Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ.


Μας κάνετε ιδιαίτερη τιμή συνάδελφοι του προεδρείου του ΣΥΓΤΕ, (και συνάδελφε συνταξιούχε  συμβουλάτορα),  που θυσιάζετε μέρος του πολύτιμου χρόνου σας για ν' ασχοληθείτε μαζί μας!   Μας προξενεί όμως ιδιαίτερη εντύπωση γιατί ενώ λέτε ότι  οι "θεωρίες μας ξεφτίσανε", "δεν έχουμε εκπρόσωπο στο Δ.Σ. και ούτε θα έχουμε ποτέ (!)"  (Για να το λέτε εσείς κάτι θα ξέρετε για τα ...αποτελέσματα των επόμενων εκλογών...!)   και ότι οι εργαζόμενοι μας  "έθεσαν στη ...15η κατηγορία!",  εσείς εξακολουθείτε και ασχολείστε με την ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ, και μάλιστα πριν καλά - καλά στεγνώσει το μελάνι από τη τελευταία μας ανακοίνωση!


Να σας πούμε εμείς γιατί:  Γιατί ότι και να κάνετε, γνωρίζετε πως η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ, έχει 41 χρόνια δράσης και παρουσίας στούς εργαζόμενους της πρώην Γενικής τράπεζας και πως παρά τις συνταξιοδοτήσεις και τις αποχωρήσεις εκατοντάδων συναδέλφων όλα αυτά τα χρόνια,  η απήχησή της εξακολουθεί να είναι μεγάλη μέσα στο χώρο της πρώην Γενικής.  Αυτό σας ανησυχεί και θα σας ανησυχεί για πάντα, αλλά δεν φταίμε εμείς γι' αυτό! 


Μας στενοχώρησε πραγματικά το ότι είχατε καιρό να μας δείτε όπως γράφετε!  Αλλά για να πούμε τη μαύρη αλήθεια,  δεν απασχολεί τους εργαζόμενους πόσο καιρό είχατε εσείς να δείτε εμάς, αλλά πόσο καιρό έχουν οι εργαζόμενοι να δούνε εσάς που είστε προεδρείο κι έχετε εγκαταλείψει τα προβλήματα στη τύχη τους, ασχολούμενοι  με αποκριάτικα πάρτι μασκέ!  Καλά που σας έπεσε και η αποχή των δικηγόρων κι έτσι μέχρι τον Νοέμβριο του 2016, δεν θ' ασχοληθείτε ούτε με τις προαγωγές! 


Δεν τα μετρήσατε καλά τα πράγματα με τα φταρνίσματα!  Κάτι σας ξέφυγε πάλι!  Οι εργαζόμενοι, για το μόνο που ανησυχούν πραγματικά, είναι όταν  κρυολογούν οι εκπρόσωποί τους  με το που  ....φταρνίζονται οι εργοδότες και οι τράπεζες!  Αν μπορείτε να το καταλάβετε αυτό, καλώς! 


Να σας θυμήσουμε τέλος, αν το έχετε ξεχάσει, πως στην εποχή της τραγιάσκας,  οι εργαζόμενοι είχαν  σταθερή εργασία, κοινωνικές παροχές, ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, ικανοποιητικές συντάξεις.   Εσείς που πανηγυρίζετε για τις ..."εξελίξεις που προχωράνε (;)" και για τον ...."κόσμο που πάει μπροστά (;)", έχετε καταντήσει εκπρόσωποι έρημοι κι απρόσωποι που λέει κι ο ποιητής, παρατηρώντας όλα τα δικαιώματα να χάνονται, τις κατακτήσεις να ανατρέπονται, τις συνθήκες δουλειάς να χειροτερεύουν κάθε μέρα, τις απολύσεις να είναι στην ημερήσια διάταξη!  


Αυτή την "εξέλιξη" χειροκροτάτε;  Τη μερική απασχόληση, τους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους, τις εθελούσιες "απολύσεις", την ανεργία, τις συντάξεις πείνας;  Σας τα χαρίζουμε! Προτιμάμε τις τραγιάσκες, από τους "Must στόχους" και τα μαντηλάκια DIOR, που κουνάνε οι εργοδότες στις τράπεζες!  Αυτή είναι η διαφορά μας, συνάδελφοι του προεδρείου! 
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: