Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΕΤΠ - ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΙΚΤΥΟΥ.


Τ’ ΕΙΧΕΣ ΓΙΑΝΝΗ Τ’ ΕΙΧΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΣΑΡΑΝΤΑ!
 Θα ξεκινήσουμε από αυτό που εμείς εκτιμούμε ως κύριο: ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ στη συνάντηση το θέμα της έλλειψης προσωπικού στα καταστήματα. Και όχι απλά δεν μπήκε, αλλά και το πρόβλημα των ταμείων που είναι και μετρήσιμο περιορίστηκε από τους εκπροσώπους του σωματείου “σε κάποιες μέρες το μήνα”. Δεν είναι τυχαίο: ακόμα και τις ημέρες των απεργιών πεισματικά η πλειοψηφία του ΔΣ του ΣΕΤΠ αρνιόταν να βάλει στο τραπέζι την έλλειψη προσωπικού όταν η τράπεζα μιλούσε για 35 διαθέσιμες θέσεις εργασίας σε όλη την Ελλάδα. Άλλωστε ακόμα υποστηρίζουν ότι το κλείσιμο καταστημάτων έγινε "με σεβασμό στα εργασιακά και συλλογικά δικαιώματα των εργαζόμενων στην Τράπεζα και κυρίως, χωρίς αναταράξεις στην Απασχόληση” κρύβοντας και τον εκβιασμό που δέχθηκαν δεκάδες συνάδελφοι για να πάρουν την εθελούσια αλλά και τις συνθήκες γαλέρας που διαμορφώθηκαν γι’αυτούς που έμειναν.
Τι να πει κανείς για τη στοχοθεσία: ενώ τα πινακάκια ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ δίνουν και παίρνουν μέσα στην Τράπεζα, ενώ η αξιολόγηση βασίζεται στη συμβολή στον ΠΟΣΟΤΙΚΟ στόχο του καταστήματος ανεξάρτητα από τη θέση εργασίας ακόμα “ανταλλάσσουν” θέσεις με την εργοδοσία και καταγγέλλουν δήθεν μη επαγγελματικές συμπεριφορές, την ώρα που η Τράπεζα αυτό ακριβώς επιδιώκει: την πίεση μέχρι τέλους σε ατομικό επίπεδο για να γίνουν πωλήσεις με οποιοδήποτε κόστος και οποιοδήποτε τρόπο και όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει αυτό.
Εννοείται ότι δεν αναφέρθηκε ότι ο φόρτος εργασίας στην ουσία οδηγεί στο να παρακάμπτονται διαδικασίες και να γίνονται μεγάλες “εκπτώσεις” στον προληπτικό έλεγχο.

Τα συμπεράσματα;
·         πώς να καταγγείλεις το όργιο της πίεσης για τη στοχοθεσία όταν ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ; 

·         πώς να απαιτήσεις ενίσχυση των καταστημάτων με προσωπικό, επιστροφή των εξορισμένων συναδέλφων του RBU στον τόπο κατοικίας τους, όταν έχεις υιοθετήσει πλήρως τη θέση της εργοδοσίας ότι το προσωπικό περισσεύει; 

·         πώς να υπερασπιστείς τις θέσεις εργασίας όταν ακόμα ξεδιάντροπα υποστηρίζεις ότι ο κακός χαμός που έχει συμβεί από το 2012 μέχρι σήμερα έχει γίνει με σεβασμό στα εργασιακά και συλλογικά δικαιώματα; Που τον είδαν το σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα αυτών που εξαναγκάστηκαν σε εθελούσια, αυτών που έμειναν πίσω στη γαλέρα να τραβάν κουπί; Που τον είδαν το σεβασμό στα συλλογικά δικαιώματα, σε μια τράπεζα που απαγορεύει την είσοδο των εκπροσώπων των εργαζόμενων στους χώρους δουλειάς; 


Συνάδελφοι,
Επειδή νέες εξελίξεις στην Τράπεζα είναι προ των πυλών, επειδή έχουμε καταλάβει ότι σε τέτοιες ηγεσίες καμιά εμπιστοσύνη δεν μπορούμε να έχουμε, δεν έχουμε περιθώρια για αναμονές, δεν έχουμε την πολυτέλεια να πιστεύουμε ότι αυτό που έρχεται δε θα πιάσει εμένα αλλά το διπλανό μου.
Πρέπει να βγούμε μπροστά, να πάρει το μήνυμα η εργοδοσία ότι οι συνομιλητές της δε θα είναι οι συμβιβασμένες ηγεσίες των σωματείων, αλλά το σύνολο των εργαζόμενων που στενάζει από την έλλειψη προσωπικού και την εργοδοτική αυθαιρεσία της μοναδικής τράπεζας που δεν εφαρμόζει τον Οργανισμό της, που δεν έχει καταπιεί τις δεκάδες απολύσεις των συναδέλφων μας στο RBU.

Συνάδελφοι,
Ο ΣΕΤΠ έχει εκλογές το επόμενο διάστημα. Να μη χαθεί άλλη μια ευκαιρία να πάρουν το μήνυμα εργοδοσία και συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες ότι δε μας έχουν στο τσεπάκι τους. Το κίνημα που αναπτύχθηκε στην Τράπεζα Πειραιώς, η μεγαλειώδης συμμετοχή στις απεργίες και τις κινητοποιήσεις αυτό δείχνουν.
Σας καλούμε να ενισχύσετε τον αντιεργοδοτικό πόλο στην Τράπεζα Πειραιώς, με τη συμμετοχή σας στο ψηφοδέλτιο του ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ στο ΣΕΤΠ και την ψήφο σας στις εκλογές. Σας καλούμε να έρθετε στη συνέλευση του ΣΕΤΠ, να πάρετε μια ”γεύση” του τι γίνεται και να καταψηφίσετε τον απολογισμό των απολύσεων, της απεργοσπασίας, της υπονόμευσης των κινητοποιήσεων.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: