Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ BONUS ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ.


ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΛΑΙΛΑΠΑΣ!

 - ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΟ «ΚΟΥΡΕΜΑ» ΚΑΤΑ 70% ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ! 

 - ΑΛΗΘΕΥΕΙ, ΟΤΙ ΕΝΩ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΖΗΜΙΕΣ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΑΠΟΔΟΧΩΝ, ΕΔΩΣΕ BONUS ΣΕ ΓΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΑΛΛΟΘΡΕΜΜΕΝΟΥΣ, 25 – 45.000 €;;; 

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Ότι έχει απομείνει σήμερα από εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΚΤΗΘΕΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ! Τίποτα δεν μας χαρίσθηκε! Καλούμε το προεδρείο του ΣΥΓΤΕ και την ΟΤΟΕ, να υπερασπισθούν τις κλαδικές και επιχειρησιακές συμβάσεις. ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΚΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ!  
Σε όσους χώρους δουλειάς οι εργαζόμενοι δέχτηκαν τη λογική του μικρότερου κακού, υπέστησαν ακόμα μεγαλύτερη επίθεση της εργοδοσίας! Τις μειώσεις μισθών ακολούθησαν η  κατάργηση των συμβάσεων και η μετατροπή τους σε ατομικές, οι απολύσεις και η εξαφάνιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας. Χρειάζεται συσπείρωση και ταξικός αγώνας για την απόκρουση της αντεργατικής λαίλαπας!
Η εργοδοσία της Γενικής, αξιοποιώντας τους νόμους της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., θα γίνεται όλο και πιο επιθετική, όσο εμείς δεν αντιστεκόμαστε!  Η Διοίκηση, αξιοποιεί σήμερα στο έπακρο την υποχωρητική στάση του ΣΥΓΤΕ, για να προβάλει τις απαιτήσεις της για μειώσεις μισθών, να επιβάλει τη τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, να εξουθενώνει μισθολογικά και υπηρεσιακά τους εργαζόμενους, να συνεχίζει τις εξοντωτικές μεταθέσεις, οδηγώντας τους σήμερα στην «εθελούσια» απόλυση και αύριο στην υποχρεωτική, να παραβιάζει καθημερινά τον Οργανισμό προσωπικού, να καλεί απογεύματα δεκάδες συναδέλφους για ενημέρωση και «σεμινάρια», καταργώντας κάθε συμβατική ρύθμιση, ενώ τους υποβαθμίζουν με χαμηλή αξιολόγηση στα Φ.Π. !
      
Ρωτάμε την εργοδοσία της Γενικής: Αληθεύει ότι σε περίοδο που συρρικνώνονται οι μισθοί των εργαζομένων και η ίδια η τράπεζα επικαλείται «ζημιές» για τη μείωση των αποδοχών, ΕΔΩΣΕ  BONUS από 25.000 έως 45.000 €, σε μεγαλοστελέχη Γάλλους και γαλλοθρεμμένους;;  Με τι πρόσχημα αφού επικαλείται ζημιές; Και γιατί δεν πήραν όλοι οι εργαζόμενοι;; Αν όντως αληθεύει, πρόκειται για μεγάλο σκάνδαλο και απαράδεκτη ενέργεια!

Καλούμε το προεδρείο του  ΣΥΓΤΕ, να πάρει θέση. Γιατί από την άλλη μεριά, μετά τη περσινή μείωση του επιδόματος ισολογισμού κατά 150 €, η Διοίκηση της Γενικής, προχώρησε και σε νέα μείωση κατά 30 €, στη καταβολή του φετεινού επιδόματος ισολογισμού. Ετσι οι εργαζόμενοι στη ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ,( αγογγύστως ), ενίσχυσαν την εργοδοσία τα τελευταία δύο χρόνια με  495.000 ευρώ από τη μείωση του επιδόματος ισολογισμού!  ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΟΘΗΚΑΝ ΣΕ BONUS;;


Συνάδελφοι, δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλη αναμονή!  Ο βρεγμένος δεν πρέπει να φοβάται τη βροχή!  Να δημιουργήσουμε τείχος αδιαπέραστο, μέτωπο αντίστασης για την  απόρριψη των μέτρων και την αντιμετώπιση της αναλγησίας της Διοίκησης της Γενικής. Χρειάζεται όλοι μαζί ενωμένοι να δείξουμε αποφασιστικότητα και συνέχεια! Καλούμε το προεδρείο του ΣΥΓΤΕ, να πάρει συγκεκριμένες αποφάσεις στη τακτική Γ.Σ. του Συλλόγου, στις 7 Απριλίου 2012.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Τώρα αρχίζουν να αποκαλύπτονται οι αλυσιδωτές συνέπειες για τους εργαζόμενους και χιλιάδες ασφαλισμένους και το μέγεθος του εγκληματικής πολιτικής που έχει η διαδικασία του «κουρέματος» των κρατικών ομολόγων και της ένταξης όλων των ταμείων στον ΕΟΠΥΥ, που ολοκλήρωσε πριν από λίγες μέρες η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. 
Ενα «κούρεμα», το οποίο πλήρωσαν και θα εξακολουθήσουν να πληρώνουν πανάκριβα οι εργαζόμενοι της χώρας, καθώς αποδεικνύεται ότι η επιλογή τρόικας και κυβέρνησης να διαχειριστούν την κρίση υπέρ του κεφαλαίου, συνοδεύεται, προϋποθέτει και προκαλεί την πλήρη λεηλασία των αποθεματικών, αλλά και των διαθέσιμων οικονομικών πόρων όλων των Νομικών Προσώπων, που υποχρεούνται να έχουν καταθέσεις στην Τράπεζα της Ελλάδας, σύμφωνα με το νόμο 2469/1997, της κυβέρνησης ΣΗΜΙΤΗ!  
Οι καταθέσεις που οι διάφοροι φορείς είχαν υποχρεωτικά στην Τράπεζα της Ελλάδας μετατράπηκαν αυτόματα σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, τα οποία «κουρεύτηκαν» στις 12 του Μάρτη. Μετά το «κούρεμα», αποδεικνύεται ότι η κάθε μορφή κατάθεσης έχει εξανεμιστεί κατά 70%!!

Η διορισμένη Διοίκηση του ΤΑΥΤΕΚΩ, με απόφασή της δέχθηκε να συμμετάσχει στο «κούρεμα» χωρίς να υπολογίσει τους χιλιάδες ασφαλισμένους τραπεζοϋπαλλήλους!  Ετσι, περιουσία του Ταμείου 460 εκ. € , κατέληξε σήμερα να ανέρχεται μόλις στα 165 εκ.€!  Και με την ένταξη του Ταμείου στον ΕΟΠΥΥ, καταργούνται και όλες οι άλλες παροχές από 1η Μαΐου 2012!   Πρέπει να αντιδράσουμε!  ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!   

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Με βάση τις κρίσιμες στιγμές που περνάμε, ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!  Να μην αφήσουμε την άλλη πλευρά να καταργήσει τα πάντα!  Να συμμετάσχουμε μαζικά στη Γ.Σ. του ΣΥΓΤΕ στις 7 Απρίλη, για να πάρουμε αποφάσεις ενάντια στην επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα και στη Γ.Σ. του ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ στις 28 Απρίλη, για να κατοχυρώσουμε τη δυνατότητα ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ για τη ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΕΦΑΠΑΞ, σε όφελος όλων των εργαζομένων!
Δεν χαρίζουμε σε κανέναν ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ! Με τη μαζική μας συμμετοχή και στις δύο συνελεύσεις, να αποδείξουμε ότι ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΘΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ!  

Για την ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ σ.κ.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΟΥΡΟΥΚΟΣ      -      ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: