Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣΑθήνα 2 Οκτωβρίου 2017
Συναδέλφισσες-συνάδελφοι, 
                                                         
Στις επερχόμενες εκλογές (5,6,7 Οκτωβρίου)  καλούμαστε όλοι με αίσθημα ευθύνης να εκλέξουμε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που θα διοικήσει τον Σύλλογό μας.

Οι υπογράφοντες πριν από 2 χρόνια περίπου αφήσαμε στην άκρη τις πολιτικές μας πεποιθήσεις και αποφασίσαμε να συνεργαστούμε και  να στηρίξουμε το σωματείο μας για να βγει επιτέλους από το τέλμα και την αδράνεια που το οδήγησαν οι προηγούμενες διοικήσεις.

Αυτά τα 2 χρόνια εργαστήκαμε με υπευθυνότητα και από την θέση της μειοψηφίας του Δ.Σ του σωματείου μας αναδείξαμε τα εργασιακά μας προβλήματα με ανακοινώσεις και ενέργειες όπως: την ατομική μας προσφυγή στην Επιθεώρηση Εργασίας για το ανθυγιεινό επίδομα και την άδεια (η οποία είχε θετική αντιμετώπιση), την επιστολή μας για τα επιδόματα παραμεθορίου-οδοιπορικών-επιδόματος  τέκνων, αντιταχθήκαμε στην υποβάθμιση των στελεχών της πρώην Γενικής , αγωνιστήκαμε για την τήρηση του Καταστατικού και του Οργανισμού Προσωπικού, κάναμε προτάσεις για την τροποποίηση του Κανονισμού του Απεργιακού Ταμείου όπου υλοποιήθηκε η πάγια θέση μας για αποζημίωση από την 1η ημέρα απεργίας,, αναφερθήκαμε στο θέμα του Ταμείου Αλληλοβοηθείας ζητώντας την τροποποίηση του καταστατικού του, θέσαμε το θέμα της απώλειας της Επιχειρησιακής μας Σύμβασης  και της μετατροπής των επιδομάτων μας σε «οικειοθελή παροχή» και πήραμε θέση για την υπόθεση του ΤΑΥΤΕΚΩ.  

-Ακολούθως κάνουμε αναφορά στα θεσμικά και εργασιακά ζητήματα που στοχεύουμε να διεκδικήσουμε και να δώσουμε προτεραιότητα αν αναλάβουμε την Διοίκηση του Σ.Υ.Γ.Τ.Ε :

1.Κατοχύρωση των θέσεων εργασίας, Βαθμολογική και Μισθολογική εξέλιξη σύμφωνα με τον ισχύοντα Οργανισμό Προσωπικού Υπαλλήλων Γενικής Τράπεζας και πραγματοποίηση των Προαγωγών που εκκρεμούν από το 2008-9.

2. Κατοχύρωση όλων των θεσμοθετημένων παροχών - επιδομάτων που απορρέουν από  συλλογικές συμβάσεις και προϋπήρχαν στις συγχωνευθείσες τράπεζες και κατάργηση των αστερίσκων.

3. Ένταξη όλων των συναδέλφων  στα προγράμματα παροχών όπως, Αρωγής Τέκνων.

4. Επέκταση των διευκολύνσεων και των ρυθμίσεων για τους συναδέλφους με δανειακές υποχρεώσεις.

5. Διασφάλιση ίσων ευκαιριών και διαφάνειας για όλους τους εργαζόμενους στις μεταθέσεις και στις τοποθετήσεις. 

6. Αξιολόγηση των υπαλλήλων με δίκαια κριτήρια και όχι βάσει των πωλησιακών επιδόσεων.

Για την αντιμετώπιση των πιο πάνω ζητημάτων αρχικά θα επιδιώξουμε διάλογο με την εργοδοσία και ανάδειξη τους στα υπερκείμενα συνδικαλιστικά όργανα (ΟΤΟΕ, ΕΚΑ). Ταυτόχρονα θα προβούμε σε νομικές ενέργειες με προσφυγή στη δικαιοσύνη για την διεκδίκηση των εργασιακών κεκτημένων που έχουμε χάσει (Επιχειρησιακή Σύμβαση-Επιδόματα), όπως έχουν πράξει και άλλα σωματεία εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς, με τα οποία θα επιδιώξουμε συνεργασία ώστε να δυναμώσουμε τη φωνή μας, προς όφελος όλων των εργαζομένων.

Προτεραιότητα επίσης θα δοθεί σε ζητήματα λειτουργίας του σωματείου όπως:

1.Εξορθολογισμός των εξόδων του σωματείου προκειμένου να μας δοθεί η ευχέρεια για μείωση της μηνιαίας εισφοράς.

2.Τροποποίηση του Καταστατικού του Συλλόγου και Τροποποίηση του Κανονισμού του Απεργιακού Ταμείου ώστε να δοθεί η δυνατότητα να ενισχυθούν τα μέλη μας από το πλεόνασμα των ταμειακών του αποθεμάτων.

3.Διεκδίκηση με κάθε τρόπο και μέσο της τροποποίησης του Καταστατικού του Ταμείου Αλληλοβοηθείας ώστε να γίνει εφικτό όλοι οι συνάδελφοι να έχουν λαμβάνειν.

4.Εκδημοκρατισμός και Διαφάνεια  στη λειτουργία του σωματείου και έλεγχος των οικονομικών στοιχείων από ορκωτούς λογιστές.


 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Αν μας δώσετε την πλειοψηφία του Δ.Σ του Συλλόγου μας εμείς είμαστε διατεθειμένοι να διοικήσουμε στον Σύλλογο μας με πνεύμα ενότητας και συνεργασίας. Δεν έχουμε καμία προσωπική αντιπαλότητα με τους συναδέλφους των άλλων παρατάξεων και θα είναι ευπρόσδεκτες όλες οι απόψεις ώστε μέσα από έναν εποικοδομητικό διάλογο, να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σχετικά με την διεκδίκηση των κεκτημένων μας.

Γνωρίζουμε ότι ο αγώνας θα είναι δύσκολος  καθώς το εργασιακό περιβάλλον που ζούμε βάλλεται από τα μνημόνια και την οικονομική κρίση γενικότερα αλλά εμείς έχουμε την θέληση και ο σθένος να προσπαθήσουμε.

Σε αυτόν τον αγώνα συνάδελφοι είναι αναγκαία η συμμετοχή όλων μας . Ως εκ τούτου πρέπει να συμμετέχετε στις Γενικές Συνελεύσεις και στις εκλογικές διαδικασίες του σωματείου μας διότι είναι απαραίτητη η βούληση σας και η ψήφος σας, αφενός για την ύπαρξη και την συνέχεια του ιστορικού μας Συλλόγου και αφετέρου για την τροποποίηση των Καταστατικών των Οργάνων μας και την εναρμόνιση τους με τα σημερινά δεδομένα.


Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

-Δώστε μας την δύναμη να προσπαθήσουμε γιατί όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε.
-Στις 5,6 και 7 Οκτωβρίου ο Σύλλογος μας γυρίζει σελίδα και αποκτά εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο. 


ΣΤΙΣ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 5,6 ΚΑΙ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ  Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ,

ΦΑΝΗΣ ΠΟΛΥΖΟΣ, ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ, ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΑΡΑΗΛΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ  ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ
ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ
ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ Σ.Υ.Γ.Τ.Ε
ΤΗΣ 05-06 ΚΑΙ 07ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

ΓΙΑ ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΣΥΓΤΕ

ΑΝΤΩΝΩΦ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του ΗΛΙΑ
ΒΑΝΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
ΒΑΣΜΑΤΖΗ ΦΕΝΙΑ του ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
ΒΗΧΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΜΙΧΕΛΑΚΗΣΓΙΑΝΝΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗΣ του ΣΤΑΥΡΟΥ
ΚΑΛΑΒΡΟΥΖΙΩΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΒΑΙΟΥ
ΚΑΡΑΗΛΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
ΚΑΡΕΛΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΚΑΤΣΙΑΝΤΩΝΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΚΑΤΣΙΛΑ ΕΡΥΦΙΛΗ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΚΕΧΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΚΟΚΑΛΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
ΜΑΜΑΝΤΖΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΜΑΡΓΕΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΜΑΡΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
ΠΗΛΗΤΣΙΔΗΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΠΙΚΟΥΝΗ ΜΑΡΙΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΟΛΥΖΟΣ ΦΑΝΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΡΑΧΜΑΝΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του ΠΑΝΤΕΛΗ
ΣΑΛΑΜΑΝΔΡΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
ΣΓΑΡΔΕΛΗ ΧΑΡΟΥΛΑ του ΚΥΡΙΑΚΟΥ
ΤΑΓΑΡΗ ΕΥΓΕΝΙΑ του ΙΩΑΝΝΗ
ΤΡΑΦΑΛΗ ΟΛΓΑ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΤΣΙΓΚΑΡΙΔΑ ΜΑΡΙΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΥΦΑΝΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΕΥΘΥΜΙΟΥ
ΦΙΛΝΤΙΣΗ ΔΗΜΗΤΡΑ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
ΨΑΡΑΚΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ
                                       
ΓΙΑ ΜΕΛΟΣ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΒΗΧΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΒΑΙΟΥ
ΚΕΧΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΠΙΚΟΥΝΗ ΜΑΡΙΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΣΑΛΑΜΑΝΔΡΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
ΣΓΑΡΔΕΛΗ ΧΑΡΟΥΛΑ του ΚΥΡΙΑΚΟΥ


ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ

ΤΕΡΕΖΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια: