Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ "ΕΝΩΤΙΚΟ"


Αν και οι εργαζόμενοι στη Γενική τράπεζα, έχουν άλλα πολύ σοβαρότερα προβλήματα, για τα οποία το προεδρείο του ΣΥΓΤΕ  συνεχίζει την ανυπαρξία του, εν τούτοις είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε μια μικρή απάντηση στα όσα τραγελαφικά και κωμικά,  μας "απονέμει" το προεδρείο του ΣΥΓΤΕ, στη τελευταία του ανακοίνωση.

Κατ' αρχήν το δημοσίευμα της 7ης Οκτώβρη στο Μπλοκ της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ, σήμερα (4/11/2013), το θυμηθήκατε; Πολύ γρήγορα αντανακλαστικά συνάδελφοι του προεδρείου!  Ετσι αντιμετωπίζετε και τα προβλήματα των συναδέλφων;

  
Τι γράφαμε τότε ανάμεσα στα άλλα:  


 

" Σε μια πρωτοφανή και καινοφανή για τα συνδικαλιστικά ήθη απόφασή του,  το προεδρείο του «Ενωτικού» στον ΣΥΓΤΕ, στη συνεδρίαση της 4/10/2013, απαγόρευσε τη παρουσία και παραμονή στο γραφείο της παράταξης, των συνταξιούχων στελεχών της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ σ.κ. που σημειωτέον όλοι έχουν πολύχρονη εκλόγιμη  συμμετοχή και δράση στα όργανα του ΣΥΓΤΕ και  διετέλεσαν με τη ψήφο και την εμπιστοσύνη των εργαζόμενων της Γενικής,  εκπρόσωποι του ταξικού συνδικαλισμού!  

Κατά την διάρκεια της 38χρονης  πορείας της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ σ.κ στον χώρο της ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, έγιναν πολλές προσπάθειες απομόνωσης των στελεχών της και φίμωσης της παράταξης από την εργοδοσία, χωρίς αποτέλεσμα!

Πολλά στελέχη της απολύθηκαν ή μετατέθηκαν δυσμενώς, αλλά με επιμονή, πίστη, και ταξική συνείδηση, κατάφεραν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και να προσφέρουν ανιδιοτελώς στην υπόθεση των εργαζομένων και της εργατικής τάξης .

Στην ίδια λογική σήμερα, επαναφέροντας μνήμες από το  σκοτεινό παρελθόν,  το με ημερομηνία λήξης 30  ΝΟΕΜΒΡΗ προεδρείο, προσπαθεί να φιμώσει την  ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ σ.κ, προφασιζόμενο δήθεν  «δυσλειτουργία» στον ΣΥΓΤΕ, ψηφίζοντας την  απαγόρευση παρουσίας των συνταξιούχων πρώην  μελών του Δ.Σ στα γραφεία της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ σκ.,  όταν μάλιστα είναι γνωστό, ότι ο εκλεγμένος  εκπρόσωπος της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ αυτή τη στιγμή, δεν  είναι αποσπασμένος στον ΣΥΓΤΕ, αλλά εργάζεται σε  κατάστημα! 

Δυσλειτουργία του ΣΥΓΤΕ και των προβλημάτων σε βάρος των εργαζομένων, φέρνει όλα αυτά τα χρόνια η ανυπαρξία και ανικανότητα του ίδιου του προεδρείου του ΣΥΓΤΕ και όχι η παρουσία των συνταξιούχων μελών της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ! "
 

Για ποιό πράγμα μας "εγκαλεί" τώρα το  προεδρείο; Θαυμάστε ανάγνωση:

 "Με την ανάρτηση της ανακοίνωσής σας στο blog της  παράταξής σας της από 7 Οκτωβρίου ανακοίνωσής σας  θα θέλαμε να μας πείτε σε τι ακριβώς αναφέρεστε με την  έκφραση "μνήμες από το σκοτεινό παρελθόν που λήγει  τον Νοέμβριο" 


Συνάδελφοι του προεδρείου, ή δεν ξέρετε να διαβάζετε, ή  να βγάλετε τους ιούς από τα P.C σας για να βλέπετε τα κείμενα πιό καθαρά. Αλλιώς δεν εξηγείται τέτοια θολούρα!

Για το θέμα της ανικανότητας και της ανυπαρξίας του προεδρείου με βάση τη δράση και τη πρακτική του απέναντι στα προβλήματα των εργαζομένων, αυτή είναι η συνδικαλιστική μας άποψη και δεν θα σας ρωτήσουμε πως θα την εκφράζουμε! 

Αν εσείς θέλετε να ποινικοποιήσετε τη συνδικαλιστική δράση και την έκδοση ανακοινώσεων κριτικής, προχωρήστε στα δέοντα! Τι μας το λέτε κάθε φορά; Ο καθείς εφ' ώ ετάχθη! Εκβιασμούς και απειλές για τη συνδικαλιστική μας δράση δεν δεχόμαστε! 

Λέτε ότι μας ...ψάχνετε για τα μέλη της Γραμματείας της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ! Που μας ψάχνετε;; Τα στελέχη της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ και η δράση τους, ήταν και είναι πάντα στη διαφάνεια!  Αλλωστε τα ονόματα των στελεχών της παράταξης, ακόμη και οι ...φωτογραφίες τους, υπάρχουν αναρτημένα στο Blog! Ακόμη δεν τα έχετε δεί;



Σε ότι αφορά το ΚΚΕ και τον Ριζοσπάστη,  σας βρίσκουμε πολύ «ευαίσθητους»  εσχάτως και πολλά δάκρυα χύνοντες,  γι’ αυτά που καθυβρίζατε χρόνια τώρα!   Τι συμβαίνει;  Τώρα σας έπιασε ο πόνος;


 
Προκειμένου να βρείτε σημεία πολεμικής για την ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ – ελλείψει άλλων -  χρησιμοποιείτε  τα πάντα;   Εσείς δεν είσαστε που ρίχνατε χολή και λάσπη στη δράση του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ μέχρι πρόσφατα και μας κατηγορούσατε ότι είμαστε προσδεδεμένοι στο «άρμα του Περισσού»;;  Τώρα τι άλλαξε;
 
Βεβαίως εμείς παραμένουμε αταλάντευτοι στις θέσεις μας!  Εσείς  είστε όπου φυσάει ο άνεμος  για   αποπροσανατολισμό των εργαζόμενων.  Εμείς υπηρετούμε το ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ και όχι  ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ!  Αυτή είναι η διαφορά μας!
 
Οσον αφορά τον σ. Δημοσιογράφο ΝΙΚΟ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟ και τη συνεπή αγωνιστική του στάση, εσείς ειδικά , είστε «μακράν νυκτωμένοι» για να τον πιάσετε στο στόμα σας!   
 
Σας αφιερώνουμε  δε,  σημερινό δημοσίευμα  του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, σελ.  22:
 
 
Στη μνήμη του πατέρα του, του κομμουνιστή ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ, ο γιος του, Νίκος Μπογιόπουλος, προσφέρει στο «Ριζοσπάστη» το ποσό των 3.200 ευρώ.
.
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: