Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ.


Συναδέλφισες και Συνάδελφοι,


Το Ταμείο Αλληλοβοήθειας, ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ, μέσα στις δύσκολες και αντίξοες συνθήκες που βιώνουμε όλοι μας. ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ να συνεχίσει να λειτουργεί, γιατί ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στη Γενική Τράπεζα!
Άλλωστε, εδώ και αρκετό καιρό, το Διοικητικό Συμβούλιο κάνει ότι είναι απαραίτητο και νόμιμο, για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Μην ξεχνάτε  ότι ο ρόλος του Δ.Σ., είναι  αυστηρά διαχειριστικός και βασικό μέλημά του είναι η εφαρμογή του καταστατικού.
Το Δ.Σ. του ΤΑΠΓΤΕ, δεν κάνει πολιτική ούτε συνδικαλισμό, γιατί αυτά είναι αυτοσκοπός και  προνόμιο άλλων. Η οποιαδήποτε δε μεταβολή των όρων λειτουργίας του καταστατικού, περνά αποκλειστικά και μόνο μέσα από εσάς τους εργαζόμενους. Εάν εσείς με την παρουσία σας στις Γενικές Συνελεύσεις και στην συνέχεια με την ψήφο σας δεν πάρετε τις αποφάσεις που πρέπει, δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα στη λειτουργία του Καταστατικού, που είναι και ο θεμέλιος λίθος για τη βιωσιμότητα του Κλάδου Εφάπαξ.
Μη δώσετε την ευκαιρία σε αυτούς που εποφθαλμιούν την ύπαρξη του Ταμείου, να τρίβουν τα χέρια τους! Απομονώστε τις σειρήνες και δείτε τι πραγματικά συμβαίνει, τι πραγματικά χρειάζεται να γίνει μέσα από τις προτάσεις της επιτροπής τροποποίησης του καταστατικού και ποιος τελικά  ωφελείται από μια κατάργηση του Επικουρικού μας Ταμείου! Θα το επιτρέψετε αυτό, στα πλαίσια μιας μεθοδευμένης παραπληροφόρησης;
Μην αφήνετε τη παραπληροφόρηση να επηρεάζει την κρίση σας, γιατί απλά  όλοι  θα βγούμε ζημιωμένοι!  Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που ζούμε, δεν έχουμε την πολυτέλεια να απεμπολήσουμε τα  όποια οικονομικά μας δικαιώματα, ενώ  μέρος αυτών μπορούμε να τα διασώσουμε! 
Φημολογείται ότι αρκετοί συνάδελφοι σκέπτονται να διακόψουν την συμμετοχή τους στο Ταμείο. Τους ρωτάμε, θέλουν να απαλλάξουν  την Τράπεζα από τις εισφορές της;
Αντιλαμβάνεστε ότι εάν αυτό πάρει διαστάσεις, το μόνο που θα καταφέρουν κάποιοι υποκύπτοντας στη παραπληροφόρηση, είναι να χάσουν όλα αυτά που πλήρωσαν οι ίδιοι, αλλά και τις ανάλογες εισφορές της Τράπεζας, ενώ παράλληλα στη δυσάρεστη αυτή περίπτωση, θα  μεγαλώσει και το μερίδιο για τους πιο ψύχραιμους που θα παραμείνουν, γιατί απλά όσοι διακόψουν τη συμμετοχή τους στο Ταμείο, παύουν πλέον να είναι μέλη.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Δυο φορές στο παρελθόν, δεν δώσαμε  την ευκαιρία στη διάσωση του Ταμείου, ή  έστω στη μεγάλη παράταση της ύπαρξης του. Τούτη τη φορά, γίνεται η τρίτη  προσπάθεια, ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ από όλους μας ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ!
Εσείς αποφασίζετε! Η τύχη του Ταμείου είναι αποκλειστικά στα χέρια σας, ακόμη και η καλύτερη τροποποίηση να προταθεί, χωρίς την συμμετοχή σας δεν  θα μπορέσει  να υλοποιηθεί!  
Αναλογισθείτε και πράξτε, προς το παρόν με την αναγκαία συμμετοχή σας στην Γενική Συνέλευση, οπότε ανάλογα θα δρομολογηθούν και οι απαραίτητες εξελίξεις.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Από τη τελευταία ανακοίνωση των «μόνιμα εγκαλούντων», και αυτοαναγορευθέντων ως των μόνων σωτήρων του Ταμείου, πλην όμως απόντων, προέκυψε και η αναγκαιότητα κάποιων απαραίτητων διευκρινήσεων
1. Επιτέλους, ομολογούν (αυτό που το Δ.Σ. πράττει καιρό τώρα), ότι οι ενέργειες του Δ.Σ., ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΝΟΜΙΜΕΣ. Εγκαταλείφθηκε δηλαδή, κάτω από τη πίεση του αυτονόητου, το μη νόμιμο  και μας προέκυψε το μη ηθικό!!!  Εμείς απλά ρωτάμε: Είναι ηθικό να ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙΣ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ και ανήθικο ΝΑ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙΣ;  
2.  Είναι άραγε ΗΘΙΚΟ για τους «μόνιμα εγκαλούντες», να μην παρουσιάζονται στις συνεδριάσεις της επιτροπής τροποποίησης καταστατικού και να λένε ότι θα υποβάλλουν τις προτάσεις τους στο νέο Δ.Σ. (Μετά τις…εκλογές!),  ενώ διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους, ότι …βιάζονται για τη τροποποίηση;;;  Και είναι ανήθικο το Δ.Σ, του ΤΑΠΓΤΕ, που προχωρά νωρίτερα και συντεταγμένα, με βάση το καταστατικό, στις διαδικασίες τροποποίησης;  Χάθηκε μήπως και η κοινή λογική, στη προσπάθειά τους να φέρουν προσκόμματα στη λειτουργία του Ταμείου;
3. Μας καλούν να απαντήσουμε  (ενώ θα  μπορούσαμε να ερωτηθούμε δια ζώσης),  γιατί αποφασίσθηκε η Γενική Συνέλευση στις 28-4-2012. Είναι απλό το ζήτημα συνάδελφοι. Διότι  υπάρχει και ένα καταστατικό που μας δεσμεύει, και μας οδηγεί. Το καταστατικό είναι δεσμευτικό για το πρώτο 10ήμερο του Μαρτίου και εμείς το συγκαλέσαμε την πρώτη του Μάρτη, σχεδιασμένο να πραγματοποιηθεί η ΓΣ στις 7-4-2012 και μάλιστα είχαμε κλείσει και την αίθουσα στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ. Στην διάρκεια όμως του ΔΣ ενημερωθήκαμε ότι για την συγκεκριμένη ημερομηνία συγκλήθηκε ΓΣ του ΣΥΓΤΕ, τυχαίο άραγε; Σκεπτόμενοι άνθρωποι είμαστε.
4. Μήπως έχουν ακόμη τελικά, και αυτή την δυνατότητα να οριστικοποιήσουν και την ημερομηνία διεξαγωγής των εθνικών  εκλογών;   Έλεος πια !!!!!!!
5. Σε ότι αφορά το πόρισμα της Εξελεγκτικής Επιτροπής, τους υπενθυμίζουμε και πάλι, ότι βάσει του καταστατικού αυτό αναγιγνώσκεται στην Γ.Σ.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Για όλα όσα κατά καιρούς εγκαλούμαστε, αυτοί που μας εγκαλούν, γνωρίζουν τις απαντήσεις και ξέρουν πολύ καλά ότι όλες οι ενέργειες του Δ.Σ. του ΤΑΠΓΤΕ, είναι ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΕΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΕΣ προς όλους τους εργαζόμενους και τα μέλη του Ταμείου.
Οπότε εύλογα τίθεται  το ερώτημα  γιατί το κάνουν; Οι εγκαλούντες πάντως το γνωρίζουν πολύ καλά γιατί το κάνουν!
Εκτιμάμε, πως είναι καιρός να αναρωτηθούν και να δείξουν με τη στάση τους, ότι έμαθαν τι συμβαίνει, και ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ!


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΤΑΠΓΤΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΝ. ΞΗΡΟΣ                           ΔΗΜ. ΓΙΟΥΡΟΥΚΟΣ
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: