Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ - ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

                                                                                 
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 
ΑΘΗΝΑ 29 Απρίλη 2015
 
 
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Έχουμε πολλές καταγγελίες συναδέλφων από τα καταστήματα για μη τήρηση του ωραρίου και σχεδόν παραβίαση του σε καθημερινή βάση χωρίς βέβαια καμιά υπερωριακή αποζημίωση.

 Μας καταγγέλθηκε επίσης ότι στην Χειμάρρας 11 στο κτίριο Πληροφορικής καθώς και σε 2 καταστήματα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο 24-26 Απρίλη έλαβε χώρα προγραμματισμένη δοκιμή του συστήματος απρόσκοπτης λειτουργίας (Disaster Recovery) με υπερωριακή απασχόληση των συναδέλφων.

Ζητάμε από την Διοίκηση να καταγραφούν οι ώρες υπερωρίας και να αποζημιωθούν όλοι οι συνάδελφοι από όπου και αν προέρχονται.

Επίσης ακόμη περιμένουν οι συνάδελφοι που έλαβαν μέρος στις συγχωνεύσεις να  αποζημιωθούν για τις παραπάνω ώρες που εργάσθηκαν ώστε να πραγματοποιηθούν επιτυχώς όλες οι εργασίες. Εκτός και αν αποζημιώθηκαν μόνο τα μεγαλοστελέχη.

Καλούμε Το Προεδρείο του ΣΥΓΤΕ της παράταξης του ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ να κάνει πράξει αυτά που καταγγέλλει και να μην περιμένει απλώς την καταγγελίες των συνδικαλιστών για να κινηθεί  για το θέμα των ωραρίου. Οι συνάδελφοι σας μεταφέρουν το τι συμβαίνει όπως το έχουμε κάνει και εμείς μέσα στα Δ.Σ και με ανακοινώσεις μας αλλά αντί να κινηθείτε σαν σωματείο ελέγχετε τον τάδε ή τον δείνα για την πιστή τήρηση του ωραρίου, λειτουργώντας σαν το μακρύ χέρι της εργοδοσίας. Γιατί δεν ρωτάτε στελέχη της παράταξης σας που βρίσκονται σε αντίστοιχους χώρους και το βιώνουν να σας πουν τι γίνετε;

Λέτε ότι στείλατε επόπτες εργασίας. Αν το έχετε κάνει το επικροτούμε. Αλήθεια σε ποια καταστήματα έγινε έλεγχος και με ποια αποτελέσματα; Ελπίζουμε να μην συνεχίζετε την τακτική του συμβουλάτορα σας που όπως παλιά φώναζε αλλά τελικά πάντα τα έβρισκε με την Διοίκηση και όλες οι ενέργειες είτε ατονούσαν και δεν είχαν συνέχεια είτε απλά προαναγγέλλονταν χωρίς ποτέ να γίνονταν πράξη.

Εκτός και αν συμμερίζεστε την άποψη του αντιπροσωπευτικού σωματείου των Εργαζομένων της Πειραιώς (ΣΕΤΠ) που καταγγέλλει τέτοιου τύπου ενέργειες γιατί προκαλούν ζημιά στην τράπεζα με τα πρόστιμα που καταλογίζονται.

 Για το θέμα της Αξιολόγησης , λέτε ότι μετά από δικιά σας παρέμβαση δεν θα πραγματοποιηθεί η φετινή αξιολόγηση. Μα είναι πρακτική της Τράπεζας να μην αξιολογούνται οι υπάλληλοι των τραπεζών που συγχωνεύονται αν δε περάσει ένας χρόνος. Δεν το ξέρετε αυτό;

Επίσης εδώ τίθεται ένα μεγάλο ζήτημα για το πώς πρέπει να αξιολογηθούν οι εργαζόμενοι της πρώην Γενικής. Ο οργανισμός προσωπικού της Γενικής ισχύει και δεν είναι δυνατόν να αξιολογηθούμε με άλλον οργανισμό.

Καλούμε την Διοίκηση να επιβεβαιώσει τα λεγόμενα σας. Πότε συνέβη συνάντηση με την Διοίκηση την στιγμή που καταγγέλλετε ότι δεν συνομιλούν μαζί σας και για αυτό στείλατε εξώδικο. Και αν συνέβη ποια θέματα συζητήθηκαν και με τι αποτέλεσμα. Ενημερώστε μας.


 
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ σ.κ.  -  ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ σ.κ.  -  ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: