Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΡΩΗΝ ΔΕΚΟ - ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Αθήνα 24/3/2016   
 
Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Συνεχίζοντας τον αντιλαϊκό  της κατήφορο η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  ξεπερνά καθημερινά  τον εαυτό της και τις κόκκινες γραμμές!!!, που η ίδια βάζει, στο ασφαλιστικό, στο φορολογικό  και στα υπόλοιπα αντεργατικά μέτρα που εξυφαίνει σε αγαστή συνεργασία με το ΣΕΒ και την Τρόϊκα, σε βάρος πάντα  των συνταξιούχων και εργαζομένων, των αυτοαπασχολουμένων και της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Την ίδια ώρα που ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του κοροϊδεύει ξεδιάντροπα τους συνταξιούχους ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις συντάξεων, υπόσχεται στους «θεσμούς» ότι θα εφαρμόσει μέχρι κεραίας όλα όσα υπέγραψε με το τρίτο μνημόνιο, σχεδιάζοντας μαζί τους χειροτέρευση των ποσοστών αναπλήρωσης, κατάργηση της 15ετίας για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, επαναυπολογισμό των ήδη καταβαλλομένων συντάξεων με άμεση εφαρμογή του μέτρου, μείωση της εθνικής σύνταξης κ.α., κάνοντας ακόμη χειρότερο το ασφαλιστικό της νομοσχέδιο-λαιμητόμο και  βάζοντας ακόμη πιο βαριά ταφόπλακα στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Παρά τις εξαγγελίες της για φορολογικές ελαφρύνσεις κλπ., τα ίδια και ακόμη χειρότερα σχεδιάζει η κυβέρνηση και στο φορολογικό, όπως μείωση του αφορολόγητου, αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης, αύξηση συντελεστών, φορολογία από το πρώτο ευρώ κλπ. Αψευδής μάρτυρας ο Υφυπουργός της Αλεξιάδης και η δήλωσή του ότι «τα άσχημα πέρασαν έρχονται τα χειρότερα»!!!
 
Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Η καθυστέρηση νομοθέτησης και υλοποίησης αυτών των αντεργατικών μέτρων έγκειται αποκλειστικά και μόνο στους αγώνες που ξεδιπλώθηκαν το προηγούμενο διάστημα από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Αγώνες μαζικούς που πρέπει να συνεχιστούν και να δυναμώσουν για να μην φτάσει ποτέ το ασφαλιστικό στη βουλή, για να αποτρέψουμε τα χειρότερα, για να μην είμαστε εμείς τα μόνιμα φορολογικά υποζύγια. Σε μας έγκειται, με τη δική μας ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή να δυναμώσουμε αυτούς τους αγώνες να ενισχύσουμε το ταξικό κίνημα, να δώσουμε δύναμη στη δύναμή μας.

Σε καλούμε λοιπόν να πάρεις μέρος στα συλλαλητήρια που εξήγγειλε το ΠΑΜΕ το επόμενο διάστημα για το ασφαλιστικό:  Στην Αθήνα την Πέμπτη 31 Μάρτη ώρα 7 μ.μ.  στην ΟΜΟΝΟΙΑ, στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ την Τρίτη 29 Μάρτη, ώρα 7 μ.μ. στο ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ και στις άλλες πόλεις της χώρας.

Σε καλούμε επίσης να δυναμώσεις τη δική σου φωνή παίρνοντας μέρος στις αρχαιρεσίες του Συλλόγου μας, το μοναδικό Σύλλογο στο χώρο των ΔΕΚΟ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ που με συνέπεια αγωνίζεται για τα συνταξιουχικά μας δικαιώματα. 
 
Οι αρχαιρεσίες θα γίνουν στην ΑΘΗΝΑ από τη Δευτέρα 28 έως & 30 Μάρτη και από ώρα 10.00-18.00 στα γραφεία του Συλλόγου. Στα Περιφ. Τμήματα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ την Τετάρτη 30 Μάρτη στα αντίστοιχα Εργατικά Κέντρα Θες/νικης, Λάρισας, Βόλου, Καλαμάτας και στην Πάτρα στις 30 Μάρτη στην αίθουσα Παμμικρασιατών, Φωκαίας 27.
 
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 
                                      

Δεν υπάρχουν σχόλια: