Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΗ ΠΑΡΟΧΗ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ.



Λάβαμε και δημοσιεύουμε τη παρακάτω ανακοίνωση των συναδέλφων μελών της Γενικής Συμπαράταξης.






ΑΘΗΝΑ 27/6/2017

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,


Στην τελευταία μισθοδοσία του Ιουνίου 2017 όσοι εργαζόμενοι της πρώην Γενικής Τράπεζας  λαμβάναμε τα επιδόματα  Ξένης Γλώσσας και  Παιδικής Μέριμνας  διαπιστώσαμε τις  εξής μεταβολές:


Το επίδομα Ξένης Γλώσσας  έχει  μεταφερθεί  μονομερώς στο πεδίο της οικειοθελούς παροχής με τους αστερίσκους.


 Επίσης,  το επίδομα της Παιδικής Μέριμνας  το οποίο είναι κλαδικό επίδομα και  η Τράπεζα το χορηγούσε εδώ και 3,5 χρόνια (από την συγχώνευση της Γενικής Τράπεζας και μέχρι πρότινος)  μειωμένο σε 44,27€ ανά παιδί αντί για 51,81€ ανά παιδί, ναι μεν εμφανίζεται με το ποσό των 51,81€ ανά παιδί αλλά το ποσό της διαφοράς αυτής της διόρθωσης έχει αντίστοιχα αφαιρεθεί από το συνολικό ποσό της Οικειοθελούς  Παροχής. Επίσης  δεν έχουν καταβληθεί  τα αναδρομικά που αφορούν στην συγκεκριμένη διόρθωση.


Στην Σολωμού 20 αντιλήφθηκαν αυτό το γεγονός; Και αν το αντιλήφθηκαν ποια είναι η θέση τους;  Θα μας ενημερώσουν με ανακοίνωσή τους για τις ενέργειες στις οποίες πρόκειται να προβούν;  Ή εξακολουθούν να αρκούνται σε αυτό που μας είχαν γνωστοποιήσει  για το συγκεκριμένο ζήτημα  με την από 24/3/2016 ανακοίνωση που κυκλοφόρησαν μετά την συνάντησή τους στην ΔΑΔ όπου είχαν συμφωνήσει σε όλα χωρίς να προβάλλουν την παραμικρή αντίρρηση  ότι « τα επιδόματά μας υφίστανται και ισχύουν για όλους τους υπαλλήλους του Ομίλου και δεν υπάρχει καμία διάκριση»; Ακόμα περιμένουμε τις νομικές ενέργειες του σωματείου μας για την Οικειοθελή Παροχή που αναφέρει το Προεδρείο στην επιστολή του περασμένου  Δεκεμβρίου η οποία αναρτήθηκε με καθυστέρηση  4 μηνών.


Τα άλλα σωματεία έχουν κινητοποιηθεί  ήδη και προ πολλού χρόνου για το θέμα. Και συγκεκριμένα, ένα εκ των σωματείων εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς  αφενός είχε  προσφύγει με 2  προσφυγές προς την Επιθεώρηση Εργασίας  και αφετέρου  με δικηγόρο τον καθηγητή κ.Καζάκο είχε καταθέσει πιλοτική αγωγή για το ζήτημα  η οποία είχε θετική εξέλιξη.


Το δικό μας σωματείο πως θα αντιμετωπίσει τα θέμα δεδομένου ότι ο δικός μας Νομικός Σύμβουλος σε σχετική ερώτηση μας έχει απαντήσει ότι «κακώς η Τράπεζα μετατρέπει επιδόματα σε Οικειοθελή παροχή  μονομερώς και ότι υπάρχει ισχυρό νομικό οπλοστάσιο για να αμφισβητηθεί αυτή η ενέργειά της».


Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,


Εμείς το ζήτημα της μετατροπής των επιδομάτων μας σε Οικειοθελή Παροχή το έχουμε αναδείξει με επιχειρήματα τόσο σε προηγούμενες ανακοινώσεις όσο και στην παρούσα ανακοίνωση μετά τις  πρόσφατες μεταβολές .


Το Προεδρείο θα μας ανακοινώσει πως θα αντιδράσει και με ποιες νομικές ενέργειες θα αντιμετωπίσει την νέα  μεταβολή στη μισθοδοσίας μας ή να υποθέσουμε ότι το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να μας κατηγορήσει εκ νέου για παραπληροφόρηση, λαϊκισμό και μη προαγωγή του συνδικαλισμού; 



ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ

Διονύσης Γεωργούλης, Φάνης Πολύζος, Γρηγόρης Ευθυμίου, Μπάμπης Καραηλίδης
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: