Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΛΑΔΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ


Παρά τη σιγή νεκροταφείου που θέλει η Τράπεζα Πειραιώς να επιβάλει στους χώρους εργασίας, εκατοντάδες εργαζόμενοι σε όλη την Ελλάδα έστειλαν ηχηρό μήνυμα προς τη Διοίκηση και τους μετόχους της Τράπεζας πως δε θα θυσιαστούμε για τα κέρδη τους! Ειδικά στην Αθήνα, εργαζόμενοι από πολλές υπηρεσίες της Τράπεζας, καταστήματα και θυγατρικές έσπασαν τον φόβο και τη τρομοκρατία και συμμετείχαν μαζικά στη στάση εργασίας που κήρυξε το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού για ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους του Ομίλου στην Αττική, καθώς και 2 από τα 6 επιχειρησιακά σωματεία της Πειραιώς για τους εργαζόμενους στο RBU. Η συγκέντρωση στο κτίριο του Ντυνάν ήταν μαζικότατη και ακολούθησε σε άλλα κεντρικά κτίρια της τράπεζας, όπου οι συνάδελφοι άφηναν τη δουλειά τους και ενώνονταν με την συγκέντρωση. Η πορεία κατέληξε στο κτίριο της οδού Αμερικής, που στεγάζεται η διοίκηση της τράπεζας. Στη συνάντηση που ακολούθησε, την οποία επέβαλαν οι εκατοντάδες εργαζόμενοι που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το κτίριο, οι εκπρόσωποι της Τράπεζας δεν διέψευσαν, αλλά ούτε επιβεβαίωσαν τα σενάρια για απόσχιση του κλάδου. Αρκέστηκαν στη δήλωση ότι θα μιλήσουν στο αντιπροσωπευτικό σωματείο τις επόμενες μέρες. Το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού τους έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα πως θα μας βρουν απέναντι τους και πως δε θα επιτρέψουμε καμία απόλυση – καμία απόσχιση κλάδου!
 
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
 
Οι εξελίξεις στη Τράπεζα Πειραιώς δείχνουν τον σχεδιασμό που έχουν κάνει από κοινού τραπεζίτες, κυβέρνηση και βιομήχανοι, προκειμένου οι τράπεζες να πετάξουν από πάνω τους τα βάρη των κόκκινων δανείων και να μπορούν να δώσουν πάλι ζεστό και φθηνό χρήμα στις επιχειρήσεις. Γι’ αυτό θέλουν να απαλλαγούν από τα κόκκινα δάνεια και φορτώνουν το τίμημα για μια ακόμη φορά στο λαό πουλώντας στα κοράκια των funds τα κόκκινα δάνεια βγάζοντας στο σφυρί τα σπίτια των λαϊκών οικογενειών. Γι’ αυτό οι τραπεζίτες θέλουν να μειώσουν και το «εργασιακό κόστος» και προχωρούν σε απολύσεις μέσω των αποσχίσεων. Την ίδια στιγμή στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ παίζοντας το ρόλο του λαγού μιλάνε για την ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών με σκοπό να θέσουν στο λαό το εκβιαστικό δίλλημα: ή τέταρτο μνημόνιο ή μειώσεις στους τραπεζοϋπάλληλους και απώλειες δικαιωμάτων!

Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή οι εργαζόμενοι χρειάζονται να είναι ενωμένοι στο Κλαδικό Σωματείο, το μοναδικό σωματείο που ενώνει όλους τους εργαζόμενους του κλάδου ανεξάρτητα από τράπεζα προέλευσης ή από σχέση εργασίας και αυτό γιατί ο αντίπαλος είναι κοινός: οι τραπεζίτες και τα σχέδια τους!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δυναμώσουν το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού και να πάρουν μέρος στην εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση του σωματείου μας την Τετάρτη 20/2 και ώρα 5.30μμ στην αίθουσα Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (Αγ. Φιλοθέης 5, πίσω από τη Μητρόπολη).
 
Τέλος καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου σε ετοιμότητα για να απαντήσουμε αγωνιστικά και να κλιμακώσουμε τη δράση μας.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΒΟΣ-ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ !!!
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: