Τρίτη 15 Μαΐου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΜΕΤΕΝΕΡΓΕΙΑ.


ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ, ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ν’ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΤΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!


Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Σήμερα λήγει η τρίμηνη μετενέργεια των Συλλογικών και Επιχειρησιακών συμβάσεων,  που επέβαλε η κυβέρνηση με την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου ν. 6/2012 τον περασμένο Φεβρουάριο, και όλες οι τράπεζες προσπαθούν με τη μέθοδο της ανοιχτής τρομοκρατίας, να επιβάλουν δραστικές μειώσεις μισθών και παραπέρα υπονόμευση των εργατικών δικαιωμάτων.

Η επίθεση αυτή, που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ενταθεί ακόμα περισσότερο, κάνει πιο επιτακτική την ανάγκη για αγώνα των εργαζομένων και στη Γενική τράπεζα, ενάντια στις  μειώσεις μισθών και το χτύπημα των συμβάσεων! Μπροστά στη λαίλαπα των ατομικών συμβάσεων που θέλουν να μας επιβάλουν, πρέπει να απαντήσουμε με αγώνες για υπογραφή νέων Επιχειρησιακών και Σ.Σ.Ε., που δε θα παραχωρούν τίποτα και θα αντιστοιχίζονται με τις σύγχρονες ανάγκες μας!

Δυστυχώς το προεδρείο του ΣΥΓΤΕ, και παρά τις συνεχείς εκκλήσεις και επιστολές των εκλεγμένων εκπροσώπων της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ, για σύγκληση έκτακτου Δ.Σ., συνεχίζει την απαράδεκτη τακτική του να μην ενημερώνει κανέναν για τις όποιες κινήσεις κάνει, να μην λέει τίποτα για τις θέσεις του πάνω στη προοπτική των μειώσεων που έρχονται, και να αρνείται τη τήρηση του καταστατικού και τη λειτουργία των οργάνων του Συλλόγου!

Σχεδόν τρείς μήνες τώρα, και ενώ εξακολουθούν να βγάζουν ένα σωρό άλλες ανακοινώσεις για αποπροσανατολισμό, δεν λένε κουβέντα για το σοβαρό αυτό θέμα, ακολουθώντας την απαράδεκτη μυστική διπλωματία μεταξύ Διοίκησης και προεδρείου,  με ανυπολόγιστες συνέπειες για τα συμφέροντα των εργαζομένων! 

Με τη τακτική τους, αδιαφορούν σκόπιμα για τις επιπτώσεις της μετενέργειας, αφού αρνούνται να θέσουν στους εργαζόμενους και στους εκλεγμένους εκπροσώπους, όλα τα δεδομένα και να συζητήσουν τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος.


ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΚΕΡΑΙΑ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ!

Τους καλούμε έστω και τώρα ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΕΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΕΚΤΑΚΤΟ Δ.Σ.!


Για την ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ σ.κ.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΟΥΡΟΥΚΟΣ        -      ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: