Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ


Εκλογές Σωματείου 5-6-7 Οκτώβρη

Αθήνα 29 Σεπτεμβρίου 2017
Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,   
Βρισκόμαστε μπροστά στην πιο κρίσιμη εκλογική διαδικασία για την ύπαρξη και την συνέχεια του ιστορικού μας Συλλόγου. Αυτές οι εκλογές θα σηματοδοτήσουν την έξοδο του Σωματείου μας από το τέλμα, την αδράνεια και την απαξίωση και θα του δώσουν ένα δημοκρατικά εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο, που θα έχει το σθένος να στηρίξει όλα τα μέλη του και να αγωνιστεί για τα εργασιακά μας ζητήματα.
Συγχαίρουμε και ευχαριστούμε τους συναδέλφους-μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής που με αίσθημα καθήκοντος και ευθύνης εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες για την επιτυχή έκβαση της εκλογικής διαδικασίας.

Αντιθέτως αναφερόμαστε με λύπη στη στάση των συναδέλφων του διορισμένου Προεδρείου του ΣΥΓΤΕ από τους οποίους θα περιμέναμε περισσότερη υπευθυνότητα σε αυτή τη δύσκολη και καθοριστικής σημασίας εκλογική διαδικασία.
Εμείς ζητήσαμε και με επιστολή μας από τα μέλη του απερχόμενου Προεδρείου συναίνεση και συνεργασία για την εκλογική διαδικασία, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα και να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους συναδέλφους στην περιφέρεια να έχουν το  δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθε αλλά δυστυχώς δεν τύχαμε καμίας ανταπόκρισης.
 Εδώ θέλουμε να αναφερθούμε στις κατηγορίες που δεχθήκαμε μέσω ανακοίνωσης από την συντονιστική επιτροπή της παράταξης Ενότητα, στην οποία συμμετέχουν τα μέλη του απερχόμενου Προεδρείου, για παραβίαση του καταστατικού και να τους επισημάνουμε τα εξής:
-Δεν δικαιούσθε να μας εγκαλείτε συνάδελφοι της Ενότητας για παραβίαση του καταστατικού όταν κατά την διετή θητεία σας δεν συγκαλούσατε το Διοικητικό Συμβούλιο και λαμβάνατε αποφάσεις, ανανεώνατε συμβάσεις και προβαίνατε σε αγορές με ανοικτές προσφορές κατά το δοκούν. Αυτό δεν ήταν παραβίαση του καταστατικού? 
Εμείς καλούμε την ΕΝΟΤΗΤΑ να μας πει τι προσέφερε στους συναδέλφους, τι έκανε αυτά τα 2,5 χρόνια σαν Προεδρείο και γενικά να αναδείξει τον απολογισμό της δράσης της.
Πέρα από μερικές ανακοινώσεις δεν έγινε καμία ενέργεια προς όφελος των εργαζομένων, παρά αδράνεια και ηθελημένη απραξία.
Ως εκ των παραπάνω συνάδελφοι του απερχόμενου Προεδρείου είναι αδιανόητο να εμφανίζεστε τώρα ως θεματοφύλακες και τιμητές του καταστατικού και του Συλλόγου. Δεν μπορείτε πλέον να εμπαίζετε τα μέλη μας διότι και κρίση έχουν και μνήμη.
Θέλουμε να αναφερθούμε επίσης και στην νεοεμφανιζόμενη παράταξη βγαλμένη από τα παλιά, η οποία δείχνει να υιοθετεί πάγιες θέσεις της Γενικής Συμπαράταξης όπως π.χ για το ταμείο Αλληλοβοήθειας και για το Απεργιακό Ταμείο. Είναι ένα όψιμο δείγμα γραφής για το οποίο σημειώστε ότι, επί 2 και πλέον έτη οι συνάδελφοι που την στελεχώνουν και προέρχονται από τα σπλάγχνα του Ενωτικού, σιωπούσαν χαρακτηριστικά και συνέπλεαν με τις επιλογές του απερχόμενου Προεδρείου.
Στα πλαίσια της στήριξης μας στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή θέλουμε να σας αναφέρουμε ακολούθως ένα δείγμα της αντίληψη μας αλλά και της διαφορετικής λογικής  που μας διακρίνει. «Στην πρόταση της ΚΕΕ για αναζήτηση προσφορών για την εκτύπωση των ψηφοδελτίων δώσαμε προσφορά Εκτυπωτικής Επιχείρησης που εδρεύει πλησίον του κτηρίου που στεγάζεται ο Σύλλογος μας  συνολικού κόστους μαζί με  Φ.Π.Α  322€ για 5000 ψηφοδέλτια».
Αυτό συνάδελφοι είναι μία ελάχιστη αλλά ισχυρή απόδειξη της διάθεσης που έχουμε για συνεργασία και αποτελεσματικότητα ειδικά εάν γίνει σύγκριση με τις αντίστοιχες  κινήσεις αυτών που είχαν την διαχείριση των προηγούμενων εκλογικών διαδικασιών.
 Τέλος θα θέλαμε να ζητήσουμε απ’ όλα τα μέλη μας να στηρίξουν και να βοηθήσουν την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή στο δύσκολο έργο της και ιδιαιτέρως τους συναδέλφους της Περιφέρειας, οι οποίοι  λόγω της νέας χωροταξικής δομής του τόπου που υπηρετούν, θα πρέπει να ενημερώνονται από τις ανακοινώσεις της ΚΕΕ και να επικοινωνούν μαζί της αν το κρίνουν αναγκαίο.

                                 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ 
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
                                                       5,6 ΚΑΙ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017                                                    

                                         
 ΤΑ ΜΕΛΗ  ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ    

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ , ΜΠΑΜΠΗΣ 
ΚΑΡΑΗΛΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ 
ΕΥΘΥΜΙΟΥ, ΦΑΝΗΣ ΠΟΛΥΖΟΣ
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: