ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ:

.

.

.

.

.

.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018: Την πείρα και τα συμπεράσματα από την απεργιακή μάχη στις 28 Νοέμβρη καθώς και τη συνέχεια των αγώνων το επόμενο διάστημα συζήτησε, σε συνεδρίαση, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Στο πλαίσιο αυτό, η Εκτελεστική Γραμματεία καλεί Συνδικάτα, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και εργαζόμενους να δώσουν απάντηση στον νέο αντιλαϊκό προϋπολογισμό του 2019 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ οργανώνοντας συλλαλητήριο στην Αθήνα, τη μέρα ψήφισής του στη Βουλή. - Ταυτόχρονα εξέφρασε τη στήριξή της σε μια σειρά κινητοποιήσεων που οργανώνονται τις επόμενες μέρες, όπως αυτές στα δημόσια νοσοκομεία, το πανελλαδικό συλλαλητήριο των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων στο Σύνταγμα, στις 15 Δεκέμβρη, και καλεί συνδικάτα και εργαζόμενους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να συμμετάσχουν. - Εντείνονται οι δράσεις για την προετοιμασία και επιτυχία της πανελλαδικής πανσυνταξιουχικής συγκέντρωσης στις 15 Δεκέμβρη στην Αθήνα, στις 12.30 μ.μ. στο Σύνταγμα, και για την πορεία που θα ακολουθήσει στο Μέγαρο Μαξίμου. - Την ώρα που η κυβέρνηση επιχειρεί με το νομοσχέδιο που κατέθεσε να συσκοτίσει την αντιασφαλιστική επίθεση διαρκείας, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - OAEE - Δημοσίου - ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ - ΕΛΤΑ - ΟΣΕ - ΝΑΤ - ΠΣΣ Δικηγόρων - ΠΕΤΟΜ ΤΕΕ, οι συνταξιούχοι ξεκαθαρίζουν πως διεκδικούν ό,τι τους έχει αφαιρεθεί, ανάκτηση όλων των τεράστιων απωλειών τους, αυξήσεις στις συντάξεις.

Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2017

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ "ΕΦΥΓΕ" Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΥΠΑΣ.....Σαν σήμερα, πριν από δώδεκα χρόνια, (2/12/2005), ξεκίνησε για την «άλλη θάλασσα» ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΥΠΑΣ.


Ανυποχώρητος αγωνιστής, πρωτοπόρος συνδικαλιστής για δεκαετίες στο χώρο των τραπεζοϋπαλλήλων, τίμησε τον τίτλο του μέλους του ΚΚΕ και κέρδισε την καθολική εκτίμηση των συναδέλφων του.


Σεμνός κομμουνιστής, πρωτοστάτησε στα δύσκολα χρόνια, μετά το 1991, στην ισχυροποίηση του Κόμματος, έχοντας ως όπλο το θάρρος της γνώμης του. Λάτρης της Ιστορίας, δίδαξε με τη μεγάλη αγάπη του για την Τέχνη και την πρωτοποριακή κουλτούρα που ήταν αναπόσπαστο μέρος της προσωπικότητάς του. Ακριβώς, γιατί πίστευε ότι η εργατική τάξη μπορεί «να σηκωθεί λίγο ψηλότερα».


Πάνω απ' όλα ήταν ακούραστος μαχητής για την κατάργηση της «μισθωτής σκλαβιάς», την οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, του σοσιαλισμού. Μπορεί να «έφυγε» νέος για να κάνει το ταξίδι του στην αγαπημένη του Κεφαλονιά, όμως δεν τον ξεχνάμε. 

Προχωράμε «ορθοστατούντες και ορθοβαδίζοντες», ακολουθώντας το παράδειγμά του.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: