Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ: ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΜΝΗΜΗ, Ή ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΙΣΜΟΣ;;


 
ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΣΕ ΤΗΣ
ΝΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ 2012-2014, ΠΟΥ  ΦΕΡΕΙ
ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ  ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ
ΣΥΓΤΕ,  ΧΡ. ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ

ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΟΥ,  ΔΗΜ. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ:
 
ΑΡΘΡΟ   9.

«Από 1-1-2013 και μέχρι την λήξη της
παρούσας ήτοι μέχρι 31-08- 2014,
αναστέλλεται το ποσοστιαίο επίδομα
1% της μισθοδοσίας»
 
Αλήθεια, επειδή κατεβλήθη η μισθοδοσία του Σεπτεμβρίου και δεν είδαμε πουθενά το συγκεκριμένο επίδομα, μήπως μπορεί το προεδρείο να  μας  ενημερώσει τι συμβαίνει, με δεδομένη την άμεση ενημέρωση που έχει από  την επικεφαλής του  Ανθρώπινου δυναμικού; 


Γιατί δεν στέλνετε, κατά τη προσφιλή σας μέθοδο, επιστολή στην κα Λαχάνου για να σας απαντήσει τι γίνεται με το συγκεκριμένο  επίδομα;  Σε τόσα άλλα επουσιώδη θέματα έχετε ιδρύσει ... ταχυδρομική υπηρεσία και τώρα το ξεχάσατε; Και καλά, οι νεότεροι στο προεδρείο ίσως να μην θυμούνται, αλλά ο  πρόεδρος του ΣΥΓΤΕ και ο νυν σύμβουλός  και πρώην πρόεδρος του ΣΥΓΤΕ, που  "οραματίσθηκε" και υπέγραψε πρώτος και καλύτερος, αυτήν την  επαίσχυντη Σύμβαση, δεν είχαν την ευαισθησία να "ανησυχήσουν" για το τι θα γίνει μετά τις 31/8/2014, που οι ίδιοι υπέγραψαν;   


Μήπως σας συνεπήραν τα .."πολιτιστικά μονοπάτια της ΟΤΟΕ"  και πήρατε σβάρνα τα ...Μουσεία; Πράγματι, στα Μουσεία πρέπει να μπεί κάποτε η επικίνδυνη συνδικαλιστική σας πρακτική και αυτό είναι θέμα που οφείλουν να το κρίνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι!   


Αντί να κοιτάξετε να αντιμετωπίσετε τα σοβαρά προβλήματα των εργαζομένων στη Γενική εν' όψει ενοποίησης, το μόνο που κάνετε κατά τη προσφιλή σας μέθοδο για αποπροσανατολισμό, είναι οι συνεχείς προσωπικές και αντισυναδελφικές  επιθέσεις κατά συνδικαλιστών - μελών του Δ.Σ του ΣΥΓΤΕ.  


Εχετε υποκαταστήσει την εργοδοσία με προσωπικές αναφορές για υπηρεσιακά και άλλα ζητήματα. Μπράβο σας!  Θεάρεστο έργο!  Φτάσατε στο σημείο να "καταγγέλλετε" περιοδείες εκλεγμένων συνδικαλιστών για ενημέρωση  ή μοίρασμα υλικού στους χώρους δουλειάς, γιατί γίνονταν ....εν ώρα εργασίας(!), κάτι που δεν τόλμησε να κάνει ούτε η ίδια η Διοίκηση!  Δεν ξέρουμε αν έχετε καταλάβει τον κατήφορο που παίρνετε και τους επικίνδυνους δρόμους που ανοίγετε!    



Ακόμη δεν απαντήσατε στη πρόσκλησή μας για έκτακτο Δ.Σ. του ΣΥΓΤΕ με θέμα τη βιωσιμότητα του ΤΑΠΓΤΕ και την αλληλεγγύη των γενεών με την εγγραφή νέων μελών στο Ταμείο, σύμφωνα με τον Οργανισμό Προσωπικού. Προφανώς, δεν έχετε καμμιά διάθεση να αναλάβετε τις ευθύνες σας ως προεδρείο για τη διεκδίκηση αυτού του θέματος απέναντι στη Διοίκηση της τράπεζας και τη συνέχιση καταβολής του 5% των εισφορών.  Γιατί άραγε;  


Ακόμη επίσης, δεν μας έχετε απαντήσει σε όσα ερωτήματα  έχουμε θέσει για συμμετοχή ή όχι στην απεργία στις 6 Νοεμβρίου 2013  του νυν συμβουλάτορα σας και για την υπόθεση του ΤΑΥΤΕΚΩ για τον πρόεδρο του ΣΥΓΤΕ! Θα περιμένουμε πολύ ακόμη;  Εκτός κι αν σας καλύπτει η απάντηση της κας Λαχάνου, ότι  πρόκειται για ...προσωπικά δεδομένα!  Για άλλους συναδέλφους, δεν υπάρχουν προσωπικά δεδομένα;  Μόνο για σας ισχύουν;  Να ξέρετε ότι όλοι έχουν καταλάβει πολύ καλά τι συμβαίνει!

Τέλος, σας ξαναθέτουμε  τη πρόταση για άμεσες  εκλογές στον ΣΥΓΤΕ, τηρώντας πάντα τις καταστατικές διαδικασίες, προκειμένου  να εκφραστούν οι εργαζόμενοι για ένα ισχυρό διεκδικητικό σωματείο,  μπροστά στην ενοποίηση και τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: