Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ή ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΑΛΛΑΓΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΓΙΑ 75 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΛΑΞΗΣ;

Η νέα δ/κση της τράπεζας, ακολουθώντας  στην αυθαιρεσία τα χνάρια της παλιάς δ/κσης που ανακύκλωνε  σε όλα τα κτήρια Κ.Υ της Αττικής για να.. «τα μάθουν» ,  τους συναδέλφους της φύλαξης με το έτσι θέλω, αναστατώνοντας τον προσωπικό προγραμματισμό της ζωής τους,  έδωσε δείγματα γραφής, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της απομάκρυνε όλους τους συναδέλφους φύλακες από το κτήριο της κεντρικής δ/κσης Αμερικής 4, αναθέτοντας την φύλαξη σε ιδΙωτική εταιρεία ασφαλείας,  επιβαρύνοντας σαφώς τα έξοδα της τράπεζας για τα οποία τόσο κόπτονται! Τους λόγους ποτέ δεν τους μάθαμε. Υποθέτουμε ότι ένα αίσθημα ανασφάλειας που ενδεχόμενα κατατρύχει τη νέα διοίκηση θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί από τους εργασιακούς ψυχολόγους του ιδρύματος, όπως διαφημίζεται από την Δ.Α.Δ στους συναδέλφους.


Έτσι, τη στιγμή που η διοίκηση, σε υλοποίηση του σχεδίου αναδιάρθρωσης ανακοίνωσε το στόχο της μείωσης του προσωπικού κατά  650  εργαζόμενους στο τέλος του 2017, σε συνέχεια της στοχοποίησης και ταλαιπωρίας των συναδέλφων στη φύλαξη, προέκυψε η διαταγή : «πάτε σε σεμινάριο πιστοποίησης υπηρεσιών security», κι ας έχουν περάσει ανάλογη  εκπαίδευση ήδη οι περισσότεροι και μάλιστα ανώτερου επιπέδου!


Οι πλειοψηφίες των Συλλόγων που επισκέφθηκαν τη νέα δκση φέρουν βαριές ευθύνες γιατί δεν κάνουν στην ουσία τίποτα για να προετοιμάσουν τους εργαζόμενους από την επίθεση της τράπεζας στα δικαιώματά μας. Μέσα από τις γνωστές κοκορομαχίες κοιτάζουν πως θα αρπάξουν εγγραφές νέων μελών και πως θα περιχαρακώσουν τα συνδικαλιστικά μαγαζιά τους. Όλοι δήθεν ανησυχούν για τη μείωση των θέσεων εργασίας, αλλά δεν παίρνουν θέση στο θέμα των φυλάκων αν και όλοι γνωρίζουν τι κρύβεται πίσω από αυτή την εξέλιξη.


ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΙΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΕΣ!


Στη βάση της AGENDA 2020  απαιτούνται, πέρα από την άμεση μείωση του προσωπικού κατά 650 άτομα, πιο φτηνοί και απογυμνωμένοι από δικαιώματα εργαζόμενοι. Η αρχή φαίνεται ότι γίνεται με τους φύλακες και είναι βέβαιο ότι θα επεκταθεί και στους υπόλοιπους εργαζόμενους. Σήμερα πρέπει να αντιδράσει το σύνολο των εργαζόμενων της Τράπεζας αν θέλουμε να αποτρέψουμε αυτά που έρχονται πριν να είναι πολύ αργά. Όταν φτάσει η ώρα να μας τα ανακοινώσει η δκση θα είναι ήδη πολύ αργά. Περιθώρια ατομικών λύσεων δεν υπάρχουν, ούτε αρκεί ο δρόμος των εξωδίκων και των δικαστηρίων. Το σύνολο των εργαζόμενων πρέπει να είναι σε εγρήγορση. Περιθώρια εφησυχασμού πλέον δεν υπάρχουν.


Σας καλούμε για κάθε εξέλιξη να απευθύνεστε στις δυνάμεις του ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ γιατί κανένας δεν πρέπει να πάει μόνος του σε αυτή τη μάχη. Η δύναμη των εργαζόμενων βρίσκεται στην ενότητά τους.


Για επικοινωνία: Καρυώτη Ήβα 6949733543, Κονόρτος Μιχάλης 6972017691, Μπαλού Αλεξάνδρα 6977744095
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: