Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΜΑΡΤΗ



ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΜΑΡΤΗ 2019 
ΝΑ ΝΕΚΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ  
Και αυτή να είναι μόνο η αρχή...

Στη συνάντηση ΟΤΟΕ – τραπεζιτών, οι τραπεζίτες δεν περιορίστηκαν μόνο στο να απορρίψουν τα αιτήματα της Ομοσπονδίας αλλά επιχείρησαν και να εξευτελίσουν τους εργαζόμενους, προσφέροντας αυξήσεις 2 ευρώ το μήνα και μάλιστα όχι από το πρώτο κλιμάκιο.  
Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα. Οι τραπεζίτες τα θέλουν όλα. Είναι αδίστακτοι μπροστά στην κερδοφορία των μεγαλομετόχων τους και μέχρι σήμερα κανένα εμπόδιο δε συνάντησαν ούτε από τις κυβερνήσεις, σημερινές και χθεσινές, ούτε από τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες του κλάδου. Το ξήλωμα των δικαιωμάτων του κλάδου και οι ελαστικές μορφές απασχόλησης ξεκίνησαν τις εποχές της μεγάλης κερδοφορίας, κορυφώνονται τον καιρό της κρίσης. 
Το ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ στην ΟΤΟΕ από τον Οκτώβρη του 2018 κατέθεσε σχέδιο Κλαδικής Σύμβασης με βάση τις ανάγκες των εργαζόμενων, κατέθεσε προτάσεις για τη δυσοίωνη προοπτική του Κλάδου αλλά και την ίδια την προοπτική του Κλάδου αλλά και σχέδιο διεκδίκησης, γιατί το να υπογράψεις σύμβαση σήμερα με τους τραπεζίτες που έχουν κηρύξει πόλεμο στους εργαζόμενους θέλει οργάνωση και “στρατό” έτοιμο να δώσει μάχη, δε γίνεται μεταξύ “τυρού και αχλαδιού” στα γνωστά τραπέζια του διαλόγου. Γι’ αυτό προτείναμε η έναρξη της διαπραγμάτευσης της κλαδικής ΣΣΕ να συνοδευτεί με απεργιακή κινητοποίηση. Εννοείται ότι καταψηφίστηκε..  
Εκτός κι αν οι γνωστές πλειοψηφίες νόμιζαν ότι επειδή συναίνεσαν στις “εθελούσιες” απολύσεις και τις μειώσεις μισθών και αποσιώπησαν τις αλλαγές συμβάσεων, τα ψυγεία και ποιος ξέρει τι άλλο, οι τραπεζίτες θα τους έλεγαν κι “ευχαριστώ”. 
Τα σχέδια των Τραπεζιτών για μείωση του προσωπικού με δικαιώματα είναι αδιαμφισβήτητα και μας αφορούν όλους, ανεξάρτητα από την υπηρεσία, το κατάστημα ή την περιοχή που δουλεύουμε. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ νομοθετεί ενάντια στην όποια προστασία της πρώτης κατοικίας υπήρχε. Το βάρος των κόκκινων δανείων θα συνθλίψει μαζί τα λαϊκά νοικοκυριά και τους εργαζόμενους των τραπεζών γιατί αυτό θέλουν κυβέρνηση, αστική αντιπολίτευση, ΕΕ, ΕΚΤ. Θα τους αφήσουμε; 
Οι κινητοποιήσεις στην Τράπεζα Πειραιώς, κόντρα στις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες, έδειξαν ότι και διαθέσεις υπάρχουν αλλά και ότι οι αγώνες έχουν αποτελέσματα αφού η Τράπεζα Πειραιώς υποχρεώθηκε, σε προσωρινή έστω, αναδίπλωση μετά την μεγάλη συγκέντρωση των εργαζομένων και τη συμμετοχή τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις. 
Στην υπηρεσία ακινήτων της EUROBANK, εκεί που η εργοδοσία επιχείρησε να περάσει την απόσχιση κλάδου, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και τοΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ μπήκαν μπροστά, έσπασαν στην πράξη τον φόβο και τελικά όσοι συνάδελφοι δεν υπέγραψαν τη νέα σύμβαση, τοποθετήθηκαν σε άλλες υπηρεσίες της τράπεζας. 
Οι εργαζόμενοι σε κάθε χώρο, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, πρέπει να κάνουν δική τους υπόθεση την επιτυχία αυτής της απεργίας. Να πάρουν αποφάσεις, να συζητήσουν τον τρόπο που μπορούμε όλοι μαζί να παλέψουμε για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων και των οικογενειών μας. Να κλείσουν χωρίς φόβο, αλλά με πολύ πάθος, καταστήματα και υπηρεσίες, να οργανώσουν συγκεντρώσεις σε όλες τις πρωτεύουσες νομών, να συμμετέχουν στην Αθήνα στη συγκέντρωση στην πλ. Κοτζιά. 
Να στείλουν μήνυμα στις Διοικήσεις των Τραπεζών, στην Κυβέρνηση και στις συνδικαλιστικές ηγεσίες του κλάδου, ότι: 

ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑ και ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΕΙΑ ΤΕΛΟΣ! 

Να κάνουμε ξεκάθαρο ότι:
ΜΟΝΟ Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 
ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΣΧΕΣΗ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ
            ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ - ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΣΧΙΣΗ!
ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΜΑΣ ΣΧΕΣΕΙΣ!
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: