Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

ΑΠΙΑΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ Η ΣΥΝΤΑΞΗ...!


Με την ωμή και προκλητική παραδοχή πως η σύνταξη θα μετατραπεί σε άπιαστο όνειρο για νέους και μεγαλύτερους σε ηλικία εργαζόμενους, που παραδέρνουν μεταξύ ανεργίας και μισο-δουλειάς, συχνά μάλιστα ανασφάλιστης, επιβεβαίωσε χτες ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, την επιμονή της κυβέρνησης να προχωρήσει σε νέα μέτρα σφαγιασμού της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η κυνική αυτή ομολογία έγινε στη διάρκεια συνάντησης με αντιπροσωπεία των εργατικών συνδικάτων που βρέθηκαν χτες στο δρόμο, μετά από κάλεσμα του ΠΑΜΕ, αντιδρώντας στη νέα αντιασφαλιστική επέλαση. Ο υπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση, πράγματι, προωθεί την αύξηση του ελάχιστου αριθμού ενσήμων για την κατοχύρωση του δικαιώματος στη σύνταξη από τα 4.500 στα 6.000 ένσημα. Και αυτό τη στιγμή που η ανεργία, η μερική και εκ περιτροπής απασχόληση, η «μαύρη» εργασία έχουν κάνει τα 300 ένσημα το χρόνο μακρινή ανάμνηση για τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων.

Το συγκεκριμένο μέτρο, ιδιαίτερα για τους νέους εργαζόμενους και ανέργους, σημαίνει πως πρέπει, λίγο πολύ, να ξεγράψουν την όποια προοπτική συνταξιοδότησης είχαν μέχρι σήμερα, να συμβιβαστούν με τη δουλειά μέχρι τα πιο βαθιά γεράματα. Αντίστοιχα, όσον αφορά τις εργαζόμενες γυναίκες ο υπουργός ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση δε θεωρεί σωστό να συνταξιοδοτούνται οι εργαζόμενες γυναίκες με ανήλικα παιδιά πριν από τα γενικά όρια.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: