Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

ΝΕΑ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΣΤΗ ΠΕΙΡΑΙΟΩΣ: ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ Ή ΑΠΕΙΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ;;


Την ώρα που η Τράπεζα βράζει με τις εξελίξεις στο RBU αφού φαίνεται ότι το μεγαλύτερο μέρος των συναδέλφων έχει αποφασίσει να μην πει το ΝΑΙ στην INTRUM βγαίνει άλλο ένα πρόγραμμα εθελούσιας απόλυσης, ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ μάλιστα σύμφωνα με τα λεγόμενα της διοίκησης.

Θα συμφωνήσουμε ότι είναι πράγματι πρωτοποριακό ένα πρόγραμμα που βγαίνει λίγους μήνες μετά την ολοκλήρωση του προηγούμενου, με πολύ λιγότερα λεφτά, που απευθύνεται σε ανθρώπους που είναι πάρα πολύ μακριά από τη σύνταξη και τους λέει ότι θα τους προσφέρει επαγγελματική κατάρτιση για να κάνουν την ίδια δουλειά (ασφαλιστές, χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι, brokers) αλλά εκτός τράπεζας. Και γιατί να φύγει κάποιος; Γιατί να πάρει τους μισθούς 1 ή 2 χρόνων για να ψάξει κάπου αλλού να κάνει το ίδιο πράγμα; Μήπως με το νέο πρόγραμμα θέλουν να μας δείξουν ότι ήρθε το τέλος των εθελούσιων οπότε "κανονίστε την πορεία σας", γιατί έρχονται και οι κανονικές απολύσεις;

Πολλοί συνάδελφοι από το RBU ήλπιζαν ότι η μετάβαση στο νέο σχήμα θα συνοδεύονταν τελικά και από ένα "πακετάκι". Αυτό πλέον ξεκαθαρίζεται και δεν "παίζει". Αν πάρεις την εθελούσια και τελικά πας στην INTRUM θα πρέπει να τα επιστρέψεις.

Το ζουμί λοιπόν βρίσκεται εδώ (αντιγράφουμε από το δελτίο τύπου της Τράπεζας): "Το πρόγραμμα στοχεύει παράλληλα στην περαιτέρω αποτελεσματικότητα της λειτουργίας της Τράπεζας, που έχει ως επιχειρηματικό στόχο τη μείωση του λειτουργικού κόστους κατά περίπου 150 εκατομμύρια ευρώ την τριετία 2019 – 2021, τον εξορθολογισμό και τη μεγιστοποίηση της αξιοποίησης των διαθέσιμων πόρων για τη δημιουργία ενός οργανισμού που θα είναι πιο ευέλικτος και παραγωγικός, με πιο αποδοτικές διαδικασίες.".

Μείωση λειτουργικού κόστους, δηλαδή στέλνουμε εργαζόμενους των 1000 και 1500 ευρώ απευθείας ή με ...ενδιάμεση στάση στην ανεργία, για να έχουν κέρδη οι μέτοχοι και να προσλαμβάνονται στρατιές στελεχών από την άλλη για να πλαισιώσουν τη νέα διοίκηση. Αλήθεια έχει ζητήσει κανένα σωματείο, όπως δικαιούται από το νόμο, ενημέρωση για το πόσες προσλήψεις έχουν γίνει τα τελευταία 2 χρόνια και τι κόστος έχουν για την Τράπεζα;

Δε χρειάζεται να πούμε ότι ΔΕ ΦΕΥΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, είναι αυτονόητο. Αυτονόητο πρέπει να είναι και ότι ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ. Για να εμποδίσουμε τώρα την εκβιαστική μεταφορά στην INTRUM ώστε να καταλάβει η Διοίκηση ότι τα σχέδιά της για μείωση του προσωπικού ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ, ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟ RBU ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ. 
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: