Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ.



Αποφασιστική απάντηση σε κυβέρνηση, κεφάλαιο και κουαρτέτο, ενάντια σε παλιά και νέα μέτρα, έδωσε χτες η εργατική τάξη της χώρας, με την πανελλαδική πανεργατική 24ωρη απεργία, προβάλλοντας ταυτόχρονα τις δικές της διεκδικήσεις, με βάση τις δικές της σύγχρονες ανάγκες.


Η μαζική απεργιακή συγκέντρωση και διαδήλωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα έδωσε το στίγμα αυτής της αποφασιστικής απάντησης, όπως και οι δεκάδες απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη και από την Κέρκυρα μέχρι τα νησιά του Αιγαίου. Χιλιάδες απεργοί πορεύτηκαν με τις σημαίες του ΠΑΜΕ, μαζί με τους αγρότες που προετοιμάζουν νέες κινητοποιήσεις με πανελλαδικό συντονισμό, μαζί με ανέργους, αυτοαπασχολούμενους, νέες και νέους, γυναίκες των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων.


Ολοι μαζί έδωσαν απάντηση στην παραπληροφόρηση και τους ελιγμούς της κυβέρνησης, που επιχειρεί να κρύψει το βαθιά αντιλαϊκό περιεχόμενο των συνεννοήσεων και των συμφωνιών που κάνει με τους «εταίρους», έδωσαν απάντηση στην εργασιακή ζούγκλα που η κυβέρνηση και οι προκάτοχοί της έχουν διαμορφώσει προς όφελος της εργοδοσίας, στα νέα αντεργατικά μέτρα που μεθοδεύει για λογαριασμό της, αλλά και στον νέο αντιλαϊκό κρατικό προϋπολογισμό που συζητούνταν στη Βουλή την ώρα που περνούσε από μπροστά της η μαζική απεργιακή διαδήλωση της Αθήνας.


Τη χτεσινή απεργία σημάδεψε η καθολική συμμετοχή των ναυτεργατών, που εδώ και μέρες συνεχίζουν ανυποχώρητα τον απεργιακό τους αγώνα, όπως και η συμμετοχή από χώρους δουλειάς που αναπτύσσονται εστίες αντίστασης ενάντια στην επίθεση του κεφαλαίου, από χώρους δουλειάς που η απεργία έγινε υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων.


Η μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, η εμπιστοσύνη των εργαζομένων στα συνδικάτα που παλεύουν και δεν τα «διπλώνουν» μπροστά στον ταξικό αντίπαλο και στις δυσκολίες του αγώνα, είναι παρακαταθήκη για τους επόμενους αγώνες, για την κλιμάκωση της πάλης, για να βάλουν η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της τη δική τους σφραγίδα στις εξελίξεις.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: