Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

ΕΚΔΟΘΗΚΕ Η ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΣΕΤΑΠ.

"Εκδόθηκε η Διαιτητική Απόφαση (Δ.Α.) 3/05, που αφορά την προσφυγή του ΣΕΤΑΠ στον ΟΜΕΔ για την Επιχειρησιακή Σύμβαση.
 
Η Δ.Α. αναγνωρίζει ότι κατά τον χρόνο κατάθεσης της αίτησης προς τον ΟΜΕΔ, για παροχή υπηρεσιών μεσολάβησης, ο ΣΕΤΑΠ ήταν το αντιπροσωπευτικό σωματείο και ως εκ τούτου, είχε το δικαίωμα να υπογράφει Επιχειρησιακή ΣΣΕ με την Τράπεζα Πειραιώς.
 
Επίσης, αναγνωρίζει ότι δεν ασκήθηκε, ούτε από κάποια άλλη συνδικαλιστική οργάνωση αλλά, ούτε και από τον εργοδότη, παραδεκτά και νόμιμα προσφυγή που να αμφισβητεί τη δυνατότητα του ΣΕΤΑΠ να συνάψει Επιχειρησιακή ΣΣΕ.
 
Ο νόμος, σύμφωνα με την Δ.Α., δίνει το προβάδισμα στον ΣΕΤΑΠ, ως το πλέον αντιπροσωπευτικό σωματείο που έκανε πρώτος αίτηση προς τον ΟΜΕΔ. Αφού εμείς ήμασταν ο αντιπροσωπευτικός σύλλογος όταν καταθέσαμε την αίτηση στον ΟΜΕΔ, δεν είχε δικαίωμα ο ΣΕΤΠ να υπογράψει άλλη Επιχειρησιακή ΣΣΕ.
 
Έτσι, ο ΟΜΕΔ θεωρεί το κείμενο που υπέγραψε ο ΣΕΤΠ με την Τράπεζα ως απλή συμφωνία και όχι ως επιχειρησιακή σύμβαση και την ενσωμάτωσε (τη συμφωνία του ΣΕΤΠ), στη δική μας Δ.Α. για να είναι έγκυρη.
 
Ουσιαστικά, η Δ.Α. ενσωματώνει την επιχειρησιακή που υπέγραψε αργότερα ο ΣΕΤΠ, δηλαδή μετά την κατάθεση της πρότασης του ΣΕΤΑΠ, καθ’ υπόδειξη της Τράπεζας, δίνοντας όμως αναδρομική ισχύ στη δική μας (δηλαδή από 13-6-2014), ενώ του ΣΕΤΠ η συμφωνία ξεκινά από 2-10-2014 και λήγει 1-10-2015.
 
Επίσης, η Δ.Α. δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας κοινής ομάδας εργασίας με στόχο να εξετάσει την ένταξη του προσωπικού που δεν υπάγεται σε Οργανισμό ή Κανονισμό Εργασίας στον Κανονισμό της Τράπεζας και την πλήρη εφαρμογή του, την ένταξη όλων των εργαζομένων στο πρόγραμμα αρωγής τέκνων, εάν το επιθυμούν και, τέλος, την ενιαιοποίηση χορηγουμένων επιδομάτων με βάση την ευνοϊκότερη ρύθμιση. "



ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:  Στις 16/4/2015, Δικαστικός Επιμελητής  κοινοποίησε στον ΣΕΤΑΠ έφεση που άσκησε και η Τράπεζα Πειραιώς στη Δ.Α. επικαλούμενη έλλειψη δικαιοδοσίας του ΟΜΕΔ να εκδώσει Δ.Α. όταν υπάρχει ήδη υπογεγραμμένη ΣΣΕ με τον ΣΕΤΠ, έλλειψη αντιπροσωπευτικότητας του ΣΕΤΑΠ και παραβίαση της νομοθεσίας για την αναδρομική ισχύ της Δ.Α. (Για να δείτε την έφεση της Τράπεζας Πειραιώς πατήστε εδώ).


.

Δεν υπάρχουν σχόλια: