ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ:

.

.

.

.

.

.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018: Την πείρα και τα συμπεράσματα από την απεργιακή μάχη στις 28 Νοέμβρη καθώς και τη συνέχεια των αγώνων το επόμενο διάστημα συζήτησε, σε συνεδρίαση, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Στο πλαίσιο αυτό, η Εκτελεστική Γραμματεία καλεί Συνδικάτα, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και εργαζόμενους να δώσουν απάντηση στον νέο αντιλαϊκό προϋπολογισμό του 2019 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ οργανώνοντας συλλαλητήριο στην Αθήνα, τη μέρα ψήφισής του στη Βουλή. - Ταυτόχρονα εξέφρασε τη στήριξή της σε μια σειρά κινητοποιήσεων που οργανώνονται τις επόμενες μέρες, όπως αυτές στα δημόσια νοσοκομεία, το πανελλαδικό συλλαλητήριο των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων στο Σύνταγμα, στις 15 Δεκέμβρη, και καλεί συνδικάτα και εργαζόμενους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να συμμετάσχουν. - Εντείνονται οι δράσεις για την προετοιμασία και επιτυχία της πανελλαδικής πανσυνταξιουχικής συγκέντρωσης στις 15 Δεκέμβρη στην Αθήνα, στις 12.30 μ.μ. στο Σύνταγμα, και για την πορεία που θα ακολουθήσει στο Μέγαρο Μαξίμου. - Την ώρα που η κυβέρνηση επιχειρεί με το νομοσχέδιο που κατέθεσε να συσκοτίσει την αντιασφαλιστική επίθεση διαρκείας, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - OAEE - Δημοσίου - ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ - ΕΛΤΑ - ΟΣΕ - ΝΑΤ - ΠΣΣ Δικηγόρων - ΠΕΤΟΜ ΤΕΕ, οι συνταξιούχοι ξεκαθαρίζουν πως διεκδικούν ό,τι τους έχει αφαιρεθεί, ανάκτηση όλων των τεράστιων απωλειών τους, αυξήσεις στις συντάξεις.

Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΛΑΔΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,


Το Κλαδικό Σωματείο και η Σωματειακή Επιτροπή στη PDS τις επόμενες μέρες θα ζητήσει συνάντηση με τη Διοίκηση της PDS και της Τράπεζας Πειραιώς για να ενημερωθούμε σ’ ότι αφορά  τα σχέδια τους, για το «διαχωρισμό» της PDS σε δύο εταιρείες. 


Στη συνάντηση θα θέσουμε το αίτημά μας για σταθερή δουλεία και άμεση απορρόφηση στη Τράπεζα Πειραιώς όλων των εργαζομένων της PDS, με πλήρη δικαιώματα μισθολογικά και εργασιακά,  ανεξάρτητα από τη μορφή απασχόλησης που έχουν τώρα. (πχ ενοικιαζόμενοι, συμβασιούχοι).Μετά τη συνάντηση με την εργοδοσία, θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας για τις παραπέρα  ενέργειες μας.


Βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα για τη διασφάλιση των μισθολογικών και εργασιακών μας δικαιωμάτων.


Καλούμε τους εργαζόμενους να οργανωθούν στο Κλαδικό Σωματείο και να μην επιτρέψουν να αμφισβητηθεί κανένα μισθολογικό και εργασιακό κεκτημένο.


Τέλος καλούμε τα επιχειρησιακά σωματεία στη Τράπεζα Πειραιώς να πάρουν θέση για αυτές τις εξελίξεις που επηρεάζουν σημαντικά κομμάτι συναδέλφων στη Τράπεζα. Έχουν σημαντικές ευθύνες αυτοί οι Σύλλογοι που τόσα χρόνια δεν δέχονται ως μέλη τους συναδέλφους αυτούς  και που αρνούνται να τους αναγνωρίσουν σαν εργαζόμενους στη Τράπεζα Πειραιώς.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: