Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΑΚ ΑΤΕ: Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΣΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ!

Εκρηκτικές διαστάσεις έχει αρχίσει και παίρνει το μεγάλο πρόβλημα που έχει ανακύψει με την ανακοίνωση της Τράπεζας για υποχρεωτική λήψη της άδειας από τους συναδέλφους και για τη μη χορήγηση των χειμερινών αδειών (bonus).
 
Οι συνάδελφοι εκβιάζονται να πάρουν άρον - άρον τις υπόλοιπες μέρες δικαιούμενων  αδειών του 2014 μέχρι το τέλος του χρόνου, παραιτούμενοι από το δικαίωμα των bonus (1 μέρα έξτρα για κάθε 5 μέρες που λαμβάνονται από το διάστημα 1/10 έως 31/12 και 2/1 έως 30/4).
 
Με το αιτιολογικό ότι φταίει το μηχανογραφικό σύστημα, η Διοίκηση κάνει ό,τι μπορεί να πιέσει τους συναδέλφους να αποδεχτούν την απώλεια των ημερών bonus, ενώ διαχέεται και η εντύπωση ότι όποιος δεν πάρει την κανονική του άδεια μέχρι το τέλος του χρόνου θα την χάσει.
 
Εμείς ενημερώνουμε τους συναδέλφους και προειδοποιούμε τη Διοίκηση ότι:
 
1. Η νομοθεσία και οι όροι των Συλλογικών συμβάσεων είναι πάνω από τα μηχανογραφικά συστήματα. Ως εκ τούτου η τράπεζα οφείλει να βρει λύση για το πώς θα καταχωρούνται οι χειμερινές άδειες, ακόμα κι όταν αλλάξει το ημερολογιακό έτος.
 
2. Οι όροι που διέπουν τη χορήγηση αδειών είναι κατοχυρωμένοι από την κλαδική Σύμβαση των τραπεζοϋπαλλήλων, όπου αναφέρεται ρητά πώς χορηγούνται και πώς υπολογίζονται.
 
3. Θα γίνει άμεσα παρέμβαση στη Διοίκηση και στο αρμόδιο τμήμα του Ανθρώπινου Δυναμικού για να λυθεί το πρόβλημα.
 
Θα επανέλθουμε με νεώτερη ενημέρωση για τις εξελίξεις. Προς το παρόν, καλούμε τους συναδέλφους να μην υποκύψει κανείς στην απαίτηση της Τράπεζας να παραιτηθούμε από κατοχυρωμένο δικαίωμά μας, που είναι οι bonus μέρες χειμερινών αδειών.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: