Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ!

Προ των πυλών η νέα επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου στην Κοινωνική Ασφάλιση και τα δικαιώματα εργαζομένων και συνταξιούχων στο όνομα της «βιωσιμότητας του συστήματος» και στα πλαίσια των αντιλαϊκών παζαριών κυβέρνησης - τρόικας για την «επόμενη μέρα».
 
 
Στην πραγματικότητα, οι νέες ανατροπές έχουν δρομολογηθεί και κινούνται στις αντεργατικές ράγες που στρώθηκαν από την ψήφιση της Συνθήκης του Μάαστριχτ και της Λευκής Βίβλου, ενώ τα λεγόμενα προαπαιτούμενα περιέχονται στις προηγούμενες συμφωνίες που έχουν ήδη συνομολογήσει όλες οι κυβερνήσεις για λογαριασμό της πλουτοκρατίας.
 
 
 
 
Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, συγκυβέρνηση και τρόικα φέρονται να συγκλίνουν:
 
  • Στην αύξηση του ελάχιστου αριθμού ενσήμων για την κατοχύρωση του δικαιώματος στη σύνταξη από τα 4.500 ένσημα στα 6.500 ένσημα. Δηλαδή καταργείται η 15ετία και ορίζονται τα 21 χρόνια και 8 μήνες ως ο ελάχιστος χρόνος ασφάλισης που θα απαιτείται πλέον για να έχει κάποιος σύνταξη στα γεράματα.
  • Στην κατάργηση της εισοδηματικής ενίσχυσης του ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους. Σε πρώτη φάση σχεδιάζεται η παραπέρα συρρίκνωση των δικαιούχων του ΕΚΑΣ, στην πορεία προς την πλήρη κατάργησή του, με αρχική περικοπή της σχετικής δαπάνης μέσα στο επόμενο έτος κατά 130 εκατομμύρια ευρώ.
  • Στη μείωση κατά 20% τουλάχιστον των συντάξεων του ΟΑΕΕ, που ίσως συνδυαστεί με ανάλογη μείωση των εισφορών των σημερινών εν ενεργεία αυτοαπασχολούμενων και με πρόσχημα τα ελλείμματα του Ταμείου.
  • Στο πάγωμα των συντάξεων ακόμα μια διετία (2016 - 2017). Και αυτό το μέτρο δείχνει πως, ακόμα και αν τα μνημόνια θα τελειώσουν, οι αντιλαϊκές πολιτικές θα είναι σε ισχύ.
  • Στη σαρωτική ενοποίηση των Ταμείων. Η νέα ενοποίηση δε θα περιοριστεί στα Ταμεία των κύριων συντάξεων.
  • Στην κατάργηση όλων των πρόωρων συντάξεων προ του 62ου έτους ηλικίας. Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά αύξηση των ειδικών ορίων συνταξιοδότησης τα τελευταία χρόνια.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: