Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ 4 ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ



Από τα 4 μέλη του Δ.Σ. του ΣΥΓΤΕ, μας εστάλει η παρακάτω ανακοίνωση:



ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ-ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩN

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

Την Παρασκευή 3/2/2017, δύο μήνες μετά τον διορισμό της διοίκησης του Συλλ/γου από το Πρωτοδικείο, η Πρόεδρος μας καλεί σε συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΥ.Γ.Τ.Ε.

Αν και το διορισμένο Προεδρείο του Συλλ/γου μας έχει την πλήρη ευθύνη της τήρησης του καταστατικού και της εκτέλεσης της εντολής του διορισμού, δεν έχει συμπεριλάβει στα θέματα προς συζήτηση και το θέμα της Εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης.

Δεδομένων των προβλημάτων των συναδέλφων και της συγκυρίας να λειτουργεί ο Σύλλογός μας με διορισμένο Δ.Σ, εφόσον δεν έγινε η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση, ζητάμε να συμπεριληφθούν στα θέματα προς συζήτηση και τα ακόλουθα:

·         Λήψη απόφασης  για προκήρυξη Εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης  εντός του Μαρτίου και εκλογές τον Απρίλιο. Οι εκλογές θα δώσουν την λύση για Διοίκηση στο σωματείο μας και για επίλυση των προβλημάτων μας.

·         Στο Δ.Σ να συζητηθεί το θέμα της προσέλευσης  των συναδέλφων της επαρχίας, με την κάλυψη των στοιχειωδών εξόδων από τις εισφορές τους, για να επιτευχθεί απαρτία και να πραγματοποιηθεί η Συνέλευση.

Εμείς χωρίς καμία διάθεση κινδυνολογίας και αποπροσανατολισμού, όπως κατηγορούμαστε, επανερχόμαστε και επισημαίνουμε τα προβλήματα, τα οποία επίσης ζητάμε να συζητηθούν στο προσεχές Δ.Σ:

-Έχουμε γίνει αποδέκτες αιτημάτων συναδέλφων σχετικά με την ετήσια κάρτα ΟΑΣΑ καθώς το ύψος του ποσού αγοράς, παρά την έκπτωση, δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο και δημιουργεί αδυναμία καταβολής. Δεν θα έπρεπε το Προεδρείο να έχει ενεργοποιηθεί και να έχει ζητήσει την δυνατότητα να εξοφλείται η ετήσια κάρτα ΟΑΣΑ με άτοκες δόσεις από πιστωτική κάρτα μέσω winbank, όπως γίνεται για άλλους εργαζόμενους του Ομίλου;

-Στην ανακοίνωση του Προεδρείου του Δ.Σ του ΣΥ.Γ.Τ.Ε της 6/12/2016 γίνεται η εξής αναφορά: «Ο Σύλλ/γος μαζί με το νομικό σύμβουλο ετοιμάζει νομικές ενέργειες για τις αυθαίρετες περικοπές των μισθών και θα ενημερωθείτε». Από τότε μέχρι σήμερα έχουν περάσει 2 μήνες και δεν έχουμε δει καμία ενέργεια και καμία ενημέρωση από πλευράς του Προεδρείου. 

Είχαμε ζητήσει και στο τελευταίο Δ.Σ να υπάρξει  επίσημη γνωμάτευση του νομικού συμβούλου μας κ. Καρούζου για την νομιμότητα ή μη της μετατροπής των επιδομάτων μας σε Οικειοθελή Παροχή Ελευθέρως Ανακλητή. Κάτι το οποίο με ευθύνη της Προέδρου δεν έχει γίνει

Ο νομικός μας έχει πει στα πρακτικά της συνεδρίασης ότι πρέπει να προχωρήσουμε ανεπιφύλακτα σε διεκδίκηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και ότι υπάρχουν υπέρ μας πολλά νομικά επιχειρήματα.  Είναι σημαντικό το σωματείο να προχωρήσει νομικά στην μη αποδοχή των τετελεσμένων πράξεων να θέσει το θέμα στα θεσμικά όργανα και να προσφύγει στο Υπουργείο Εργασίας. Αυτό θα προσδώσει βαρύτητα στις προσφυγές των συναδέλφων. 

-Με ανακοίνωση του το Προεδρείο επικαλείται ότι δεν μπορείτε να προβεί στην εκπλήρωση των τρεχουσών υποθέσεων όπως ήταν τα δώρα Χριστουγέννων των παιδιών και η ανανέωση της κάρτας του Πολυιατρείου λόγω του διορισμού από το Πρωτοδικείο. Το δικαστήριο τουλάχιστον στην προσωρινή απόφαση(δεν γνωρίζουμε αν έχει εκδοθεί η τελική απόφαση) αναφέρει «... προκειμένου να επιμελείται των υποθέσεων του Συλλόγου επείγοντος χαρακτήρα, να διεκπεραιώνει τις τρέχουσες συναλλαγές και να εκπροσωπεί το σύλλογο ενώπιον των αρμόδιων δικαστηρίων και λοιπών αρχών.»    

Θέματα όπως τα δώρα των παιδιών και οι κάρτες του Πολυιατρείου δεν θα μπορούσαν να ενταχθούν στις τρέχουσες συναλλαγές αφού είναι πράξεις που επαναλαμβάνονται κατ'έτος; Δεν θα μπορούσε να ζητηθεί από το Πρωτοδικείο αυτή η αρμοδιότητα;

-Ενόψει της ετήσιας Αξιολόγησης 2016 την οποία πρόσφατα ανακοίνωσε η Διοίκηση της Τράπεζας, να πάρει θέση ο Σύλλ/γος για την στήριξη των μελών μας.


ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ, ΦΑΝΗΣ ΠΟΛΥΖΟΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ, ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΑΡΑΗΛΙΔΗΣ
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: