Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΠΛΗΜΜΥΡΗΣΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!

Για δεύτερη μέρα, χτες, Σάββατο, το κέντρο της Αθήνας «βούιξε» από τα συνθήματα εργαζομένων, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων και νεολαίας, στη μεγάλη εργατική - λαϊκή διαδήλωση που συγκρότησαν στο Σύνταγμα τα μπλόκα των αγροτών και τα εργατικά συνδικάτα της Αττικής, μαζί με άλλους φορείς του κινήματος.


Για μια ακόμα μέρα, το σύνθημα και το αίτημα που κυριάρχησε ήταν: «Πάρτε πίσω το νόμο - λαιμητόμο» για το Ασφαλιστικό, που ισοπεδώνει την Κοινωνική Ασφάλιση, τσακίζει ασφαλισμένους και συνταξιούχους, σφίγγει τη θηλιά στο λαιμό των μικρομεσαίων αγροτών, μαζί με τα άλλα μέτρα στη φορολογία, την αύξηση του κόστους παραγωγής και τις εξοντωτικές προβλέψεις της ΚΑΠ 2014 - 2020 της ΕΕ.


Ο αγώνας επιβίωσης που δίνει η μικρομεσαία αγροτιά, διαδηλώνοντας επί τέσσερις βδομάδες στα μπλόκα και για δεύτερη μέρα χτες στο Σύνταγμα, συναντήθηκε με τη φωνή και την πάλη των συνδικάτων, που πρωτοστατούν στους χώρους δουλειάς για να υπάρξει αγωνιστική κλιμάκωση απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης και του κεφαλαίου, με αιχμή το αντιασφαλιστικό σχέδιο και με αίτημα να αποσυρθεί, να μη φτάσει καν στη Βουλή.


Συναντήθηκε με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, που παλεύει για ανάκτηση των απωλειών από τα χρόνια της κρίσης, σύγχρονα δικαιώματα, στο ύψος των πραγματικών λαϊκών αναγκών. Που αγωνίζεται στους χώρους δουλειάς για να εκφραστεί έμπρακτα και οργανωμένα η εργατική αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς, να βαθύνει η συμμαχία της εργατικής τάξης με τα άλλα λαϊκά στρώματα, ενάντια στον κοινό αντίπαλο, να αποκτήσει ο αγώνας προοπτική.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: