ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ:

.

.

.

.

.

.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018: Την πείρα και τα συμπεράσματα από την απεργιακή μάχη στις 28 Νοέμβρη καθώς και τη συνέχεια των αγώνων το επόμενο διάστημα συζήτησε, σε συνεδρίαση, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Στο πλαίσιο αυτό, η Εκτελεστική Γραμματεία καλεί Συνδικάτα, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και εργαζόμενους να δώσουν απάντηση στον νέο αντιλαϊκό προϋπολογισμό του 2019 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ οργανώνοντας συλλαλητήριο στην Αθήνα, τη μέρα ψήφισής του στη Βουλή. - Ταυτόχρονα εξέφρασε τη στήριξή της σε μια σειρά κινητοποιήσεων που οργανώνονται τις επόμενες μέρες, όπως αυτές στα δημόσια νοσοκομεία, το πανελλαδικό συλλαλητήριο των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων στο Σύνταγμα, στις 15 Δεκέμβρη, και καλεί συνδικάτα και εργαζόμενους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να συμμετάσχουν. - Εντείνονται οι δράσεις για την προετοιμασία και επιτυχία της πανελλαδικής πανσυνταξιουχικής συγκέντρωσης στις 15 Δεκέμβρη στην Αθήνα, στις 12.30 μ.μ. στο Σύνταγμα, και για την πορεία που θα ακολουθήσει στο Μέγαρο Μαξίμου. - Την ώρα που η κυβέρνηση επιχειρεί με το νομοσχέδιο που κατέθεσε να συσκοτίσει την αντιασφαλιστική επίθεση διαρκείας, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - OAEE - Δημοσίου - ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ - ΕΛΤΑ - ΟΣΕ - ΝΑΤ - ΠΣΣ Δικηγόρων - ΠΕΤΟΜ ΤΕΕ, οι συνταξιούχοι ξεκαθαρίζουν πως διεκδικούν ό,τι τους έχει αφαιρεθεί, ανάκτηση όλων των τεράστιων απωλειών τους, αυξήσεις στις συντάξεις.

Τετάρτη, 4 Απριλίου 2018

ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΗΣ ΓΣΕΕ


Συμβολική κατάληψη στα γραφεία της ΓΣΕΕ πραγματοποίησαν χτες το πρωί Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Συνδικάτα που ανήκουν στη δύναμη του ΠΑΜΕ, καταγγέλλοντας την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ/ΛΑΕ) για την υπογραφή που έβαλε «στα μουλωχτά» στη λεγόμενη Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, «δηλαδή την πολιτική της κυβέρνησης, του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών ενώσεων. Ετσι υπονομεύουν τη διεκδίκηση κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας και οδηγούν χιλιάδες εργαζόμενους στη φτώχεια και την εξαθλίωση», όπως υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση που έβγαλε το ΠΑΜΕ λίγο μετά την έναρξη της κινητοποίησης.


Στην πρόσοψη του κτιρίου της ΓΣΕΕ, οι ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις ανάρτησαν γιγαντοπανό που ανέγραφε «Αυξήσεις σε μισθούς - Συντάξεις - Συλλογικές Συμβάσεις. Κανείς κάτω από 751 Ευρώ», πραγματοποιώντας την ίδια ώρα συγκέντρωση στον πεζόδρομο που βρίσκεται στο πλάι του κτιρίου, στην οδό Αινιανού.


Οι εργαζόμενοι κόλλησαν στην είσοδο μια επιγραφή που αποδίδει πιστά το ρόλο που έχουν προσδώσει οι εργατοπατέρες στη ΓΣΕΕ: «Γενική Ενωση Εργοδοτών Ελλάδας». Ακόμα πετάχθηκαν τρικάκια, όπου απεικονίζονταν σε σκίτσο οι θιασώτες του «κοινωνικοεταιρισμού».
.


Δεν υπάρχουν σχόλια: