ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ:

.

.

.

.

.

.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018: Την πείρα και τα συμπεράσματα από την απεργιακή μάχη στις 28 Νοέμβρη καθώς και τη συνέχεια των αγώνων το επόμενο διάστημα συζήτησε, σε συνεδρίαση, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Στο πλαίσιο αυτό, η Εκτελεστική Γραμματεία καλεί Συνδικάτα, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και εργαζόμενους να δώσουν απάντηση στον νέο αντιλαϊκό προϋπολογισμό του 2019 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ οργανώνοντας συλλαλητήριο στην Αθήνα, τη μέρα ψήφισής του στη Βουλή. - Ταυτόχρονα εξέφρασε τη στήριξή της σε μια σειρά κινητοποιήσεων που οργανώνονται τις επόμενες μέρες, όπως αυτές στα δημόσια νοσοκομεία, το πανελλαδικό συλλαλητήριο των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων στο Σύνταγμα, στις 15 Δεκέμβρη, και καλεί συνδικάτα και εργαζόμενους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να συμμετάσχουν. - Εντείνονται οι δράσεις για την προετοιμασία και επιτυχία της πανελλαδικής πανσυνταξιουχικής συγκέντρωσης στις 15 Δεκέμβρη στην Αθήνα, στις 12.30 μ.μ. στο Σύνταγμα, και για την πορεία που θα ακολουθήσει στο Μέγαρο Μαξίμου. - Την ώρα που η κυβέρνηση επιχειρεί με το νομοσχέδιο που κατέθεσε να συσκοτίσει την αντιασφαλιστική επίθεση διαρκείας, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - OAEE - Δημοσίου - ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ - ΕΛΤΑ - ΟΣΕ - ΝΑΤ - ΠΣΣ Δικηγόρων - ΠΕΤΟΜ ΤΕΕ, οι συνταξιούχοι ξεκαθαρίζουν πως διεκδικούν ό,τι τους έχει αφαιρεθεί, ανάκτηση όλων των τεράστιων απωλειών τους, αυξήσεις στις συντάξεις.

Κυριακή, 2 Ιουλίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ PDS.


Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

Την περασμένη Πέμπτη, 22 Ιούνη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ μελών της σωματειακής επιτροπής και των εκπροσώπων της εργοδοσίας της PDS, κατά την οποία μεταφέρθηκε η έντονη δυσαρέσκεια των εργαζομένων σχετικά με το θέμα των καλοκαιρινών αδειών και του προγράμματος γενικότερα.

Στη συνάντηση τέθηκε η άποψη που έχει η σωματειακή επιτροπή και το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού ότι όλοι ανεξαιρέτως οι εργαζόμενοι έχουν ανάγκη από δεκαήμερη καλοκαιρινή άδεια για τις διακοπές τους, ανεξάρτητα από τη σύμβαση εργασίας που έχουν. Ότι δεν μπορεί η PDS, και η κάθε επιχείρηση, να δίνει μονομερώς τις άδειες χωρίς να υπάρχει συνεννόηση με τους εργαζομένους.

Από την πλευρά της PDS δεν υπήρξε καμία δέσμευση απέναντι στο αίτημα της σωματειακής επιτροπής για δικαιότερη και σωστότερη κατανομή των καλοκαιρινών αδειών αλλά και των ρεπό και των βαρδιών στο πρόγραμμα που έχει βγει, και που έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα σε πολλούς συναδέλφους και τις οικογένειές τους. Οι εκπρόσωποι της PDS δεσμεύθηκαν μόνο να «υπάρχει καλύτερη επικοινωνία προς τους εργαζόμενους όσον αφορά το πρόγραμμα και τις άδειες» και ότι στο μέλλον το πρόγραμμα θα βγαίνει καλύτερα και πιο εύκολα μέσω εφαρμογής υπολογιστή.

Αντίθετα, παραδέχθηκαν ότι πάνω από τις ανάγκες των εργαζομένων για καλύτερο ωράριο, για κατάργηση των ενδιάμεσων βαρδιών, για δύο βδομάδες συνεχόμενη άδεια, βάζουν τα κέρδη της εταιρείας.


Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

Με την βοήθεια και τη δράση όλων μας μπορούμε να τα καταφέρουμε. Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για:

  • ΔΕΚΑ ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  • ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΝΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥΣ
 
  • ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΒΑΡΔΙΕΣ
  • ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΟΜΗΡΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΛΙΓΟΜΗΝΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ
  •  ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: