Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ....


Καλό θα ήταν, συνάδελφοι του προεδρείου του ΣΥΓΤΕ, πριν κάνετε την οποιαδήποτε κριτική στην ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ σ.κ. σε όσα έγραψε για τη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο χώρο μετά τη συγχώνευση με την ΠΕΙΡΑΙΩΣ,  να κοιτάξετε τι λέγατε οι ίδιοι προεκλογικά όταν υποσχόσαστε στους συναδέλφους της πρώην Γενικής, ότι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα από τη συγχώνευση, πως όλα έχουν συζητηθεί με τη Διοίκηση, πως δεν θα υπάρξουν μειώσεις μισθών και υποβαθμίσεις, πως το προεδρείο αποτελεί εγγύηση,  κλπ, κλπ.  Τι  απ' όλα αυτά συμβαίνει σήμερα;  ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ!  Το μόνο που καταφέρατε, είναι να εφησυχάσουν οι εργαζόμενοι και να σας δώσουν άνετη πλειοψηφία, λέγοντάς τους να ...κοιμούνται ήσυχοι!  
 
Το ότι τα μνημόνια και οι δανειακές συμβάσεις που υπέγραψαν η συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., έχουν ανατρέψει τα πάντα σε όφελος των τραπεζών και του κεφαλαίου, έχουν καταργήσει ΣΣΕ και έχουν υποβαθμίσει  τη ζωή όλων των εργαζόμενων, ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ προεκλογικά, όταν αρνούσαστε επίμονα τις προτάσεις μας για μια άλλη τακτική και για συμμετοχή όλων των μελών του Δ.Σ. του ΣΥΓΤΕ στις επαφές με τη Διοίκηση της Πειραιώς;   Τι συζητούσατε άραγε μόνοι σας με την εργοδοσία και με ποια εχέγγυα φεύγατε από τις συναντήσεις, για να φτάσουμε σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση σήμερα;  Στη πράξη αποδεικνύεται ότι σας ξεγέλασαν!  Ή  δεν μπορείτε, ή δεν καταλαβαίνετε που βρισκόμαστε συνάδελφοι του προεδρείου!
 
Και δεν είναι κυρίως τα μνημόνια και οι δανειακές συμβάσεις! Όχι συνάδελφοι του προεδρείου! Αυτό που αποτελεί τη μήτρα όλων των προβλημάτων και που εσείς κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε,  είναι η ένταξη  στη λυκοσυμμαχία του κεφαλαίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση των μονοπωλίων, στην οποία τίποτα δεν μπορούν να ελπίζουν οι εργαζόμενοι, ούτε να προσδοκούν καλύτερες μέρες!  Χειρότερες Ναι! 
 
Εσείς, όχι μόνο δεν λέτε κουβέντα γι' αυτό, αλλά στη πράξη στηρίζετε αυτή τη πολιτική και ο πολιτικός σας φορέας μέσα στη συγκυβέρνηση είναι  ο εκπρόσωπος των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου και των τραπεζών. Εσείς τάχα "καταγγέλλετε" τα μνημόνια, αλλά όχι τη πολιτική που τα γεννά!  Έτσι όμως,  είστε αναγκασμένοι να συμβιβάζεστε και να υποχωρείτε! Γιατί λοιπόν διαμαρτύρεστε;  Και μη μας πείτε ότι κι εσείς σκίζετε και ξαναράβετε τα κομματικά σας βιβλιάρια ανάλογα με τις συνθήκες, όπως μας έλεγε ο  συμβουλάτοράς σας, γιατί η ιστορία επαναλαμβάνεται μόνο σαν τραγωδία και αυτήν βιώνουμε όλοι οι εργαζόμενοι σήμερα!   
 
Κατηγορείτε την ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ σ.κ., ότι είναι ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση και κατά των μονοπωλίων! Εσείς δηλαδή, είστε με τα μονοπώλια;  Αυτή τη "κατηγορία" την αποδεχόμαστε, γιατί έτσι πιστεύουμε ότι προασπίζουμε τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζόμενων!  Πέστε μας εσείς με ποια πολιτική είστε και ενάντια σε ποιούς κάνετε αγώνα για τους εργαζόμενους; Γιατί, ούτε το ένα, ούτε το άλλο, έχουμε δεί από εσάς!  Και πως να γίνει αλλιώς, αφού αποδέχεστε αυτή τη κατάσταση και τα μονοπώλια φαίνεται πως δεν σας ...αγγίζουν!  Αγγίζουν όμως τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζόμενων!  Και πρέπει να γνωρίζετε πως ή με τα μονοπώλια και το κεφάλαιο θα είσαστε, ή με τους εργαζόμενους. Και με τους δύο μαζί δεν γίνεται!  
 
Παρ' όλα αυτά, η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ σ.κ. δεν θα είχε αντίρρηση στο πρόγραμμα ενεργειών και επαφών που ανακοινώσατε προχθές, έστω και αργά, (και φοβούμαστε κατόπιν εορτής), αν αυτό το πρόγραμμα είχε συζητηθεί μέσα στο Δ.Σ. του ΣΥΓΤΕ, είχαν παρθεί ουσιαστικές αποφάσεις λαμβάνοντας υπ' όψει  όλο το αντεργατικό πλαίσιο και κυρίως συμμετείχαν όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου στην υλοποίηση των αποφάσεων.  Εσείς κατά τη πάγια τακτική σας, αποφασίσατε μόνοι σας, έξω από τα θεσμικά συνδικαλιστικά όργανα  και μόνοι σας επιδιώκετε να τα υλοποιήσετε(;).  Με ποια εμπιστοσύνη πλέον;   
 
Βεβαίως η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ σ.κ., δεν εκπροσωπείται στο Δ.Σ. του ΣΥΓΤΕ  και αυτό ήταν αναμενόμενο με όσα προηγήθηκαν από δική σας ευθύνη και μόνο.  Εκπροσωπείται θεσμικά, μέσα από τον εκπρόσωπο του συνδυασμού της  "ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ".  Σας λέμε όμως τούτο: Ειλικρινά ευχόμαστε ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΛΗΘΕΥΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ  σε ότι αφορά τη πορεία των προβλημάτων των εργαζόμενων!
.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: