Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΟΜΑΤΑ, ΜΙΑ ΦΩΝΗ: "ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΝΟΜΟ - ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ!"



Με μια ανάσα και με μια φωνή, χιλιάδες μικρομεσαίοι αγρότες από κάθε γωνιά της Ελλάδας, μαζί με εργατοϋπαλλήλους της Αττικής, αυτοαπασχολούμενους, νεολαία και γυναίκες, απαίτησαν χτες από την κυβέρνηση να πάρει πίσω το αντιασφαλιστικό της σχέδιο, να ξεσφίξει τη θηλιά της φορολογίας που πνίγει την αγροτική οικογένεια, να πάρει μέτρα ελάφρυνσης του κόστους της παραγωγής και των χρεών στις τράπεζες. 


Ο αγώνας επιβίωσης που δίνουν για περισσότερα από 20 μερόνυχτα οι αγρότες στα μπλόκα, μεταφέρθηκε χτες στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, στο παναγροτικό πανελλαδικό συλλαλητήριο που έγινε με κάλεσμα 68 μπλόκων και τη συμμετοχή πολλών ακόμα. 


Το συλλαλητήριο αποφασίστηκε ως το επόμενο μεγάλο βήμα κλιμάκωσης του αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς, στη σύσκεψη που έγινε πριν από μια βδομάδα στη Νίκαια της Λάρισας, όπου δόθηκε επίσης η κατεύθυνση να παραμείνουν και να ενισχυθούν τα μπλόκα, να πυκνώσει η κατά τόπους δράση τους, να απορριφτεί κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης να στήσει σκηνικό διαλόγου για να χειραγωγήσει τον αγροτικό αγώνα, χωρίς να πάρει πίσω κανένα από τα μέτρα που ξεκληρίζουν τη μικρομεσαία αγροτιά. 


Το χτεσινό παναγροτικό συλλαλητήριο απέσπασε στήριξη και αλληλεγγύη από τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα της Αθήνας. Με τη συμμετοχή τους, τα ταξικά συνδικάτα της Αττικής ανέδειξαν την ανάγκη να δυναμώσει ο κοινός αγώνας με τη μικρομεσαία αγροτιά, να ενισχυθεί η συμμαχία της εργατικής τάξης με τα φτωχά λαϊκά στρώματα του χωριού και της πόλης. 


 Η επιτυχία του χτεσινού συλλαλητηρίου, σε συνδυασμό με την πετυχημένη πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 4 Φλεβάρη, δημιουργεί καλύτερες προϋποθέσεις κλιμάκωσης της εργατικής - λαϊκής πάλης, με αίτημα αιχμής να αποσύρει η κυβέρνηση το νόμο - λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό, να μη διανοηθεί καν να το φέρει στη Βουλή. 


Σήμερα, οι μικρομεσαίοι αγρότες συνεχίζουν την πανελλαδική τους διαδήλωση στο Σύνταγμα, ενώ στις 11 π.μ. συνδικάτα της Αττικής και κλαδικές Ομοσπονδίες, μαζί με άλλους φορείς του κινήματος, καλούν σε συγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία στο Σύνταγμα.
.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: