περικοπές στις συντάξεις, διεκδικώντας ανάκτηση των απωλειών και κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων.


Οι συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και έφτασαν με πορεία μέχρι τη συμβολή της λεωφόρου Βασ. Σοφίας με την οδό Ηρώδου Αττικού. Εκεί ζήτησαν να αποχωρήσουν οι κλούβες της Αστυνομίας, που είχαν κλείσει κάθετα το δρόμο, ώστε η διαδήλωση να φτάσει στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου είχαν ζητήσει να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό. Στο δίκαιο αίτημα των συνταξιούχων, οι δυνάμεις καταστολής πήραν εντολή να απαντήσουν με τη ρίψη χημικών, με σαφή στόχο να διαλυθεί η μαζική συγκέντρωση.


Αυτό που κατάφερε όμως η κυβέρνηση, ήταν να εξοργίσει τους συνταξιούχους, που εκτός από το «ψαλίδι» στις συντάξεις τους, είδαν και το «μαστίγιο» της καταστολής να στρέφεται εναντίον τους. Ετσι, παρά την αποπνιχτική ατμόσφαιρα, παρέμειναν συγκεντρωμένοι στη Βασ. Σοφίας, φωνάζοντας συνθήματα όπως «με ρόπαλα και ΜΑΤ χτυπάτε τους εργάτες και στα αφεντικά κάνετε τις πλάτες» και «η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει».
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: