Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ 4 ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ.


Από τους συναδέλφους της Γενικής Συμπαράταξης, πήραμε και δημοσιεύουμε τη παρακάτω ανακοίνωση:





ΑΘΗΝΑ 19/7/2017


Συναδέλφισσες-συνάδελφοι


Η επερχόμενη Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση στις 9 Σεπτέμβρη είναι η κρισιμότερη από  αρχής λειτουργίας του Σ.Υ.Γ.Τ.Ε.  


Πιθανή αποτυχία της μπορεί να  σημάνει το τέλος του ιστορικού μας συλλόγου. Αυτό το γεγονός θα έχει σίγουρα σοβαρές  επιπτώσεις στο εργασιακό μας μέλλον και στην εργασιακή μας καθημερινότητα.


Όλοι μπορούμε να καταλάβουμε τι σημαίνει για τον εργαζόμενο η έλλειψη συλλογικής αντιπροσώπευσης σε μια εποχή  που τα σαγόνια όσων επιβουλεύονται το μέλλον μας στην εργασία είναι ορθάνοιχτα και μας περιμένουν.


Χρειαζόμαστε ισχυρή αντιπροσώπευση από ένα σωματείο που να δίνει τις μάχες του και να διεκδικεί τα εργασιακά μας δικαιώματα χωρίς να τα εκχωρεί σε κανέναν.   

                  
Η Γενική Συμπαράταξη τα δύο τελευταία χρόνια φρόντισε να σταθεί υπεύθυνα απέναντι στα προβλήματα των συναδέλφων και παράλληλα αντιστάθηκε σε κάθε προσπάθεια καταστρατήγησης  των κεκτημένων μας.  Δυστυχώς είχαμε την ατυχία σε αυτή την τόσο  δύσκολη για όλους συγκυρία να αντιπροσωπευόμαστε από το χειρότερο κατά γενική ομολογία Προεδρείο που υπήρξε στα χρονικά του Σ.Υ.Γ.Τ.Ε.   
                                                                                                                                                            
Εμείς από την πλευρά μας καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια μέσα στο Δ.Σ προκειμένου να αποδεχθούν τα μέλη του Προεδρείου τη θέση μας για συμμετοχή όλων των μελών στη Γενική Συνέλευση.  


Διεκδικήσαμε και πετύχαμε την κάλυψη σημαντικού μέρους των εξόδων για τους εκτός Αττικής συναδέλφους (θα μπορούσαν να ήταν περισσότερα με δυνατότητα και διανυκτέρευσης όπως προτείναμε στο Διοικητικό Συμβούλιο αλλά οι συνάδελφοι του Προεδρείου δεν το αποδέχτηκαν επικαλούμενοι την οικονομική κατάσταση του σωματείου για την οποία βέβαια ευθύνονται οι ίδιοι). 


Τα μέλη του Προεδρείου  έδειξαν με την στάση τους για μία ακόμα φορά ότι δεν επιθυμούν  την παρουσία των μελών μας από την περιφέρεια,  στην Γενική Συνέλευση του Σεπτέμβρη. Ενώ είχαμε συμφωνήσει να αποζημιωθεί ο κάθε συνάδελφος με εφάπαξ ποσό ανάλογα με την περιοχή από όπου θα μετακινηθεί ανεξαρτήτως μέσου που θα χρησιμοποιήσει  εκ των υστέρων άλλαξαν γνώμη και ανακοίνωσαν ότι όποιος έλθει με δικό του αυτοκίνητο θα πρέπει να φέρει ως απόδειξη τα αποκόμματα των διοδίων ( αν δηλαδή κάποιος ήθελε να τα παρακάμψει για λόγους οικονομίας θα πληρώσει μόνος του τα έξοδα !!!!). Επίσης  αν κάποιοι συνάδελφοι επιθυμούν να έρθουν με ένα αυτοκίνητο π.χ. από την Θεσσαλονίκη θα αποζημιώσουν μόνο τον ένα με εξήντα ευρώ!!!.


Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες του Προεδρείου  να τηρήσουν την αρχική συμφωνία μας και να δείξουν έστω και την τελευταία στιγμή ότι δεν έχουν  την πρόθεση να αποκλείσουν τα μέλη της περιφέρειας, που πληρώνουν εδώ και χρόνια την εισφορά τους χωρίς να υπάρχει ανταποδοτικότητα. Σημειώνουμε εδώ ότι οι αποφάσεις που είχαν ληφθεί προέβλεπαν εκτός των άλλων η σχετική ανακοίνωση να υπογραφεί από όλα τα μέλη του ΔΣ κάτι που επίσης δεν τηρήθηκε.


Οι συνάδελφοι της περιφέρειας πρέπει να αποζημιωθούν χωρίς προσκόμματα και αστερίσκους. Το Προεδρείο είναι υποχρεωμένο να πράξει σύμφωνα με  τις αποφάσεις που λήφθηκαν στο Δ.Σ.  

                       
Εμείς θέλουμε να προσέλθουν όσο το δυνατόν περισσότεροι συνάδελφοι γίνεται και όχι να εμποδίζεται η μετακίνηση τους με προφάσεις τύπου διοδίων. Το ζητούμενο είναι να επιτευχθεί απαρτία για να διεξαχθεί η Γενική Συνέλευση.


Τώρα έφτασε η ώρα να κάνουμε όλοι το καθήκον μας και να γυρίσουμε σελίδα με την συμμετοχή μας στις εξελίξεις. 


Γνωρίζουμε ότι το σωματείο μας έχει απαξιωθεί στη συνείδηση των μελών μας  αλλά πρέπει όλοι μαζί να αντιπαρέλθουμε τις όποιες απογοητεύσεις και να συσπειρωθούμε προκειμένου να το στηρίξουμε. Δεν έχουμε άλλη επιλογή.  Η απάθεια και η αδιαφορία αυτή την εποχή είναι ο χειρότερος εχθρός μας.   

                          
Συνάδελφοι της περιφέρειας φροντίστε να προμηθευτείτε έγκαιρα τα εισιτήρια σας και να οργανώσετε το ταξίδι σας καθώς  η συμμετοχή σας είναι καθοριστική.

                                                        
Κλείνοντας ευχόμαστε σε όλους τους συναδέλφους καλό καλοκαίρι και καλή ξεκούραση. Σας περιμένουμε όλους στη Γενική Συνέλευση στις 9 Σεπτέμβρη. 



ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Γρηγόρης Ευθυμίου, Διονύσης Γεωργούλης, Φάνης Πολύζος, Μπάμπης Καραηλίδης
 .

Δεν υπάρχουν σχόλια: