Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ σ.κ.



ΑΙΣΧΟΣ!

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ
 ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ,  ΝΑ
 ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ ΣΕ ΣΤΕΛΕΧΗ –
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ σ.κ.
 ΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ
ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ!

 

Συνάδελφοι,

Σε μια πρωτοφανή και καινοφανή για τα συνδικαλιστικά ήθη απόφασή του,  το προεδρείο του «Ενωτικού» στον ΣΥΓΤΕ, στη συνεδρίαση της 4/10/2013, απαγόρευσε τη παρουσία και παραμονή στο γραφείο της παράταξης, των συνταξιούχων στελεχών της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ σ.κ. που σημειωτέον όλοι έχουν πολύχρονη εκλόγιμη  συμμετοχή και δράση στα όργανα του ΣΥΓΤΕ και  διετέλεσαν με τη ψήφο και την εμπιστοσύνη των εργαζόμενων της Γενικής,  εκπρόσωποι του ταξικού συνδικαλισμού!

Κατά την διάρκεια της 38χρονης  πορείας της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ σ.κ στον χώρο της ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, έγιναν πολλές προσπάθειες απομόνωσης των στελεχών της και φίμωσης της παράταξης από την εργοδοσία, χωρίς αποτέλεσμα!

Πολλά στελέχη της απολύθηκαν ή μετατέθηκαν δυσμενώς, αλλά με επιμονή, πίστη, και ταξική συνείδηση, κατάφεραν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και να προσφέρουν ανιδιοτελώς στην υπόθεση των εργαζομένων και της εργατικής τάξης .

Στην ίδια λογική σήμερα, επαναφέροντας μνήμες από το σκοτεινό παρελθόν,  το με ημερομηνία λήξης 30 ΝΟΕΜΒΡΗ προεδρείο, προσπαθεί να φιμώσει την ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ σ.κ, προφασιζόμενο δήθεν «δυσλειτουργία» στον ΣΥΓΤΕ, ψηφίζοντας την απαγόρευση παρουσίας των συνταξιούχων πρώην μελών του Δ.Σ στα γραφεία της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ σκ., όταν μάλιστα είναι γνωστό, ότι ο εκλεγμένος εκπρόσωπος της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ αυτή τη στιγμή, δεν είναι αποσπασμένος στον ΣΥΓΤΕ, αλλά εργάζεται σε κατάστημα! 
 
ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΜΕ, ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η
 ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ
ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΟ!

Δυσλειτουργία του ΣΥΓΤΕ και των προβλημάτων σε βάρος των εργαζομένων, φέρνει όλα αυτά τα χρόνια η ανυπαρξία και ανικανότητα του ίδιου του προεδρείου του ΣΥΓΤΕ και όχι η παρουσία των συνταξιούχων μελών της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ! 
 
Το προεδρείο του ΣΥΓΤΕ, για να συσκοτίσει τα πράγματα, πέραν των άλλων, αποφάσισε στη συγκεκριμένη συνεδρίαση να μη συζητήσει και το θέμα της   επιστολής των τεσσάρων μελών του ΔΣ για τη καταγγελία της υπαλλήλου του ΣΥΓΤΕ κας Μπενέτου Ειρήνης, θεωρώντας πως το θέμα είναι …λήξαν! (γιατί άραγε;).

Δηλώνουμε απερίφραστα ότι ΔΕΝ
ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ
38 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ, είτε ως
εργαζόμενοι, είτε ως συνταξιούχοι, γιατί  τα προβλήματα
 είναι κοινά. Πολύ περισσότερο που αυτή τη στιγμή, ο
εκλεγμένος εκπρόσωπος της παράταξης, εργάζεται σε
κατάστημα!
 
Εκβιασμοί και απειλές, εμάς δεν μας
πτοούν!

Καταγγέλλουμε την συμπεριφορά του προεδρείου τόσο
 στους εργαζόμενους, όσο και στους συνδικαλιστικούς
 φορείς και δηλώνουμε ότι θα εξακολουθήσουμε να
 λειτουργούμε σύμφωνα με τις αποφάσεις των οργάνων
 της παράταξης.         
 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ σ.κ.
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ της Σ.Ε.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: