Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΗΣ ΓΣΕΕ


Συμβολική κατάληψη στα γραφεία της ΓΣΕΕ πραγματοποίησαν χτες το πρωί Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Συνδικάτα που ανήκουν στη δύναμη του ΠΑΜΕ, καταγγέλλοντας την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ/ΛΑΕ) για την υπογραφή που έβαλε «στα μουλωχτά» στη λεγόμενη Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, «δηλαδή την πολιτική της κυβέρνησης, του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών ενώσεων. Ετσι υπονομεύουν τη διεκδίκηση κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας και οδηγούν χιλιάδες εργαζόμενους στη φτώχεια και την εξαθλίωση», όπως υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση που έβγαλε το ΠΑΜΕ λίγο μετά την έναρξη της κινητοποίησης.


Στην πρόσοψη του κτιρίου της ΓΣΕΕ, οι ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις ανάρτησαν γιγαντοπανό που ανέγραφε «Αυξήσεις σε μισθούς - Συντάξεις - Συλλογικές Συμβάσεις. Κανείς κάτω από 751 Ευρώ», πραγματοποιώντας την ίδια ώρα συγκέντρωση στον πεζόδρομο που βρίσκεται στο πλάι του κτιρίου, στην οδό Αινιανού.


Οι εργαζόμενοι κόλλησαν στην είσοδο μια επιγραφή που αποδίδει πιστά το ρόλο που έχουν προσδώσει οι εργατοπατέρες στη ΓΣΕΕ: «Γενική Ενωση Εργοδοτών Ελλάδας». Ακόμα πετάχθηκαν τρικάκια, όπου απεικονίζονταν σε σκίτσο οι θιασώτες του «κοινωνικοεταιρισμού».
.


Δεν υπάρχουν σχόλια: