ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ:

.

.

.

.

.

.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018: Την πείρα και τα συμπεράσματα από την απεργιακή μάχη στις 28 Νοέμβρη καθώς και τη συνέχεια των αγώνων το επόμενο διάστημα συζήτησε, σε συνεδρίαση, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Στο πλαίσιο αυτό, η Εκτελεστική Γραμματεία καλεί Συνδικάτα, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και εργαζόμενους να δώσουν απάντηση στον νέο αντιλαϊκό προϋπολογισμό του 2019 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ οργανώνοντας συλλαλητήριο στην Αθήνα, τη μέρα ψήφισής του στη Βουλή. - Ταυτόχρονα εξέφρασε τη στήριξή της σε μια σειρά κινητοποιήσεων που οργανώνονται τις επόμενες μέρες, όπως αυτές στα δημόσια νοσοκομεία, το πανελλαδικό συλλαλητήριο των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων στο Σύνταγμα, στις 15 Δεκέμβρη, και καλεί συνδικάτα και εργαζόμενους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να συμμετάσχουν. - Εντείνονται οι δράσεις για την προετοιμασία και επιτυχία της πανελλαδικής πανσυνταξιουχικής συγκέντρωσης στις 15 Δεκέμβρη στην Αθήνα, στις 12.30 μ.μ. στο Σύνταγμα, και για την πορεία που θα ακολουθήσει στο Μέγαρο Μαξίμου. - Την ώρα που η κυβέρνηση επιχειρεί με το νομοσχέδιο που κατέθεσε να συσκοτίσει την αντιασφαλιστική επίθεση διαρκείας, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - OAEE - Δημοσίου - ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ - ΕΛΤΑ - ΟΣΕ - ΝΑΤ - ΠΣΣ Δικηγόρων - ΠΕΤΟΜ ΤΕΕ, οι συνταξιούχοι ξεκαθαρίζουν πως διεκδικούν ό,τι τους έχει αφαιρεθεί, ανάκτηση όλων των τεράστιων απωλειών τους, αυξήσεις στις συντάξεις.

Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΤΕΑπό τον Σύλλογο Υπαλλήλων Γενικής - Πειραιώς, (ΣΥΓΤΕ), πήραμε και δημοσιεύουμε τη παρακάτω ανακοίνωση:  Αθήνα, 12/2/2018

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Εν όψει της εθελουσίας εξόδου, η οποία “τρέχει” αυτή τη στιγμή στον Όμιλο Πειραιώς, θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή στους συναδέλφους, να είναι πολύ προσεκτικοί ως προς την απόφαση που θα λάβουν.

Η πολυετής εμπειρία μας σε παρόμοια προγράμματα εθελούσιων εξόδων αποδεικνύει ότι πολλοί συνάδελφοι που αποχώρησαν με εθελουσία έξοδο, το μετάνιωσαν λόγω της μεγάλης απόστασης από την συνταξιοδότηση.

Για να μην ξαναβρεθεί κανένας στη θέση τους, σας καλούμε όλους,  η απόφασή σας να μην είναι αποτέλεσμα φόβου, ανασφάλειας και πίεσης αλλά μόνο προϊόν ώριμης και κατασταλαγμένης σκέψης όπως ακριβώς αρμόζει σε κάθε εργαζόμενο και ελεύθερο πολίτη. Η δουλειά μας αξίζει πολύ περισσότερο από τα χρήματα που μας  προτείνουν για αντάλλαγμα.

Είναι η επιβίωσή μας, είναι το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας, αλλά προπαντός είναι η αξιοπρέπεια μας,  για αυτό δεν την ξεπουλάμε έναντι πινακίου φακής. Για όλους εμάς τους εργαζόμενους που στηρίζουμε καθημερινά με όλες μας τις δυνάμεις την εργασία μας δεν υπάρχει τέτοιο δίλημμα. 

Τα προβλήματα που εικάζουν οι Τράπεζες ότι  μπορούν να λύσουν με τις οικειοθελείς αποχωρήσεις εργαζομένων δυστυχώς δεν λύνονται αυτόν τον τρόπο. Και αυτό αποδεικνύεται διότι μετά από τόσες εθελούσιες και προγράμματα αποχώρησης τα προβλήματα συσσωρεύονται. Δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι για τα προβλήματα του τραπεζικού συστήματος που όλα αυτά τα χρόνια με την δουλειά τους στήριξαν και στηρίζουν καθημερινά την τράπεζα.

Πιέσεις στους συναδέλφους από στοχοθεσίες πώλησης προϊόντων , σιωπηρή επιμήκυνση του ωραρίου στα καταστήματα με δικαιολογία την εξυπηρέτηση πελατών, πιέσεις για τις άδειες ακόμη και για μη λήψη γονικών!  απλήρωτες υπερωρίες .

Οι άξιοι συνάδελφοι που αποχωρούν δεν αντικαθίστανται και οι εναπομείναντες συνάδελφοι επωμίζονται μεγαλύτερο όγκο αρμοδιοτήτων και εργασιών. 

Ταυτόχρονα προωθούνται οι ελαστικές σχέσεις εργασίες μέσω τρίτων εταιριών για να κάνουν την δουλειά των τραπεζοϋπάλληλων εργαζόμενοι χωρίς  κλαδικές συμβάσεις, χωρίς την σωματειακή κάλυψη  και το εργασιακό πλαίσιο που μας προστατεύει.

Μείνετε συσπειρωμένοι και ενεργοί στο Σύλλογο. Αγωνιζόμαστε για ένα εργασιακό περιβάλλον με ίσες ευκαιρίες, αξιοκρατία και διασφαλισμένες θέσεις εργασίας. Για να προασπίσουμε τα κατοχυρωμένα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα και να διεκδικήσουμε καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Ο κάθε συνάδελφος που σκέφτεται να αποχωρήσει θα πρέπει να επικοινωνήσει με τον Σύλλογο του πριν λάβει την οποιαδήποτε απόφαση και να εξετάσει όλες τις παραμέτρους. Σκέψη για συμμετοχή στο πρόγραμμα της εθελουσίας εξόδου από την εργασία δύναται ενδεχομένως να κάνει ο συνάδελφος που βρίσκεται στο τέλος του εργασιακού του βίου και έχει κατοχυρώσει τα δικαιώματα συνταξιοδότησης.


Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, Η ΕΝΟΤΗΤΑ , Η ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΤΗΤΑ  ΚΑΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ είναι τα όπλα μας για να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί τις προκλήσεις των καιρών που ζούμε. 


Υ.Γ Έχουμε καταγγελίες για άσκηση πιέσεων σε συναδέλφους ώστε να πάρουν την εθελούσια. Δυστυχώς παρά τις διαβεβαιώσεις της Διοίκησης για  οικειοθελή συμμετοχή των συναδέλφων σε αρκετές περιπτώσεις υπάρχουν παρεμβάσεις.

Καλούμε τις διοίκηση να σταματήσει τέτοιου είδους ενέργειες. Τέτοιες πρακτικές δεν γίνονται αποδεκτές και θίγουν την αξιοπρέπεια των υπαλλήλων. 


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ – ΠΕΙΡΑΙΩΣ (Σ.Υ.Γ.Τ.Ε)
.


Δεν υπάρχουν σχόλια: