Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΗ ΠΑΡΟΧΗ......

Από τους συναδέλφους της Γενικής Συμπαράταξης, πήραμε και δημοσιεύουμε τη παρακάτω ανακοίνωση:





ΑΘΗΝΑ 17/07/2017


Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,  

Με αφορμή πρόσφατη ανακοίνωση του Προεδρείου του Σ.Υ.Γ.Τ.Ε αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε για πολλοστή φορά στο φλέγον ζήτημα της Οικειοθελούς Παροχής και επειδή έχουμε εξαντλήσει το θέμα θα προσπαθήσουμε να είμαστε όσο πιο συγκεκριμένοι και συνοπτικοί γίνεται.

Ως εκ τούτου θα θέλαμε να απευθυνθούμε στους συναδέλφους του Προεδρείου καθώς επαίρονται ότι έχουν προβεί σε ενέργειες όπως  Τριμερής της 5/5/2015 και η επιστολή της 5/12/2016 για το θέμα:

-Τι αποτέλεσμα είχαν οι ενέργειες που έχετε κάνει συνάδελφοι του Προεδρείου και σε τι μπορούν να ελπίζουν τα μέλη μας λόγω αυτών των ενεργειών; Θα ξαναδούν κάποτε τα επιδόματα τους στις μισθοδοσίες τους όπως ήταν και πριν την συγχώνευση;

-Στην  Τριμερή της 5/5/2015 όπου σημειωτέον οι διεκδικήσεις σας ΔΕΝ περιελάμβαναν το ζήτημα της Οικειοθελούς Παροχής, οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Εργασίας πρότειναν να τεθεί σε εφαρμογή η διαδικασία ενημέρωσης και διαβούλευσης με τους εκπροσώπους των εργαζομένων. Εσείς συνάδελφοι του Προεδρείου τι κάνατε κατόπιν αυτού; Συναντηθήκατε με την Διεύθυνση του Ανθρώπινου Δυναμικού και συμφωνήσατε πλήρως με τις θέσεις της παραχωρώντας και τα τελευταία εργασιακά δικαιώματα που μας είχαν απομείνει. Μάλιστα μας ενημερώσατε αναλυτικότατα γι’ αυτή σας την συνάντηση  με την από 24/3/2016 ανακοίνωσή σας την οποία μας παρουσιάσατε ως μέγα επίτευγμα.

-Στην  επιστολή που λέτε ότι στείλατε με ημερομηνία 5/12/2016   και την δημοσιεύσατε τον Απρίλιο του 2017 δηλαδή 5 μήνες μετά, τι σας απάντησε η Τράπεζα; Επειδή είναι προφανές ότι όχι μόνο δεν απάντησε αλλά προχώρησε επιλεκτικά και σε περικοπές γιατί δεν προχωρήσατε στις νομικές ενέργειες («μήνυση και αγωγή ενώπιον της Δικαιοσύνης») που αναφέρετε στην συγκεκριμένη επιστολή σας;

Και ποια συνέχεια είχαν τα πιο πάνω; ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΙΠΟΤΑ.


Συνάδελφοι του Προεδρείου,

-Επειδή δεν έχετε ανάγκη τα δικά μας τα λιβελογραφήματα με τα αβάσιμα και αόριστα επιχειρήματά μας όπως τα χαρακτηρίζετε για να αποδείξετε ότι εμπαίζετε τους εργαζόμενους, εμείς σας διαβεβαιώνουμε ότι μπορείτε να το κάνετε και μόνοι σας. Για του λόγου το αληθές εμείς επισυνάπτουμε το ιστορικό της Τριμερούς όπως το είχατε δημοσιεύσει και σας παραπέμπουμε στην μετέπειτα ανακοίνωσή σας της 24/3/2016 στην οποία μας αναφέρετε εκτός των άλλων, ότι αποδεχθήκατε την άποψη της Διοίκησης ότι τα επιδόματά μας τα παίρνουμε κανονικά!!! και ας κρίνουν οι συνάδελφοι ποιος τους εμπαίζει και ποιος όχι. 

-Επίσης επειδή μας κατηγορείτε ότι εμείς ως μέλη του Δ.Σ δεν έχουμε κάνει καμία ουσιαστική ενέργεια για  το ζήτημα της Οικειοθελούς Παροχής θα σας υπενθυμίσουμε, αφενός ότι εσείς έχετε την πλειοψηφία και όχι εμείς και αφετέρου ότι εμείς εκ της θέσεώς μας ως μειοψηφία έχουμε προτείνει και έχουμε ζητήσει συγκεκριμένες ενέργειες τις οποίες ποτέ δεν τολμήσατε. Μία εξ’αυτών ήταν η αμφισβήτηση των μονομερών βλαπτικών ενεργειών της Τράπεζας με κατάθεση εξωδίκου πράγμα το οποίο αρνηθήκατε κατηγορηματικά, λέγοντας ότι δεν πρόκειται να πετύχουμε τίποτα και ότι μια επιστολή έχει την ίδια!! ισχύ νομικά με την εξώδικη πρόσκληση. 

-Επειδή όμως  μιλάμε περί ενεργειών για το ζήτημα των επιδομάτων μας θα σας υπενθυμίσουμε ακόμα ότι έχουμε καταφύγει ατομικά στην Επιθεώρηση Εργασίας για την περικοπή του Ανθυγιεινού Επιδόματος στην Πληροφορική από την οποία (Επιθεώρηση Εργασίας)  λάβαμε θετική γνωμάτευση και παρά την δημοσίευση της ποτέ δεν την χρησιμοποιήσατε. Έχουμε δημοσιεύσει πληθώρα επιστολών όπου με επιχειρήματα αμφισβητούμε τις μονομερείς ενέργειες της τράπεζας καταγγέλλοντας τις ως παράνομες και βλαπτικές και σαν μέλη του Δ.Σ δεν τις αποδεχόμαστε. 


Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

-Στο τελευταίο Δ.Σ το Προεδρείο έφερε το θέμα της Οικειοθελούς Παροχής 40 ημέρες πριν την διενέργεια της Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης αλλά και μετά από 2,5 χρόνια απραξίας. Το προεδρείο για να δικαιολογήσει το γεγονός ότι δεν έχει προβεί σε νομικές ενέργειες επικαλέσθηκε και πάλι έλλειψη στοιχείων προκειμένου να γίνει αυτό λέγοντας ότι οι συνάδελφοι δεν καταγγέλλουν τις περικοπές! Ο νομικός σύμβουλος ζήτησε στοιχεία για να μπορέσει να εκκινήσει την διαδικασία και παρά το γεγονός ότι το Προεδρείο με τους 3! αποσπασμένους του δεν παρουσίασε το παραμικρό εμείς δηλώσαμε ότι θα στείλουμε υπόμνημα με ότι στοιχεία έχουμε στην διάθεση μας. 

-Έχουμε αναφερθεί σε αρκετές ανακοινώσεις μας στο πως λειτουργούν  και πως αντιμετωπίζουν τα άλλα σωματεία εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς ζητήματα όπως η Οικειοθελής Παροχή αλλά το δικό μας το Προεδρείο δεν το έλαβε ποτέ υπόψη. Ως εκ τούτου εμείς παραθέτουμε τα ακόλουθα προκειμένου να ενημερωθείτε αλλά και για να μαθαίνουν τα μέλη του Προεδρείου μας:

- Η πιο σοβαρή αντιμετώπιση από πλευράς σωματείου του ζητήματος της μετατροπής των επιδομάτων μας σε « Οικειοθελή Παροχή Ελευθέρως Ανακλητή» που έχουμε δει μέχρι στιγμής, είναι αυτή του σωματείου εργαζομένων της πρώην Μακεδονίας Θράκης, το οποίο προσέφυγε με 2 προσφυγές στην Επιθεώρηση Εργασίας και κατέθεσε πιλοτική αγωγή με δικηγόρο τον καθηγητή κ.Καζάκο και δικαιώθηκε στον πρώτο βαθμό σύμφωνα με την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Μπορείτε συνάδελφοι να διαβάσετε τις ανακοινώσεις αυτού του σωματείου και να ενημερωθείτε.

Βεβαίως δεν λύθηκε οριστικά το πρόβλημα αλλά η νομική οδός που ακολουθήθηκε είναι η πλέον ενδεδειγμένη και έχει πάρει τον δρόμο της και τα μέλη αυτού του σωματείου έχουν μεγάλη ελπίδα να δικαιωθούν όταν τελεσιδικήσει η υπόθεση.

-Επισημαίνουμε επίσης και την περίπτωση τoυ Κλαδικού Σωματείου Χρηματοπιστωτικού το οποίο προσέφυγε στην Επιθεώρηση Εργασίας για το επίδομα βαθμού θέσης και στην σχετική  απόφαση αναφέρεται ρητά,  ότι πρόκειται για μονομερή βλαπτική μεταβολή εκ μέρους του εργοδότη και παραβίαση του Οργανισμού της Τράπεζας ο οποίος είναι σε ισχύ και η Τράπεζα υποχρεούται να τον εφαρμόζει.

Έτσι κινούνται τα σωματεία που έχουν την θέληση και το σθένος να στηρίξουν τους εργαζόμενους. Τα μέλη του δικού μας Προεδρείου δυστυχώς ούτε την θέληση έχουν ούτε το σθένος να διεκδικήσουν έστω και το ελάχιστο προς όφελος των εργαζομένων. Το μόνο που διεκδικούν, εμπαίζοντας σας με δηλώσεις για ενέργειες σαν και αυτές που αναφέρουμε πιο πάνω, είναι η ψήφος σας που θα τους εξασφαλίσει τις αποσπάσεις τους για μία ακόμα θητεία.


Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

Καταδικάστε με την ψήφο σας στις επερχόμενες εκλογές αυτούς που χρόνια τώρα σας εμπαίζουν με ευτελείς παροχές διαχειριζόμενοι κατά το δοκούν τις εισφορές σας. Τι είναι η κάρτα για το ΜΑΡΚΤ και η προσφορά της ELPEDISON όταν έχεις χάσει την Επιχειρησιακή Σύμβαση και κινδυνεύεις να χάσεις όλα σου τα επιδόματα μέσω της Οικειοθελούς Παροχής; Ψίχουλα είναι συνάδελφοι. Μην τους επιτρέψετε να συνεχίσουν να σας εμπαίζουν πουλώντας σας φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Αν μας δώσετε την πλειοψηφία του σωματείου μας, σας διαβεβαιώνουμε ότι θα διαχειριστούμε με σοβαρότητα το ζήτημα των επιδομάτων μας και θα ενεργήσουμε όπως κάνουν και τα άλλα σωματεία που σέβονται τα μέλη τους.



ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ



ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΑΡΑΗΛΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ, ΦΑΝΗΣ ΠΟΛΥΖΟΣ, ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια: